Ebből az 5 étteremből nyílik a legszebb kilátás Dubrovnikban
Nem meglepő Dubrovnik népszerűségének növekedése: macskaköves utcák, narancssárga háztetők, csillogó Adriai-tenger és az éttermek végtelen választéka. Íme 5 étterem, mely tovább növeli Dubrovniki tartózkodásunk élményét:
6 népszerű bortúra Horvátországban, mely mámorba repít
Több szár bortermelő és pincészetük segíti Horvátország borturizmusát. Egyre népszerűbb a turisták körében, akik kis pincészetektől kezdve egészen a hacienda stílusban épült pincékben kóstolhatják a jobbnál jobb borokat.
Megnyílt az első borhotel Horvátországban
Nemcsak Magyarországon, Horvátországban is tombol a borturizmus. Megnyílt az első borhotel!
Téged is vár a Sipcanik pince
Montenegró egy igényesen felújított borospincével várja a Podgorica környékén nyaralókat. A Sipcanik pince a környék legmodernebb borospincéje.
Montenegró kedvenc mediterrán ételei
Ha Montenegróban járunk, minden bizonnyal kipróbálnánk néhány helyi specialitást. Most néhány népszerű, közkedvelt ételt mutatunk be.
Ismerd meg Montenegró italait
Montenegró egyre népszerűbb a magyarok körében. Lássuk Montenegró italait, tradicionális borait, pálinkáit.
Népszerű ételek Horvátországban
Bármerre is járjunk Horvátországban különleges ételekkel találkozhatunk, mint a tintahal, a tengeri ételek, vagy éppen a kontinentális részekre jellemző tésztás ételek. Egy kis gyorstalpaló a nyárra!
Próbáljuk ki az Isztria legjobb borospincéit!
Isztria nagyon népszerű borvidék. Az Isztria borai küzül a legkedveltebb egy friss, gyümölcsös fehérbor, az Istarska Malvasija, de ugyanúgy szeretik vörös, fanyar borát, a Teran-t is
Ajánló: Isztriai szarvasgomba napok
Az isztriai fehér szarvasgomba az egész világon ismert. Most élőben is megkóstolhatjuk!
Ajvár készítése házilag
Ha Horvátországban nyaralunk szinte minden magyar felfigyel egy különleges, édeskés ízesítőre. Olyasmi ez mint a mi Erős Pistánk, csak kicsit édesebb. Ez az ajvár és így készítsük el házilag!
A pagi Gligora a világ legjobb sajtja
Újabb aranyérem a horvát gasztronómiában. Ezúttal a Gligora sajt lett bearanyozva.
A világ egyik legjobb olívaolaja a horvát
Az Olívaolaj Világbajnokságon Horvátország 8 arany és 5 ezüstérmet kapott. Ezzel az egyik legsikeresebb olívaolaj gyártó nemzet lett.
Több mint 10 ezer turista járt eddig a Nini Sómúzeumban
15 nap késéssel, most indult el a sóbetakarítás Ninnél. Nemcsak a betakarítást, a helyi Sómúzeumot is érdemes megnézni.
Szüreti ünnepség Bujén
Lassan, de biztosan véget ér a nyár az Adrián, viszont Horvátország vonzerejét ősszel sem veszíti el. Az őszi programokat most hétvégén a Bujei szüreti fesztivál nyitja.
Borozás Dubrovnik alatt
Idén nyáron a dubrovniki repülőtér alatt egy érdekes borospince nyílt. A pince nem máshol van, mint egy barlang belsejében.
Megnyílnak a pincék a bor világnapján
Az Isztria szerelmesei pontosan jól tudják, milyen nagy hagyomány a félszigeten a bortermelés. Lehet készülni, ugyanis a Bor világnapján, május 30-án megnyílnak az isztriai borospincék.
Karlovac megye: megnyitották az Ozalj-Vivodinai borutat
Karlovac megye nemrégiben új idegenforgalmi nevezetességgel lett gazdagabb: megnyitották az Ozalj-Vivodinai, mintegy 30 kilométer hosszú borutat. A borút e híres bortermelő vidék tizenegy legismertebb bortermelőjét kapcsolja össze.
Az újbor ünnepe
Szüreti kalandozásunk ismételten az Isztriai-félszigeten folytatódik. A különböző termények és gasztronómiai fesztiválok után, most az ital, vagyis az új bor ünnepe közeleg.
16. Isztriai szarvasgomba fesztivál
Az őszi fesztiváli és szüreti ízek az Isztria-félszigeten folytatódnak. Akinek nem volt elég a Lovrani gesztenye fesztivál, az látogasson el az Isztriai szarvasgomba fesztiválra.
Gesztenye fesztivál Lovranban
Az őszi szüreti fesztivál tovább folytatódik. Október 10-e és 25-e között a Kvarner-öbölbeli Lovranban rendeznek gesztenye fesztivált.