Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Dalmácia, Sibenik

Ha az útikönyvekben a Sibenik régióhoz érünk a Kornati Nemzeti Parkot és a régió székhelyét, Sibeniket ajánlják elsősorban. A Sibenik régió azonban ennél sokkal több látnivalót kínál. Megtalálhatók itt a Kornati-szigetcsoportot alkotó miniszigetek és a Sibeniki-szigetcsoportot alkotó nagyobbacska szigetek is.

Ha kirándulni van kedvünk, akkor erre egy egész napos programot kínál a Krka vízesés, ha pedig városnézéshez van kedvünk, akkor Sibenik és Vodice is nagy szeretettel vár.
 

Sibeniki kikötő
Könnyű séta Sibenik mólóján

Aki enyhe tengerparti autókázásra vágyik, annak azt tanácsoljuk, hogy vezesse végig a Sibenikből Trogir felé tartó a 8-as főútat (az Adria-főútat), ebédelni, pedig álljon meg Primostennél. Az ízletes dalmát ebéd elfogyasztása után pedig sétáljon fel a falucska tetejére.

Ha kisebb eldugottabb helyet keresünk a pihenéshez, akkor ne hagyjuk le úti listánkról Tribunjt, a magyar hajósok törzshelyét.
4 Biztos TIPP! a Sibenik régióban:


1. Kornati Nemzeti Park

Kornati Nemzeti Park, avagy az ezer sziget országa. Ahogy a fotóból és ebből a kis szlogenből is kiderül a Kornati-szigetcsoportot sok-sok apró kis szigetecske alkotja. Ha tehetjük látogassunk el ide is, de vigyázzunk, mert nem minden Kornati túra megy a Kornati Nemzeti Parkba!


2. Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Parkot tulajdonképpen az olykor sziklafalak között folyó Krka folyó alkotja. A fő látványosság a 17 lépcsőből álló 46 méter szintkülönbséggel rendelkező nagy vízesés. A vízesésen túl, festői környezetben egy kis tó található közepén egy aprócska szigettel és egy ferences kolostorral.3. Sibenik
Sibenikben egy barátságos középkori városkát ismerhetünk meg. Emberközeliségével, mértéktartó építményeivel, zöld parkjaival és színes virágaival az ide látogató turista szívébe lopja magát. Ha időnk engedi másszunk fel a Szent Mihály erődbe, mert csodás kilátás nyílik innen a Szent Jakab székesegyházra.4. Primosten

Primosten egy 1500 lelket számláló kis halászfalú. A falucska eredetileg a kis szigeten kezdett el fejlődni, majd az idők során kikúszott az élet a szárazföldre. Ma Primosten egy festői szépségű kis tengeri falucska. Ha csöndre, szépségre és eredetiségre vágyunk Primostent se vegyük azt útitervünkről.

Sibenik régió autóútjai:

Vodice és Sibenik között egyenes, széles autóút található. A 8-as főút Sibenik után lemegy a tengerpartra és ott kígyózik tovább a kis faluk között egészen Trogirig.

Ha Sibenikből Trogirba szeretnénk eljutni, akkor erre a legideálisabb választás az 58-as út. Az 58-as út Sibenik közelében kanyargós, amíg feljut a dombokra, majd hosszabb egyenesebb szakaszok következnek. Szerpentines szakaszra csak Trogir előtt kell számítanunk.
 

Adria főút, Adria main road
Sibenik és Trogir közötti 58-as útKapcsolódó régiók:
Dalmácia, Zadar régió
Dalmácia, Split régió


Kapcsolódó fórum:
Sibenik régió topic

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től