Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Ezek Horvátország legjobb strandjai – Próbáld ki őket!

Ezek Horvátország legjobb strandjai – Próbáld ki őket! Nagyon sok kérdést kapunk Horvátország strandjaival kapcsolatban: hova menjünk, hol van szép strand, illetve, ezt és ezt, hol találjuk. Cikkünkben Horvátország legszebb strandjait keressük fel.

 

Nem árt tisztában lennünk azzal, milyen a tengerpart ott, ahova a nyaralásunkat szervezzük. Horvátország strandjai általában kavicsosak, sziklásak. Kevés helyen ugyan, de akadnak homokos partszakaszok is. Jelen cikkünkben, az általunk legjobbnak ítélt tengerpartokat mutatjuk be.

 

Rovinj strandjai

Kezdjük a sort északon. Az Isztriai félszigeten Rovinjnál és Porecnél találunk jól kiépített strandokat. Az itteni strandok a városokat körbeölelik, hosszan elnyúlnak a partvonalon. Partjuk jellemzően, lassan mélyülő, apró kavicsos (strandcipő javasolt). Nagyon sok kifejezetten gyerekes, gumiváras tengerpartot találunk ezen a területen. Rovinj strandjairól itt olvashatunk részletesebben.

Horvátország strandjai északon kavicsosak.
Északon Rovinjnál és Porecnél találunk jól kiépített strandokat.

 

Opatija: Lido strand

A Kvarner öböl sarkában járunk. Opatijánál egy homokos partszakaszt találunk a hotelek előtti Lido strandon. Kisgyerekkel érdemes itt fürödni. A Lido strand egyébként nagyon igényesen felszerelt. A betonozott parton napernyőket és ágyakat bérelhetünk. Ha elfáradnánk, melegünk lenne, vagy csak túl józanok lennénk, a szomszédos bárokban ejtőzhetünk egyet. Az összes opatijai strandot ebben a cikkünkben vesézzük ki.

Opatijánál betonozott, igényes strandok vannak, de egy kis területen homokos szakasz található.
Az opatijai Lido strand kisgyerekeseknek is tökéletes választás.

 

Cres sziget, Sveti Ivan strand

Horvátország strandjai sokszor zsúfoltak. Most egy olyan helyre érkeztünk, mely közel van, könnyen meg tudjuk közelíteni és mindig lesz szabad hely a törülközőnknek. A Kvarner öböl északnyugati részén járunk a Cres szigeten. Ezt a csodálatos strandot Lubenicénél találjuk. Egy keveset kell sétálni mire leérkezünk a tengerparthoz. Ha sikerült leérkeznünk, a gyönyörű és érintetlen természet vár. Érdekességként megjegyeznénk, hogy a Sveti Ivan strand szomszédságában egy Kék barlangot találunk. Érdemes ezt is felkeresni. A Sveti Ivan strand Horvátország egyik jelképe.

Magyarországhoz közel a Cres szigeten találunk egy csodaszép, de kevésbé ismert strandot.
A Cres szigeten a Sveti Ivan strand a legszebb

 

Baska

Baska strandja a Krk sziget déli felén, egy hatalmas öbölben helyezkedik el. A Nagy stand - városi strand - mindegy két kilométer hosszú öbölben található. A part itt is apró kavicsos és lassan mélyül (itt is jó ha van nálunk strandcipő). A tengerben két beton emelvény van, melyekről a vízbe lehet ugrálni. A strand mögött egy sétány és számos étterem található, ahol kipróbálhatjuk a helyi ízeket, ha megéheznénk fürdés közben. Csak ajánlani tudjuk, hiszen Baska az egyik legjobb strand Horvátországban.

Csodálatos strand a Krk szigeten
Krk strandjai közül a baskai Nagy strand az egyik legismertebb

 

Tipp → innen tuti kilátásod lesz a baskai strandra :)

Baska szállás – Hotel Zvonimir
Közvetlen tengeri kilátásunk lehet a Hotel Zvonimir szobáiból

Tudjuk, kicsit horribilis ára van a Zvonimir hotelnek, de innen nyílik a legszebb kilátás a baskai strandra, illetve a hotelből tényleg csak pár lépés és már a tengerparton vagyunk. Ha kicsit keresgélünk, egészen közeli apartmanokat találhatunk a szállásfoglalási rendszerünkben. További infó, foglalás itt!

 

Lopar

Lopar strandját szinte minden kisgyerekes család ismeri. Ez Horvátország leghíresebb és egyben az egyik legnépszerűbb homokos strandja. A Paradicsompart - a legnagyobb strand - szintén egy közel két kilométer hosszú öbölben helyezkedik el. A tenger partja itt annyira lassan mélyül, hogy akár át is sétálhatunk a szemközti kis szigetre. Ha itt nyaralunk, a gyerekeket nyugodtan beengedhetjük a tengerbe, biztos nem lesz semmi bajuk.

Lopar strandja lassan mélyül, kifejezetten gyerekes családoknak való.
Horvátország homokos strandjai közül talán Lopar a legismertebb

 

Nin homokos strandjai

A Zadar régió északi szegletében járunk Nin városnál. Itt a parton, pontosabban az egész Nin félszigeten, szinte csak lassan mélyülő, homokos strandokat találunk. A lapos parton a tenger vize kellemesen felmelegszik, így egészen kicsi gyerekkel is nyugodtan bemehetünk a vízbe.

Kifejezetten gyerekes strand Horvátországban a nini homokos part.
A Zadar régióban Nin strandjait érdemes kipróbálni.

 

Tipp → nyaraljunk ezen a mesebeli, homokos parton

Szállás Horvátország strandján – Celina apartman
A nini homokos strand szomszédságában találjuk ezt a takaros házat

Nin egy picike, feltörekvő település. Mára annyira ismert lett az itt található homokos part miatt, hogy egyre nehezebben találunk szállást a strand környékén. Érdemes jó előre lefoglalnunk az apartmanunk, mondjuk a képen látható Celina vendégházban. További infó, foglalás itt!

 

 

Dugi sziget, Sakarun strand

A horvát tengerpart nyugati peremén járunk, a hosszúkás Dugi szigeten. A sziget északnyugati végén Dugi Ratnál, egy hatalmas, lassan mélyülő, lagúnás, homokos tengerpartot találunk. Horvátország strandjai közül, őt hajóval a legkönnyebb megközelíteni. Ha gyalogosan érkeznénk, először el kell kompoznunk a Dugi szigetre, majd végig kell vezetünk a fél szigetet, mire ide megérkezünk. Ha a környéken nyaralunk, egyszerűbb egy Sakarun kirándulásra befizetni. Mivel kevésbé ismert strandról van szó, így nem kell nagy nyüzsgésre számítani.

A Sakarun a legszebb homokos strand a Dugi szigeten.
Kevésbé ismert, ámbár annál szebb a Sakarun strand

 

Vodice strandjai

Visszacsöppenünk Dalmáciába, és a lüktető élet, kellős közepére. Vodicén járunk a városi strandon. A helyi strand zóna több kilométer hosszan fut a tengerparton. A kikötőtől indul a városi- majd a kemping tengerpartján áthaladva folyamatosan egészen Srima végéig tart. Ez az egyik leghosszabb strand Horvátországban. Vodice strandján több szórakozóhelyet, éttermet, fagyizót, büfét és vízi herkentyű kölcsönző helyet találunk. Szinte bármilyen vízi sportolásra lehetőség van. Az egész strand lassan mélyül, egészen apró kavicsos és nyugati tájolású. Ennek köszönhetően este hosszan kint lehetünk a tengerparton és élvezhetjük a naplementéket.

Vodice strandja igen közkedvelt a fiatalok körében, hiszen számos szórakozási lehetőség van a környéken.
Vodicén apró kavicsos, jól felszerelt strandot találunk.

 

Tipp → tengerre néző, modern apartman Vodice óvárosában

Vodice szállás – Villa Adria
Csodálatos panorámával és igazi dalmát konyhával vár a Villa Adria

Kétségkívül Vodice az egyik legjobb nyaralási úticél Dalmácián. Viszonylag közel fekszik és megannyi programlehetőség van a helyszínen. Nem is kell már más, mint egy kényelmes apartman a strand közelében. Érdemes megnézni a Villa Adria kínálatát, de sok tengeri panorámás apartmant találunk még a szállásfoglalási rendszerben. További infó, foglalás itt!

 

Omis

Dalmácia szívébe érkeztünk Omis városkához. A város különlegessége, hogy Omis előtt egy nagyon lassan mélyülő, homokos strandot találunk. Nagyon sokan járnak ide fürdeni az egész környékről. Akár kisgyerekkel, akár ha strandolni vágyó fiatalok vagyunk, nyugodtan válasszuk ezt a tengerpartot, mert egy festői szépségű és emberléptékű helyen tudunk fürödni.

Egy tökéletes gyerekes strand Omis óvárosa előtt. Homokos és nagyon lassan mélyül.
Egész végig homokos Omis strandja. Nagyon lassan mélyül, így gyerekeseknek kifejezetten javasolt.

 

Brac sziget, Bol

Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb strandjához érkeztünk. A Brac sziget nyugati partján járunk, egy aprócska és jelentéktelen falucskában. Bol az itt található Zlatni rat strandjáról híres. Nagyon érdekes ez a természeti képződmény a levegőből (tényleg úgy néz ki, mint egy nyúlvány, egy szarv). A strand közepesen gyorsan mélyül, végig kavicsos és még a nyári kánikulában is kellemesen elviselhető a fürdőzés, ugyanis a széláramlatok kissé lehűtik a levegőt. Kocsival viszonylag könnyen megközelíthető, de érdemes inkább egy helyi szervezésű túrával ellátogatni ide.

Egy tökéletes tengerparti nyaralás Bol strandján.
Bol tengerpartja a horvátországi strandok egyik jellegzetes helyszíne.

 

Tipp → találtunk egy szállást, rögtön a part mögött!

Szállás Horvátország strandján – Vallum apartman
Modern apartman, tengeri kilátással, a strand mögött :)

Bol egy nagyon-nagyon ismert és közkedvelt úticél, így hosszú órákat is igénybe vehet, mire szállást találunk a településen. Érdemes a képen látható Vallum apartmannál is próbálkozni, hiszen ez az épület rögtön a strand mögött fekszik, az erkélyek többségéről tengeri panoráma tárul elénk, s rendkívül igényesen vannak kialakítva az egyes apartmanok. További infó, foglalás itt!

 

Necujam strandja

Beragadtunk Közép-Dalmáciába, s most a Solta sziget egy apró településén lazítunk. Necujam tengerpartjáról szinte senki nem hallott még, annyira ismeretlen strand Horvátországban. Aprócska település, kristálytiszta tenger, pálmafák és annyi hely, ahol bőven elférünk a tengerparton. Tudjuk senki sem ismeri, légyszi ne is mond el másnak, hogy itt ilyen szép tengerpart található!

A Solta szigeten találjuk ezt az ismeretlen, csodaszép strandot
A Solta szigeten találjuk ezt az ismeretlen, csodaszép strandot

 

Vis sziget, Stiniva strand

Maradjunk a Dalmát szigetvilágban. Utazzunk el a nyílt tenger és a szigetvilág határába. Itt fekszik a Vis szigetecske, mely egykoron Titó hadi bázisa volt. Vis déli partvonalán található a festői szépségű Stiniva öböl. Horvátország legszebb strandjai közül, ő is egy olyan hely, amit hajóval lényegesen könnyebb felfedezni, mint gyalogosan. Stiniva öböl semmilyen különösebb megjelenést nem mutat a tenger felől. Igazi szépsége, különlegessége csak akkor mutatkozik meg, amikor áthaladunk a két penge sziklán. Maga a Stiniva strand lassan mélyül és kavicsos (strandcipő itt is kavasolt). Az öböl szépségét adó pengefalak sajnos beárnyékolják a strandot. Úgy érdemes elhelyezkedni, ha a stranddal szemben állunk, a bal oldali rész lesz délután a napon. Magyarán amikor megérkezünk érdemesebb az árnyékos, bal oldalon letáboroznunk.

A nehezen megközelíthető Stiniva strand Horvátország legszebbjei között szerepel.
A Vis sziget keleti partján találjuk a festői szépségű Stiniva strandot

 

Brela, Punta rata strand

Maradunk az egzotikus, mediterrán tájakon, csak visszatérünk a szárazföldre. Brelánál horgonyzunk le. Az itt található strand tisztaságáról és a Punta rata nevű szikláról híres. Nagyon érdekes ez a tengerből kiálló szikla, mert több mediterrán fenyő is ránőtt. A bal oldali ráadásul úgy néz ki, mintha éppen most akarna a vízbe esni. Jó hírünk van, ugyanis ez a szikla, a helyi Punta rata strand része. Körbe lehet úszni, meg lehet csodálni éjjel és nappal, napozás, sétálás, iszogatás közben. Éjjel a tenger fenekéről spott lámpákkal világítják meg. Horvátország strandjai közül talán őt tartják a legnagyobb tiszteletben. Azt mondják a helyiek: Aki egyszer eljutott már Horvátország e eldugott részére, az beleszeret, s vissza fog térni ide! Eddig sokan jártak így, próbáljuk ki mi is!  

Brela strandja valóban az egyik legszebb és legismertebb tengerpart Horvátországban.
Akár körbe is úszhatjuk a Punta rata sziklát.

 

Tipp → tengeri panorámás, medencés apartman :)

Brela szállás – Abuelas ház
Az Abuelas ház tengeri panorámával és saját medencével vár

Brela Horvátország nagyon különleges helye. Picike és csodaszép, ezért rendkívül nehéz itt szállást találni. Ha itt szeretnénk nyaralni, érdemes jó előre lefoglalni, például a tengerre néző Abuelas ház valamelyik szálláshelyét. Ha nem lenne itt hely, keressünk tovább. További infó, foglalás itt!

 

Makarska strandjai

A bulizás, a felhőtlen nyaralás és strandolás fellegvárába érkezünk. Makarska eléggé délen fekszik, illetve az egész város nyugati tájolású, így itt mindig jó az idő, esténként pedig szép hosszan nyugszik le a nap. Makarska városi strandja a Szent Péter félsziget északi partjától indul és majd két kilométer hosszan tart északra tovább. Az egész part nagyon tiszta, apró kavicsos. Közepesen lassan mélyül itt a tenger. A tengerparton gyerekes, gumi mászóváras részeket alakítottak ki. Nagyon sok gyerkes család strandol itt. Sokszor a környező településekről is a makarskai strandra járnak át fürödni. A tengerpart mögötti sétányon éttermeket, árusokat, sok-sok fagyizót és szórakozóhelyet találunk.

Horvátország strandjai közül, nagyon sokan járnak a Makarska Riviéra tengerpartjaira.
Makarska nagyon tiszta, apró kavicsos strandokkal rendelkezik.

 

Tipp → nyaraljunk Makarskán!

Makarska szállás – Sara apartman
Egyik népszerű szálláshely a Sara apartman

A Sara apartmanokat különös, színes kinézet jellemzi. Makarska domboldalában található az apartmanház. Sok erkélyről tengeri panoráma tárul elénk. A városi strand 600 méterre fekszik az apartmantól. Két fős stúdió apartmanokat és családi apartmanokat tudunk bérelni. Igényes, modern berendezése és kedvező árai miatt, sok Horvátországinfó felhasználó választotta már ezt a szálláshelyet. További infó, foglalás itt!


Gondoljuk, mondanunk sem kell, de Horvátország strandok tekintetében igen széles kínálattal rendelkezik. Több száz ismert és eldugott tengerpart van az Adrián. Bármerre is induljuk el, jórészt kristálytiszta vízzel és rendezett partokkal találkozunk majd. Ha meg szeretnénk ismerni a legtisztább tengerpartokat, böngésszük végig a Kék Zászlós strandok listáját.

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói strand Top hírek
Dátum: 2014.06.23

Hozzászólások (14)

2017
07
20
Brela csodálatos!
2017
06
26
Bol tényleg csodálatos kis település, a strand is szuper! Mindenképpen egy helyi hajókirándulással egybekötve érdemes oda elmenni, mi pont 1 hete voltunk és felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk! A Makarski Jadran hajóval voltunk, Makarska kikötőjéből indul, 250 kuna/fő volt az út, reggel 8:30-as indulás, 18:30-as érkezéssel. Az árban van egy ebéd ill. italokkal kínálnak végig, azt hiszem kedden és csütörtökön lehet erre a túrára indulni a hajóval. Annyira nagyon jó volt, aki teheti menjen el egy ilyenre mindenképp!
2017
06
26
Pár napja jöttünk haza a nyaralásból.( Zadar. ) Hallottunk Nin ről mivel közel van elmentünk. Csodállatos látványt nyújtott ,a víz szuper part homokos.Családosoknak búvárkodóknak egyaránt.
2016
06
12
Galeb kemping nem drága? Egy vagyon. 1 személyre egy éjszaka sátorozással kb. 6.000-7000 Ft.
2015
07
09
Ez így van, ha a Rab szigetre készülünk. Pontos menetrend és árak a Horvátország Útikalaúz mobil alkalmazásban
2015
07
09
Jablanakról indul a komp ,tengerparton van egy házikó ott kell megvenni a jegyet.
2015
07
09
Jablanakról indul komp,indulás előtt kell megvenni a jegyet lent a parton van egy házikó.
2015
07
09
Szia! A szallas@horvatorszaginfo.hu cimre írd meg a kéréseket. A kollega válaszolni fog.
2015
07
08
Sziasztok! Homokos tengerpart közeli szálloda, illetve olyan apartman érdekel, ahol lehet félpanziót igényelni vagy a környéken befizetni. Egy évesnél fiatalabb babával mennék. Tudtok segíteni? Kösziii
2015
07
07
Kedves Tímea! Szeretettel ajánlom Omisban a GALEB kempinget.Mi mindhárom unokánkkal idejártunk. Közvetlen a parton van, nagyon szépek a fürdők, a mosogatóhelyek, egy baj van, hogy csak horvátul beszélnek. A Cetina kanyonba szinte naponta közlekedik a "gumikerekű vasút", nagyon kellemes! Nagyon fontos, hogy nem drága.
2015
07
07
Kedves Tímea! Majd mindegyik kemping közvetlenül a tengerparton van. Szinte bármelyiket érdemes választani.
2015
07
07
Megszeretném kérdezni hogy Horvátországban hol lehet sátorozni úgy hogy a tengerhez közel legyen. Két kis gyermekkel szeretnénk menni.
2014
07
19
Kedves Attila! Idén Sukosan-ra esett a választás, tudsz valamit mondani róla? Köszönettel ildikó
2014
06
29
Kedves Attila, az idén Pisakon fogunk nyaralni. Tud esetleg segíteni abban, hogy a Rab szigetre honnan tudunk átjutni komppal? Én a neten csak a rijekai átkelőt találtam. Lehet, hogy máshonnan nincs oda komp járat? Köszönettel: D. Ani
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től