Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Ezek Crikvenica homokos és ingyenes strandjai

Ezek Crikvenica homokos és ingyenes strandjai Crikvenica strandzónája hosszan elnyúlik a város előtt. Több ingyenes partszakasz van. A legnépszerűbb a városi, homokos strand. Ismerjük meg milyen fürdési lehetőségek vannak Crikvenicán.

Crikvenica

Minden nyáron számos kérdést kapunk kisgyerekes családoktól, hogy hova érdemes menniük nyaralni. Olyan helyet keresnek, ahol kisgyerekkel is lehet strandolni és közel található Magyarországhoz, hogy egy éjszaka alatt le tudjanak utazni, amíg a gyerek a hátsó ülésen alszik. Ezekre, és még nagyon sok kívánságra is a gyógyír: Crikvenica.

Crikvenica pontosan 510 kilométerre található Budapesttől. Mára Crikvenica összenőtt a körülötte fekvő városokkal, falvakkal és így együttesen alkotják a Crikvenica Riviérát. A Riviéra 15 kilométer hosszan, 6 települést foglal magába. Ezek központi és gyűjtőhelye Crikvenica. Crikvenica strandjai a város előtt terülnek el hosszan elnyúlva. Északról kiindulva először egy kavicsos szabad strandot találunk, majd ahogy elérkezünk a városközpontba, elérjünk a városi, fizetős strandot. Ezen túl, a tavernák előtt szintén egy ingyenes strandzóna fekszik, majd a város végén egy kutyás strand zárja a sort.

 

A fizetős, városi strand

A fizetős strand - Crivenkica homokos strandja - a tavernák végétől indul, több száz méter hosszan, a sétaút mellett halad. A sétaút egy darabon bevezet a strand területére. A strand területe kerítéssel jól el van különítve. Több kapun keresztül juthatunk be a strandra. Nem kell kétségbe esni a fizetés hallatán, mert itt nem magyar (budapesti) strandárak vannak, hanem lényegesen barátiabbak. A felnőtt jegy 15 kuna, ami átszámítva kb. 600 Ft. Ezért a pénzért egy tiszta strandon fürödhetünk egész nap.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


A strand területén több étkezési és italozási lehetőség van. Kisgyerekeseknek kis fa hajó-mászóka található, ahol a gyerekek játszani tudnak. Ha kedvünk tartja banánozhatunk, de strandröplabdázásra is lehetőség van. Ami nagyon fontos, hogy a tusoló és a wc használata ingyenes, azaz a 15 kunás belépő árában benne van.

mászóka gyerekeknek Crikvenicán
Fa mászóka gyerekeknek az árnyékban

Ha kicsit nagyobbra nyitjuk a pénztárcánkat akkor napágyat, illetve napernyőt is bérelhetünk. Hál istennek van bőven választék. Van bordó, kék és színes partszakasz is. Amelyik színű napernyő jobban tetszik, ott napozhatunk. A napernyő 20 kuna, míg a napágyak bérlése 30-30 kuna egy napra. Ha délután 5 óra után érkezünk a strandra, akkor már nem kérnek belépőt, de vigyázzunk, mert a napernyő használatáért még ilyenkor is fizetni kell!

A crikvenicai strand
Megy az élet a strandon. Ahogy látszik kisgyerekeseknek is ajánlott hely.

A tengerpart az elején kicsit köves, de ahogy befelé haladunk szépen eltűnnek a kövek és átmegy homokossá. A partszakasz ahol napozni lehet, szintén homokos (nem teljesen homokos, inkább olyan finom sóderes). Hál istennek Crikvenica homokos strandja jobban meg lett tervezve, mint a szemközti, szintén híres baskai strand. Itt nem három törülközőnyi és három papucsnyi embertömeg fér el keresztben, hanem picivel több helyünk van az elterülésre. Ahogy említettük már, a strand hossza több száz méter így széltében is kényelmesen elférhetük.

Naplemente az egyik strandon
Hosszú naplementék vannak Crikvenica strandjain

Ami még nagyon jó, hogy a strand nyugati fekvésű, így pont a szemünk előtt nyugszik le a nap. Akár este 8-9-ig is a parton lehetünk. Sajnos a legtöbb kvarner-öbölbeli strandnak nagyon rossz a tájolása. Délutánra fejjel lefelé kell feküdünk a parton, ha napozni szeretnénk és nagyon hamar eltűnik a nap, a háztetők mögött. Ettől nem kell tartanunk a Crikvenica strandjain. Pontosan a szemünk előtt, szép hosszan megy le a nap. :)

 

Az ingyenes strandok

A Városi strandot jó szorosan közre fogják az ingyenes strandok. Ezek is nagyon jól felszereltek és tiszták. Több játszóteret, ugráló trambulinokat, gyümölcsárust és bárt találtunk a partszakaszok mentén. Crikvenica strandjai mind Kék zászló minősítéssel rendelkeznek, vagyis Crikvenica ingyenes strandjainak vízminőségét is rendszeresen ellenőrzik, illetve a nagyobb strandokon úszómester is van. Ha gondot jelent a fizetős strand belépője, vagy nem akarunk minden nap fizetni, nyugodtan fürödjünk ezeken a területeken is.

az ingyenes strand
A tavernák előtti ingyenes strand

Az egyik legkülönösebb strand Crikvenicán a Hotel Kastel előtti rész. Ugyan egy picike területről van szó, de különös élmény ennek a közel 500 éves műemlék előtt fürödni. Ha megszomjazunk, természetesen itt is bármikor beugorhatunk a Kastel étterem teraszára felfrissülni egyet.

Crikvenica strandjai közül a Kastel kevésbé ismert, így nyugodtabban tudunk fürödni.
Ő a Kastel előtti ingyenes strand

 

A kutyás strand

Egy kutyás szakaszt is találunk Crikvenica strand kínálatában.
Nemcsak gyerekkel, kutyával is bátran válasszuk Crikvenica strandjait.

Crikvenica strand kínálatában egy kutyás részt is találunk. A strand 2010-ben nyílt meg. Van itt minden, amire négylábú kedvenceinknek szüksége lehet: előre telepített kutyás napvédők és kifejezetten kutya(láb)mosó zuhany is. Néhány éve Horvátország legszebb kutyás strandjának nyilvánították.

 

Az éjszakai élet

Éjjel, amikor már lement a nap, teljesen más színvilágba és hangulatba öltöznek a városi strand létesítményei: szép színes vörös, sárga, zöld és kék díszvilágítások kíséretében beindul az éjszakai műszak. Elindulnak a sör, bor, koktél, szingli tinilány, önjelölt DJ és a hozzájuk tartozó önjelölt táncbajnok hegyek. Megy a zene, az ital-arzenál és a nyálcsorgatás. Hát,.. Crikvenicának ez az az arca, amikor a kis- és nagycsaládosok szépen hazasétálnak, a helyükre lesétalnak a fiatalok, a kalandvágyó urak és természetesen hölgyek. Majd megy az élet, megy a zene,.. a flörtölgetés.. és a pénzköltés.. Az éj végeztével ismételten felkel a nap és újra elindul a strand élénk élete.

Szálláslehetőségek

Számos helyen találunk az interneten crikvenicai szállásokat. Azt tudni kell, hogy az apartmanházak többsége a domboldalban található, így reggel lefelé kell sétálni a strandra, majd a nap végén vissza kell mászni a domboldalba. Viszont a legtöbb apartmanból szép kilátás nyílik a tengerre.

Mivel Crikvenica északi város, így szerte Európából nagyon sok vendég érkezik minden nyáron, nagyon gyorsan elkelnek a jó ár-érték arányú szállások. Érdemes tehát időben kinézni és lefoglalni a szállásunkat. Javasoljuk nézze végig a Horvátországinfó crikvenicai apartmanjait is.

 

Konklúzió

Mindent egybevéve, Crikvenica strand kínálatában mindenki megtalálja a hozzá illőt. Ha esetleg nem lenne eléggé homokos a városi strand, hajóval könnyen elérjük a szemközti silói homokos öblöt. Tekintettel arra, hogy Crikvenica városi strandja jól felszerelt, kifejezetten kisgyerekeseknek lett kialakítva, s könnyen elérhető Magyarországról, így kiérdemelte a Kvaner öböl legjobb strandjai klubtagságot. Nyugodtan jöjjünk ide gyerekkel, kutyával, legünk fiatalok vagy az idősebb korosztály képviselői, biztosan jól fogjuk magunkat érezni.

Cikk részletei:
Címkék: kisgyerekkel kutyával strand Top hírek
Dátum: 2010.09.02

Hozzászólások (2)

2017
09
24
Hètvègèn vajon lehet mèg strandolni Crikvenyicai strandon????
2013
11
26
Sok ismerősöm mesélt már a crikvenicai strandról, de sehol nem találtam még róla ilyen részletes leírást. Köszönöm a cikket, sokat segítettek! Zita
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től