Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


10 kihagyhatatlan látnivaló Karlovacban illetve környékén

Tudjuk sokan vagyunk úgy, hogy szinte mindig Horvátországban lennénk. Ha bejártuk már a tengerpartot, érdemes a Karlovac környéki látnivalókat is felfedezni.

 

1. Aquatika

Horvátország első és egyetlen, egyben Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriuma. Több mint 100 hal fajtát csodálhatunk meg, mindezt a föld alatt lenyűgöző üvegfalak mögé zárva.

 

2. Repüljünk a város fölé

A XVI. században épült a hatszögletű Karlovac-i vár, melyet a magasból is megcsodálhatunk. Alapja annyira egyedi, hogy csupán kettő ilyen alapú erőd található még Európában.

Kötelező látnivaló Karlovac vára

 

3. Dubovac vára

Ez a gótikus elemekkel díszített reneszánsz vár a középkori horvát építészet egyik legszebb példája. A Kupa folyó felett található, a XIII. században épült. Leghíresebb tulajdonosai a Frangepán és a Zrínyi család. Ma múzeumként üzemel.

Karlovac látnivalói közül a Dubovaci várat is érdemes megnézni

 

4. Karlovaci sörnapok

Minden évben augusztus végén - szeptember elején rendezik meg az ország leghíresebb sörfesztiválját. Több mint 30 különböző sör közül választhatunk, a Karlovacko sört helyben, Karlovac-ban készítik.

A Karlovaci sörnapokra is érdemes ellátogatni

 

5. Túrázás és lovaglás Petrova Gora (Péter-hegy) környékén

Horvátország egyik legszebb erdős részét itt találjuk. Túrázhatunk, lovagolhatunk, önfeledten élvezhetjük a természetet. Útközben római utakat láthatunk, valamint itt vesztette életét 1097-ben az utolsó horvát király, Petar Snačić.

 

6. Ozalj

Egy rövid autóútra Karlovac-tól találjuk a középkori várost, Ozalj-t. A Kupa folyó fölé magasodik egy dombon. Dubovac várához hasonlóan leghíresebb lakói és egyben tulajdonosai a Frangepán és Zrínyi családok voltak. Ma múzeumként működik.

Karlovaci látnivaló Ozalj vára

 

7. Novigrad kastély

A XII. században épült ez a gyönyörű kastély egy gyönyörű völgyben a Dobra folyó közelében. A XV. században a Frangepánok tulajdonába került. A XVIII. században a Habsurg Monarchia elleni Zrínyi-Frangepán féle összeesküvés egyik fő helyszínéül szolgált.

Kicsit romos már, de romantikus helyszín a Novigradi kastély

 

8. Quad, rafting és paintball

Igazán remek helyszíneket találhatunk egy jó quadozáshoz, Karlovactól egészen Gorski kotar-ig izgalmas rafting és kajak túrákat tehetünk a Dobra folyón. Paintballra is kiválóan alkalmas a Korana, Slunjčica, Mrežnica és Kupa folyók környéke.

 

9. Rastoke vízesései

Gyönyörű vízeséseket és malmokat találunk Slunj város Rastoke részén, mely 50 km-re található Karlovactól. A Slunjčica és Korana folyók találkozásnál fekszik, melyek a Plitvicei tavakhoz folynak.

Könnyen elérhetők Karlovacról Slunj vízesései is

 

10. Barac barlangok

Közel Rastokehoz találjuk a Barac barlangokat, a Plitvicei tavaktól mindössze 20 km-re. Egy 60 perces tárlatvezetés alatt találkozhatunk lélegzetelállító cseppkövekkel és vezetőnktől megtudhatjuk, hogyan alakultak ki az itteni barlangok.

Kis autózással a Barac barlang is elérhető

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói
Dátum: 2017.08.29

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től