Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


10 kihagyhatatlan látnivaló Karlovacban illetve környékén

Tudjuk sokan vagyunk úgy, hogy szinte mindig Horvátországban lennénk. Ha bejártuk már a tengerpartot, érdemes a Karlovac környéki látnivalókat is felfedezni.

 

1. Aquatika

Horvátország első és egyetlen, egyben Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriuma. Több mint 100 hal fajtát csodálhatunk meg, mindezt a föld alatt lenyűgöző üvegfalak mögé zárva.

 

2. Repüljünk a város fölé

A XVI. században épült a hatszögletű Karlovac-i vár, melyet a magasból is megcsodálhatunk. Alapja annyira egyedi, hogy csupán kettő ilyen alapú erőd található még Európában.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Kötelező látnivaló Karlovac vára

 

3. Dubovac vára

Ez a gótikus elemekkel díszített reneszánsz vár a középkori horvát építészet egyik legszebb példája. A Kupa folyó felett található, a XIII. században épült. Leghíresebb tulajdonosai a Frangepán és a Zrínyi család. Ma múzeumként üzemel.

Karlovac látnivalói közül a Dubovaci várat is érdemes megnézni

 

4. Karlovaci sörnapok

Minden évben augusztus végén - szeptember elején rendezik meg az ország leghíresebb sörfesztiválját. Több mint 30 különböző sör közül választhatunk, a Karlovacko sört helyben, Karlovac-ban készítik.

A Karlovaci sörnapokra is érdemes ellátogatni

 

5. Túrázás és lovaglás Petrova Gora (Péter-hegy) környékén

Horvátország egyik legszebb erdős részét itt találjuk. Túrázhatunk, lovagolhatunk, önfeledten élvezhetjük a természetet. Útközben római utakat láthatunk, valamint itt vesztette életét 1097-ben az utolsó horvát király, Petar Snačić.

 

6. Ozalj

Egy rövid autóútra Karlovac-tól találjuk a középkori várost, Ozalj-t. A Kupa folyó fölé magasodik egy dombon. Dubovac várához hasonlóan leghíresebb lakói és egyben tulajdonosai a Frangepán és Zrínyi családok voltak. Ma múzeumként működik.

Karlovaci látnivaló Ozalj vára

 

7. Novigrad kastély

A XII. században épült ez a gyönyörű kastély egy gyönyörű völgyben a Dobra folyó közelében. A XV. században a Frangepánok tulajdonába került. A XVIII. században a Habsurg Monarchia elleni Zrínyi-Frangepán féle összeesküvés egyik fő helyszínéül szolgált.

Kicsit romos már, de romantikus helyszín a Novigradi kastély

 

8. Quad, rafting és paintball

Igazán remek helyszíneket találhatunk egy jó quadozáshoz, Karlovactól egészen Gorski kotar-ig izgalmas rafting és kajak túrákat tehetünk a Dobra folyón. Paintballra is kiválóan alkalmas a Korana, Slunjčica, Mrežnica és Kupa folyók környéke.

 

9. Rastoke vízesései

Gyönyörű vízeséseket és malmokat találunk Slunj város Rastoke részén, mely 50 km-re található Karlovactól. A Slunjčica és Korana folyók találkozásnál fekszik, melyek a Plitvicei tavakhoz folynak.

Könnyen elérhetők Karlovacról Slunj vízesései is

 

10. Barac barlangok

Közel Rastokehoz találjuk a Barac barlangokat, a Plitvicei tavaktól mindössze 20 km-re. Egy 60 perces tárlatvezetés alatt találkozhatunk lélegzetelállító cseppkövekkel és vezetőnktől megtudhatjuk, hogyan alakultak ki az itteni barlangok.

Kis autózással a Barac barlang is elérhető

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói
Dátum: 2017.08.29

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től