Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Téma: Kornati túra

  2010.08.14 19:39 #9
Előzmény: Filepr; 2009. 7. 24. »
Idén ugyanennyi pénzből KRKA-ra mentünk. Nekem KRKA több élményt és kevesebb csalódást adott mint tavaly Kornati

 
  2010.07.07 16:42 #8
A múlt héten voltunk Biogradban, onnan mentünk egy Kornati túrára, a Sangulin cég Kornatska Vila nevű hajójával.
Mivel fel voltam készülve az itt olvasottak alapján, a hosszú túrát kerestük.
4-5 cég a rövidebb túrát árulja, a Sangulinon kívül max. 1 megy be a Kornatiba. A rövidebb túrák 700-760 kunára jöttek ki alku után, 2 felnőtt + 2 gyerek (10 és 12 évesek) számára. A Sangulinnál 800 kunát sikerült elérni. Úgy gondoltuk, a 100 kuna plusz megéri, hogy hosszan hajózzunk a Kornatiban. Valóban bementünk a Kornatiba (megkerültük az egész parkot), a kikötés a Telascicában volt. A fedélzetre szálláskor kaptunk pálinkát (rakija), a gyerekek egy kis sütit. Reggelire egy nagy kifli, benne 2 sonka + 1 sajt szelet. Ez egy kicsit szegényes volt. Ebédre 1 hal, 1 disznóhús, káposzta, kenyér. Ez elegendő, különösen annak, aki szereti a halat. Az italokból a dzsúsz valójában inkább csak szörp, de a víz, ásványvíz, vörös/fehér bor palackos volt. (A víz Jamnica.) Italok valóban korlátlanul fogyaszthatók, a korlátot inkább csak a kiszolgálás sebessége jelentette.
Gyakorlatilag minden úgy volt ahogy elmondták, én utólag is korrektnek tartom. Hogy ez az egész megéri-e, az már más kérdés. Szerintem igen.

 
  2009.07.24 23:09 #7
Előzmény: Csibe; 2009. 7. 13. »
Csatlakozom az előttem szólóhoz!

Ma Zadarból indultunk.
A mólón a szervezők egymást túllicitálva, a másikat simán hazugnak nevezve, a hajóját ócsárolva próbál utast szerezni. (állitólag idén kevés van)

Egy embernél (szerncsére csak 20 kunával) lefoglaltunk helyet, másnapra lebetegedett, a hajója elsüllyedt és egy lélekvesztővel akart egy "barátja kivinni"

Végül 4-en (2 gyerek) 500 kunáért tudtunk elmenni.
(én legalább tudtam, hogy a sós tóhoz megyunk, bár a legutolsó szabad öböl is jobb lett volna...

A kaja kevés volt, a narancslé meleg-híg lötty, a szamaraknak meg jó nagyot csaptam a fülére és akkor egy darabig nem jöttek.

Mi szerencsére egy félig üres hajón voltunk, de láttam néhány "heringes dobozt" is

Bár az Adria gyöngyszemeinek nevezik, igazából csak sok kis kopár köves kis sziget.....

Szerintem nem éri meg az árát.


 
  2009.07.13 14:14 #6
Sziasztok!

Most most voltunk egy állítólagos Kornati hajótúrán, persze mondanom sem kell, hogy átverés az egész. Kornati Excursions néven hírdetik a Barba Ive nevű hajóval, ami tényleg nagyon jól néz ki, csak éppen nem a Kornati, hanem a Telascica Nemzeti Parkba visz, pedig a befizetett pénzbe benne van a belépő a Kornati Nemzeti Parkba. 280 kuna/fő volt az ára, ami nem kevés. Szállodán belül foglaltuk le, gondoltunk talán itt nem vernek át minket. A térképen is szépen be volt rajzolva az útvonal a Kornatihoz, de amit a hajón mutattak persze már más volt az útvonal. A beigért korlátlan üdítő annyit jelentett, hogy valami többszörösére felhigított löttyöt kaptunk. A beigért egy megálló helyett három helyen álltunk meg utasokat felvenni, végül annyian lettünk, hogy sok embernek ülőhelye sem volt és megmozdulni sem lehetett a hajón. A 10 órás hajóútbúl kb. egy óra volt, mikor tényleg volt látnivaló, három órát pedig a Sós-tónál dekkoltunk. Az összes "Kornati túrás" hajó ugyanabba az öböblbe kötött ki, ugyanabban az időben, a tó partján tömegnyomor volt, mindenhol szamarak,amik ha egy pillanatra elfordultunk már a szájukba volt a táskánk. Szóval borzalmas volt az egész. Hazafelé az úton már több utas is reklamált a kapitánynál, persze még ő érezte magát megsértve, és egy utas a végén a rendőröket is kihívta.
Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy kerüljék ezt a túrát, de az összes zadari hajóút egy átverés. A legjobb, ha magánúton próbálunk valamit szervezni. Lehet, hogy kicsit többe kerül, de tényleg azt kapjuk, amiért fizettünk.

 
ori
ori52471
www.horvatorszaginfo.hu/horvat... 2008.09.01 14:19 #5
Előzmény: madikar; 2008. 9. 1. »
Szia!

Sajnos a Shangulinos túra már nem megy el a Kornati NP-ba csak a Telascicához (fent a link).

A Pakostaneban található hajó-kölcsönzőt viszont nagyon tudjuk ajánlani, mert onnan "kis" speed boat-tal bevisznek a Kornatiba.

Sebastian oldala itt találhato: http://www.galebaventures.com/

Továbbra is keressük azt a legészakibb horvát várost ahonnan tisztességes Koranti túrákat szerveznek. Amit megtaláltuk, akkor azt mindenképpen megírjuk.

 
  2008.09.01 11:56 #4
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a "sangulinos" valódi Kornati túra és a mindenki által szervezett Kornati túra között , látnivalóban, minőségben mekkora a különbség?
A pakostane-i hajókölcsönző Sebastiannal,az amelyiket Pakostane leírásánál ajánlotok? Ha nem , akkor hogy, és hol lehet Sebastiant megtalálni?
Köszönöm!!!

 
  2008.05.27 13:47 #3
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, érdeklődéssel várom a cikket! 
Horvátországinfó www.horvatorszaginfo.hu/horvat... 2008.05.26 11:11 #2
Előzmény: Kata; 2008. 5. 26. »
Szia!

Azt javasoljuk, hogy először olvasd el a Rejtélyes Kornati túra cikkünket, mert azok a hajós utak, amelyek Zadarbol indulnak azok NEM a Kornati nemzeti parkba mennek.
Cikk: http://www.horvatorszaginfo.hu/horvatorszag/hirek/leleplezzuk_a_kornati_tura/

Ahhoz, hogy valóban a Kornati nemzeti parkba vigyenek el, ahhoz lejjebb kell utazni, minimum Biograd magasságáig. Biogradban található a Sangulin-birodalom. Õk mennek a Kornatiba.
Weboldal: http://www.sangulin.hr/miniweb/travel.asp?ItemID=53&cid=8

Mi őket ajánljuk! Megpróbáljuk felvenni velük a kapcsolatot, tovább informálódni és írunk ebből egy cikket, mert nagyon sok levelet és kérdést kapunk a Kornati túrával kapcsolatban.

Üdv,
Szerk

 
  2008.05.26 08:42 #1
Sziasztok!

Én abban kérnék segítséget, hogy így interneten keresztül mégis hol lehetne informálódni hajóutak felől( ár, indulás, érkezés stb.). Tavaly kihagytuk a hajókázást és idén mindenképpen el szeretnénk menni egy Zadar-Kornati útra, de csak egynaposra. Ha tudna nekem ajánlani valaki egy nem túl drága, de megbízhtó hajót, nagyon megköszönném.

Üdv: Kata

 
['1..20']

A Horvátországinfó fóruma moderált fórum, azaz ellenőrizzük a beírt üzeneteket és a feltett kérdésekre megpróbálunk válaszolni. Arra kérünk, hogy csak abban az esetben nyiss új fórum topic-ot ha, még nincs ilyen és nem illik bele egyik létező témába sem az új téma!

Köszönettel,
Horvátországinfó Csapata

Horvátország utazási fórum. Beszéljük ki Horvátországot: vélemények, élmények, hozzászólások

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től