Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Tudod merre vannak kutyás strandok Horvátországban? Nem? Segítünk!

Tudod merre vannak kutyás strandok Horvátországban? Nem? Segítünk! Évről-évre egyre több kérdést kapunk kutyákkal kapcsolatban. A legtöbb kérdés így szól: Hol vannak kutyás strandok Horvátországban? Most bemutatunk pár tippet!

 

Hol és hogyan fürödhetek a kutyámmal?

Horvátország kutyával is könnyen felfedezhető. A legtöbb szálláskereső oldalon már van kutyás opció, strandot azonban lényegesen nehezebb találni.

Első alapszabály: Horvátország Kék zászlós strandjaira TILOS kutyát bevinni. Ott nagyon durván figyelik a kutyákat, ugyanis folyamatosan ellenőrzik a tengervíz minőségét, s ha nem hozza az előírt értéket, akkor elveszik a strandtól ezt a minősítést. Ugye Baska a horvátországi Kék zászlós strandok mintaképe. Itt a tengerparton majd minden bejáratnál megtalálható a kutyát tiltó jelzés. Érdekesség, hogy Baskán kapásból 3 fajta kutyatiltó tábla van. :)

 

Másodsorban, vannak nem Kék zászlós, de kiemelt strandok, itt is találkozhatunk kutyát tiltó táblával. Na ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a helyi horvátok is ide járnak a kutyájukkal fürödni – gyakorlatilag nincs senki aki a valóságban betartatná ezt a szabályt – de arra figyeljünk oda, hogy főszezonban, vagyis júliusban, augusztusban kerüljük ezeket a strandokat. Nagyon sok kisgyerekes család jár a városi strandokra fürödni és szeretnék elkerülni a horvátok a nézeteltéréseket (kutya megugatja a gyereket, szőrös lesz a víz, kutyakaki..)

 

Harmadszor, vannak a sima tengerpartok. Nem strand, sima tengerpart (pl városhatárban). Itt nyugodtan fürödhetünk a kutyánkkal.

 

Végezetül, ahogy megjelentek a kutyatiltó táblák, kutyás strandokat is kialakítottak. Itt 100%-osan senki nem szólhat ránk, illetve egyre több helyen alakítanak ki kutyamosót, kutyaitatót.

 

Kifejezetten kutyás strandok Horvátországban

Pula: Galebove strand (PGS)

Kamenjak félsziget (GPS)

Crikvenica: Podvorska strand (GPS)

Krk sziget, Krk: Koralj strand (GPS)

Krk sziget, Njivice: Kijac strand (GPS)

Rijeka: Brajdica strand (GPS)

Split: Duilovo strand (GPS)

 

Ha lesznek új kutyás strandok Horvátországban, vagy ha ilyet látsz, küld el a cikk alatt kommentben és frissítjük a listát!

Cikk részletei:
Címkék:
Dátum: 2017.07.21

Hozzászólások (2)

2017
08
24
Tavaly voltunk Loparban, az autós kempingben, lehet kutyával nyaralni, kutya fürdető is van, a strandon is lehet kutyával fürödni.
2017
07
25
Pag sziget: Simuni /helyi strand és a kikötő között/ Pag sziget: Gajac és a Strasko camping között Gradac: a város bristi oldalán
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től