Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Tudod mekkora lesz a telefonszámlád Horvátországban? Semennyi!

Tudod mekkora lesz a telefonszámlád Horvátországban? Semennyi! Elvileg 2017 június 15-től - egy EU rendelet alapján - az EU-n belül megszűnnek az országok közötti telekommunikációs, vagyis roaming díjak. Megkerestük a szolgáltatókat, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Biztos mindenki emlékszik rá, néhány évvel ezelőtt mekkora telefonszámla várt a postaládában, ha Horvátországból valamiért haza kellett telefonálnunk. (Zárójelben megjegyeznénk, annyira drága volt a hazatelefonálás tizenéve, ha leérkeztünk Ho-ba, úgy kerestük a hagyományos telefonokat és dobáltuk a 2 kunásokat, hogy élő szóban bejelentkezzünk az itthon maradt családtagoknak.)

Minden jel arra mutat, idén nyáron már ugyanúgy Facebookozhatunk és szelfizhetünk a tengerparton, mintha Siófokon strandolnánk. Lefelé és hazafelé utazáskor pedig online forgalomjelzős GPS programot, kicsik pedig Youtube filmeket nézhetnek.

Múlt héten kértünk hivatalos tájékoztatást a mobil szolgáltatóktól, pontosan mit nem fognak kiszámlázni, ha Horvátországban szelfizni szeretnénk.

 

Vodafone roaming szolgáltatásai

A Vodafonetól körülbelül 1 órával később meg is érkezett a válasz:

„mostantól minden új tarifának része az EU roaming környezetben is használható Vodafone Pass csomag, amellyel kompromisszum nélkül használhatóak a legnépszerűbb közösségi applikációk.”

„minden új tarifájában jelentősen megemelte az adatkeretet, a hangalapú feltöltőkártyáknál pedig új ügyfeleknek június 5. és július 31. közötti aktiválás és feltöltés esetén 30 napig belföldön, június 12-től pedig az EU és további 6 ország területén felhasználható, 4 GB nyári adatnak örülhetnek. A meglévő feltöltőkártyás ügyfelek a Mobil Vodafone alkalmazásban aktiválhatják a nyári adatot.”

ER-GO: A Vodafonenál mindenki kap nyári adatkeretet. Érdemes utánaérdeklődni!

Adathasználattal kapcsolatos válasz:

„A Vodafone Pass-ba tartozó applikációk használata ugyanis nem fogyasztja a csomagba foglalt adatmennyiséget, így korlátlanul használhatók egészen addig, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.”

„A Vodafone Go csomagokban a Social Pass révén korlátlan a Facebook, az Instagram és a Twitter használata, a Vodafone Red csomagokban pedig a közösségi oldalak mellett a Connect Pass által a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber használata közben sem kell az ügyfeleknek az adatkeret miatt aggódniuk, függetlenül attól, hogy chatelés, videóhívás vagy live streaming funkcióban használják az említett platformokat.„

Vodafone feltöltőkártyásoknak:

„A Vodafone eddig is élen járt a roaming korlátok lebontásában. A Vodafone EU Roaming a külföldi szabad mobilhasználat élményét a Red csomagokban már 2015 áprilisától, a többi havidíjas tarifa esetében pedig 2016 áprilisától bevezette, az életbe lépő új szabályozás értelmében pedig minden további havidíjas és feltöltőkártyás előfizető részére biztosítja a díjmentes EU roaming lehetőségét.

Ezúton is köszönjük a részletes választ!

 

 

Magyar Telekom roaming szolgáltatásai

Magyar Telekomtól is egy napon belül érkezett válasz:

„Összhangban az Európai Uniós szabályozással a Telekom ügyfelei 2017. június 15-től a belföldi díjcsomagjukban érvényes árakon, EU roaming többletdíj nélkül telefonálhatnak, SMS-ezhetnek és netezhetnek az EU-ban, amennyiben betartják a méltányos használatra vonatkozó feltételeket.”

„A Telekom jelenleg az EU zóna (EU és EGT országok) 37 országának 105 hálózatán kínálja a roaming szolgáltatást ügyfeleinek. Az ügyfélnek nem kell azzal foglalkoznia, hogy melyik partnerhálózatra jelentkezik fel, hisz országonként több roaming partnere is van a Telekomnak.”

„A hálózaton belül korlátlan beszélgetést tartalmazó díjcsomagokkal továbbra is csak belföldön lehet korlátlanul telefonálni.”

Adatforgalom a Telekomnál:

2017. június 15-től a lakossági mobil díjcsomagokban foglalt adatmennyiség az EU területén bárhol teljes egészében felhasználható, kivéve a Net&Roll mobilinternet csomagokat, ezek esetében az EU szabályozásban rögzített mértékű adatmennyiség használható fel EU roaming helyzetben. A feltöltőkártyás Domino díjcsomagokban foglalt adatmennyiség szintén felhasználható EU roaming helyzetben is.”

Ezen az oldalon tudnak a Telekom ügyfelek a rájuk vonatozó romaing változásokról érdeklődni: http://www.telekom.hu/euroamingvaltozasok

Köszönjük a Telekom kommunikációs igazgatóságának a választ!

 

Telenor roaming szolgáltatásai

Végezetül, a Telenor válasza:

A Telenor nem tartotta fontosnak, hogy EU roaming ügyben válaszoljon a Horvátországba utazó ügyfeleinek..

 

Ne feledd! Indulás előtt használd a „horvatorszaginfo” kódot az ENC készülék vásárlásakor, mert így 200 Ft-al kevesebb lesz az utazási költséged!

Cikk részletei:
Címkék: horvátország 2017
Dátum: 2017.06.14

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től