Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Top 5 csúcs Horvátországban

Top 5 csúcs Horvátországban Szezononként változó, hogyan tudjuk aktívan eltölteni nyaralásunkat Horvátországban. A hűvösebb hónapokban sem kell lemondanunk a mozgásról, íme 5 tipp hová menjünk.

 

1. Biokovo Nemzeti Park

Biokovo Horvátország második legnagyobb hegysége a dalmát tengerparton, a Cetina és Neretva folyók között húzódik. Legmagasabb csúcsa a Sveti Jure 1762 méter magas. Tipikus karsztos a táj. Ez a védett park több mint 1500 növény-és állatfajnak ad otthont. Számos kilátót találunk, például a 897 méter magas Staza vagy az 1422 méter magas Vosac. Mindegyikhez tanösvényen valamint túraútvonalon juthatunk el. Választhatunk egyszerűbb, pár órás túrázás vagy több napos útvonalak közül, mindenki a képességeinek megfelelőt. Aki kevésbé aktív mozgást keresne, látogassa meg a Biokovo Botanikus kertet.

A Biokovó hegyről tisztán látható a tenger
Kellemes kirándulás a Sv Jure megmászása

 

2. Paklenica Nemzeti Park

Észak-Dalmáciában található, nem messze Zadartól. Két kanyon öleli körbe: a Mala és a Velika. A parkban 150-200 kilométeres túraútvonal és út található. Nehézségtől függően 1,5-7 órás túrákat tehetünk meg. Gyönyörű panoráma, karsztos táj, fekete fenyők, bükk erdők, rengeteg növény-és állatvilág vár ránk a nemzeti parkban. Számtalan menedékhelyet és hüttét is találunk, ha megpihennénk.

 

3. Klek-hegység

Észak-nyugat Horvátországban található, Károlyváros megye legkeletibb hegye. Legmagasabb csúcsa 1181 méter magas, gyalog 20 percre van a Klek hegyi kunyhótól. A hegy gerincét erdők borítják, számos védett fajnak ad otthont. Kedvelt úti cél, 1-4 órás sétákat tehetünk, akár csak a hegy lábánál. Csúcsát inkább a tavasztól őszig tartó időszakban érdemes megmászni. Egy XVII. századi legenda szerint Klek volt a boszorkányok és tündérek gyülekezési helye.

 

4. Sljeme Medvednica

Zágráb északi részén találjuk a Medvednicát. Legmagasabb csúcsa a Sljemen eléri az 1032 méter magasságot. Egy hatalmas parkban található, melyet autóval, buszokkal, siklóval vagy akár gyalogosan is megközelíthetünk. A kirándulási lehetőségek mellett fő vonzereje az ország egyik legnagyobb barlangja, a Veternica. Számos hegyi menedékházat is találunk, az 1-2 órás túrázás közben láthatunk őshonos fákat és tavakat is. Télen legyünk fokozottan óvatosak: a hegycsúcs általában hóval fedett, nem ritkán jeges.

 

5. Cres sziget

A Kvarner-öbölben található Cres szigetére komppal juthatunk át Rijekából, a Krk-szigetről, az Isztriai-félszigetről vagy Losinj-szigetről. Több mint 300 kilométernyi szervezett turistaúttal büszkélkedhet, melyek többnyire falvakon vezetnek át. Mintegy 1400 különböző növényfajjal találkozhatunk az út mentén, gyakran láthatunk szamarakat és juhokat is kóborolni.

Ő pedig Lubenice. Itt található a Kék Barlang is!

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói
Dátum: 2017.04.13

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től