Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


TOP 10 látnivaló Szlovéniában – ezeket a helyeket keresd fel!

TOP 10 látnivaló Szlovéniában – ezeket a helyeket keresd fel! Szlovénia látnivalói igen vegyes képet mutatnak. Egy részük városhoz köthető, a másik fele vízhez, majd a harmadik harmad hegyekhez, barlangokhoz. Lássuk, melyek a legnépszerűbb úticélok Szlovéniában.

 

1. Piran

Rögtön kezdjük a sort a Szlovén tengerparttal és annak legszebb városával Pirannal. Piran óvárosa egy kis félszigeten terül el. A Velencei Köztársaság idejében alakult ki az óváros kinézete, így nagyon sok reneszánsz, barokk műemléket találunk itt. Érdemes nyáron felkeresni Pirant mert jókat fürödhetünk a helyi strandokon.


Véleményünk szerint Piran ez egyik legszebb látnivaló Szlovéniában

 

Tipp -> takaros apartman a strand és az óváros közelében

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Piran szállás – Pri Mari apartman
Az óvároshoz és a strandhoz is egyaránt közel fekszik

Piran egy csodaszép kisváros. Akár itt szeretnénk nyaralni, vagy csak egy kirándulás részeként látogassunk ide, fontos szempont, hogy a szállásunk mind az óvároshoz, mind a tengerparthoz közel essen. A Pri Mari apartmanban mindezt megtaláljuk. Érdemes kipróbálni! További infó, foglalás itt!

 

2. Bled

Talán Bled a legnépszerűbb látnivaló Szlovéniában. Hatalmas hegyek között található a Bled tó. A tó különlegessége, hogy egy kis szigetecske és egy templom található a tó kellős közepén. Ha erre járunk csónakot bérelhetünk és evezhetünk egyet a tavon, majd érdemes felmászni a várba is.


Bled Szlovénia egyik legszebb úticélja

 

Tipp -> foglaljunk szállást a tóparton!

Szlovénia látnivalók szállás – Bled apartman
Igényes, modern apartman a tó szomszédságában

A Bledi tó egyik utcácskájában találjuk a Bled apartmanok szállásait. Kis, két fős stúdiókat és családi apartmanokat bérelhetünk itt. Ezt a szállásegységet szívesen ajánljuk, mert több olvasónk kipróbálta már. További infó, foglalás itt!

 

3. Ljubljana

Ljubljana Szlovénia fővárosa. Nem egy hatalmas metropoliszról van szó, ugyanis alig van 300.000 lakosa Ljubljanának. Ő egy folyópartra épült igazi, romantikus város. Mindenképpen érdemes legalább egyszer felvenni a megnézendő listára.


Ljubljana romantikus óvárossal vár

 

4. Celje

Celje Szlovénia harmadik legnagyobb városa. A Voglajna és a Savinja folyók találkozásánál fekszik. Celjének nagyon szép, alpesi hangulatú óvárosa van, de a legszebb helyi látnivaló kétség kívül a vár. Ide mindenképpen érdemes felmászni. Ha jó erőben vagyunk, tegyünk egy kirándulást a helyi hegyek között.


Celje is megér egy kitérőt

 

5. Bohinj tó

Átváltunk egy kicsit a hegyvidéki éghajlatra. A Bohinj tó az egyik legszebb hegyvidéki tó Szlovéniában. A Triglav Nemzeti Park területén található, így könnyen összekapcsolható a Vintgar szurdokkal, vagy az előzőben bemutatott Bledi tóval.


Csodálatos látnivaló a Bohinj tó is

 

6. Triglav Nemzeti Park

Szlovénia látnivalói közül a Triglav Nemzeti Park nagyon népszerű még. Nagyon-nagyon sok szervezett és egyéni kirándulás indul erre a területre. Ha csak a könnyed kirándulásokat szeretjük, vagy igazi hegymászók vagyunk, egyaránt találunk itt magunkhoz illő kihívásokat.


Mindenkinek javasoljuk a Triglav Nemzeti Parkot is

 

Tipp -> egy alpesies szálláslehetőség a környéken

Bohinj szállás – Markez apartman
A Markez apartman egy kiváló lehetőség arra, hogy a környék összes látnivalóját felfedezzük

A Markez apartman-komplexumot a Bohinji tótól (és a Triglavi Nemzeti Parktól) pár kilométerre Polje településen találjuk. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy felfedezzük a környék összes látnivalóját. Több alpesi stílusú házban sok-sok apartman található, így itt mindenki megtalálja a saját igényeihez illeszkedő szálláslehetőséget. További infó, foglalás itt!

 

7. Júliai Alpok

A Júliai Alpok a szlovén-olasz határ mentén helyezkedik el. Legmagasabb csúcsa az 2864 méter magas Triglav csúcs. Elsősorban az aktív sportolás szerelmesei fogják itt jól érezni magukat. Jókat lehet bringázni, raftingolni, túrázni.


Nagyokat túrázhatunk a Júliai-Alpokban

 

8. Mangart hegy

Szlovéniában kicsit sok a hegyvidéki terület és kevés a tengerpart, így még mindig az Alpokba járunk és hegyet mászunk. Pontosan a szlovén-olasz határon fekszik a Mangart hegy 2679 méter magas csúcsa. A cukorsüvegként kitörő, sziklás hegy megmászása igazi kihívás még az edzettebb hegymászók részére is.

 

9. Bovec

Még mindig nem tudunk kiszabadulni a hegyek vonzásából, s megérkezünk Bovec városába. Itt is minden az aktív, sportos életmódról szól. Van folyó, vízesés, hegy és hegy. A szokásos bringázás, raftingolás és hegymászáson túl Bovecnál a canyoningolást is kipróbálhatjuk. Ez a vízesésugrás. Az amikor rafintg ruhában a vízesés medrében kell leugorni.

 

10. Postojnai cseppkőbarlang

Még mindig hegyvidéki területen járunk, de már egy olyan helyen, ahova nem kell hegymászó csákány, ide bárki eljöhet. Postojna cseppkőbarlangja örökös tag a Szlovénia látnivalói listán. Opatijától 60 km-re északra járunk, így akár egy kvarner öbölbeli nyaralásra, egy szlovéniai hazaútra illetve egy különálló szlovéniai kirándulásra is könnyen beilleszthető (Ljubljana 55 km északkeleti irányban). A cseppkőbarlang biztonságos, jól kiépített. A túra nagy részét kisvasúttal tesszük meg.


A postojnai cseppkőbarlangot kisvasúttal nézhetjük meg

Cikk részletei:
Címkék: Szlovénia Top hírek
Dátum: 2017.02.16

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től