Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Silo: a Krk sziget homokos strandja

Silo: a Krk sziget homokos strandja Krk a Magyarországhoz legközelebb fekvő horvát sziget. Jelen cikkünkben Krk homokos strandjait járjuk végig.

Tekintettel arra, hogy a Krk sziget található legközelebb Magyarországhoz, így évente több ezer magyar család nyaral itt. Nekik szeretnénk egy kis támpontod adni, a Krk szigeten hol találunk homokos tengerpartokat.

Malinska

A malinskai strandot bemutattuk már a Horvátország homokos tengerpartjai cikkünkben. Itt a városi strandnál kialakítottak egy olyan kis partszakaszt, amit homokkal felszórtak az egészen kisbabák számára. Ez a partszakasz valóban homokos, nagyon lassan mélyül, de igazi strandolásra nem alkalmas. Malinska strandja a partvonal mentén fut, több kilométer hosszan. Az igazi városi strand, apró kavicsos és Kék zászló minősítésű, vagyis jól felszerelt a strand és nagyon tiszta a tenger vize. Habár nem homokos partú, de strandolásra tökéletes választás.

A Soline-öböl

Krk homokos tengerpartját több néven tartják számon: Klimono, Soline, Silo. A szemközti Crikvenicából például Klimono néven indítanak ide hajós túrákat. A hely neve hivatalosan: Soline öböl. Ez egy nagyon lapos, agyagos talajú öböl. Gyakorlatilag annyira lassan mélyül, hogy hosszan be lehet sétálni a tengerbe, úgy mint Medulinnál, vagy éppen Loparnál.

Homokos strand Krk keleti oldalán
Rendkívül lassan mélyül Krk homokos strandja

Az itt található agyag gyógyító hatású. Bőr és ízületi fájdalmakra nagyon jó. Sok itt nyaralónak gyakorlatilag elmúlnak az ízületi fájdalmai egy egyhetes nyaralás után. Nyugdíjasoknak is előszeretettel ajánljuk ezt a helyet, de nekik inkább elő- vagy utószezonban. Ilyenkor nincs még akkora hőség mint nyáron, másrészről ősszel sokkal olcsóbb minden.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Életkép Silo strandjáról
Mindenki saras és boldog

Silo strandja annyira népszerű, hogy az egész régióból kirándulásokat szerveznek ide. Az egész Krk szigetről, a Crikvenica Riviéráról, Rijekából s még az Opatija Riviéra településeiről is indítanak hajókat a Silo öbölbe. Sok hajós kirándulás az egész napot itt tölti, mások délután felhajóznak Vrbnikra borozni egyet, majd vidám hangulatban térnek vissza a kiindulási ponthoz.

Iszapmező Silo strandján
Készül az iszappakolás

Mi magunk is felfedezhetjük Krk homokos strandját. Ha a szárazföld felől érkezünk, Omisaljnál kell Soline felé lekanyarodni, majd rövid vezetéssel megérkezünk a strandhoz. Őszintén szólva első látásra kicsit murisnak tűnik Silo strandja a sok-sok sárban dagonyázó emberrel. Ha nem is ide tartanánk, akkor is megállnánk egy-egy fotót készíteni a nem mindennapi látványról. Ha vállalkozó szelleműek vagyunk, mi magunk is kipróbálhatjuk a strandolás ezen műfaját. Ha nem szeretnénk dagonyázni, hajtsunk tovább a strandhoz és fürödjünk hagyományos módon.

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói strand Top hírek
Dátum: 2014.03.18

Hozzászólások (2)

2016
08
23
Most jöttünk meg. : ))) Hát nem tudom mi köze van ennek a strandnak Silóhoz, mert voltunk ott is és nem találtuk. Silótól azért még autóval is kiba' messze van ez a strand. kb 30 perc a hegyi utakon. Végül megkérdeztük a szállodát és jött a válasz: Crzici! Klimnó jobb tipp lenne, de az sem igaz. Gyakorlatilag Crzici lenne a legjobb névválasztás a strandhoz, mert tényleg ott van. Gyakorlatilag Omisalj felől érkezve közvetlenül a Crzici végét jelző tábla után 100 méterrel kezdődik a strand és terül el ott még Soline előtt. Az öböl tényleg szenzációs, homokos, a víz meleg és 80-100méterre a parttól kb térdig ér. Ez mondjuk erősen apály-dagály függő, mert itt tényleg látszik az a 10-20 cm különbség amit a tengermozgás jelent. Kora délután apálykor a partmenti 10-20 cm mélységű sáv gyakorlatilag 30-40 méteren eltűnt, szárazra került. Az iszap tényleg jó, nem büdös, bár kislányom szerint apának azért "szaga" volt. Megjegyzem Lányoknak azért kihívás ez a strand, mert a felázott homokos (saras) parton közlekedve tényleg sáros leszel, papucs néhol bele is ragad és az iszapos gödrök környéke csúszik is rendesen. A női nem tagjai közül sokan nem vállalják ezt a "sáros" történetet és az infrastruktúra szegénysége sem vonzó számukra. érdemes felkészülni, felkészíteni őket. Az infrastruktúra más strandokhoz képest fapados. 2 ágy+napernyő az 50 kuna, ennél olcsóbb más városban sem volt, inkább drágább. Zuhany 1 HELYEN van, igaz ott 4 egymás mellett. FONTOS! A zuhanyzás című történet 2 kunással működik 30 másodpercig. Váltani SEHOL nem lehet, vigyetek aprót rendesen... inkább a tengerben mossátok le az iszapot és a zuhanynál csak sótlanítás menjen. a WC az EGY DB TOI-TOI. Ennek megfelelő állapotban. Ivásra, jégkrémre egy db "akármi" van az út mellett, KAJA NINCS. Ha enni akartok akkor sétáljatok át Crzici-be, úton is és tengerparton is kb 500m. (apálykor a parton szárazlábas a történet) Ott van étterem és pékség is. A pékségben a víz aranyárban van. 8kn/ fél liter Én élveztem, az iszapolás PONT úgy megy mint a fotókon. Jó poén volt. A lányok is szerették de csak a locsi-pacsi meleg vizet, az összes többi miatt negatív véleményt kapott tőlük ez a strand.
2014
07
28
Nagyon jó ajánlat fiatalnak idősnek. Kipróbáltuk, nagyon jó volt! És Vrbnik, csodálatos kis város és a bora...kitűnő ! Az emberek -őslakósok - végtelenűl figyelmesek, kedvesek !
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től