Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Olcsó helyek Horvátországban – Spóroljunk a szálláson!

Olcsó helyek Horvátországban – Spóroljunk a szálláson! Olcsó Horvátország, vagy mégsem? Sokan ismernek olcsó helyeket, sokan csak a drágákat. Most azon Olvasóinknak segítünk, akik spórolni szeretnének a szállásdíjon!

Most egy rendhagyó, igazán pénztárcabarát cikkel jelentkezünk. Megpróbálunk egy kicsit segíteni az idei nyaralásunk összeállításában és összegyűjtjük Horvátország olcsó úticéljait.

Olcsó helyek az Isztrián

Kicsit nehéz dolgunk lesz az Isztrián, mert itt minden drága. Ha olcsó isztriai nyaralásban gondolkozunk Vrsarban, Novigradon vagy Fazanában érdemes körbe nézni. Ezek picike, kevésbé ismert tengerparti városok. Mind a három település csodaszép egyébként, Novigradba például most azonnal elindulnánk, s szeptemberig vissza sem jönnénk. :)

Vrsar, Novigrad, Fazana mind vendégszerető, viszonylag olcsó helyek az Isztrián
A képen látható Vrsar olcsó úticélnak számít az Isztrián

 

Olcsó helyek Magyarországhoz közel

Picit gyorsan bekanyarodtunk a Kvarner öbölbe és a Zadar régió északi részeibe. Ha nem szeretnénk messzire utazni, de számít a pénz, válasszuk a Cres szigetet! Cres mindössze 550 kilométerre fekszik Budapesttől, a horvát határtól pedig 320-ra. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy egy tank benzinből Horvátország egyik legnagyobb és leggyérebben lakott, hegyvidéki szigetén lehetünk. Cres kevésbé ismert még az idegenforgalom előtt, így sok-sok olcsó apartmant találunk itt. Akár Cresen, vagy Valunnál, Martinscicán, Osornál nézhetünk szálláshelyet.

Magyarországhoz közeli, olcsó úticél a Cres sziget
Közel van és Horvátország olcsó helyei közé tartozik a Cres sziget

 

Tekerjünk vagy 100 kilométert lejjebb a Pag szigetre. Szegény Pagról folyamatosan azt mondják, hogy kopár, menjünk inkább Zadarba vagy a Rab szigetre, ezek sokkal jobb helyek. Ha olcsó horvátországi nyaralásban gondolkozunk, Pag is a listánkra kerül. Ugyan itt nem nőnek 30 méter magas normand fenyők, de kellemes, pár száz fős halászfalvak, fantasztikus homokos strandok és vendégszerető házigazdák dögivel akadnak. Nyugodtan nézegessünk Stara Novalján, Mandrén, Povljanán vagy Vlasici közelében szálláshelyet. Ugyan nem agyon reklámozott úticélok ők, de legalább lesz hely a tengerparton a törülközőnknek! :)

Pag is olcsó nyaralási úticél
Pag is közel van, könnyen elérhető és olcsó

 

Megint délre tartunk, s megint vagy 100 kilométert utazunk. Egy pici, zöldellő szigethez érkeztünk Pasmanhoz. A Pasman sziget szintén egy elfelejtett turistaparadicsom. Csak kevesen tudják, de Pasman keleti partvonala végig homokos. Egyáltalán nem ismertek ezek a helyek, így itt is lesz bőven hely a törülközőnknek. Olcsó szálláslehetőségek: Pasman, Kraj, Tkon.

Pasman: homokos strandok, nyugalom, olcsó árak!
Ő Pasman: emberközeli és nyugis

 

Pénztárcabarát tippjeink!

- Ha lehet ne a főszezonban nyaraljunk
- Magyarországon tankoljunk (kb 50 Ft-al olcsóbb itt a benzin)
- Adjuk el az üres helyeket a kocsinkban
- Vigyünk pár napra elegendő élelmiszert

 

Olcsó helyek Dalmáciában

Most egy kicsit nagyobbat fogunk ugrani. Átlépünk a Biograd- a Vodice riviérán és megérkezünk a Split-öbölbe. Olcsó horvátországi úticélok a régióban, a Solta sziget szinte bármelyik települése, a Brac szigeten Sutivan, Mirca, Splitska, Postira. Ezek az apró települések is teljesen kimaradtak eddig a nagy idegenforgalmi kínálatból. Pici pár száz fős, tiszta halászfalvak. Sok helyen még homokos strandot is találunk. Ha nincs, a szomszédos településen úgyis lesz. Attól sem kell félni, hogy unatkozni fogunk, a Brac szigeten, s a Split régióban egy egész hónapnyi látnivaló van.

Nem drága, viszont annál szebb helyeket találunk a Brac szigeten
Egészen olcsó árakkal találkozunk a Brac szigeten is

 

Ha szeretjük az igazi mediterrán hangulatot, utazzunk lejjebb még egy kicsit a Peljesac félszigetig. Peljesac is lefelejtődött még a forgalmas és népszerű úticélok listájáról. Olcsó horvátországi helyek: Zuljana, Trstenik, Brijesta. Vigyázzunk a Peljesac félszigettel, mert magas zöld hegyormok lábainál totál ismeretlen, gyönyörű, tiszta tengerpartok vannak. Ha egyszer ellátogatunk ide, jövőre is visszatérünk!

Peljesac is olcsó horvátországi desztináció
Magas hegyek, tiszta strandok. Ő Peljesac, a megfizethető.

 

Ha olcsó nyaralásban gondolkozunk, a szemközti boszniai Neum településen is nézzünk szét. Ez az egyik legolcsóbb úticél az egész régióban. Azzal ne foglalkozzunk, hogy Boszniában fogunk nyaralni nem Horvátországban, bármerre is induljunk, csak Horvátország van Neum körül.

A bosnyák tengerparton, Neumnál is kedvező ajánlatokat találunk
A boszniai Neumban is olcsó árakkal találkozunk

 

Mindent egybevéve, ha Horvátország olcsó úticéljait keressük, a Cres, a Pag illetve a Pasman szigeteken érdemes körbe nézni. A szállás árak olcsósága a kompdíjat is ellensúlyozza. Látnivaló, tengerpart, strand, csevap és hűtött sör mindenhol van bőven.

Cikk részletei:
Címkék: gyerekkel Top hírek
Dátum: 2016.02.05

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től