Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Kiránduljunk Buzetba!

Kiránduljunk Buzetba! Ha az Isztriai-félszigeten nyaralunk érdemes egyik nap Buzetba ellátogatni.

Mint sok más horvát város, Buzet története is messzire, egészen az illír időkig nyúlik vissza. Római, bizánci, frank, osztrák uralom alatt is állt, és a Velencei Köztársaság részét is képezte egykor.

Ez a romantikus város az Isztriai-félszigeten található, mindössze 7 km-re a szlovén határtól. Felszíne 10-től 1000 méteres tengerszint feletti magassággal is rendelkezik. Éghajlata is változatos, míg a Mirna folyó völgyében mediterrán éghajlat uralkodik, a Cicarija-hegység területén kontintentális, hegyvidéki az éghajlat.

Buzet óvárosa 150 méteres magasságban a Mirna völgy felett fekszik. Erős nyomot hagyott a horvát történelemben saját ábécéjük, a „glagolita”, melyet lecseréltek idővel a latin ábécé betűire. Azonban a kézművesek és egyes horvát divatmárkának hála még nem merült teljes feledésbe ez az írásmód.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Buzet-t a „Szarvasgomba város”-nak is hívják. Az itt található gazdag talajának és kellemes klímájának köszönhetően gazdag szarvasgomba termést hoz, mely köztudottan még az aranynál is drágább.

Minden év szeptemberének második hétvégéjén szarvasgomba lakomát csapnak a Trg Fontana-téren. Ha sétához van kedvünk a település körül rendezett túraútvonalat találunk, akár sziklát is mászhatunk, de a város utcái és várfaláról a kilátás is igazán lenyűgöző.

Cikk részletei:
Címkék:
Dátum: 2017.02.28

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től