Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Itt nyaralok idén: Medulin

Itt nyaralok idén: Medulin A következő szintén első számú nyaralási úticélunk: Medulin. Ez a Magyarországhoz legközelebb fekvő hatalmas, homokos partú öböl.

Medulin pontosan 620 kilométerre található Budapesttől. Megközelítése szintén nagyon egyszerű: Budapesten felhajtunk az M7-es autópályára, elhaladunk a Balaton mellett, áthajtunk a letenyei határátkelőn, majd Zágráb felé tartunk. Zágráb végén figyelni kell, amikor ráhajtunk Szlovénia felől érkező A1-es autópályára. Karlovac után az A1-es autópálya ketté ágazik, nekünk az Isztria felé tartó A6-os autópályán kell tovább haladnunk. Az A6-os autópályának Rijeka előtt egy meredek kacskaringós lejtő közepén van vége. Itt a fizető kapu elhagyása után Rijeka felé tartunk tovább és egész végig a Rijeka felett elmenő autóúton vezetünk egészen addig,Itt van Medulin amíg meg nem látjuk a Pula feliratú táblát. Ez az út az újonnan megépült A8-as autópályára vezet fel. Itt folyamatosan Pula felé kell tartanunk. Ne ijedjünk meg, át fogunk hajtani az Ucka hegység alján húzódó alagúton. Az alagút kétszer egy sávos és elég hosszú. Utunk végén az A9-es autópálya pont Pulánál ér véget, ahonnan már csak 6 kilométert kell vezetnünk Medulinig.

Medulinról

Medulin egy hatalmas, védett öböl keleti partján fekszik. Eredetileg egy kis halász falu volt. Az itt található, lassan mélyülő homokos strand miatt, turisztikai létesítményeket hoztak létre (apartmanokat, szállodákat, éttermeket, strandokat építettek) melyhez erőteljes marketing kapcsolódott. Mára Medulin a környék és egyben egész Horvátország egyik legkedveltebb úticélja lett.

A helyi homokos strandról

Bijeca, vagyis a helyi strand több, mint egy kilométer hosszú öböl partvonalán helyezkedik el. Gyakorlatilag bárhol is cuccoljunk le, belátjuk az öböl vonalát. Maga a tengerpart homokos és nagyon lassan mélyül. A parton nagyon sok kisgyerekes családot látunk majd, melyek vagy a helyben bérelhető napernyők alá húzódnak be, vagy a magukkal hozott kis sátrakba. Az öbölben felfújt csúszdák és gyerekjátékok találhatók. Annyira lassan mélyül a víz, hogy idáig nyugodtan be tudunk sétálni, illetve eddig nyugodtan beengedhetjük a gyerekeinket.


Medulin madártávlatból. Középen látható egy földnyelv.
Tőle balra található a homokos strand.


És testközelből a homkos stand, háttérben a gyereknek szánt felfújt mászókával.

Fiatalok számára is kiváló választás Medulin, hiszen majdnem mindig találunk szabad helyet a törülközőnknek és jó hosszan be lehet rohanni a tengerbe, mind e mellett Medulinból szinte az egész Isztriai-félszigetet fel lehet fedezni.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Kirándulási lehetőségek

Kamenjak-félsziget
Pontosan Medulinnal szemben terül el a mára természetvédelmi területté nyilvánított Kamenjak-félsziget. - A fenti légifelvételes fotón, a jobb felső, hosszan elnyúló félsziget. - Ez az Isztria legdélebbi pontja (nyúlványa). Területe 30 km2, partvonalának hossza 30 km. A félszigetre Premantura településen keresztül lehet bejutni. Ide mindenképpen érdemes ellátogatni valamelyik nap, hiszen az egész félsziget tele van rejtett öblökkel, ahol csak mi lehetünk, illetve több helyen olyan sziklákat találunk, melyekről a tengerbe lehet ugrálni.

Pula és az Isztriai-félsziget felfedezése
Ha Medulinban nyaralunk mindenképpen látogassunk el Pulára és nézzük meg a híres pulai amfiteátrumot. Érdemes még felmászni az Erődbe, ahonnan az egész kikötőt be lehet látni, illetve innen nagyon szép profilfotókat készíthetünk háttérben az amfiteátrummal.

Brijuni szigetcsoportTovábbi egész napos programnak érdemes beütemezni a Brijuni Nemzeti Parkot. Ha a hivatalos programra fizetünk be, akkor kis hajóval bevisznek a legnagyobb szigetre, a Veli Brjuni szigetre és kis vonattal végig kalauzolnak a sziget látványosságain. Ha a parton fizetünk be egy fakultatív programra, akkor a sziget körül egy túrát tesz a hajó (ha olyan programra fizetünk be, akkor ebédet is kapunk) illetve valamelyik öbölnél ki fog kötni a hajó, ahol fürdeni lehet.

Akiknek még mindig van energiájuk, azoknak egy egész napos isztriai autós kirándulást érdemes betervezniük. Érdemes elmenni a kis félszigetre épült, velencei stílusú Rovinjba. Út közben sok kisebb középkori jellegű várost látunk majd. Ha kedvünk van, parkoljunk le és nézzük meg őket. Két kis városka található még Isztrián amit mindenképpen ajánlunk, azoknak akik szeretnek autózni. Az első Motovun. Ez az Isztriai-félsziget kellős közepén egy kis dombtetőn található, a másik Hum falucska mely egyben a világ legkisebb települése. Bármelyik helyre is látogassunk el, biztosan tetszeni fog.

Cikk részletei:
Címkék: itt nyaralok idén Top hírek
Dátum: 2012.03.12

Hozzászólások (12)

2015
02
28
Segítséget érnék: melyik szálláslehetőség van a legközelebb a homokos tengerparthoz( 1-2 percre)?
2014
07
28
Kedves Attila ! Segítséget kérnénk hogy először utazunk Horvátországban a Medulin partot néztük ki,apartman v kemping lehetőséget hol találnánk+milyen árba. Köszönöm
2014
06
07
Kedves Attila! Igazán hálás vagyok a válaszáért. Elég szimpatikusnak tűnik a hely :) Láttam, hogy korábban küldött árakat az egyik érdeklődőnek, esetleg be tudná linkelni a camping jelenlegi árlistáját, hogy kalkulálni tudjunk? Mivel mi Körmend környékéről indulnánk, így azt láttam érdemesebb lenne Szlovénián végig autóznunk (idő és költség hatékonyabb). Esetleg tudna arról tájékoztatni milyen autópálya díjakkal kell számolnunk? Hálásan köszönöm nagyvonalú segítségét! Üdvözlettel: Melinda
2014
05
26
Kedves Melinda! Pár napa volt már egy kérdés Medulin kemping témában. Akkor azt néztük ez a kemping nem az öbölben van, mint Lopárnál hanem a Bijeca-öblön túl a fésziget sarkán. Tudtommal az a partszakasz már sziklás. Mondjuk onnan pár perces sétával vissza lehet sétálni a nagy, homokos strandra. Én azt gondolom, mivel nagyon sokan járnak ebbe a kempingbe is, így jól fogják magukat érezni. (Maga a tengerpart majdnem olyan mint a lopári)
2014
05
23
Kedves Attila! A segítségét kérném. Párommal kb. 1 hétre nyaralni indulunk Horvátországba sátrazás keretében. Több alkalommal jártunk már a Rab szigeten Lopar-ban és ami nagyon tetszett: - homokos, lassan mélyülő tengerpart - kultúrált, tiszta vízesblokk - sátor állítás 50-100 méterre a parttól - áram ellátás Ezeket a szempontokat vennénk figyelembe és Medulinra gondoltunk a Medulin Camp-re ( Osipovica 30,55203 Medulin). Ön szerint mennyire lenne megfelelő ezek alapján? Köszönöm!
2014
05
16
Kedves Rosco! Megértettem a kérdést, valóban nem egyszerű így a dolog. Nézzük mit is lehet tenni. Medulin kemping: Árak: http://www.arenacamps.com/arenacamps_camping/medulin_camping/Price_list Felnőtt: 2x8,1 gyerek: 3x5,7 eur (a 2,5 éves ingyen mehet) + a kocsi, 4,6 eur. + a sátorhely ami 11,6 eur. Ha jól számolom, ez kereken 50 euró / nap. (Amugy nagyon jo választás Medulin. Közel van és kifejezetten kisgyerekes) Üdv, Orient Attila
2014
05
15
Kedves Attila! A segítségedet kérem. Horvátországba készülünk valamikor a nyáron, nem túl hosszú időre. 4-6 nap. Elég nehéz szállást találni elfogadható áron mert hatan vagyunk. Négy gyerekkel. Így a 6-8 személyes apartmanok kiestek, mert nem baráti társaság dobja össze a pénzt, mindenkinek mi fizetjük. Arra gondoltam, hogy esetleg kempingbe mennénk, de nem találok kempingeket, így árakat sem. Medulin megtetszett, (a legkisebb gyerek 2,5 éves) itt nem tudnál valami kempinget ajánlani, esetleg árakat is? Vagy ahhoz hasonló árú egyéb szállás is megfelelne. Jó lenne általánosságban is valami ár, mert közelítőleg sincs elképzelésem erről. Lenne 1 autó, egy 2 és egy 4 személyes sátor, a gyerekek 2,5; 8; 11; 17 évesek, a feleségem és én. Köszönöm.
2014
04
08
Imádjuk Medulint!
2013
12
12
Üdvözlet ! ;) Csak is lakókocsi! Vagy a kemping, sátor, vagy mobilház! A száraz,afrikai légáramlat, egyedivé, és különlegessé teszi az ott tartózkodást. Tíz éve, szerelem, Medulin! Mivel, nyílt egy náluk nemzeti üzletlánc új üzlete( Plodine-- nálunk, a CBA) a kempingtől 10-perc gyalog, ezért nem kell bemenni Pulára! Az odautazás Budapestről, busszal, és a Pulai buszállomásról, járat busszal, ( 11. Km) , Arenaturist- Medulin kemping! Először,,,, azután, mindig idejön az ember! Próbáljátok ki !! ;)
2013
06
03
Egy olyan kérdésem lenne, hogy helyi közlekedéssel (vonat, busz), hogy lehet megközelíteni a környéket és mennyibe kerülne? köszi
2012
03
19
Medulin gyönyörű és FANTASZTIKUS én még teeneger koromban nyaraltam itt
2012
03
19
Medulin gyönyörű és FANTASZTIKUS én még teeneger koromban nyaraltam itt
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től