Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Itt nézheted meg, beférsz-e Dubrovnik óvárosába (vagy nem)!

Itt nézheted meg, beférsz-e Dubrovnik óvárosába (vagy nem)! Dubrovnik turizmusát évek óta tudatosan fejlesztik. Mára annyira népszerű lett, hogy kamerákkal figyelik, bejöhet-e még turista az óvárosba vagy sem.

 

Dubrovnik, Dubrovnik… Ő az egyik legszebb város az Adrián. Hosszú évek óta fejlesztik a város turizmusát. Az egyik cél az volt, hogy Dubrovnik felvegye a versenyt Abu Dhabival illetve Velencével, Monacóval.

Jöttek is ide a világsztárok, hírességek. Bill Gates például azt nyilatkozta Dubrovnik az egyik kedvenc nyaralóhelye, de Giorgio Armani, Bernie Ecclestone illetve Roman Abramovics yachjai is gyakran megfordulnak Dubrovniknál.

A filmesek is nagyon szeretik. A népszerű Trónok harca egyik kultikus forgatási helyszíne Dubrovnik óvárosa lett. A Star Wars illetve a James Bond filmek is kaptak bőven dubrovniki snitteket.

Mára túl sok lett a turista. Tavaly például több mint 1 millió utasa volt a helyi repülőtérnek és folyamatosan elemik a várfal belépő díját, hogy ne menjenek annyira fel.

Most kitalálták azt, hogy egyszerre maximum 8000, azaz nyolcezer turista tartózkodhat az óvárosban. Ha többen vannak bent, kint maradsz mint Tyrion Lannister.

 

Ez a Dubrovnik látogató számláló online felület. Itt tudod megnézni, beférsz-e még az óvárosba, vagy sem!

 

Nagyon fontos! Idén eltörlik a romaing díjakat a mobilszolgáltatók (pontosabban az EU). Elméletileg ugyanazért a díjért tudod Horvátországban használni a telefonod, mint itthon.

Ha Dubrovnikba mész, érdemes ezt az oldalt lefrissítened – és megnézned a Dubrovnik látogató számlálót – hogy ne a strandról, tudd csak megnézni Dubrovnikot!

Cikk részletei:
Címkék: horvátország 2017 Top hírek
Dátum: 2017.05.23

Hozzászólások (1)

2017
08
22
Sziasztok! Tudna nekem valaki információt adni hogy Skradinból mennyibe kerül a hajó út a KRK nemzeti parkig és milyen sűrűn járnak a hajók ? Lehet-e kártyával fizetni vagy csak kp? Esetleg még nagyon szívesen vennék egyéb jó tanácsokat is. A válaszokat előre is köszönöm.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től