Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Ismered Horvátország legszebb látnivalóit?

Ismered Horvátország legszebb látnivalóit? Sok cikk kerül napvilágra arról, melyek a legjobb látnivalók Horvátországban. Sokan keverik a szezont a fazonnal. Mi most megpróbáljuk tematikusan bemutatni a legfontosabb úticélokat, legszebb helyeket.

 

Horvátország látnivalói: a tengerpart

Horvátország tengerpartja valami csodálatos. Még ennyi tapasztalattal a hátunk mögött sem tudnánk azt mondani: "a Mljet sziget szép, csodaszép, oda kell menni! Vagy éppen Rovinj, Pula.. az ideális választás.." Mi azon az állásponton vagyunk – hacsak nem a rijekai hajógyárban járunk – mindenhol szép Horvátország tengerpartja, szinte mindenhol találunk valami különös sziklaszirtet, barlangot, természeti képződményt. Szerintünk az alábbi helyek a legszebb látnivalók Horvátország partvidékén.

 

Rovinj városa

Nagyon szeretjük Rovinjt. Bárkinek, bármikor javasoljuk, még ősszel, tavasszal is. Rovinj a Velencei köztársaságnak illetve egy pestisjárványnak köszönheti mai kinézetét. Ha tehetjük, látogassunk el mi is ide!

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Rovinjt mindenkinek javasoljuk
Nagyon szép látnivaló Horvátország északi részén Rovinj óvárosa

 

Brijuni szigetvilág

Egy csodálatos szépségű, igazi emberközeli, elérhető szigetvilágon járunk. Ha az Isztriai félszigeten nyaralunk, mindenképpen keressük fel a Brijuni Nemzeti Parkot. Hajóval lehet megközelíteni a szigetvilágot, majd kisvonattal kalauzolnak végig a Brijuni sziget látnivalóin.

Sok apró szigetből áll a Brijuni Nemzeti Park
A Brijuni szigeteket is érdemes felkeresni

 

Medulin

Medulin egy igazi kincs Horvátországban. Ez egy hatalmas és nagyon lassan mélyülő tengerpart az Isztriai félsziget déli végén. Alapvetően azért került fel a Horvátország látnivalói listára, mert nagyon sok kisgyerekes család jár ide nyaralni, s tényleg csak 1-2 ilyen lassan mélyülő, homokos strand van Horvátországban.

Kevés ilyen lassan mélyülő, homokos tengerpart van Horvátországban, mint Medulin
Medulin nemcsak szép, de nagyon népszerű is

 

Tipp -> szállás közvetlenül a tengerparton :)

A Burle apartman a tengertől mindössze 70 méterre fekszik. Több apartman, szoba közvetlen tengeri panorámával rendelkezik. Az egész ház rusztikus jellegű, így több apartmanban nyers kőfalat találunk. Ideális szálláshely, ha egy csendes tengerparti apartmanban szeretnénk nyaralni. Ez a szálláshely, nagyon népszerű a Horvátországinfó felhasználói között. További infó, foglalás itt!

 

Veli Losinj

A Losinj sziget legrégebbi településén járunk Veli Losinjban. Egy szűk, kis öbölben helyezkedik el a városka. Érdekessége az egymás mellett álló, színes házak kavalkádja. Egy nagyon pici településről van szó, így elég nehéz itt szállást foglalni, de ha a Kvarner régióban nyaralunk, fizessünk be egy olyan túrára, ami Veli Losinjba megy.

Veli Losinj egy csendes és színes hely Horvátországban
Egy színes öbölben fekszik Veli Losinj

 

Miniszigetek a Zadar régióban

A Zadar régióban több olyan szigetecske található melyen mindössze egyetlen egy település található. Csak hajóval lehet megközelíteni, s nincs rajta autó forgalom, csak gyalogosan, kerékpárral, mezőgazdasági géppel lehet közlekedni rajtuk. Érdemes egyszer szállás foglalni a Premuda, Silba, Olib, Ist, Molat, Sestrunj vagy az Iz szigetek valamelyikén (van választék bőven) és igazán nyugodtan nyaralni.

A  Silba szigeten járunk. Közlekedési eszközök: a lábunk, bicikli, húzogatós kézikocsi.
Forgalom a Silba sziget egyik utcáján

 

Zadar városa

Kétség kívül Zadar az egyik legfontosabb város a horvát tengerparton. Dalmáciába jövet-menet, vagy csak úgy, de Zadar mindig útba esik. Érdemes úgy kialakítani az idei nyaralásunk, hogy beleférjen abba a Szent Donát templom és a tengerparti sétány, illetve a tengeri orgona megtekintése.

Zadar Horvátország egyik legismertebb városa
Dalmáciába jövet-menet, útba esik Zadar

 

Tipp -> kényelmes apartman az üdölőövezetben

Zadar szállás – Kardum apartman
Színes, fiatalos a Kardum apartman

A Kardum apartman Zadar óvárosától északra a Borik üdülőrészen helyezkedik el. A helyi kavicsos strand, pár perces sétával könnyen elérhető. Zadar óvárosa 2,5 km-re van innen. Színes, fiatalos apartmanokat bérelhetünk ezen a szállásegységen akár két főre, akár egy egész családra. További infó, foglalás itt!

 

A Kornati szigetvilág

A Kornati Nemzeti Park milliónyi kis púpja is kötelező látnivaló Horvátországban. Az egész Zadar és Sibenik régió ki van plakátolva a Kornati túrák ajánlataival. Ha van rá elég pénzünk, privát, luxus yachttal és tengeri ebéddel, sok-sok fürdőzéssel nézhetjük meg a Kornati szigetvilágot. Ha nem szeretnénk erre ennyit áldozni, a sima kirándulások is felejthetetlen élményeket tartogatnak. Sok esetben, ott is van ebéd és strandolási lehetőség.

Az egyik legjobb kirándulási lehetőség a Kornati Nemzeti Park.
Csodálatos természeti képződmény a Kornati Nemzeti Park

 

Tipp -> nyaraljunk Vodicén ahonnan a legtöbb kirándulás indul a Kornati szigetvilágba

Vodice szállás – Valentino apartman
Megfizethető, a tengerre néz és minden nap indul innen hajós kirándulás

A Valentino apartman Vodice óvárosától 700 méterre, míg a helyi strandtól csupán 5 percre található. Sok apartman erkélyéről közvetlen tengeri panoráma tárul elénk. Kedvező adottságai miatt, több Horvátországinfó olvasó választotta már ezt az apartmant. További infó, foglalás itt!

 

Trogir városa

Trogir egy kis szigeten kezdet el kialakulni. Trogir azért népszerű, mert az egész óváros szinte sértetlen, eredeti középkori állapotában maradt meg. Mivel a szárazföld közvetlen közelében fekszik, így autóval nagyon könnyű megközelíteni. Ha a Split régióban nyaralunk, Trogirt mindenképpen keressük fel.

Trogir óvárosa egy kis szigetre épült, mely ma az UNESCO védelme alatt áll.
Trogir egy kis szigetre épült. Sok magyar kedvelt úticélja.

 

Bol, Aranyszarv strand

A Brac sziget déli végén járunk Bolnál. Itt található az az érdekes földnyelv, amit annyit fotóznak a levegőből. A Zlatni rat kitüremkedés az ellentétes tengeri áramlatok miatt alakult ki. Az egymással szemben hullámzó tenger itt tört meg, itt tette le a hulladékát. Így alakult ki ez a nyúlvány. A jó hírünk az, hogy a Zlatni rat földnyelv ma strandként üzemel. Ha erre járunk, próbáljuk ki!

Végig kavicsos Bol strandja. Ez az egyik legnépszerűbb tengerpart Dalmáciában.
Bol tengerpartja a horvátországi strandok egyik jellegzetes helyszíne.

 

Hvar, Pakleni szigetek

Hvar városa előtt található egy szigetcsoport. Együttes nevükön Pakleni vagyis Pokol szigeteknek hívják őket. Hvar városból taxi hajón lehet megközelíteni. Ez egy igazi mediterrán sziget, sok-sok alig ismert öböllel. A Palmizana öbölnél egy homokos partot és több éttermet találunk. Olyan „édeni” hangulat van itt. Az egyik másik öbölbe pedig a Carpe Diem klub költözött be. Ez egy olyan hely, ahol még nappal is megy a buli. Érdemes a Pakleni szigeteket is felvenni a megnézendő listára! :)

Hvar városa előtt terülnek el a Pakleni szigetek
Hvar városa előtt terülnek el a Pakleni szigetek

 

Bisevo Kék barlangja

Most már nagyon-nagyon messze járunk mindentől, kint a nyílt tengeren a Bisevo szigetnél. Itt található egy különleges tengeri barlang. Hajóval egy kis nyíláson kell becsorogni a barlang belsejébe. A Kék barlang különlegessége, hogy a szikla külső oldala nyitott és kívülről bevilágít a nap a tenger alá. Ez úgy néz ki a barlangban, mintha a világító tengeren lebegnénk. A bisevoi Kék barlangot nem annyira nehéz elérni, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A Brac, Hvar, Vis, Korcula szigetekről szerveznek ide kirándulásokat.

Bisevo Kék barlangjáról híres
Bisevo Kék barlangjáról híres

 

Vis sziget, Stiniva strand

Még mindig mindentől messze járunk, ráadásul egy olyan helyen, amit – jóformán – csak hajóval lehet megközelíteni. Csak azért vesszük fel a Horvátország látnivalói listájára, mert ez Európa egyik legszebb öble és nagyon sokat írnak róla. Visszatérve a standhoz, Vis déli partvonalán járunk, egy szűk, sziklaperemekkel körbevett öbölben. Ez a Stiniva strand. Gyakorlatilag csak helyi, hajós kirándulással közelíthető meg.

A nehezen megközelíthető Stiniva strand Horvátország legszebbjei között szerepel.
A Vis sziget keleti partján találjuk a festői szépségű Stiniva strandot

 

Brela, Punta rata szikla

Visszatértünk a szárazföldre, a Makarska Riviérára. Brelánál találjuk Horvátország egyik jelképét, ezt a tengerből kiálló sziklát és az azon élő különös formájú mediterrán fenyőket. A hely érdekessége, hogy ez valójában egy strand. Be lehet menni a tengerbe, körbe lehet úszni, fényképezni ezt a különös sziklát. Éjjel alulról ki van világítva. A Punta rata sziklát érdemes felkeresni, ha erre járunk.

Brela strandja valóban az egyik legszebb és legismertebb tengerpart Horvátországban.
Akár körbe is úszhatjuk a Punta rata sziklát.

 

Tipp -> ha tetszik Brela, a szomszédos Makarskán érdemes szállást foglalni

Makarska szállás – Sara apartman
Egyik népszerű szálláshely a Sara apartman

A Sara apartmanokat különös, színes kinézet jellemzi. Makarska domboldalában található az apartmanház. Sok erkélyről tengeri panoráma tárul elénk. Makarska városi strand 600 méterre fekszik az apartmantól, míg Brela pár perces autózással könnyen elérhető. Igényes, modern berendezése és kedvező árai miatt, sok Horvátországinfó felhasználó választotta már ezt a szálláshelyet. További infó, foglalás itt!

 

Cavtat

Horvátország déli peremén járunk, egy csodálatos, vendégmarasztaló kis városban. Igazi mediterrán hangulat, pálmafás sétány, luxus yachtok jellemzik Cavtatot. Igazából természeti szépségei miatt került fel a listánkra.

Csodaszép Cavtat is
Csodaszép Cavtat is

 

Horvátország látnivalói: műemlékek, erődök

Most a legfontosabb erődöket, műemlékeket járjuk végig.

 

Dubrovnik erődjei

Dubrovnik egy kötelező látnivaló Horvátország déli végén. Direkt nem a tengerparti, hanem a műemlék szekcióba vettük fel, hiszen Dubrovnik már önmagában is egy kész erődítmény, mely több kisebb erődöt foglal magában. Egy szó mint száz, ha Horvátország déli részén járunk Dubrovnikot mindenképpen vegyük fel a megnézendő listára.

Dubrovnik óvárosát szépen helyreállították
Dubrovnik óvárosát szépen helyreállították

 

Pula óvárosa

Északon Pulán maradt meg nagyon szép állapotban az óváros. Az épségben megmaradt római kori óváros miatt, Pula is inkább a műemlék kategóriába került, mint a tengerparti. Az amfiteátrumot, a római Fórumot, a Diadalívet és a francia Erődöt érdemes felkeresni.

A római Fórum épségben megmaradt
A római Fórum épségben megmaradt

 

Tipp -> picike apartman a műemlékek szomszédságában, az óvárosban

Pula szállás – Old Town Pula Rooms
Pula óvárosában találjuk ezt a modern apartmant

Az Old Town Pula Rooms Pula óvárosában, helyezkedik el. Az amfiteátrum illetve a többi római látványosság, csupán egy karnyújtásnyira van innen. Szobát illetve apartmant is tudunk bérelni. További infó, foglalás itt!

 

Diocletianus palota

Dalmácia kellős közepén Split óvárosában találjuk a több mint 3000 éves Diocletianus palota romjait. Rajta már azért jobban látszódik az idő múlása, de az egykori monumentális léptékű palotaegyüttes hangulata, a mai napig érezhető. Mindenképpen keressük fel, ha erre járunk.

Diocletianus palota sok helyen épségben megmaradt
Diocletianus palota sok helyen épségben megmaradt

 

Motovun városa

Az Isztriai félsziget kellős közepén járunk, egy dombos, hegyvidéki területen. Itt található egy domb tetején Motovun városa, mely ismételten sértetlenül megőrizte eredeti velencei hangulatát. Ha Rovinjban, Porecen vagy Umagban nyaralunk, érdemes Motovunt is megnézni.

Szinte érintetlen állapotában maradt meg Motovun
Motovun egy igazi középkori város

 

Horvátország látnivalói: hegyvidéki részeken

 

Plitvicei tavak

A Plitvicei tavak is egy kötelező látnivaló Horvátországban. Ha Horvátországban nyaralunk, hazafelé pontosan útba is esik, de közelsége miatt, egy hosszú hétvégés kirándulásnak is tökéletes. A Plitvicei tavak oldalunkon részletesen bemutatjuk a tórendszer keletkezését, tavait, túraútvonalait.

A Nagy vízesés a Plitvicei tavak végén fekszik már
Nagyon népszerű a Plitvicei tavak is

 

Tipp -> ha erre a szép helyre eljutunk, érdemes a helyszínen megszállnunk

Plivicei tavak szállás – Kajta vendégház
Akár ki is tűzhetnék a magyar zászlót, annyian járnak ide

A Kajta vendégház nagyon népszerű a Horvátországinfó olvasói között. Szép tiszta, színes és igényesen kialakított szobák bérelhetők, akár egy éjszakára is. A házigazda mindenkit személy szerint vár, még ha éjszaka érkezel akkor is. Reggel pedig bőséges reggeli fogad az étteremben. A II. bejárat – vagyis a Főbejárat – könnyen, gyalogosan elérhető innen. Ez az egyik legnépszerűbb szálláshely Plitvicén, ahova a magyarok járnak. :) További infó, foglalás itt!

 

Krka vízesés

A Krka vízesés a Sibenik régióban fekszik, Sibeniktől pár kilométerre északra. Ha Közép-Dalmáciában nyaralunk, érdemes egyik nap ellátogatni a Krka vízeséshez. Ez a természetvédelmi terület nagyjából úgy néz ki, mint Magyarországon a Szalajka völgy, csak sokkal nagyobban. Fürdőruhát is vigyünk magunkkal, mert a nagy vízesés medencéjében megmártózhatunk a nagy hőségben.

A Krka vízesésben fürödni is lehet
Fürdőruhát is vigyünk a Krka vízeséshez

 

Természetesen Horvátország látnivalóiról még hosszasan, egészen napestig lehetne írogatni. A fentebb bemutatott városok, műemlékek, tengerpartok vízesések az ország fő látványosságai. Már az is bőven elég, ha ezeket mind felkeressük!

Cikk részletei:
Címkék: Top hírek
Dátum: 2014.04.02

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től