Horvátország homokos tengerpartjai

Horvátország homokos tengerpartjai Több kérdés is felmerült már a horvátországi homokos tengerpartokkal, standokkal kapcsoltban. Most megpróbáljuk összefoglalni, hol találunk homokos tengerpartot Horvátországban. Ezt a cikket különösen a kisgyerekes családoknak ajánljuk, mert tőlük kapjuk a legtöbb ilyen jellegű kérdést.

Fontosabb strandok: Medulin Crikvenica Lopar Nin Biograd Omis
 

Szállás homokos tengerparton

Kedves Látogató! Ezt a cikket hosszú évek óta írjuk, gyűjtjük az anyagokat hozzá. Amennyiben olyan homokos tengerparton járt Horvátországban, ami még nem szerepel a listánkon, kérjük küldje el nekünk és közzétesszük.

Más részről, sok olyan kérdéssel találkoztunk az évek során, hogy egy család kifejezetten homokos tengerparton keres apartman, szállás lehetőséget. Kifejezetten erre a célra alakítottuk ki a szállás homokos tengerparton oldalunkat. Itt lehet olyan apartmant és szállodát böngészni, mely homokos tengerpart közelében fekszik!

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


 

Az Isztria homokos partjai
Az Isztriai-félszigeten csak kevés homokos strand található. Ezek közül is a leghíresebb és legnépszerűbb Medulin tengerpartja.

Zambratija

Zambratija Umagtól néhány kilométerre északra található. Ha Umag felől közelítjük meg ezt a partot, akkor Zambratijába beérkezvén a Valle Rosa utcán kell lehajtani balra és utána kb. 100 méterre található a strand. (A helység ajánlásáért külön köszönet Pityunak)

Zambratija homokos partja
Zambratija homokos strandja

 

Medulin

Az Isztriai-félsziget déli csücskén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin üdülőfalu. Medulin kifejezetten ajánlott nagycsaládosok részére, mert könnyen, gyorsan megközelíthető Magyarországról és rendkívül lassan mélyülő homokos stranddal rendelkezik.

Medulin homokos strandja
Medulin homokos tengerpartja

 

A Kvarner-öböl homokos tengerpartjai
A Kvarner-öbölben is csak igen kevés homokos strand található. Kétség kívül a leghíresebb homokos strand Lopárnál található. Érdemes azonban megismerni Crikvenica, Opatija és Mali Losinj homokos partjait is.  

Opatija

Bármilyen nehéz is elhinni a császári üdülővárosban Opatijában is található homokos strand. Az egyik ilyen szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kimondottan kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

Opatiján is van homokos tengerpart
Opatija kisgyerekes strandja

 

Krk sziget, Malinska és Silo

Malinska a Kvarner-öbölbeli Krk szigeten található. Ugyan a malinskai strand nem teljes mértékben homokos, sőt csak egy nagyon kis területen homokos, de mivel lassan mélyül a partja, így kisgyerekes családok részére kiváló úticél lehet.  

Malinksa standja szintén ajánlott tengerpart
A nagycsaládos Malinska. Ugyan nem teljesen homokos, de ajánlott

Malinska nemcsak, hogy gyönyörű stranddal rendelkezik, de még Magyarországhoz is közel található.

A malinskai tengerpart után a legnépszerűbb Krk homokos strand, kétség kívül Silo. Az egész környékről kirándulásokat szerveznek ide.

Silo homokos strandja gyógyhatású

A Silo-öbölben egy nagyon lassan mélyülő iszapos talajt találunk, mely kitűnő gyógyír az ízületi problémákra. Kisgyerekkel is nyugodtan menjünk ide!

 

Crikvenica

Utunk következő célállomása Crikvenica. Crikvenica az idők során igazi turisztikai központtá nőtte ki magát. Megtalálható itt minden ami a nyugodt nyaraláshoz szükséges: hosszú tavernák, éttermek, boltsorok, több kilométer hosszú strand, játszóterek, parkok. A crikvenicai strandok lassan mélyülnek és az egyes partszakaszokon homokos tengerparti részek is találhatók.  

Crikvenica homokos strand
Crikvenica hosszan elnyúló homokos strandja

Crikvenica különösen ajánlott a kisgyerekes családok részére, mert ez a partszakasz található legközelebb Magyarországhoz. Ha éjszaka indulunk el, akkor könnyedén reggelre leérhetünk Crikvenicára (Budapesttől 520 kilométer Crikvenica, mára végig autópálya vezet le). Mivel a Kvarner-öböl északi részén található a település, itt még nem kell számolni akkora hőséggel, mint 100 vagy 200 kilométerrel lejjebb.

 

Selce

A sétány déli végén a helyi strand egy része homokos (nem felszórt, igazi homokos.)

Selce homokos partja az öböl déli végén van.

 

Novi Vinodolski

A Hotel Lisanj strandja szintén homokos. Nem tudjuk biztosa, de vélhetően több homokos strand is van itt. Ha valaki tudja, pontosan hol, kérjük küldje el nekünk.

 

Losinj sziget, Mali Losinj

A Kvarner-öböl szélén található Losinj sziget központi települése Mali Losinj. A csodálatos fényárban pompázó város, autós kempingjében szintén finom homokos és lassan mélyülő strandokat találhatunk.  

Mali Losinj homokos strandja
Homokvárat is építhetünk Mali Losinj homokos tengerpartján

 

Rab sziget, Lopar és Supetarska Draga

Most már a Rab szigeten járunk. Itt Loparban és Supetarska Dragan található homokos tengerpart. Ez a két helység is nagyon jó választás kisgyerekes családok részére, mert ezek a partok is rendkívül lassan mélyülnek.  

Lopari látkép
Több mint 1 km hosszú Lopar homokos partja

Ezt a két tengerpartot viszont ne egy tipikus forró "aranyhomokos" görög tengerpartnak képzeljük el. Ez a két part inkább olyan kemény agyagos érzést kelt.

 

Pag sziget, Povljana

Pag szigeten, a sziget déli felén Povljana és Vlasici telepükéseknél található homokos tengerpart. Mindkét település egyértelműen és jól megközelíthető. Ha Zadar felől a 106-os (főúton) Pag városa felé tartunk, akkor Gorica településnél hajtsunk balra Povljana felé.

Pag homokos strandja
Pag egyik homokos tengerpartja

Mivel Pag sziget alapvetően köves, sziklás, így ezek a homokos tengerpartok csak kis területen húzódnak el. Tekíntettel arra, hogy rendkívül sekély itt a tenger, hamar felmelegszik a víz, ezért kisgyerekes családoknak kifejezetten ajánljuk mindkét strandot. (Köszönet a hely ajánlásáért és a fotókért Gézának!)

 

Dalmácia homokos strandjai
Dalmáciában lényegesen több homokos tengerpart található, mint az eddig bemutatott Kvarner-öbölben és Isztrián. A Legnépszerűbb homokos strandok a Nin, Biograd és az Omis Riviéra tengerpartjai.

Nin

A Nini homokos lagúnarendszer egyedülálló Horvátországban. Ez egy több kilométer hosszú természetes homokos partszakasz, ami a Vir sziget délnyugati csücskétől egészen a Ninig tart. A partszakasz kb. 8 km hosszú. Vannak rajta leszakadt homokfalas szakaszok és néhány aprókavicsos rész, de főként homokos a part, ami nem az aprókavicsos-homokot jelent, hanem a klasszikus finom homokot. Néhány rész csak csónakkal közelíthető meg a leszakadt homokfalak miatt. Itt akár egyedül lehetünk az egész parton.  

A Nin-i homokos tengerpart
Igazi földi paradicsom a Nin-i homokos lagúnarendszer

A belső lagúna csak kb. 50 cm mély és nappal felmelegszik 35-40 fokosra is, homokos talajjal, így kisgyermekeknek kifejezetten ajánlott. A lagúna egyes részein gyógyiszap található, amit reumatológiás panaszokra ajánlanak. Háttérben a Velebit még májusban is havas csúcsaival ez a partszakasz igazi csemege.
(Köszönet Gyurmaknak az ajánlásért)

 

Privlaka

Prilavka is ugyanúgy, mint Grbe, Zaton, Vrsi, a Nin-Riviéra települései. A Ninnél említett homokos partszakaszok itt is megtalálhatók. A prilavkai homokos strandok, a kikötő mellett és továbbsétálva, egymás után fekszenek. Ezek a strandok szintén nagyon lassan mélyülnek, még kis babáknak is tökéletes választás. A Nin-Riviéra településeit elsősorban a csendet kedvelő, kisgyerekes családoknak, vagy az idősebb korosztálynak javasoljuk. A nini szállásokat itt találjuk. Prilavka ajánlásáért és a fotóért, köszönet Évinek.

Prilavka homokos tengerpartja
Prilavka tökéletes választás kisgyerekes családok részére

 

Biogradi Riviéra

A Biogradi Riviéra több homokos tengerparttal is várja az ide látogatókat. Véleményünk szerint, aki igazi "beach-feelinget" szeretne érezni annak, idáig kell levezetnie. Biograd Sibenik felőli végén található egy nagyon kedves kis strand és Pakostane falucska is egy ilyen kedves, homokos partú öböllel rendelkezik.  

gyerekes strand Biograd közelében
Pancsi anyuval Biograd homokos tengerpartján

Nekünk a Pakostane-ban található strand tetszett a legjobban az eddig felkeresett Horvátországi homokos tengerpartok közül. Itt éreztük először azt a finom, bársonyos, selymes és forró homokos partot, amit Görögország hívei kedvelnek. Ez a Pakostaneban található homokos part tulajdonképpen nem "eredeti" homokos part. Minden tavasszal bekotorják a homokot a tengerbe, ősszel pedig kihúzzák.

 

Pasman és Ugljan sziget

Pontosan a Biogradi Riviérával szemben található Pasman és Ugljan. A szigetek szárazföld felőli oldalán több homokos parttal és stranddal találkozhatunk. Ezek a strandok - általában - lassan mélyülnek és inkább olyan kemény, agyagos érzetet keltenek. Kisgyerekes családok részére ideális választás lehet bármelyik sziget választása, mivel Pasman és Ugljan viszonylag közel található Magyarországhoz és még nem annyira felkapott helyek, így a strandokon sem kell akkora tömeggel számolni.

Galevac sziget homokos tengerparttal
Az Ugljan szigeti Preko előtt található Galevac sziget
homokos parttal és egy ferences kolostorral

Ha strandot kéne ajánlanunk, akkor a Pasman szigeti Kraj mellett tennénk el a voksunkat. Kraj egy csöndes, kis halászfalu, hosszan elnyúló és nagyon lassan mélyülő tengerparttal. A település előtt több minisziget is található, ahova akár ki is lehet hajózni. Ezek a kis szigetek egyben fel is fogják a nagyobb hullámokat.

 

Murter sziget

Utunk tovább folytatjuk Sibenik felé, egészen a Murter szigetig. A Murter szigeten is található egy homokos tengerpart, Murter város mellett. A strandot nem lehet eltéveszteni, mert ha behajtunk a Murter városba vezető egyetlen úton, akkor a főútról balra jól ki van táblázva a strand felé vezető út.  

Murter homokos standja
Murter homokos strandja, a Slanica

A Slanica strand jól kiépített: lehet napozó ágyat bérelni, van külön koktélbár, gyors étkezde és vízi csúszda is. A Murter autóskemping pontosan a tengerpart északi felén található. A strand lassan mélyül. Eleinte egy rövid, néhány méter hosszú apró kavicsos szakasz fogad minket, majd kiterül előttünk a homokos aljzat.

 

Omis

Már Közép-Dalmáciában járunk és annak is az egyik legkedveltebb homokos partján, az omisi homokos tengerparton. A partot a városka előtt találjuk. Finom homokos, nagy hullámokkal. Omisi szálláslehetőségek itt vannak. (Köszönet a fotóért Zsúnak.)  

Omis homokos strandja
Mintha csak Rióban lennénk! :)

 

Brac sziget, Lovrecina-öböl

Következő állomásunk a Brac sziget és azon belül is a Lovrecina-öböl. Az öböl érdekes módon vörös homokos tengerparttal rendelkezik. Ezt a helyet, nagyon nehéz megközelíteni és északi fekvésű, így csak a déli órákig élvezhetjük a napsütést.

Lovrecina-öböl
A Lovrecina-öböl vörös homokos partja

 

Hvar sziget, Palmizana-öböl

A nem túl egyszerű megközelíthetőségű Palmizana-öböl, Hvar várossal szemben, a Pakleni szigeteken található. A festői szépségű tengerpart első métereit apró kavics borítja, majd amikor belemegyünk a tengerbe már finom homok mossa a talpunkat.  

Palmizana-öböl szintén homokos tengerparttal rendelkezik
A festői szépségű Palmizana-öböl finom, homokos tengerparttal

 

Vis sziget, Stoncica 

A Stoncica strand egy eldugott és alig látogatott helyen fekszik a Vis szigeten. A hely érdekessége, hogy a növényzet annyira dús és üde, mintha egy trópusi szigeten járnánk. Vagy kocsival, vagy hajóval lehet a strandot megközelíteni.

Vis sziget homokos tengerpartja
Ő Stoncica, Vis homokos tengerpartja

A Stoncica szintén egy nagyon lassan mélyülő, igazi kisgyerekes, homokos tengerpart. Előszeretettel javasoljuk azoknak akik Horvátország e távoli szegletébe eljutnak.

 

Korcula sziget, Lumbarda

A Korcula szigeti Lumbarda szintén az eredeti homokos tengerpartok szerény listáját bővíti. Felhasználói beszámolók alapján tudjuk, hogy itt is nagyon finom homokos tengerpart található.

A lumbardai strand
A Korcula szigeti Lumbarda strandja

 

Lopud sziget, Sunj strand

Ez Horvátország egyik legeldugottabb és legjobb homokos strandja. Dubrovniktól észak-nyugatra a Lopud sziget dél partján fekszik. Megközelíteni a Jadrolinija hajóival lehet. Naponta 4 járat van Dubrovnikból. A menetidő 40 perc. A kikötő a sziget északi felén van. Mivel kocsiforgalom nincs a szigeten, így át kell sétálni a déli partra. Ez további 30 percet fog igénybe venni.

Lopud homokos strandja
Sunj strand a Lopud szigeten

A strand olyan mintha egy görög tengerparton járnánk. Igazi forró homok fogad. A strand északi részét nudistáknak alakították ki. 

 

Kisebb eldugott homokos tengerpartot szinte bárhol találhatunk Horvátországban, csak figyelmesen kell keresni...

 

Figyelem! A cikk ekkor frissült!
2014. május: Silo, Krk sziget
2014. március: Stoncica, Vis sziget
2014. február: szállások homokos tengerparton, Prilavka
2013. december: Sunj, Selce és Novi Vinodolski

Cikk részletei:
Címkék: kisgyerekkel strand Top hírek
Dátum: 2007.07.17

Hozzászólások (45)

2015
07
09
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy az autó matricát hol tudok vásárolni 9 fős kisbuszra.Valamint azt ,hogy Zadar vagy Trogír tengerparti része milyen homokos vagy kavicsos?Milyen árban vannak strand belépők ill egyáltalán vannak-e?Várom segítő soraitokat. Nagyon kellemes nyarat mindenkinek. Üdvözlettel:Katinka
2015
07
02
Így elsőre talán Omist tudnánk javasolni. Hatalmas tengerpart van itt, hangulatos az óváros és a közelben több nagy város van, nyüzsgő élettel: http://www.horvatorszaginfo.hu/helyek/omis
2015
07
01
Sziasztok,szeptember elejen (5-12) mennenk Horvatorszagba nyaralni 3 es 7 evesünkkel, Görögorszagba Paralia Katerinibe keszültünk de a görög helyzetre tekintettel inkabb Horvatorszag mellett döntenenk,olyan helyet keresnenk ahol van homokos tegerpart,imadjuk a hullamokat es persze ahol meg szeptember elejen is meleg az idö es a viz......szeretnenk kesö delutantol estig hangulatos kis setaloutcan a bazarok elettelteli, hangulatos forgatagaban setalni,de a nap nagy reszet föleg a tengerparton,strandolassal fürdessel töltenenk,de nem szeretjük a tulzsufolt strandokat.....Valahol Zadart es Makarska között gondoltam az uticelt...valakinek tuti tipp?Elöre is köszönöm a segitseget Sziasztok es mindenkinek jo nyaralast kivanok
2015
06
07
 mi
Üdv, mi gyerekekkel, 4 és 2 évesek, utaznánk egy szép, homokos partú, de lehetőleg közeli helyre. Van ilyen? Melyik lenne a legjobb a gyerekek szempontjából? Előre is köszönöm
2015
02
05
Szia! Akkor Medulint javasolnánk. Itt találsz szállásokat: http://www.horvatorszaginfo.hu/szallas
2015
02
04
Sziasztok! Még sosem jártam Horvátországban, de a párommal nászútra lehet hogy ide jönnénk, valószínűleg 1+1 hétre (két külön szálláshelyre). Az ország északi részét preferálnánk, mert kocsival közelebb van, és könnyen át lehet ugrani Olaszországba is. Olyan helyen keresnénk szállást, ahol a közelben kis forgalmú, de mégis szép homokos strand van. Augusztus második felében mennénk, gondolom a felkapottabb helyek ilyenkor hemzsegnek még a turistáktól, ezeket szeretnénk elkerülni. Valami romantikusabb, nyugisabb helyet tudnátok ajánlani? Köszi előre is! Kris
2015
01
27
Mi Susak szigeten talaltunk hatalmas, szaz metereken at terdig ero homokos strandot. A szomszedos Losinj szigeterol, Mali Losinjbol indul hajo, ami kb 50perc alatt er oda. A strand a kikoto mellett van. Az egesz sziget homokbol van, egyedulallo a Kvarner-Obolben.
2014
07
04
Anne, a tengerparti strandokon jellemzően nem kell belépőt fizetni. Omis-ban a városi strand és a - belvárostól Split felé eső, - Galeb kemping utáni partszakasz homokos. Itt: http://goo.gl/maps/3uot1 és itt: http://goo.gl/maps/s1PZN
2014
06
12
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki mondani nekem strand árakat. A horvátországinfo napernyő meg egyéb felszerelések árát írja le, ( nem voltunk még horvátban), ha nem akarunk napernyőt meg semmit mert van saját akkor kell fizetni még valamit??? Trogirba megyünk, de tervezzük, hogy Omisban elmegyünk a homokos partra is, ha jól emlékszem az utifílmből amit Attila mutat be Ott van egy gyönyörű igazi hullámos, homokos part. Jól emlékszem??
2014
06
11
Kedves Huncutka! Splitből csak hajójáratok vannak, mivel itt van Horvátország legnagyobb kopmkikötője. A szemközti Brac szigettől, Olaszországig mindehova mennek hajójáratok. Splitnél csak kavicsos strandok vannak, az első homokos strandot Omisnál találod!
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat. Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat.Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Tudna valaki tanácsot adni,hogy Splitből milyen hajó járatok vannak és az áraik felől kérnék szépen még vissza jelzést. Azt szeretném még megtudni milyen strandjai vannak a városnak?homokos-kavicsos? Nagyon jó az oldalatok sok hasznos tanáccsal. Üdvözlettel:Kata
2014
05
28
Sziasztok! Mi idén utazunk először Horvátországba, Vir szigetére. Valaki eltudná mondani milyen ott a strand? kis gyerekkel mennénk. illetve mit érdemes megnézni? Köszi
2014
05
07
 cromoni153137
Csatesz: Pulan, Pjescana uvala-nál is van homokos rész, innen is a az elnevezés ;)
2014
04
23
Üdv Attila! Csak kiegészíteni szeretném még a homokos strandok listáját. Pag szigetén Novalján is találhatóak homokos partok. Ezek nem olyan nagyok, viszont jó az ellátottságuk. mosdók, éttermek, büfék. Egyik a Zrce-től egy-két kilométerre található Cista Plaza, szélesen elterülő homokos öblök, a másik Caska (durvább homok), harmadik pedig a városon belül kiépített Pljanka strand, ahol gyermek csúszda is van a gyerkőcök nagy örömére. Bocsánat, de térképet nem tudok mellékelni. Üdv: Kopi
2014
03
26
Kedves Csatesz! Medulinnál van: http://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/horvatorszag-homokos-tengerpartjai/#medulin
2014
03
24
Kedves Horvátinfó! Érdelkődnék, Pulánál van-e homokos strand?
2014
01
18
Kedves Krisztina,Istvan.pocssi@gmail.com címen érsz el, írj hogy mire vagy kiváncsi válaszolok szívesen!
2013
12
15
Pistikének üzenem: mi is Ninbe készülünk, ha tud írjon nekem, tapasztalatot szeretnék. köszi
2013
12
14
Sziasztok,Nin-t ajánlom annak aki kis gyerek(ekkel) vág bele egy ilyen kalandban, mi két hetet töltöttünk itt idén 6 éves 3,5 éves és 1 éves gyermekeinkkel. A laguna rendszer elbűvölő, meleg a víz és nagyon sekély, imitt-amott sok rákkal, kagylóval ami a fiúknak egész napos kalandot jelentett. Közel van Zadar, de mégis elég távol hogy már nyugalom legyen. Nin óvárosa igazi csoda, menjetek ide, nem fogtok csalódni......
2013
07
06
Dubrovnyiktól Triesztig mindenhol voltunk. Rab a legjobb,legalább tíz homokos öböllel. A San Marino-lopári szakaszt ajánlom. Ingyenes,némelyik 1-2 km széles. Meleg vizűek, lassan mélyülők. Losinjban hideg a víz még augban is, a murteri nagy átverés, mert hideg és kavicsos és gyorsan mélyül és nagyon szocreál,a crikvenicai fizetős és zsúfolt..........Menjetek Rabra :Rajska ,Stolac , Sahara , Ciganka......... Üdv. Erzsi
2013
06
05
Medulin vagy Crikvenica.
2013
06
05
 :)
Szombathelytől melyik a legközelebbi homokos tengerpart?? Nagyon fontos lenne ......:)
2013
02
26
Sziasztok! Mi voltunk már krk-en,Malinskan,és Rabon is de a legjobb hely eddig rab volt. Itt tényleg megtaláltok mindent ,kavicsos,betonos,és homokos partot is.Aki ide megy annak ajánlom supetarska dragat itt van a legjobb hely búvárkodásra sziklás gyönyörű.
2013
02
22
Tavaj voltunk elöször a Horvat tengerparton gyönyörü volt. Az iden 2013 ban szeretnenk lakokocsival egy homokos tengerpartra menni kis gyerekekkel. Tudtok segiteni. Köszi Zoli es aki kacsa
2012
09
11
nagyon szepek es nagyon jok.
2012
08
15
Sziasztok.Mi eddig mindig az olasz részre( Bibione)mentünk gyerekekkel de idén szeretnénk a Horvát tengerre menni... nem túl messzire max 600 km homokos sekély partra...ahol van büfé vagy étterem és tudnak a gyerekek szaladgálni is..mit ajánlatok
2012
07
08
Sziasztok! Én Zadarban voltam több alkalommal...imádom az ó városrészt..piac,tengeri orgona,stb..Biograd,vir,nin szigetek a közelben találhatók,de Zadarban is vannak jó kis strandok, aki a homokos tengerpartot szereti a közelben talál...idén is megyünk agusztusban:):):) Hajrá Horvátország
2012
06
28
Sziasztok!! Mi 2010-be voltunk a crikvenicai riviérán Jadranovo faluba, nagyon csendes kellemes kis telepűlés. Voltunk Crikvenicán és tényleg nagyon szép és kifogástalan a strandja. Kirándultunk Krk szigeten is és a bemutatott malinskai strandot is kipróbáltuk - merem ajánlani mindenkinek!!! A jó hír, hogy idén is megyünk!!!!!!!!!
2012
05
23
Sziasztok! Nyáron mennénk 1 éves gyerkőccel Omisba. olyan apartmant keresünk ahol közel a homokos part(finom homokra gondolok amiből lehet homokvárat építeni és nem a kavicsos homokra), és ne kelljen a babkocsit lépcsőkön felcipelni az apartmanig. Tudna-e valaki ilyen apartmant ajánlani? Előre is köszönöm.
2012
04
02
én még nem voltam itt de a nagyimékkal tervezem h elmehessünk elvileg n agyon szép és remélem h én is gyönyörködhetek egyszer benn
2012
03
02
Mi 2011-ben voltunk Dugi Otok szigetén és ott van egy csodálatos, homokos tengerpart. ( a listában nem találtam, vagy nem voltam figyelmes) A neve Sakarun. Soline, Veli Rat, Verunic település közelében fekszik a sziget északi részén. Eszméletlen szép, átlátszó, finom homokos (nem agyagos) tengerpart. Valóban olyan szép mint a google képeken. Az ügyesebbek szép kagylókat is találhatnak, elvannak dugva :-) Nyáron a nap nagyon jól felmelegíti az öblöt és gyönyörű színekben pompázik.
2011
09
02
Idén Selcén voltunk( Crikvenica szomszédja) és nagyon jó volt. Kevésbé zsufis mint Crikvenica-nekünk jobban bejött,jó szívvel ajánlom mindenkinek. Érkezésünket követően 1 órán belül találtunk apartmant 60E/nap áron augusztus végén. Innen kirándulva megnéztük a fentebb emlitett \"homokos \" tengerpartokat. Na most azt kell tudni,hogy ezek valóban több száz méteren keresztül befelé 30-50 cm mélységet jelentenek,kellemes meleg-ugyanakkor \"balatonos-zavaros\" jellegüek. Pici babával ideális-úszni tudó gyerekeknek unalmas-kiábrándító. Medulin és a RAB szigeti parok ilyenek! Opatija-t nagyon nem ajánlom,mert közel van Rijekához,ahol egy hatalmas kémény olyan füstöt ereget,hogy az még ide is lehat,és nagyon zavaró!! Szép nyaralást mindenkinek!
2011
08
15
Sziasztok! Nem volt valakinek Horvátországba esküvője? vagy nem tudtok esetleg olyan helyet ahol érdemes lenne megtartani? Vagy valami szép szállodát ajánlani? Pag sziget, Kvarner öböl körnékére gondoltunk!:)) köszönöm
2011
08
12
Sziasztok! Nem volt valakinek Horvátországba esküvője?::) Vagy nincs ezzel kapcsolatba valami jó ötletetek? pl: helyszín...ilyesmi..?!!! ha igen kérlek írjatok az email címemre!!:) szandycica4@freemail.hu
2011
07
20
Mi Crikvenicán voltunk 2 éve és nagyon jól éreztük magunkat.Autós érkezésünket követően 1 órán belül találtunk egy csendes,kulturált-árban elfogadható apartmant,fél óra sétára a parttól.Minden napi program volt a strand és az esti vacsora a parti éttermek egyikében. Nagyon nyugis,csendes kis városka,pihenésre vágyóknak tökéletes.Nagyon apró kavicsos-homokos a partja,csak kicsit szeles...bár a 40 fokos hőségben nem volt rossz. Jó szívvel ajánlom!!
2011
07
13
Norcea! Malinskán úgy tudom van homokos, sziklás és betonozott strand is! Arra lennék kíváncsi hogy ez az itt említett és ahol ti is voltatok fizetős e? Mert azt olvastam hogy van amelyik fizetős.. a városi strand.. de mivel még nem voltam ott, nem tudom hogy melyik az.:D Mi is oda mennénk augusztus elején!
2011
07
06
Az említett Krk szigeti strand valóban maga a paradicsom a kisgyermekeseknek. Mi a múlt héten voltunk szűk kétéves ikerpárral, és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. A víz rendkívül sekély, kb 100 métert be lehet sétálni úgy, hogy térdig sem ér a víz. A part pedig szintén jó 200 méterre van az úttól, vagyis a gyerekeket el lehet engedni, hogy felfedezzék a terepet. A sekély mivolta miatt a víz délre szinte már meleg. A közelben van a Sv. Marak strand Risika településnél, ezen klasszikus homokos rész is van. Előnye, hogy valódi homok, hátránya, hogy gyorsabban mélyül a víze, vagyis csak egy szűk részen lehet a gyerekeket beleengedni. De pl. csónakáztatni stb. ez a strand jobban használható.
2011
06
25
Vinisce szep hely, nyugis, nem hemzseg turistaktol. Sziklas. gyorsan melyulo viz. Kozel van Trogir, Split, komppal Supetar
2011
06
25
Tavaly 2010-ben Krk szigeten nyaraltunk. A szállásadónk ajánlott egy homokos-agyagos strandot Soline és Cizici közötti öbölben (egy patak hordaléka tulajdonképpen a homokos agyag). Van itt fekete iszap is, amit sokan magukra kentek - érdekes látvány. A víz nagyon lassan mélyül, dagálykor gyorsan elönti a cuccokat, ha nem figyelünk. A gyerekeink imádtak itt pancsolni és sarazni. A kisebbik 3 éves múlt és simán bemehett egyedül is egy darabig. Úszni viszont nem jó, mert az ember elunja, mire annyira begyalogol, hogy már ne érjen le a lába. Kisgyerekeseknek kifejezetten ajánlott, könnyű is megtalálni. + nagyon közel van Magyarországhoz. Akit bővebben érdekel válaszolok: soteri@t-online.hu Üdv: Vásárhelyi István
2011
06
25
Sziasztok! Horvátországban melyik az a homokos strand, ami nem túl zsúfolt, és mégsem fizetős? 1 éves kisgyerekkel mennénk. Köszi a választ!
2011
06
12
helloka mi jartunk ott nyugodt kis hely kavicsos a part csak hirtelen melyul a tenger jo nagy hullamok szoktak lenni egy ket bolt van csak ott nem rossz hely csak gyerekkel nem epp alkalmas.Mi akkor Marinan nyaraltunk az Vinisce elott van csak atjaroban voltunk ott.Mi az iden Jadranovoba megyunk kellemes nyaralast udv Szabadkarol
2011
06
01
Sziasztok!Mi Viniscébe megyünk augusztusba.Járt valaki erre?Milyen a part homokos vagy kavicsos! Bárki bármit tud a hellyel kapcsolatba,igen megköszönném!
2011
05
30
nagyon szépek és nagyon jok. befostam
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től