Szeretnél információt kapniközlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Horvátország homokos tengerpartjai

Horvátország homokos tengerpartjai Minden évben nagyon sok kérdés kapunk Horvátország homokos tengerpartjaival kapcsolatban. Hol találhatók, ilyen homokos strandok, illetve mennyire biztonságosak. Most a legfontosabb strandokat járjuk végig.

 

Amit tudni kell a horvátországi strandokról

Horvátország tengerpartja egy karsztvidékes vidéken terül el. Ennek köszönhetően Horvátország strandjai alapvetően sziklásak, kavicsosak, sokszor viszonylag gyorsan mélyülnek. Mivel alapvetően sziklásak Horvátország tengerpartjai, partvonala, így lényegesen tisztább Horvátországnál az Adria mint máshol (nincs homok ami felkavarná a tengervizet). Csupán néhány helyen lassan mélyülő, igazi homokos tengerpartok is előfordulnak. Cikkünkben ezeket próbáljuk bemutatni.

 

Az Isztria homokos strandjai

Zambratija

Egy kis öbölben található Zambratija homokos strandja
Egy kis öbölben található Zambratija homokos strandja

Horvátország legészakabbi homokos strandját Umagtól pár kilométerre északra Zambratija falucskában találjuk (gps). Pontosan a település előtt található ez a homokos strand. A partja végig homokos. Nagyon lassan mélyül, így gyerekeseknek is javasoljuk. Itt is foglalhatunk szállást, de Umagon nagyobb az élet.

Umag szállás – Maurel apartman

Maurel apartman: Zambratiján a homokos strandtól mindössze három utcányira fekszik a Maurel apartmanház. Két fős kis stúdiókat, egy illetve két hálószobás családi lakásokat bérelhetünk itt. A helyi homokos strand csupán pár perc séta, ha pedig kirándulnánk Umag és Piran is a szomszédban van. Árak: 171e Ft a 4 fős, 197e Ft az 5 fős apartman júli elején, főszezonban (júl közepe-aug) 205 ill 224e Ft a 4 ill. 5 fős apartman. További infó, foglalás itt!

 

Medulin

Medulin homokos strandja
Medulin homokos tengerpartja

Az Isztriai-félsziget déli csücskén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin üdülőfalu. Talán az itt található Bijeca nevű strand (gps) az egyik legjobb homokos tengerpart Horvátországban. Egy másfél kilométer átmérőjű, zár öbölben járunk, ahol annyira lassan mélyül a partvonal, hogy egészen kis, babákat is beengednek a tengerbe. Szinte amíg a szem ellát nyugodtan befuthatunk, beengedhetjük a gyereket a tengerbe, semmilyen bántódása nem lesz. Medulin azért különös a horvátországi homokos strandok listáján, mert itt akár követlenül a tengerparton is foglalhatunk szállást!

Medulin szállás – Kazela mobilház

Kazela mobilházak: a medulini öböl bejáratánál járunk a Kazela kempingben. Itt közvetlenül a tengerparton igényes, modern mobilházakat bérelhetünk. Tudjuk nehéz elhinni, de sok mobilház konyhájából, hálójából ilyen tengeri kilátásunk lehet. 3 étterem, gyerekes medence és egy csomó sportolási lehetőség van a kempingben. Ami miatt nagyon javasoljuk: 2 különálló hálószoba van, így gyerekkel vagy fiataloknak szuper választás! Árak: 262e júli elején (tengeri panorámás 293e) 294e Ft főszezonban (tengeri panorámás 392e). További infó, foglalás itt!

 

Homokos strandok a Kvarner régióban

Opatija

Opatiján is van homokos tengerpart
Opatija kisgyerekes strandja

Bármilyen nehéz is elképzelni homokos strand Horvátország e festői szépségű, császári városában Opatiján is van. Sőt, nem is egy egyszerre kettő is van. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található (gps), a másik a Kvarner Hotel előtt (gps). Mind a két szakasz lassan mélyül, kimondottan kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

Opatija szállás – Anita apartman

Anita apartman: Ha úgy döntöttünk, hogy Opatiján foglalunk szállást, érdemes megnézni az Anita apartman foglaltságát is. Az apartmanoknak helyet adó szecessziós – olyan igazi monarchiabeli – stílusú palota pontosan az Angiolina park mögött helyezkedik el. Innen egész Opatija és a strandok is csak egy karnyújtásnyira esnek. Árak: júli elején 126e Ft a 2 fős, 238e Ft a 4 fős apartman. Főszezonban (júl közepe-aug) 153e Ft a 2 fős, 252e Ft a 4 fős apartman. Ősszel 15.600 Ft a 2 fős apartman, 25e Ft a 4 fős apartman napi ára. További infó, foglalás itt!

 

Krk sziget, Malinska és Silo

Malinksa standja szintén ajánlott tengerpart
A nagycsaládos Malinska. Ugyan nem teljesen homokos, de ajánlott

Malinska a Kvarner-öbölbeli Krk szigeten található. Ugyan a malinskai strand nem teljes mértékben homokos, sőt csak egy nagyon kis területen homokos, de mivel lassan mélyül a partja, így kisgyerekes családok részére kiváló úticél lehet. Valójában az említett homokos strand (gps) egy mesterséges partszakasz, de Malinska nagyon népszerű úticél, így e miatt a kis partszakasz miatt, kisgyerekeseknek is ideális választás lehet.

Malinska szállás – Klic apartman

Klic apartman: Gazdaságos szálláslehetőség Malinskán. A strandtól 4 utcányira fekszik az apartmanház, ahol kettesben, de családdal is kényelmesen nyaralhatunk. Árak: 100e Ft a 2 fős apartman, 126e a 4 fős júli első hetében. A főszezonban 144 illetve 196e a 2 ill. 4 fős apartman ára. További infó, foglalás itt!

 

Silo homokos strandja

Silon gyógyhatással is rendelkezik a homokos talaj
Silon gyógyhatással is rendelkezik a homokos talaj

Krk legnépszerűbb homokos strandja kétség kívül Silonál található (gps). Itt igazából az egész öböl egy lassan mélyülő, iszapos, homokos partszakasz. Ez a siloi strand egy hatalmas öbölben helyezkedik el. Több város is az öböl partjára épült, így Klimno, Soline néven is ismert ez a partszakasz. Ez egy rendkívül lassan mélyülő homokos strand Horvátországban. Ahogy egy gyerek lábra tud állni, vagy éppen még csak kúszik, tehát olyan fél éves kortól kezdve biztonságosan használható. Nagyon sok kirándulást szerveznek ide a Krk szigetről, illetve a környező településekről is (a Crikvenica Riviéráról is szerveznek ide kirándulásokat).

Silo szállás – Soline bay apartman
Igazi családos, luxus apartman a homokos partú Silóban

Soline Bay Residence: Rögtön a tengerparton, csodaszép tengeri kilátással rendelkező luxus apartmanokat bérelhetünk. Mivel 2 hálószobás apartmanokról van szól, így különálló pároknak, barátoknak is kiváló választás, de ha családosan érkezünk, a gyerekek nem fognak zavarni alvás közben. Rögtön egy strand található a villa előtt, de természetesen saját medencéje is van, ahol zavartalanul fürödhetünk. Árak: júliusban 510e Ft a 4 fős tengeri panorámás apartmanTovábbi infó, foglalás itt!

 

Crikvenica

Crikvenica homokos strand
Crikvenica hosszan elnyúló homokos strandja

Horvátország homokos tengerpartjai listánkon a következő állomás Crikvenica. A helyi strandok alapvetően kavicsosak, de a fizetős, városi strandon (gps) kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos partszakaszt. Ez a partszakasz, nem természetes homokos – felszórták homokkal ezt a területet – de a valóságban semmi nem érzékelhető ebből. Crikvenica különösen ajánlott a kisgyerekes családok részére, mert ez a partszakasz található legközelebb Magyarországhoz. Ha éjszaka indulunk el, akkor könnyedén reggelre leérhetünk Crikvenicára (Budapesttől 520 kilométer Crikvenica, mára végig autópálya vezet le). Mivel a Kvarner-öböl északi részén található a település, itt még nem kell számolni akkora hőséggel, mint 100 vagy 200 kilométerrel lejjebb.

Crikvenica szállás – Lavanda apartman 
Tengerre néző, családi apartmanokkal vár a Lavanda apartman

A Lavanda apartman 6 perces sétára fekszik a strandtól a domboldalban. Az erkélyekről csodálatos kilátás nyílik a tengerre. A házban első sorban családok részére találunk, több hálószobás apartmanokat. Ha a Lavanda apartmant választjuk minden este gyertyafényes, tengeri panorámás vacsoránk lehet. Árak: 2 hálós, 4 fős apartman júniusban 142e, júliusban 215e Ft. További infó, foglalás itt!

 

Selce

Selcén is található egy kifejezetten gyerekes, homokos strand
Selcén is található egy kifejezetten gyerekes, homokos strand

Crikvenicától 3 kilométerre délre, Selcén is találunk homokos partszakaszt. Haladjunk végig a parton a kemping irányában, s kapásból a sarkon van egy homokos strand (gps). Ez nem ilyen, felszórt homokos, hanem eredeti homokos. Nagyon kedves kisváros Selce, mi nagyon szeretjük és szívesen javasoljuk másoknak is (itt nincs akkora nyüzsi, mint Crikvenicán).

Selce szállás – Nevelina apartman

Nevelina apartman: Selce óvárosában a homokos strandról mintegy négy utcányira fekszik ez a mediterrán jellegű családi ház. Modern bútorzattal ellátott, 2 és 4 fős lakásokat bérelhetünk itt. Árak: 114e Ft 2 főre, 159e Ft 4 főre júli elején, főszezonban (jul közepe-aug) 137e Ft a 2 fős, 184e Ft a 4 fős szállásegység. További infó, foglalás itt!

 

Novi Vinodolski

Novi Vinodolskiban a város – déli – végén a Hotel Lisajntól indulva a Long Beachnél / előtt van homokos strand (gps). Mivel Novi Vinodolski egy egyedülálló település (alig van nagyobb település körülötte) így nagyon vendégszerelő, barátságos a település hangulata.

 

Losinj sziget, Mali Losinj

Mali Losinj homokos strandja
Homokvárat is építhetünk Mali Losinj homokos tengerpartján

Homokos strand Horvátország határának számított Losinj szigeten is található. Mali Losinjig kell levezetünk, majd az autós kemping felé tartsunk. Itt a Cikat öbölnél – az Olaszország felé néző partvonalon – található (gps). Finom, forró, lágy homokos strand van itt, olyan amiben homokvárat is lehet építeni.

 

Rab sziget, Lopar és Supetarska Draga

Lopari látkép
Több mint 1 km hosszú Lopar homokos partja

A Kvarner öböl kellős közepén a Rab szigeten járunk. Itt Loparban (gps) és Supetarska Dragan (gps) található homokos tengerpart. A Horvátország homokos strand kifejezés talán Loparra illik a legjobban. Hatalmas öböl, nagyon, de nagyon lassan mélyülő – kicsit talán keménynek tűnő – ámbár egész végig homokos tengerpart fogad itt. Loparban minden a nyaralásról szól. Egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

Supetarska Draga is kiváló hely. Itt is hasonlóan nagy kiterjedésű és végig homokos part található, mint Loparon, csak Supetarska Draga kevésbé ismert úticél, így kevesebb étterem, szórakozási / pénzköltési lehetőség van, mint Loparon. Ha szűkebbre szeretnénk fogni a nyaralási kiadásokat, de homokos tengerparton nyaralnánk Horvátországban, Supetarska Draga is tökéletes úticél lesz.

Rab szállás – Kampor apartman
Tengeri kilátásunk lesz a Kampor apartmanból

Kampor apartman: a Rab sziget északi felén, egy homokos öbölben, Kampor településnél található. Több teraszról közvetlen kilátás nyílik a tengerre. A helyi homokos strand pedig szinte a ház előtt található. Családi apartmanjai miatt, elsősorban gyerekeseknek javasoljuk. Árak: 2 hálószobás, 4 fős apartman 123e Ft, tengeri erkéllyel 162e :) További infó, foglalás itt!

 

Pag sziget, Povljana

Pag homokos strandja
Pag egyik homokos tengerpartja

Pag szigeten, a sziget déli felén Povljana és Vlasici településeknél található homokos strand. A povljanai strand lényegesen nagyobb, mint Vlasicinél, így ezt a partot érdemes inkább felkeresni (gps). Hosszan elnyúló homokos öböl és kellemes langyos tengervíz jellemzi ezt a strandot. A Pag sziget alapvetően egy kevésbé felkapott úticél, így ha szűkebb a pénztárca érdemes itt is körbe nézni.

Pag szállás – Aurora apartman

Aurora apartman: Povljana homokos strandjától három utcányira fekszik ez a vörös színű családi ház. Kis, két fős stúdiókat, 1 illetve 2 hálós, nagy apartmanokat bérelhetünk. Lényegében minden adott, ami egy családi / baráti nyaraláshoz szükséges. Árak: 106e Ft a 2 fős stúdió, 157e Ft a 4 fős, 229e Ft a 6 fős apartman júli elején. Főszezonban (júl közepe-aug) 128e a 2 fős, 199e a 4 fős, 270e a 6 fős szállásegység. További infó, foglalás itt!

 

Dalmácia homokos strandjai
Dalmáciában lényegesen több homokos tengerpart található, mint az eddig bemutatott Kvarner-öbölben és Isztrián. A Legnépszerűbb homokos strandok a Nin, Biograd és az Omis Riviéra tengerpartjai.

Nin

A Nin-i homokos tengerpart
Igazi földi paradicsom a Nin-i homokos lagúnarendszer

A Nini homokos lagúnarendszer egyedülálló Horvátországban. Ez egy több kilométer hosszú természetes homokos partszakasz, ami a Vir sziget délnyugati csücskétől egészen a Nin Rivéra településeiig tart (beleértve Grbe, Zaton, Vrsi falvakat is). Tulajdonképpen ez az egész terület egy egykori folyó kiszáradt medre, azért ennyire homokos minden. A legnépszerűbb és leghíresebb település Nin. Itt és a környező falvakon nagyon lassan mélyülő, homokos strandokat találunk. Sok helyen annyira lassan mélyül a part, hogy egészen kis babákkal is lejárnak fürödni a helyiek. A lankás, lagúnás partokon a tenger vize kellemesen felmelegszik, így minden adott Ninnél ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. A legnépszerűbb helyi strand a Királyné partja strand (gps).

Nin szállás – Quince apartman

Quince apartman: A nini homokos strandtól pár utcára, a tengerpart közelében fekszik ez a modern családi ház. 1 illetve 2 hálós, nagy családi apartmanokat bérelhetünk. Árak: 132e Ft a 4 fős 158e Ft az 5 fős apartman július elején, főszezonban (júl közepe-aug) 168e Ft a 4 fős, 198e Ft az 5 fős apartman. További infó, foglalás itt!

 

 

Privlaka

Prilavka homokos tengerpartja
Prilavka tökéletes választás kisgyerekes családok részére

Prilavka is ugyanúgy, mint Grbe, Zaton, Vrsi, igen népszerű homokos strand Horvátország északi területén. Tulajdonképpen az egész Nin félsziget egy kiszáradt folyó hordalékából alakult ki, így itt szinte minden strand lassan mélyül és homokos. Prilavka ajánlásáért és a fotóért, köszönet Évinek.

 

Biogradi Riviéra

A Biogradi Riviéra több homokos tengerparttal is várja az ide látogatókat. Véleményünk szerint, aki igazi "beach-feelinget" szeretne érezni annak, idáig kell levezetnie. Biograd Sibenik felőli végén található egy nagyon kedves kis strand és Pakostane falucska is egy ilyen kedves, homokos partú öböllel rendelkezik.  

gyerekes strand Biograd közelében
Pancsi anyuval Biograd homokos tengerpartján

Nekünk a Pakostane-ban található strand tetszett a legjobban az eddig felkeresett Horvátországi homokos tengerpartok közül. Itt éreztük először azt a finom, bársonyos, selymes és forró homokos partot, amit Görögország hívei kedvelnek. Ez a Pakostaneban található homokos part tulajdonképpen nem "eredeti" homokos part. Minden tavasszal bekotorják a homokot a tengerbe, ősszel pedig kihúzzák.

 

Tipp → hoopsz.. Egy tengeri panorámás családi apartman!

Biograd szállás – Kraljev apartman
Igazi tengeri panorámás kilátásunk lehet a Kraljev apartmanból

A Kraljev apartman egy hatalmas tengerre néző terasszal rendelkezik. Ha kedvünk tartja kényelmesen és nyugodtan napozhatunk, vagy leugorhatunk az innen pár perces sétára eső homokos strandra. További infó, foglalás itt!

 

Pasman és Ugljan sziget

Pontosan a Biogradi Riviérával szemben található Pasman és Ugljan. A szigetek szárazföld felőli oldalán több homokos parttal és stranddal találkozhatunk. Ezek a strandok - általában - lassan mélyülnek és inkább olyan kemény, agyagos érzetet keltenek. Kisgyerekes családok részére ideális választás lehet bármelyik sziget választása, mivel Pasman és Ugljan viszonylag közel található Magyarországhoz és még nem annyira felkapott helyek, így a strandokon sem kell akkora tömeggel számolni.

Galevac sziget homokos tengerparttal
Az Ugljan szigeti Preko előtt található Galevac sziget
homokos parttal és egy ferences kolostorral

Ha strandot kéne ajánlanunk, akkor a Pasman szigeti Kraj mellett tennénk el a voksunkat. Kraj egy csöndes, kis halászfalu, hosszan elnyúló és nagyon lassan mélyülő tengerparttal. A település előtt több minisziget is található, ahova akár ki is lehet hajózni. Ezek a kis szigetek egyben fel is fogják a nagyobb hullámokat.

 

Murter sziget

Utunk tovább folytatjuk Sibenik felé, egészen a Murter szigetig. A Murter szigeten is található egy homokos tengerpart, Murter város mellett. A strandot nem lehet eltéveszteni, mert ha behajtunk a Murter városba vezető egyetlen úton, akkor a főútról balra jól ki van táblázva a strand felé vezető út.  

Murter homokos standja
Murter homokos strandja, a Slanica

A Slanica strand jól kiépített: lehet napozó ágyat bérelni, van külön koktélbár, gyors étkezde és vízi csúszda is. A Murter autóskemping pontosan a tengerpart északi felén található. A strand lassan mélyül. Eleinte egy rövid, néhány méter hosszú apró kavicsos szakasz fogad minket, majd kiterül előttünk a homokos aljzat.

 

Omis

Omis egy igen népszerű homokos tengerpart Horvátország kellős közepén. Külön érdekesség, hogy itt két homokos strandi is van. Egyik a város előtti földnyelven található, a másik Split irányában a Duce városrészen. Ha Omisba készülünk, nem kell tengeri cipőt magunkkal vinni, ezeken a strandokon, hosszan be lehet rohanni a tengerbe.

Omis homokos strandja
Mintha csak Rióban lennénk! :)

 

 

Brac sziget, Lovrecina-öböl

Következő állomásunk a Brac sziget és azon belül is a Lovrecina-öböl. Az öböl érdekes módon vörös homokos tengerparttal rendelkezik. Ezt a helyet, nagyon nehéz megközelíteni és északi fekvésű, így csak a déli órákig élvezhetjük a napsütést.

Lovrecina-öböl
A Lovrecina-öböl vörös homokos partja

 

Hvar sziget, Palmizana-öböl

A nem túl egyszerű megközelíthetőségű Palmizana-öböl, Hvar várossal szemben, a Pakleni szigeteken található. A festői szépségű tengerpart első métereit apró kavics borítja, majd amikor belemegyünk a tengerbe már finom homok mossa a talpunkat.  

Palmizana-öböl szintén homokos tengerparttal rendelkezik
A festői szépségű Palmizana-öböl finom, homokos tengerparttal

 

Vis sziget, Stoncica 

A Stoncica strand egy eldugott és alig látogatott helyen fekszik a Vis szigeten. A hely érdekessége, hogy a növényzet annyira dús és üde, mintha egy trópusi szigeten járnánk. Vagy kocsival, vagy hajóval lehet a strandot megközelíteni.

Vis sziget homokos tengerpartja
Ő Stoncica, Vis homokos tengerpartja

A Stoncica szintén egy nagyon lassan mélyülő, igazi kisgyerekes, homokos tengerpart. Előszeretettel javasoljuk azoknak akik Horvátország e távoli szegletébe eljutnak.

 

Korcula sziget, Lumbarda

Örökös tag Horvátország homokos strandjainak listáján a korcula szigeti Lumbarda. Csak nagyon kevesen írnak róla, mert eléggé messze van mindentől, de kétség kívül ez az egyik legszebb homokos strand Horvátországban. Hatalmas hullámok, forró, finom homok. Lumbarda további érdekessége, hogy kis szigetek tanyáznak az öböl előtt, így elég lankás a tenger feneke. Kicsit lagúnás az egész partszakasz. Ha a környéken járunk, érdemes ide ellátogatni.

A lumbardai strand
A Korcula szigeti Lumbarda strandja

 

Lopud sziget, Sunj strand

Ez Horvátország egyik legeldugottabb és legjobb homokos strandja. Dubrovniktól észak-nyugatra a Lopud sziget dél partján fekszik. Megközelíteni a Jadrolinija hajóival lehet. Naponta 4 járat van Dubrovnikból. A menetidő 40 perc. A kikötő a sziget északi felén van. Mivel kocsiforgalom nincs a szigeten, így át kell sétálni a déli partra. Ez további 30 percet fog igénybe venni.

Lopud homokos strandja
Sunj strand a Lopud szigeten

A strand olyan mintha egy görög tengerparton járnánk. Igazi forró homok fogad. A strand északi részét nudistáknak alakították ki. 

 

Ahogy a fenti listán látszódik, Horvátország homokos tengerpartjai elszórtan bukkannak fel az országban. Vannak híres, homokos partszakaszok, de akadnak picike, alig ismert homokos öblök is. Amennyiben olyan helyen jár Horvátországban ami nincs fent a listán, kérjük küldje el nekünk és frissítjük a listát!

Cikk részletei:
Címkék: kisgyerekkel strand Top hírek
Dátum: 2007.07.17

Hozzászólások (35)

2017
07
21
Nagyon jó, hogy vannak kis térképek hozzá.Így kéne minden infót nyomni. :D
2017
02
28
Dugi Otokon (hosszú szigetet jelent) egy autóút fut végig a hegygerincen, erről ágaznak le keskeny, kanyargós szerpentinek lakatlan tenger-öblökhöz és a településekhez is. A helyiek mutattak nekünk egy öblöt, ami egy régi kikötő, és homokos-kavicsos szakasza is van, nagyon fehér, szabályos tyúk-tojás nagyságú és formájú kavicsokkal. A vízmélység kb.15-20 méterig sétálható, utána nem ér le a lábunk. Azért szerettük, mert rajtunk, és néhány helybeli szigetlakón kívül nem volt senki. Zera
2015
07
09
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy az autó matricát hol tudok vásárolni 9 fős kisbuszra.Valamint azt ,hogy Zadar vagy Trogír tengerparti része milyen homokos vagy kavicsos?Milyen árban vannak strand belépők ill egyáltalán vannak-e?Várom segítő soraitokat. Nagyon kellemes nyarat mindenkinek. Üdvözlettel:Katinka
2015
07
02
Így elsőre talán Omist tudnánk javasolni. Hatalmas tengerpart van itt, hangulatos az óváros és a közelben több nagy város van, nyüzsgő élettel: http://www.horvatorszaginfo.hu/helyek/omis
2015
07
01
Sziasztok,szeptember elejen (5-12) mennenk Horvatorszagba nyaralni 3 es 7 evesünkkel, Görögorszagba Paralia Katerinibe keszültünk de a görög helyzetre tekintettel inkabb Horvatorszag mellett döntenenk,olyan helyet keresnenk ahol van homokos tegerpart,imadjuk a hullamokat es persze ahol meg szeptember elejen is meleg az idö es a viz......szeretnenk kesö delutantol estig hangulatos kis setaloutcan a bazarok elettelteli, hangulatos forgatagaban setalni,de a nap nagy reszet föleg a tengerparton,strandolassal fürdessel töltenenk,de nem szeretjük a tulzsufolt strandokat.....Valahol Zadart es Makarska között gondoltam az uticelt...valakinek tuti tipp?Elöre is köszönöm a segitseget Sziasztok es mindenkinek jo nyaralast kivanok
2015
06
07
 mi
Üdv, mi gyerekekkel, 4 és 2 évesek, utaznánk egy szép, homokos partú, de lehetőleg közeli helyre. Van ilyen? Melyik lenne a legjobb a gyerekek szempontjából? Előre is köszönöm
2015
02
05
Szia! Akkor Medulint javasolnánk. Itt találsz szállásokat: http://www.horvatorszaginfo.hu/szallas
2015
02
04
Sziasztok! Még sosem jártam Horvátországban, de a párommal nászútra lehet hogy ide jönnénk, valószínűleg 1+1 hétre (két külön szálláshelyre). Az ország északi részét preferálnánk, mert kocsival közelebb van, és könnyen át lehet ugrani Olaszországba is. Olyan helyen keresnénk szállást, ahol a közelben kis forgalmú, de mégis szép homokos strand van. Augusztus második felében mennénk, gondolom a felkapottabb helyek ilyenkor hemzsegnek még a turistáktól, ezeket szeretnénk elkerülni. Valami romantikusabb, nyugisabb helyet tudnátok ajánlani? Köszi előre is! Kris
2015
01
27
Mi Susak szigeten talaltunk hatalmas, szaz metereken at terdig ero homokos strandot. A szomszedos Losinj szigeterol, Mali Losinjbol indul hajo, ami kb 50perc alatt er oda. A strand a kikoto mellett van. Az egesz sziget homokbol van, egyedulallo a Kvarner-Obolben.
2014
07
04
Anne, a tengerparti strandokon jellemzően nem kell belépőt fizetni. Omis-ban a városi strand és a - belvárostól Split felé eső, - Galeb kemping utáni partszakasz homokos. Itt: http://goo.gl/maps/3uot1 és itt: http://goo.gl/maps/s1PZN
2014
06
12
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki mondani nekem strand árakat. A horvátországinfo napernyő meg egyéb felszerelések árát írja le, ( nem voltunk még horvátban), ha nem akarunk napernyőt meg semmit mert van saját akkor kell fizetni még valamit??? Trogirba megyünk, de tervezzük, hogy Omisban elmegyünk a homokos partra is, ha jól emlékszem az utifílmből amit Attila mutat be Ott van egy gyönyörű igazi hullámos, homokos part. Jól emlékszem??
2014
06
11
Kedves Huncutka! Splitből csak hajójáratok vannak, mivel itt van Horvátország legnagyobb kopmkikötője. A szemközti Brac szigettől, Olaszországig mindehova mennek hajójáratok. Splitnél csak kavicsos strandok vannak, az első homokos strandot Omisnál találod!
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat. Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat.Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Tudna valaki tanácsot adni,hogy Splitből milyen hajó járatok vannak és az áraik felől kérnék szépen még vissza jelzést. Azt szeretném még megtudni milyen strandjai vannak a városnak?homokos-kavicsos? Nagyon jó az oldalatok sok hasznos tanáccsal. Üdvözlettel:Kata
2014
05
28
Sziasztok! Mi idén utazunk először Horvátországba, Vir szigetére. Valaki eltudná mondani milyen ott a strand? kis gyerekkel mennénk. illetve mit érdemes megnézni? Köszi
2014
05
07
Csatesz: Pulan, Pjescana uvala-nál is van homokos rész, innen is a az elnevezés ;)
2014
04
23
Üdv Attila! Csak kiegészíteni szeretném még a homokos strandok listáját. Pag szigetén Novalján is találhatóak homokos partok. Ezek nem olyan nagyok, viszont jó az ellátottságuk. mosdók, éttermek, büfék. Egyik a Zrce-től egy-két kilométerre található Cista Plaza, szélesen elterülő homokos öblök, a másik Caska (durvább homok), harmadik pedig a városon belül kiépített Pljanka strand, ahol gyermek csúszda is van a gyerkőcök nagy örömére. Bocsánat, de térképet nem tudok mellékelni. Üdv: Kopi
2014
03
26
Kedves Csatesz! Medulinnál van: http://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/horvatorszag-homokos-tengerpartjai/#medulin
2014
03
24
Kedves Horvátinfó! Érdelkődnék, Pulánál van-e homokos strand?
2014
01
18
Kedves Krisztina,Istvan.pocssi@gmail.com címen érsz el, írj hogy mire vagy kiváncsi válaszolok szívesen!
2013
12
15
Pistikének üzenem: mi is Ninbe készülünk, ha tud írjon nekem, tapasztalatot szeretnék. köszi
2013
12
14
Sziasztok,Nin-t ajánlom annak aki kis gyerek(ekkel) vág bele egy ilyen kalandban, mi két hetet töltöttünk itt idén 6 éves 3,5 éves és 1 éves gyermekeinkkel. A laguna rendszer elbűvölő, meleg a víz és nagyon sekély, imitt-amott sok rákkal, kagylóval ami a fiúknak egész napos kalandot jelentett. Közel van Zadar, de mégis elég távol hogy már nyugalom legyen. Nin óvárosa igazi csoda, menjetek ide, nem fogtok csalódni......
2013
07
06
Dubrovnyiktól Triesztig mindenhol voltunk. Rab a legjobb,legalább tíz homokos öböllel. A San Marino-lopári szakaszt ajánlom. Ingyenes,némelyik 1-2 km széles. Meleg vizűek, lassan mélyülők. Losinjban hideg a víz még augban is, a murteri nagy átverés, mert hideg és kavicsos és gyorsan mélyül és nagyon szocreál,a crikvenicai fizetős és zsúfolt..........Menjetek Rabra :Rajska ,Stolac , Sahara , Ciganka......... Üdv. Erzsi
2013
06
05
Medulin vagy Crikvenica.
2013
06
05
 :)
Szombathelytől melyik a legközelebbi homokos tengerpart?? Nagyon fontos lenne ......:)
2013
02
26
Sziasztok! Mi voltunk már krk-en,Malinskan,és Rabon is de a legjobb hely eddig rab volt. Itt tényleg megtaláltok mindent ,kavicsos,betonos,és homokos partot is.Aki ide megy annak ajánlom supetarska dragat itt van a legjobb hely búvárkodásra sziklás gyönyörű.
2013
02
22
Tavaj voltunk elöször a Horvat tengerparton gyönyörü volt. Az iden 2013 ban szeretnenk lakokocsival egy homokos tengerpartra menni kis gyerekekkel. Tudtok segiteni. Köszi Zoli es aki kacsa
2012
09
11
nagyon szepek es nagyon jok.
2012
08
15
Sziasztok.Mi eddig mindig az olasz részre( Bibione)mentünk gyerekekkel de idén szeretnénk a Horvát tengerre menni... nem túl messzire max 600 km homokos sekély partra...ahol van büfé vagy étterem és tudnak a gyerekek szaladgálni is..mit ajánlatok
2012
07
08
Sziasztok! Én Zadarban voltam több alkalommal...imádom az ó városrészt..piac,tengeri orgona,stb..Biograd,vir,nin szigetek a közelben találhatók,de Zadarban is vannak jó kis strandok, aki a homokos tengerpartot szereti a közelben talál...idén is megyünk agusztusban:):):) Hajrá Horvátország
2012
06
28
Sziasztok!! Mi 2010-be voltunk a crikvenicai riviérán Jadranovo faluba, nagyon csendes kellemes kis telepűlés. Voltunk Crikvenicán és tényleg nagyon szép és kifogástalan a strandja. Kirándultunk Krk szigeten is és a bemutatott malinskai strandot is kipróbáltuk - merem ajánlani mindenkinek!!! A jó hír, hogy idén is megyünk!!!!!!!!!
2012
05
23
Sziasztok! Nyáron mennénk 1 éves gyerkőccel Omisba. olyan apartmant keresünk ahol közel a homokos part(finom homokra gondolok amiből lehet homokvárat építeni és nem a kavicsos homokra), és ne kelljen a babkocsit lépcsőkön felcipelni az apartmanig. Tudna-e valaki ilyen apartmant ajánlani? Előre is köszönöm.
2012
04
02
én még nem voltam itt de a nagyimékkal tervezem h elmehessünk elvileg n agyon szép és remélem h én is gyönyörködhetek egyszer benn
2012
03
02
Mi 2011-ben voltunk Dugi Otok szigetén és ott van egy csodálatos, homokos tengerpart. ( a listában nem találtam, vagy nem voltam figyelmes) A neve Sakarun. Soline, Veli Rat, Verunic település közelében fekszik a sziget északi részén. Eszméletlen szép, átlátszó, finom homokos (nem agyagos) tengerpart. Valóban olyan szép mint a google képeken. Az ügyesebbek szép kagylókat is találhatnak, elvannak dugva :-) Nyáron a nap nagyon jól felmelegíti az öblöt és gyönyörű színekben pompázik.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től