Szeretnél információt kapniközlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Horvátország homokos tengerpartjai

Horvátország homokos tengerpartjai Minden évben nagyon sok kérdés kapunk Horvátország homokos tengerpartjaival kapcsolatban. Hol találhatók, ilyen homokos strandok, illetve mennyire biztonságosak. Most a legfontosabb strandokat járjuk végig.

 

Amit tudni kell a horvátországi strandokról

Horvátország tengerpartja egy karsztvidékes vidéken terül el. Ennek köszönhetően Horvátország strandjai alapvetően sziklásak, kavicsosak, sokszor viszonylag gyorsan mélyülnek. Mivel alapvetően sziklásak Horvátország tengerpartjai, partvonala, így lényegesen tisztább Horvátországnál az Adria mint máshol (nincs homok ami felkavarná a tengervizet). Csupán néhány helyen lassan mélyülő, igazi homokos tengerpartok is előfordulnak. Cikkünkben ezeket próbáljuk bemutatni.

 

Az Isztria homokos strandjai

Zambratija

Zambratija Umagtól néhány kilométerre északra található. Ha Umag felől közelítjük meg ezt a partot, akkor Zambratijába beérkezvén a Valle Rosa utcán kell lehajtani balra és utána kb. 100 méterre található a strand.

Egy kis öbölben található Zambratija homokos strandja
Egy kis öbölben található Zambratija homokos strandja

 

Medulin

Az Isztriai-félsziget déli csücskén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin üdülőfalu. Talán az itt található Bijeca nevű strand az egyik legjobb homokos tengerpart Horvátországban. Egy másfél kilométer átmérőjű zár öbölben járunk, ahol annyira lassan mélyül a partvonal, hogy egészen kis, babákat is beengednek a tengerbe. Szinte amíg a szem ellát nyugodtan befuthatunk, beengedhetjük a gyereket, semmilyen bántódása nem lesz. Medulin strandjairól itt olvashatunk bővebben.

Medulin homokos strandja
Medulin homokos tengerpartja

 

Tipp → nyaraljunk ezen a strandon!

A Villa Ana Medulin központjában a kikötő partján fekszik. Medulin homokos strandja is könnyen elérhető innen. 6 darab apartman található összesen itt, melyek mind igényesen fel vannak újítva. Azon utasainknak javasoljuk, akik csodálatos panoráma mellett a városközpontban szeretnének nyaralni. További infó, foglalás itt!

 

Még szállások, homokos tengerparton:

 

Homokos strandok a Kvarner régióban

Opatija

Bármilyen nehéz is elképzelni homokos strand Horvátország e festői szépségű, császári városában Opatiján is van. Sőt, nem is egy egyszerre kettő is van. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kimondottan kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

Opatiján is van homokos tengerpart
Opatija kisgyerekes strandja

 

Krk sziget, Malinska és Silo

Malinska a Kvarner-öbölbeli Krk szigeten található. Ugyan a malinskai strand nem teljes mértékben homokos, sőt csak egy nagyon kis területen homokos, de mivel lassan mélyül a partja, így kisgyerekes családok részére kiváló úticél lehet.  

Malinksa standja szintén ajánlott tengerpart
A nagycsaládos Malinska. Ugyan nem teljesen homokos, de ajánlott

 

Krk legnépszerűbb homokos strandja kétség kívül Silonál található. Itt igazából az egész öböl egy lassan mélyülő, iszapos, homokos partszakasz. Nagyon sok kirándulást szerveznek ide a Krk szigetről, illetve a környező településekről is (a Crikvenica Riviéráról is szerveznek ide kirándulásokat).

Silo homokos strandja gyógyhatású

 

Tipp → tengeri panorámás, medencés apartman Silón

Silo szállás – Soline bay apartman
Igényes, tengerre néző szállást is találunk Silóban

A Soline bay apartmanokban a homokos strand mellett, tengeri panorámával és saját medencével rendelkező apartmanokban nyaralhatunk. Ezt a szálláshelyet elsősorban gyerekes olvasóinknak ajánljuk. További infó, foglalás itt!

 

Crikvenica

Horvátország homokos tengerpartjai listánkon a következő állomás Crikvenica. A helyi strandok alapvetően kavicsosak, de a fizetős, városi strandon kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos partszakaszt. Ez a partszakasz, nem természetes homokos, felszórták homokkal ezt a területet, de a valóságban semmi nem érzékelhető ebből. Gyerekkel nyugodtan fürödjünk itt.

Crikvenica homokos strand
Crikvenica hosszan elnyúló homokos strandja

Crikvenica különösen ajánlott a kisgyerekes családok részére, mert ez a partszakasz található legközelebb Magyarországhoz. Ha éjszaka indulunk el, akkor könnyedén reggelre leérhetünk Crikvenicára (Budapesttől 520 kilométer Crikvenica, mára végig autópálya vezet le). Mivel a Kvarner-öböl északi részén található a település, itt még nem kell számolni akkora hőséggel, mint 100 vagy 200 kilométerrel lejjebb.

 

Tipp → nyaraljunk, rögtön a tengerparton!

Crikvenica szállás – Aleksandra apartman
Rögtön a tengerparton fekszik az Aleksandra apartman

Az Aleksandra apartman rögtön a tengerparton fekszik a Kastel mögött. Talán ez az egyik legjobb választás Crikvenicán, ha a tengerpart közelében szeretnénk nyaralni. Csak lerakjuk a sört az asztalra, s egy nekifutással már a tengerben is vagyunk! További infó, foglalás itt!

 

Selce

A sétány déli végén a helyi strand egy része homokos (nem felszórt, igazi homokos.)

Selce homokos partja az öböl déli végén van.

 

Novi Vinodolski

A Hotel Lisanj strandja szintén homokos. Nem tudjuk biztosa, de vélhetően több homokos strand is van itt. Ha valaki tudja, pontosan hol, kérjük küldje el nekünk.

 

Losinj sziget, Mali Losinj

Homokos strand Horvátország határának számított Losinj szigeten is található. Mali Losinjig kell levezetünk, majd az autós kemping felé tartsunk. Itt a Cikat öbölnél (az Olaszország felé néző partvonalon) található. Finom, forró, lágy homokos strand van itt, olyan amiben homokvárat is lehet építeni.

Mali Losinj homokos strandja
Homokvárat is építhetünk Mali Losinj homokos tengerpartján

 

Rab sziget, Lopar és Supetarska Draga

A Kvarner öböl kellős közepén a Rab szigeten járunk. Itt Loparban és Supetarska Dragan található homokos tengerpart. A Horvátország homokos strand kifejezés talán Loparra illik a legjobban. Hatalmas öböl, nagyon, de nagyon lassan mélyülő, kicsit talán keménynek tűnő, ámbár egész végig homokos tengerpart található itt. Loparban minden a nyaralásról szól. Egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

Lopari látkép
Több mint 1 km hosszú Lopar homokos partja

 

Tipp → nehezen, de akadnak apartmanok a homokos strandok mellett

Rab szállás – Penelope apartman
Közvetlenül a homokos tengerpart mellett fekszik a Penelope apartman

A Penelope apartman Supetarska Draga településen található, közvetlenül a homokos tengerpart szomszédságában. Az itteni tengerpart, nagyon, de nagyon lassan mélyül és végig homokos. Modernül berendezett 2 fős stúdiók és nagy, vagyis 2 hálószobás apartmanok találhatók a házban, így gyerekeseknek kifejezetten ideális választás. Rab város pár perces vezetéssel, könnyen elérhető innen. További infó, foglalás itt!

 

Pag sziget, Povljana

Pag szigeten, a sziget déli felén Povljana és Vlasici telepükéseknél található homokos tengerpart. Mindkét település egyértelműen és jól megközelíthető. Ha Zadar felől a 106-os (főúton) Pag városa felé tartunk, akkor Gorica településnél hajtsunk balra Povljana felé.

Pag homokos strandja
Pag egyik homokos tengerpartja

Mivel Pag sziget alapvetően köves, sziklás, így ezek a homokos tengerpartok csak kis területen húzódnak el. Tekíntettel arra, hogy rendkívül sekély itt a tenger, hamar felmelegszik a víz, ezért kisgyerekes családoknak kifejezetten ajánljuk mindkét strandot. (Köszönet a hely ajánlásáért és a fotókért Gézának!)

 

Dalmácia homokos strandjai
Dalmáciában lényegesen több homokos tengerpart található, mint az eddig bemutatott Kvarner-öbölben és Isztrián. A Legnépszerűbb homokos strandok a Nin, Biograd és az Omis Riviéra tengerpartjai.

Nin

A Nini homokos lagúnarendszer egyedülálló Horvátországban. Ez egy több kilométer hosszú természetes homokos partszakasz, ami a Vir sziget délnyugati csücskétől egészen a Ninig tart. A partszakasz kb. 8 km hosszú. Vannak rajta leszakadt homokfalas szakaszok és néhány aprókavicsos rész, de főként homokos a part, ami nem az aprókavicsos-homokot jelent, hanem a klasszikus finom homokot. Néhány rész csak csónakkal közelíthető meg a leszakadt homokfalak miatt. Itt akár egyedül lehetünk az egész parton.  

A Nin-i homokos tengerpart
Igazi földi paradicsom a Nin-i homokos lagúnarendszer

A belső lagúna csak kb. 50 cm mély és nappal felmelegszik 35-40 fokosra is, homokos talajjal, így kisgyermekeknek kifejezetten ajánlott. A lagúna egyes részein gyógyiszap található, amit reumatológiás panaszokra ajánlanak. Háttérben a Velebit még májusban is havas csúcsaival ez a partszakasz igazi csemege.
(Köszönet Gyurmaknak az ajánlásért)

 

Tipp → nyaraljunk ezen a mesebeli, homokos parton

Szállás Horvátország strandján – Celina apartman
A nini homokos strand szomszédságában találjuk ezt a takaros házat

Nin egy picike, feltörekvő település. Mára annyira ismert lett az itt található homokos part miatt, hogy egyre nehezebben találunk szállást a strand környékén. Érdemes jó előre lefoglalnunk az apartmanunk, mondjuk a képen látható Celina vendégházban. További infó, foglalás itt!

 

Privlaka

Prilavka is ugyanúgy, mint Grbe, Zaton, Vrsi, igen népszerű homokos strand Horvátország északi területén. Tulajdonképpen az egész Nin félsziget egy kiszáradt folyó hordalékából alakult ki, így itt szinte minden strand lassan mélyül és homokos. Prilavka ajánlásáért és a fotóért, köszönet Évinek.

Prilavka homokos tengerpartja
Prilavka tökéletes választás kisgyerekes családok részére

 

Biogradi Riviéra

A Biogradi Riviéra több homokos tengerparttal is várja az ide látogatókat. Véleményünk szerint, aki igazi "beach-feelinget" szeretne érezni annak, idáig kell levezetnie. Biograd Sibenik felőli végén található egy nagyon kedves kis strand és Pakostane falucska is egy ilyen kedves, homokos partú öböllel rendelkezik.  

gyerekes strand Biograd közelében
Pancsi anyuval Biograd homokos tengerpartján

Nekünk a Pakostane-ban található strand tetszett a legjobban az eddig felkeresett Horvátországi homokos tengerpartok közül. Itt éreztük először azt a finom, bársonyos, selymes és forró homokos partot, amit Görögország hívei kedvelnek. Ez a Pakostaneban található homokos part tulajdonképpen nem "eredeti" homokos part. Minden tavasszal bekotorják a homokot a tengerbe, ősszel pedig kihúzzák.

 

Tipp → hoopsz.. Egy tengeri panorámás családi apartman!

Biograd szállás – Kraljev apartman
Igazi tengeri panorámás kilátásunk lehet a Kraljev apartmanból

A Kraljev apartman egy hatalmas tengerre néző terasszal rendelkezik. Ha kedvünk tartja kényelmesen és nyugodtan napozhatunk, vagy leugorhatunk az innen pár perces sétára eső homokos strandra. További infó, foglalás itt!

 

Pasman és Ugljan sziget

Pontosan a Biogradi Riviérával szemben található Pasman és Ugljan. A szigetek szárazföld felőli oldalán több homokos parttal és stranddal találkozhatunk. Ezek a strandok - általában - lassan mélyülnek és inkább olyan kemény, agyagos érzetet keltenek. Kisgyerekes családok részére ideális választás lehet bármelyik sziget választása, mivel Pasman és Ugljan viszonylag közel található Magyarországhoz és még nem annyira felkapott helyek, így a strandokon sem kell akkora tömeggel számolni.

Galevac sziget homokos tengerparttal
Az Ugljan szigeti Preko előtt található Galevac sziget
homokos parttal és egy ferences kolostorral

Ha strandot kéne ajánlanunk, akkor a Pasman szigeti Kraj mellett tennénk el a voksunkat. Kraj egy csöndes, kis halászfalu, hosszan elnyúló és nagyon lassan mélyülő tengerparttal. A település előtt több minisziget is található, ahova akár ki is lehet hajózni. Ezek a kis szigetek egyben fel is fogják a nagyobb hullámokat.

 

Murter sziget

Utunk tovább folytatjuk Sibenik felé, egészen a Murter szigetig. A Murter szigeten is található egy homokos tengerpart, Murter város mellett. A strandot nem lehet eltéveszteni, mert ha behajtunk a Murter városba vezető egyetlen úton, akkor a főútról balra jól ki van táblázva a strand felé vezető út.  

Murter homokos standja
Murter homokos strandja, a Slanica

A Slanica strand jól kiépített: lehet napozó ágyat bérelni, van külön koktélbár, gyors étkezde és vízi csúszda is. A Murter autóskemping pontosan a tengerpart északi felén található. A strand lassan mélyül. Eleinte egy rövid, néhány méter hosszú apró kavicsos szakasz fogad minket, majd kiterül előttünk a homokos aljzat.

 

Omis

Omis egy igen népszerű homokos tengerpart Horvátország kellős közepén. Külön érdekesség, hogy itt két homokos strandi is van. Egyik a város előtti földnyelven található, a másik Split irányában a Duce városrészen. Ha Omisba készülünk, nem kell tengeri cipőt magunkkal vinni, ezeken a strandokon, hosszan be lehet rohanni a tengerbe.

Omis homokos strandja
Mintha csak Rióban lennénk! :)

 

Tipp → itt is akadnak tengeri panorámás apartmanok

Omis szállás – Sanja apartman
Omisban is találunk tengerre néző apartmant

Az itt található hatalmas, homokos strand miatt, Omis is egyre keresettebb úticél. Nem egyszerű feladat, strand közeli, tengeri kilátással rendelkező szálláshelyet találni. Érdemes kipróbálni az olvasóink egyik kedvenc szálláshelyét, a Sanja apartmant. Ha esetleg foglalt lenne, a foglalási rendszerben találunk további ajánlatokat. További infó, foglalás itt!

 

Brac sziget, Lovrecina-öböl

Következő állomásunk a Brac sziget és azon belül is a Lovrecina-öböl. Az öböl érdekes módon vörös homokos tengerparttal rendelkezik. Ezt a helyet, nagyon nehéz megközelíteni és északi fekvésű, így csak a déli órákig élvezhetjük a napsütést.

Lovrecina-öböl
A Lovrecina-öböl vörös homokos partja

 

Hvar sziget, Palmizana-öböl

A nem túl egyszerű megközelíthetőségű Palmizana-öböl, Hvar várossal szemben, a Pakleni szigeteken található. A festői szépségű tengerpart első métereit apró kavics borítja, majd amikor belemegyünk a tengerbe már finom homok mossa a talpunkat.  

Palmizana-öböl szintén homokos tengerparttal rendelkezik
A festői szépségű Palmizana-öböl finom, homokos tengerparttal

 

Vis sziget, Stoncica 

A Stoncica strand egy eldugott és alig látogatott helyen fekszik a Vis szigeten. A hely érdekessége, hogy a növényzet annyira dús és üde, mintha egy trópusi szigeten járnánk. Vagy kocsival, vagy hajóval lehet a strandot megközelíteni.

Vis sziget homokos tengerpartja
Ő Stoncica, Vis homokos tengerpartja

A Stoncica szintén egy nagyon lassan mélyülő, igazi kisgyerekes, homokos tengerpart. Előszeretettel javasoljuk azoknak akik Horvátország e távoli szegletébe eljutnak.

 

Korcula sziget, Lumbarda

Örökös tag Horvátország homokos strandjainak listáján a korcula szigeti Lumbarda. Csak nagyon kevesen írnak róla, mert eléggé messze van mindentől, de kétség kívül ez az egyik legszebb homokos strand Horvátországban. Hatalmas hullámok, forró, finom homok. Lumbarda további érdekessége, hogy kis szigetek tanyáznak az öböl előtt, így elég lankás a tenger feneke. Kicsit lagúnás az egész partszakasz. Ha a környéken járunk, érdemes ide ellátogatni.

A lumbardai strand
A Korcula szigeti Lumbarda strandja

 

Lopud sziget, Sunj strand

Ez Horvátország egyik legeldugottabb és legjobb homokos strandja. Dubrovniktól észak-nyugatra a Lopud sziget dél partján fekszik. Megközelíteni a Jadrolinija hajóival lehet. Naponta 4 járat van Dubrovnikból. A menetidő 40 perc. A kikötő a sziget északi felén van. Mivel kocsiforgalom nincs a szigeten, így át kell sétálni a déli partra. Ez további 30 percet fog igénybe venni.

Lopud homokos strandja
Sunj strand a Lopud szigeten

A strand olyan mintha egy görög tengerparton járnánk. Igazi forró homok fogad. A strand északi részét nudistáknak alakították ki. 

 

Ahogy a fenti listán látszódik, Horvátország homokos tengerpartjai elszórtan bukkannak fel az országban. Vannak híres, homokos partszakaszok, de akadnak picike, alig ismert homokos öblök is. Amennyiben olyan helyen jár Horvátországban ami nincs fent a listán, kérjük küldje el nekünk és frissítjük a listát!

Cikk részletei:
Címkék: kisgyerekkel strand Top hírek
Dátum: 2007.07.17

Hozzászólások (35)

2017
07
21
Nagyon jó, hogy vannak kis térképek hozzá.Így kéne minden infót nyomni. :D
2017
02
28
Dugi Otokon (hosszú szigetet jelent) egy autóút fut végig a hegygerincen, erről ágaznak le keskeny, kanyargós szerpentinek lakatlan tenger-öblökhöz és a településekhez is. A helyiek mutattak nekünk egy öblöt, ami egy régi kikötő, és homokos-kavicsos szakasza is van, nagyon fehér, szabályos tyúk-tojás nagyságú és formájú kavicsokkal. A vízmélység kb.15-20 méterig sétálható, utána nem ér le a lábunk. Azért szerettük, mert rajtunk, és néhány helybeli szigetlakón kívül nem volt senki. Zera
2015
07
09
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy az autó matricát hol tudok vásárolni 9 fős kisbuszra.Valamint azt ,hogy Zadar vagy Trogír tengerparti része milyen homokos vagy kavicsos?Milyen árban vannak strand belépők ill egyáltalán vannak-e?Várom segítő soraitokat. Nagyon kellemes nyarat mindenkinek. Üdvözlettel:Katinka
2015
07
02
Így elsőre talán Omist tudnánk javasolni. Hatalmas tengerpart van itt, hangulatos az óváros és a közelben több nagy város van, nyüzsgő élettel: http://www.horvatorszaginfo.hu/helyek/omis
2015
07
01
Sziasztok,szeptember elejen (5-12) mennenk Horvatorszagba nyaralni 3 es 7 evesünkkel, Görögorszagba Paralia Katerinibe keszültünk de a görög helyzetre tekintettel inkabb Horvatorszag mellett döntenenk,olyan helyet keresnenk ahol van homokos tegerpart,imadjuk a hullamokat es persze ahol meg szeptember elejen is meleg az idö es a viz......szeretnenk kesö delutantol estig hangulatos kis setaloutcan a bazarok elettelteli, hangulatos forgatagaban setalni,de a nap nagy reszet föleg a tengerparton,strandolassal fürdessel töltenenk,de nem szeretjük a tulzsufolt strandokat.....Valahol Zadart es Makarska között gondoltam az uticelt...valakinek tuti tipp?Elöre is köszönöm a segitseget Sziasztok es mindenkinek jo nyaralast kivanok
2015
06
07
 mi
Üdv, mi gyerekekkel, 4 és 2 évesek, utaznánk egy szép, homokos partú, de lehetőleg közeli helyre. Van ilyen? Melyik lenne a legjobb a gyerekek szempontjából? Előre is köszönöm
2015
02
05
Szia! Akkor Medulint javasolnánk. Itt találsz szállásokat: http://www.horvatorszaginfo.hu/szallas
2015
02
04
Sziasztok! Még sosem jártam Horvátországban, de a párommal nászútra lehet hogy ide jönnénk, valószínűleg 1+1 hétre (két külön szálláshelyre). Az ország északi részét preferálnánk, mert kocsival közelebb van, és könnyen át lehet ugrani Olaszországba is. Olyan helyen keresnénk szállást, ahol a közelben kis forgalmú, de mégis szép homokos strand van. Augusztus második felében mennénk, gondolom a felkapottabb helyek ilyenkor hemzsegnek még a turistáktól, ezeket szeretnénk elkerülni. Valami romantikusabb, nyugisabb helyet tudnátok ajánlani? Köszi előre is! Kris
2015
01
27
Mi Susak szigeten talaltunk hatalmas, szaz metereken at terdig ero homokos strandot. A szomszedos Losinj szigeterol, Mali Losinjbol indul hajo, ami kb 50perc alatt er oda. A strand a kikoto mellett van. Az egesz sziget homokbol van, egyedulallo a Kvarner-Obolben.
2014
07
04
Anne, a tengerparti strandokon jellemzően nem kell belépőt fizetni. Omis-ban a városi strand és a - belvárostól Split felé eső, - Galeb kemping utáni partszakasz homokos. Itt: http://goo.gl/maps/3uot1 és itt: http://goo.gl/maps/s1PZN
2014
06
12
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki mondani nekem strand árakat. A horvátországinfo napernyő meg egyéb felszerelések árát írja le, ( nem voltunk még horvátban), ha nem akarunk napernyőt meg semmit mert van saját akkor kell fizetni még valamit??? Trogirba megyünk, de tervezzük, hogy Omisban elmegyünk a homokos partra is, ha jól emlékszem az utifílmből amit Attila mutat be Ott van egy gyönyörű igazi hullámos, homokos part. Jól emlékszem??
2014
06
11
Kedves Huncutka! Splitből csak hajójáratok vannak, mivel itt van Horvátország legnagyobb kopmkikötője. A szemközti Brac szigettől, Olaszországig mindehova mennek hajójáratok. Splitnél csak kavicsos strandok vannak, az első homokos strandot Omisnál találod!
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat. Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Splitből milyen hajó járatok vannak és hova mennyiért?Splitben milyen strand szakaszok vannak?homokos-kavicsos?Köszönöm a válaszotokat. További szép nyári napokat.Huncutka13
2014
06
09
Sziasztok! Tudna valaki tanácsot adni,hogy Splitből milyen hajó járatok vannak és az áraik felől kérnék szépen még vissza jelzést. Azt szeretném még megtudni milyen strandjai vannak a városnak?homokos-kavicsos? Nagyon jó az oldalatok sok hasznos tanáccsal. Üdvözlettel:Kata
2014
05
28
Sziasztok! Mi idén utazunk először Horvátországba, Vir szigetére. Valaki eltudná mondani milyen ott a strand? kis gyerekkel mennénk. illetve mit érdemes megnézni? Köszi
2014
05
07
Csatesz: Pulan, Pjescana uvala-nál is van homokos rész, innen is a az elnevezés ;)
2014
04
23
Üdv Attila! Csak kiegészíteni szeretném még a homokos strandok listáját. Pag szigetén Novalján is találhatóak homokos partok. Ezek nem olyan nagyok, viszont jó az ellátottságuk. mosdók, éttermek, büfék. Egyik a Zrce-től egy-két kilométerre található Cista Plaza, szélesen elterülő homokos öblök, a másik Caska (durvább homok), harmadik pedig a városon belül kiépített Pljanka strand, ahol gyermek csúszda is van a gyerkőcök nagy örömére. Bocsánat, de térképet nem tudok mellékelni. Üdv: Kopi
2014
03
26
Kedves Csatesz! Medulinnál van: http://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/horvatorszag-homokos-tengerpartjai/#medulin
2014
03
24
Kedves Horvátinfó! Érdelkődnék, Pulánál van-e homokos strand?
2014
01
18
Kedves Krisztina,Istvan.pocssi@gmail.com címen érsz el, írj hogy mire vagy kiváncsi válaszolok szívesen!
2013
12
15
Pistikének üzenem: mi is Ninbe készülünk, ha tud írjon nekem, tapasztalatot szeretnék. köszi
2013
12
14
Sziasztok,Nin-t ajánlom annak aki kis gyerek(ekkel) vág bele egy ilyen kalandban, mi két hetet töltöttünk itt idén 6 éves 3,5 éves és 1 éves gyermekeinkkel. A laguna rendszer elbűvölő, meleg a víz és nagyon sekély, imitt-amott sok rákkal, kagylóval ami a fiúknak egész napos kalandot jelentett. Közel van Zadar, de mégis elég távol hogy már nyugalom legyen. Nin óvárosa igazi csoda, menjetek ide, nem fogtok csalódni......
2013
07
06
Dubrovnyiktól Triesztig mindenhol voltunk. Rab a legjobb,legalább tíz homokos öböllel. A San Marino-lopári szakaszt ajánlom. Ingyenes,némelyik 1-2 km széles. Meleg vizűek, lassan mélyülők. Losinjban hideg a víz még augban is, a murteri nagy átverés, mert hideg és kavicsos és gyorsan mélyül és nagyon szocreál,a crikvenicai fizetős és zsúfolt..........Menjetek Rabra :Rajska ,Stolac , Sahara , Ciganka......... Üdv. Erzsi
2013
06
05
Medulin vagy Crikvenica.
2013
06
05
 :)
Szombathelytől melyik a legközelebbi homokos tengerpart?? Nagyon fontos lenne ......:)
2013
02
26
Sziasztok! Mi voltunk már krk-en,Malinskan,és Rabon is de a legjobb hely eddig rab volt. Itt tényleg megtaláltok mindent ,kavicsos,betonos,és homokos partot is.Aki ide megy annak ajánlom supetarska dragat itt van a legjobb hely búvárkodásra sziklás gyönyörű.
2013
02
22
Tavaj voltunk elöször a Horvat tengerparton gyönyörü volt. Az iden 2013 ban szeretnenk lakokocsival egy homokos tengerpartra menni kis gyerekekkel. Tudtok segiteni. Köszi Zoli es aki kacsa
2012
09
11
nagyon szepek es nagyon jok.
2012
08
15
Sziasztok.Mi eddig mindig az olasz részre( Bibione)mentünk gyerekekkel de idén szeretnénk a Horvát tengerre menni... nem túl messzire max 600 km homokos sekély partra...ahol van büfé vagy étterem és tudnak a gyerekek szaladgálni is..mit ajánlatok
2012
07
08
Sziasztok! Én Zadarban voltam több alkalommal...imádom az ó városrészt..piac,tengeri orgona,stb..Biograd,vir,nin szigetek a közelben találhatók,de Zadarban is vannak jó kis strandok, aki a homokos tengerpartot szereti a közelben talál...idén is megyünk agusztusban:):):) Hajrá Horvátország
2012
06
28
Sziasztok!! Mi 2010-be voltunk a crikvenicai riviérán Jadranovo faluba, nagyon csendes kellemes kis telepűlés. Voltunk Crikvenicán és tényleg nagyon szép és kifogástalan a strandja. Kirándultunk Krk szigeten is és a bemutatott malinskai strandot is kipróbáltuk - merem ajánlani mindenkinek!!! A jó hír, hogy idén is megyünk!!!!!!!!!
2012
05
23
Sziasztok! Nyáron mennénk 1 éves gyerkőccel Omisba. olyan apartmant keresünk ahol közel a homokos part(finom homokra gondolok amiből lehet homokvárat építeni és nem a kavicsos homokra), és ne kelljen a babkocsit lépcsőkön felcipelni az apartmanig. Tudna-e valaki ilyen apartmant ajánlani? Előre is köszönöm.
2012
04
02
én még nem voltam itt de a nagyimékkal tervezem h elmehessünk elvileg n agyon szép és remélem h én is gyönyörködhetek egyszer benn
2012
03
02
Mi 2011-ben voltunk Dugi Otok szigetén és ott van egy csodálatos, homokos tengerpart. ( a listában nem találtam, vagy nem voltam figyelmes) A neve Sakarun. Soline, Veli Rat, Verunic település közelében fekszik a sziget északi részén. Eszméletlen szép, átlátszó, finom homokos (nem agyagos) tengerpart. Valóban olyan szép mint a google képeken. Az ügyesebbek szép kagylókat is találhatnak, elvannak dugva :-) Nyáron a nap nagyon jól felmelegíti az öblöt és gyönyörű színekben pompázik.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től