Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Horvátország 2017-ben is népszerű nyaralási úticél lesz!

Horvátország 2017-ben is népszerű nyaralási úticél lesz! Érdemes lesz időben kinézni az idei horvátországi nyaralási úticélunk, ugyanis minden jel arra mutat, Horvátország 2017-ben minden eddiginél népszerűbb úticél lesz!

15%-os növekedést produkál a horvát turizmus

Szinte hihetetlen, de 15%-kal növekedett tavaly a horvát turizmus. Összesen 16,3 millió vendég, 91,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban. Gari Cappelli, turisztikai miniszter azt nyilatkozta: „Horvátország 2017-ben 800 millió eurót invesztál a turisztikai fejlesztésekbe. Igyekeznek a szezont kitolni, újabb és újabb turisztikai beruházásokat megvalósítani.”

 

Legnépszerűbb régiók

A vendégéjszakák tekintetében, ezek a legnépszerűbb régiók:
- Isztria (25 millió vendégéjszaka)
- Kvarner öböl (17 millió vendégéjszaka)
- Split régió (16 millió vendégéjszaka)
- Zadar régió (11 millió vendégéjszaka)
- Dubrovnik régió (8,7 millió vendégéjszaka)

 

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Dubrovnik a legnépszerűbb horvát város

Minden listát természetesen Dubrovnik vezet. Tavaly sikerült elérnie Dubrovniknak az 1 millió turistát. A hivatalos adatok szerint, összesen 1.013.030 turista, 3.481.513 (3,5 millió) vendégéjszakát töltött a városban.

Dubrovnik Horvátország legnépszerűbb városa
Várhatóan idén is Dubrovnik lesz a kedvenc

Azt megjegyeznénk azért, hogy ezek az adatok az eVistor nevű online szálláshely szolgáltatást bejelentő rendszer adatai alapján készültek. Magyarán szólva, ha valaki Makarskán nyaralt Horvátországban és ellátogatott Dubrovnikba, végigjárta a városfalat, strandolt egyet, az nem számít bele az 1 millió látogatóba. Csak azok, akik ott Dubrovnikban foglaltak szállást és a helyi idegenforgalmi rendszerbe be lettek regisztrálva.

 

Horvátország 2017-ben tovább növeli vonzerejét

Horvátország rendkívül közel fekszik Magyarországhoz. A legközelebbi tengerpartot Budapesttől számítva 500 km-nyi (vagyis 5-6 órás) autópályás vezetéssel könnyen el lehet érni. Már május végétől, egészen szeptember végiéig kellemes nyári idő van, így a nem kifejezetten főszezoni időszakokban is jó választás.

Nem véletlenül ennyire népszerű Medulin. Közel van és homokos.
Medulin: közel van és homokos

Tapasztalataink szerint a magyar utasok a Kvarner régiót (Crikvenica, Krk, Rab szigetek) az Isztriát (Medulin, Pula, Rovinj) illetve a Split régiót (Trogir, Omis, Makarska, Brac sziget) részesítik előnyben. Tekintettel arra, hogy egyre népszerűbbek a horvátországi nyaralások, érdemesebb minél előbb lefoglalni az idei szálláshelyünk.

 

Horvátország és a terrorizmus

Mindenképpen szót kell ejtenünk a terrorizmus veszélyeiről is. Horvátország nem szerepel a kifejezetten terrorveszélyes helyek között. Alapvető veszély mindig is volt, de horvátországi "eseményről" nincs hír.

A tavalyi berlini karácsonyi terrortámadás után, a kettes szintről, hármasra emelték Horvátországban a terrorkészültségi szintet, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy fokozottan figyelik és ellenőrzik a határátkelő helyeket, közlekedési, turisztikai csomópontokat. Horvátország 2017-ben mindent megtesz azért, hogy a tengerpart és a turisztikai szezon biztonságban legyen.

 

Hova utazzunk idén?

Tájékozódjunk az interneten, döntsünk időben, a horvátországi nyaralás 2017-es megszervezését ne halogassunk a nyárra, az utolsó napokra. Mivel egy közeli, biztonságosnak mondható és csodaszép tengerparttal rendelkező országról van szó, így a jó szálláshelyeket gyorsan lefoglalják.

A képen látható Vodice is tökéletes választás
A képen látható Vodice is tökéletes választás

Ebben a cikkben összefoglaltunk Horvátország olcsó úticéljait. Nézzünk körbe (itt pl sok olcsó szálláshely található) és foglaljuk le a nyaralásunk még most!

Cikk részletei:
Címkék: horvátország 2017
Dátum: 2017.01.03

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től