Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Hogyan utazzunk gyerekkel Horvátországba?

Hogyan utazzunk gyerekkel Horvátországba? Sokszor problémát jelent a szülők részére egy gyerekes- családi nyaralás megszervezése. Most egy kis segítséget szeretnénk adni ahhoz, hogyan nyaraljunk 8-12 éves gyerekkel Horvátországban.

Szállásfoglalás gyerekkel – hol keressünk?

Az első és legfontosabb dolog az úticél kiválasztás. Olyan helyet keresünk, ahol egy energiától telt, mindent felfedező gyerek biztonságosan és belátható költségek mellett el lesz egy hétig. Nagy általánosságban elmondható, hogy a családi nyaralás Horvátországban is egyre népszerűbb. Egyre több strandon alakítanak ki kifejezetten gyerekes részt, árnyas játszóterekkel, ugráló várakkal és vízi gumivárakkal. Ennek értelmében, szinte bárhova mehetünk.

Most egy pár olyan helyet szeretnénk bemutatni, amit kifejezetten gyerekeseknek alakítottak ki.

 

Gyerekkel az Isztrián

Aquapark Istralandia

Az Isztriai félsziget északi csücskében járunk Novigradtól 5 kilométerre északra. Itt található az Aquapark Istralandia. Vagy 20 különböző csúszda, egy hatalmas hullámmedence illetve masszázs medence várja az ide látogatókat. A 27 méter magas Free Fall csúszdát elsősorban az apukáknak javasoljuk. Az egészen kis gyerekkel érkezők az 1000 m2-es kalózvárnál tudnak pihenni. Árak: felnőtt 140, gyerek 110 kuna (14 órától 110 / 90) További infót az istralandia.com weboldalon találunk.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Ha az Isztriai félszigeten nyaralunk gyerekkel az Aquapark Istralandiába érdemes elmenni
Kicsit költséges, de kifejezetten gyerekes hely az Istralandia

 

Kamenjak félsziget, Szafari bár

Egy kicsit lejjebb ugrunk most az Isztriai félsziget déli csücskéhez a Kamenjak félszigethez. Itt található egy nagyon különös hely, egy igazi kőkorszaki kis település. Igazából egy étteremről – büféről – van szó, de a Szafari bár körül minden ilyen kőkorszaki módon van kialakítva. Van kőkorszaki jellegű kilátó, fa görgős csúszda és olyan szikla, melyből a tengerbe lehet ugrálni. Itt aztán teljesen kidühöngheti magát a gyerek és természetesen a szülei is. No para, itt mindenkiből előjön az ősi érzés. :)

Kifejezetten gyerekes hely a Szafari park.
Itt felnőtt - gyerek kitombolhatja magát

Az előbb bemutatott aquapark és a Szafari bár miatt, az Isztriai félsziget nyugati partja tökéletes választás egy tengerparti családi nyaralás megszervezéséhez. Nagyon sok település strandja alapból vízi mászóvárral rendelkezik. Ilyet találunk Pulán és Rovinjban is, de Medulin is tökéletes választás. Medulinnál ráadásul egy másfél kilométer hosszú, nagyon lassan mélyülő homokos strandot és egy hatalmas vidámparkot találunk.

 

A Krk sziget is tökéletes választás

Horvátország gyerekkel nagyon jó választás, csak legyen közel az úticél – mondják az apukák. Most a Magyarországhoz legközelebb eső kifejezetten gyerekes úticéljához érkeztünk a Krk szigethez.

 

Búvárhajózás Malinskán

Kezdjük a sort az északi parton. Itt az egyik legjobb gyerekes program a búvárhajózás. Valójában egy üvegezett fenekű hajó fut ki Malinskáról. Ahogy haladunk a tengerben, végig jól látható a tenger feneke, élővilága. Van éjszakai hajózás és olyan túra is, amikor egy búvár kíséri a hajót és élőben mutatja be a halakat, polipokat, kagylókat. További infó: litus.hr

Az üveg fenekű Glassboat kirándulásokat kifejezetten gyerekeseknek találták ki
Malinskán található az üveg fenekű Glassboat

 

Wakeboardozás gyerekkel

A Punat öböl északi szegletében egy wakeboard pálya van. Itt teljesen a kezdő szinttől, akár gyerekkel is lehetőség van kipróbálni ügyességünk. Egy étterem, illetve egy strand van a wakeboard pálya mellett, így egy strandolással, ebéddel is összeköthetjük a tengeri síelést. További infó: wakeboard.hr

Ha nagyon aktív a gyerek, vigyük el wakeboradozni
Punatnál kipróbálhatjuk a wakeborad pályát is

 

Tökéletes strand Baskán

A Krk sziget déli végén, egy hatalmas öböl mélyén fekszik Baska. Egy hatalmas, közepesen lassan mélyülő, kavicsos strandot találunk itt. A gyerekek hosszan be tudnak rohanni a tengerbe. Van két kibetonozott stég a tenger közepén, amiről a tengerbe ugrálhatunk. Az ingyenes strand végén van egy pici csúszdapark is. Azt is érdemes kipróbálni. Ha gyerekkel Horvátországba készülünk Baska nagyon jó választás. Szinte az összes településtől el van szeparálva. Ha egyszer beköltözünk ide, folyamatosan ki lehet terelni a gyereket a strandra. Egy-két fakultatív programra, szomszédos településre érdemes azért ellátogatni.

Baska tökéletes választás ha gyerekkel Horvátországba készülünk
Baska például egy ideális úticél lehet

 

Gyerekkel Dalmáciában

Szuper, gyerekes strandok

Egész Dalmácia tele van jól kiépített, kifejezetten gyerekes strandokkal. Az északi területeken Ninnél, Biogradnál és Vodicén találunk sok játszótérrel, gumi ugráló várakkal, óriás vízi csúszdával és bérelhető vízi kajakkal, biciklivel rendelkező strandokat. Talán a vodicei strand a legfelszereltebb. Itt több kilométeren keresztül tart a strand zóna. Először indul a városi stranddal, majd az autós kemping strandjával folytatódik. Jó hír a szülőknek, a kempingnél több büfé van, ahol olcsón tudunk ebédelni (lényegesen olcsóbb árak vannak itt, mint a városi éttermekben).

Dalmáciában is sok-sok strandok átépítettek gyerekessé. Ez a boli Zlatni rat.
Így néz ki egy igazi mediterrán, gyerekes strand Horvátországban

Közép-Dalmáciában a Ciovo sziget, Omis és a Brac sziget ami kifejezetten gyerekes. A Brac szigeten nagyon sok gyerekes strandot találunk. Mi a boli Zlatni ratot javasoljunk. Ahogy láthatjuk, itt is felkészültek a gyerekes családokra.

 

Hajós kirándulások

Az egész horvát tengerpartra jellemző, hogy hajós kirándulásokat szerveznek a helyi szigetvilágba. Az egyik legjobb dalmáciai hajós kirándulás a „Kornati túrának” nevezett út. Ugyan a Zadar régióból induló hajók a Kornati szigetvilág közelébe sem mennek, de ezt nem fogjuk észre venni, mert a reggeli pálinka kóstolástól már alapból jól érezzük magunk. A Kornati kirándulások közös eleme, hogy napközben kikötnek a Telascica öbölnél, ahol szabadon kószáló szamarakat etethetünk. Ha szerencsén van, egészen kicsi, csecsemő szamárral is találkozhatunk. :)

Egy Kornati kirándulásra érdemes befizetni Dalmáciában. Ebéd közben szamarakat simogathatunk.
Kifejezetten gyerekes program a Kornati kirándulás is

 

Búvárhajózás ismételten

A kedvenc slágertermékünk a búvárhajózás Dalmáciában is elérhető. Vannak üveg fenekű hajók, de Biogradnál van egy kifejezetten mini tengeralattjáró is. Érdemes megnézni, milyen a tenger élővilága a dalmát tengerpartokon is.

Biogradnál ilyen mini tengeralattjáró indul a szigetvilágba
Biogradból indul ez a mini tengeralattjáró

 

Horvátország gyerekkel – az utazás

Nagyon fontos kérdés, hogy busszal, vonattal utazunk, vagy van saját kocsink és azzal megyünk. A buszos utazás előnye, hogy a buszjáratok éjjel indulnak. Egész éjszaka tart az út és másnap reggelre ér le a busz Horvátországba. Ennek köszönhetően a gyerek szinte az egész utat végigaludja.

Ha saját kocsinkkal utazunk, akkor is érdemes a hajnali órákban elindulni, mert így elkerülhetjük a nagy dugókat, a nyári forróságot és jó eséllyel ez esetben is végigalussza az utat a lurkó. Még indulás előtt készítsük össze az összes kedvenc játékot, tabletet, arra az esetre ha mégis nappal kéne utaznunk.

Vannak gyerekek, akik nehezebben viselik a bezártságot és hosszú utakat. Nekik érdemes egy kis nyugtatót - például Daedalont - beadni indulás előtt.

 

Úti okmányok

Figyelem, gyerekeknek akiknek még nincs személyi igazolványuk, útlevél szükséges! Erre érdemes odafigyelni indulás előtt. Diákigazolvány, bérlet, könyvtári olvasókártya nem jó.

 

Ezeket vigyük magunkkal

Indulás előtt gyorsan nézzük végig, hogy biztosan be vannak-e pakolva az alábbi dolgok.

Strandjátékok: labda, tollas, homokozó készlet, fegyverek, búvárszemüveg, pipa

Napvédő felszerelés: sapka, kulacs, sátor, naptej, szemüveg

További játékok: fegyverek, babák, digitális játékok. Ezekhez elég töltő, elem.

Utcai felszerelés: kis pénztárca (persze feltöltve), kis táska

Pót felszerelés: elég tiszta póló, nadrág, folyékony mosószer

Elsősegély: jód, sebtapasz, hintőpor, fásli, fájdalom- és lázcsillapítók.

 

Ahol nem érdemes spórolni!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mindenképpen kössünk baleset biztosítást legalább a gyerekre. Ha szűkös a keret és a felnőttekre nem jut, legalább a gyerekre legyen egy mindenre kiterjedő baleset biztosítás. Sok helyen lehet családi illetve tengerparti biztosítást is kötni, melyek a kisebb strandlopásokra, digitális eszközök meghibásodására is kiterjednek.

 

Lenti étkezés

Amikor már lent vagyunk Horvátországban és étteremben szeretnénk enni, inkább a húsos ételeket válasszuk a gyerekeknek. A csevap tuti befutó. A halas ételeket pedig inkább kerüljük.

Ha gyerekkel Horvátországban étkezünk, kerüljük a tengeri ételeket. A csevap a tuti befutó!
A csevap hasonlít a legjobban a hazai ízekhez

Mindent egybevéve, Horvátország gyerekkel is csodálatos úticél, csak idő kell a nyaralás megszervezéséhez. Abban próbáltunk egy kis segítséget adni, hol találhatók Horvátországban olyan gyerekes gócpontok amire egy tartalmas nyaralást fel lehet építeni. Egyre több aquapark, jól felszerelt strand, különböző tematikus- élménypark épül Horvátországban, hogy minél több igényt ki tudjanak elégíteni. Ezt a cikket folyamatosan bővítjük a frissen épült új létesítményekkel, gyerekes ötletekkel.

Cikk részletei:
Címkék: gyerekkel Top hírek
Dátum: 2014.06.11

Hozzászólások (3)

2017
07
30
Engem is érdekel, hogy miért ne egyenek a gyerekek halat? Talán a szálkák miatt?
2017
07
17
Miért ne együnk halat, tengeri herkentyűket? Kisfiam 2 éves korában többnyire ezeket ette, s imádja a mai napig.
2017
02
12
Jo estet!mink telen szeretnek Horvatorszagba utazni.milyen programok vannak olyankor
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től