Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Baska strandja - Ilyen a tökéletes strand Horvátországban!

Baska strandja - Ilyen a tökéletes strand Horvátországban! Ahogy az előzőekben említettük Baska a Krk sziget déli végén, egy sziklafalakkal körülvett, lankás területen terül el. Mivel egy védett területről van szó, így Baska strandjairól és csodálatos természeti értékeiről híres elsősorban. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha Baskán szeretnénk strandolni.

 

Baska tengerpartja egy hatalmas, déli tájolású védett öbölben fekszik. A hivatalos adatok szerint, 1800 méter hosszú ez az öböl. Az egész város, illetve az egész tengerpart jól védett az erős tengeri szelek ellen. A tengerpart végig kavicsos, a tenger vize pedig hosszú métereken keresztül kristálytiszta.

Hatalmas sziklafalak fogják közre Baska tengerpartját
Hatalmas sziklafalak fogják közre Baska tengerpartját

 

Nagy strand

Baska strandjai közül a Nagy strand (horvátul: Vela plaza) a leghíresebb. Ez a város előtt elhúzódó, hosszú, nagy strand. 1999-óta a Kék zászló minősítéssel rendelkezik, vagyis rendkívül tiszta itt a tenger vize, amit folyamatosan ellenőriznek is. Csak kevesen tudják de a baskai Nagy strand, a horvátországi Kék zászlós strandok mintaképe.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Kétség kívül a Nagy strand Baska legjobb fürdőterülete. Közel két kilométer hosszan nyúlik el a partszakasz. Maga a tenger közepesen lassan mélyül. A kavicsos rész, ahova a törülközőnket le tudjuk tenni, nem túl széles, így sokszor egymásra települnek az emberek. Ha nagy lenne a tömeg, érdemes kicsit feljebb szabad helyet keresni.

Kristálytiszta vizük miatt, nagyon népszerűek Baska strandjai
Kristálytiszta vizük miatt, nagyon népszerűek Baska strandjai

Mi egyébként nagyon szeretjük Baska strandját, ugyanis egy nagy korzó / tengerparti sétány található rögtön a strand mögött. Ha csak unatkoznánk, egy hideg sör kéne, fagyi a gyereknek, vagy ebédelni szeretnénk, arra is rögtön lesz megoldás.

Nagyon igényes az egész város, a sétány és a strand is. Ha bírjuk pénztárcával, nagyon jó emlékekkel fogunk Baskáról hazatérni. Itt a legtávolabbi apartman is emberi távolságra van a strandtól.

 

Homokos strand

Kevésbé reklámozzák, de Baska homokos stranddal is rendelkezik. Az óváros előtt egy nagyon keskeny strandzónát találunk, az apartmanok előtti utca előtt. Itt a tengerpart – ahova le lehet pakolni – természetesen kavicsos, majd ahogy beérünk a tengerbe, a part átvált homokossá. Mivel sok apartman húzódik meg a városi strand mögött, így itt nehéz szabad helyet találni.

Itt található Baska homokos strandja
Az óváros előtt homokos strandszakaszt találunk

 

További strandok a környéken

Az egész környék tele van ismert, illetve eldugott tengerpartokkal. Sokuk gyalogosan, bérelhető biciklivel, de a legtöbb csak hajóval érhető el. Nem kell aggódni, a kikötőből nagyon sok hajó indul a nehezen megközelíthető strandokhoz!

Bunculuka – nudista strand Baskán
Ugye milyen jó kis strand a Bunculuka? Kár hogy nudista :)

Például a naturista Bunculuka strand Baska keleti végén helyezkedik el. Ezt saját magunk is felfedezhetjük. Baromi jól néz ki a tengerpart, viszont alapvetően nudista strand, így ne csodálkozzunk, ha a többség a testük 100%-át napoztatja :)

 

Kutyával

Baska strandjai kutyával is látogathatók, kivéve a Nagy strandot. Ott szinte minden bejáratnál látható a Kutyával fürdeni tilos tábla (Kék zászlóst strandon amúgy is tilos a kutyás fürdés).

 

Végezetül, fontos felhívni rá a figyelmet, hogy Baska strandjai jellemzően apró kavicsosak illetve sziklásak, így ha ide készülünk érdemes fürdőcipőt is magunkkal hozni!

Cikk részletei:
Címkék: strand Top hírek
Dátum: 2011.04.06

Hozzászólások (4)

2017
08
17
abszolút csalódás! A víz nagyon zavaros, a kristálytisztától nagyon messze van!!! A part kívülről apró kavicsos, bent viszont elég nagy sziklákkal találkozhatunk és mivel semmit nem látni a zavaros víztől, így elég veszélyes!
2017
01
19
Gyönyörü hely, igaz kalandos, veszélyes az út vezet odáig, de megéri. Gyerekkel szerintem több napra nem olyan izgalmas, mert árnyékos hely nincs, sokan vannak mindig.Viszont egy-két napra kirándulni, felfedezni tökéletes. Egy igazi gyögyszem, nekem kedvenc helyem lett!!!:)
2014
08
16
Varázslatos itt a tenger. Hatalmas hullámokat, magas mészkő hegyek ölelik körül. Mesebeli látvány! Kellemes apró kavicsos talaj. Szerintem zsúfolt, mint mindegyik Krk szigeti település. Ez ne riasszon vissza senkit a települések felkeresésétől, hiszen felejthetetlen pillanatokat tudunk magunkba szippantani. Nem mondom, hogy a hegyen-völgyön autózás közepette,nem aggódtam, hogy mi lesz ha az autónk esetleg megmakacsolja magát, de szerencsére semmi probléma nem volt. Nagyon örülök, hogy rátaláltunk Baskrára.
2012
07
20
Nagyon szép kék a tenger és a hegyek is!
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től