Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Dubrovnikban forgatják a Star Wars 8-at!

Dubrovnikban forgatják a Star Wars 8-at! Most már teljesen biztos: Dubrovnik Star Wars forgatási helyszín lesz! Forgatási napok: március 9 -16. Folyamatosan frissítjük a cikket.

Star Wars forgatás Dubrovnikban. Friss!

Andro Vlahušić Dubrovnik polgármestere a napokban megerősítette, hogy Dubrovnik Star Wars forgatási helyszín lesz. A Star Wars 8 forgatása Dubrovnikban 2016. március 9 és 16-a között lesz. A Polgármester egyenesen Kaliforniából üzent a Lucasfilm főhadiszállásáról. Elmondta: valóban igazak azok az információk, hogy a Lucasfilm producerei karácsonykor Dubrovnikban jártak, a Star Wars 8 forgatása kapcsán. Már hivatalos, napok kérdése és a Star Wars Dubrovnikba költözik. Hatalmas lehetőség ez Dubrovniknak. Egy hét alatt összesen 38 millió kunát, azaz 5 millió eurót hagy Dubrovnikban a Star Wars forgatóstábja. Ilyen rövid idő alatt, ennyi pénzt még nem keresett Dubrovnik.

Forgatási helyszínek

A Trónok harca kedvenc forgatási helyszínei a várfalak, a Lovrijenac erőd, a Minceta erőd és a Katedrális körüli kis sikátorok, terek voltak. Sok jelenetet forgattak még a Lokurm szigeten, illetve a Split régióban a Kastelláknál és Klis váránál.

Dubrovnik főutcája már biztosan benne lesz a Star Wars 8-ban!
Fixálva: Dubrovnik főutcája benne lesz a Star Wars 8-ban

A Star Wars 8 forgatása Dubrovnik óvárosát érinti első sorban. A Főutca, a Főtér, a Rektori palota, a piac és a Katedrális, illetve annak környéke biztosan benne lesz az új epizódban. Az előzetes információk alapján 2016. decemberében kerül a mozikba a Star Wars 8, de vélhetően sok-sok fotó kerül ki az internetre addig is.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Filmstúdió Dubrovnikban?

Filmstúdió épül Dubrovnikban – merült fel a kérdés a Star Wars dubrovniki forgatása kapcsán. Erről sem tudni még semmi konkrétumot. 2014 őszén azt beszélték, egy Trónok harca park épül a Lokrum szigeten, mely sajnos nem valósult meg. Egy dolog biztos, Dubrovnik egyre népszerűbb forgatási helyszín lett. Már a Trónok harca forgatási helyszínei, időpontjai is jelentős mennyiségű turistát vonzanak minden évben Dubrovnikba. A napokon belül induló Star Wars dubrovniki forgatása ismételten a magaslatokba repíti Dubrovnik népszerűségét. Amennyiben valóban megépül az emlegetett filmstúdió, megírjuk.

Elmennék a forgatásra!

Ha valaki elmenne a forgatásra, Budapesttől 950 kilométert kell vezetnie. Szerbián keresztül „csak” 800 kilométer a távolság, de kevés helyen van autópálya, így a vezetési idő lényegesen hosszabb, mintha végig Horvátországon mennénk. Dubrovnikban a márciusi átlaghőmérséklet 9 fok. Star Wars dubrovniki forgatására kifejezetten napos időt jósolnak, 15-16 fokos nappali hőmérséklettel. Megjegyeznénk, hogy a március 15-ei ünnepi, 4 napos hosszú hétvége pontosan beleesik a forgatásba! Itt van alapból 4 szabad napunk, melyet csak 1-2 nappal kell megtoldani, s egy tartalmas tavaszi nyaralást is meg tudunk szervezni.

Dubrovnik elérhető távolságba került
Márc 15-ei hétvége? Irány a Star Wars dubrovniki forgatására!

Dubrovniktól 35 kilométerre fekszik a montenegrói határ. Ha már Dubrovnikba eljutunk érdemes egy montenegrói kirándulással összekötni. Herceg Novi 50, míg Kotor 90 kilométer Dubrovniktól. Ha nagyon bevállalósak vagyunk, akár Sveti Stefanig is elvezethetünk, mely egy másik kedvelt filmes helyszín.

Előzmények

Dubrovnik igen népszerű lett az elmúlt években a filmesek köreiben. Tipikus Trónok harca helyszínné nőtte ki magát. Dubrovnik neve mára egyet jelent Királyvárral.

A Star Wars Dubrovnikba érkezhet.
Nyaralás vagy terepszemle? Hamarosan megtudjuk!

A nagy sikerű Star Wars 7. része után többen biztosan azt állítják, hogy Dubrovnik lesz a helyszíne több Star Wars 8. jelenetnek. Eddig csak kósza találgatások voltak a téma körül, de a Dubrovnik Times azt állítja, a Star Wars producerei karácsony előtt Dubrovnikban jártak és tárgyaltak a polgármesterrel. Ezt a hírt egyenlőre senki nem tudja megerősíteni (de cáfolni sem).

A Star Wars Dubrovnikba érkezhet.
A Star Wars karakterei Dubrovnikba érkezhetnek

Egy dolog biztos, másfél-két hónap s kiderül az igazság. A kiszivárogtatott információk szerint, márciustól Dubrovnik Star Wars főhadiszállás lesz. Ha ez így lesz, valahogy megoldjuk, hogy nálunk is lehessen rendelni Harrison Fordos dubrovniki szuveníreket.

Addig is, ha Dubrovnikba készülünk ITT találunk jóáras szállásokat!

Cikk részletei:
Címkék: starwars8
Dátum: 2016.02.02

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től