Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Rijeka strandjai - Ez a legközelebbi tengerpart!

Rijeka strandjai - Ez a legközelebbi tengerpart! Rijeka a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti város. Ugyan első ránézésre kicsit gyárias hangulata van a városnak, de Rijekai strandjain is kellemeset fürödhetünk. Ismerjük meg őket!

A helyi lakosok a térség kellemes klímája miatt, kora tavasztól egészen késő őszig használják Rijeka strandjait. Ugyan néhol kicsit gyárias kinézete van Rijekának, mégis számos tiszta, eldugott öblöt találunk a peremvidéken. A helyi strandok tisztaságát legjobban az bizonyítja, hogy hosszú évek óta, két Kék zászló minősítéssel rendelkező strand található itt, a Ploce and Kostanj. Helyi buszjárattal, gyalogosan vagy kocsival az összes rijekai strand könnyen elérhető.

 

Ploce

A városközponttól északra, pontosan a Kantrida uszoda előtt található a Ploce strand. Egy gát körül van kialakítva a strand. Mivel ez Rijeka egyik legnépszerűbb strandja, így a tengerparton megtalálunk mindent: zuhanyzók, mosdók, több étterem, strand röplabdapálya és természetesen megfelelő méretű parkoló.

A Ploce Rijeka legjobb strandja

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


A strand nagyon tiszta, igényes. Rijeka strandjai közül a Ploce rendelkezik egyedül Kék zászló minősítéssel. Nemcsak a Kék zászló díjat viszi el minden évben a Ploce, hanem a Rijeka legjobb strandja címet is.

A egész város kedvenc fürdőhelye

Amennyiben nem szeretnénk a sós tengervízben fürödni, úgy érdemes ellátogatni a Kantrida uszodába. Ez a legnagyobb és legszebb uszodakomplexum egész Horvátországban.

 

Kantrida kutyás strand

A Kantrida uszoda keleti partján található, a focistadion mellett. Ez egy kifejezetten kutyásoknak kialakított 500 m2 területű strand. A szokásos zuhanyzó mellett egy slaggal ellátott csap is található, hogy a fürdés után a kutyusokat le lehessen mosni.

 

Sablicevo

Ez az egyik legrégebbi strand. Mindössze néhány perces sétára található az óvárostól keletre. Egy hosszú, apró kavicsos strandot találunk itt, melyet idősek és fiatalok egyaránt előszeretettel látogatnak. A stand mögött magas fák húzódnak meg, melyek árnyékába behúzódhatunk a nagy forróságban. Öltözőfülkék, zuhanyzók és illemhelyiség is a Sablicevo strand alapfelszereltsége.

Sablicevo az egyik legrégebbi strand

 

Igraliste

Az Igraliste strand Rijeka óvárosától nyugatra fekszik. Akár gyalogosan, akár kocsival, könnyen elérhető a belvárosból. Az Igraliste egy hosszú, kavicsos strand. Nagyon sok kisgyerekes helyi család strandol itt a nyár folyamán. Több gyorsétterem, zuhanyzó, vizesblokkok, csúszda, játszótér és egy strandröplabda-pálya a strand felszereltsége.

Rijeka strandjai közül az Igraliste a belvároshoz egyik legközelebb eső

 

Preluk

Rijeka és Opatija között helyezkedik el, a Kvarner-öböl sarkában. Egy nagy kiterjedésű kavicsos öbölről van szó. Mivel két szárazföld találkozásánál van a strand, így lényegesen szelesebb, mint a többi tengerpart. A Preluk strandot elsősorban a szörfösöknek és kiteosoknak javasoljuk. Ha valaki fürödni szeretne itt, azok egy jól felszerelt kavicsos strandot találnak.

 

A Kostanj-öböl

A Ploce és a Preluk strandok között fekszik egy védett öbölben a Kostanj strand. Ez is egy Kék zászlós strand. Elsősorban a fogyatékkal élőknek lett kialakítva.

A Kostanj Rijeka egyik Kék zászlós strandja

 

Glavanovo

Már Rijekától keletre járunk. Itt terül el a Glavanovo strand. Ez egy kavicsos és sekély tengerparttal rendelkező strand. A part mögött magas fákat találunk, ahol a nyári hőségben megpihenhetünk. A sekély partszakasz miatt, elsősorban gyerekes családok látogatják.

 

Brajdica kutyás strand

Rijeka keleti városhatárában található. Könnyen elérhető gyalogosan és autóval is. Ez egy homokos strand, melyet elsősorban kutyásoknak alakítottak ki.

Végül, a kutyások kedvence a Brajdica strand

Ha Rijeka strandjai nem lennének elég barátságosak, vagy kipróbáltuk mindet látogassunk el Opatijára, ahol díszes paloták árnyékában fürödhetünk. Ha délnek vesszük az irányt, a legjobb strandokat Crikvenicánál találjuk. Itt egy lassan mélyülő homokos szakaszt is kialakítottak a kisgyerekesek részére.  

(Fotók: visitrijeka.hr)

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói strand Top hírek
Dátum: 2014.11.16

Hozzászólások (2)

2016
02
11
Rijekában szeretnénk nyaralni augusztus végén.A szálloda a tengerparton és a városközponthoz közel legyen!
2015
07
28
üdv! gyönyörű helyek vannak horvátországban,remélem egyszer el jutok oda,még sosem voltam tengerparton,de minden vágyam hogy oda jussak egyszer!
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től