Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Járd végig a Trónok harca forgatási helyszíneit!

Járd végig a Trónok harca forgatási helyszíneit! Többször beszámoltunk már arról, hogy Horvátországban forgatták a Trónok harca különböző jelenteit. Többször lehetett már statisztának jelentkezni és sok-sok fotót megosztottunk a forgatásról. Most a valós forgatási helyszíneket mutatjuk be.

Dubrovniknak annyira bejött a Trónok harca című fantasy sorozat, hogy maga a forgatócsoport is egyre több jelenetet vesz fel ezen a területen, külön Trónok harca túraútvonal van már Dubrovnikban, s hamarosan egy Trónok harca park épül Dubrovnik mellett.

Az alábbi térképen a fontosabb Trónok harca helyszíneket tekinthetjük meg.

A fontosabb Trónok harca forgatási helyszínek Dubrovnikban

Az egyik legfontosabb helyszín a térképen 3-as számmal jelölt Lovrijenac erőd, illetve az előtte található kis öböl. Nagyon sok királyvári megbeszélős, tanácskozós jelentet az erőd előtt vettek fel. A filmben egy pár tornyot kapott még a mostani vár.

A Lovrijenac erőd a Trónok harc c filmben

A híres, várba lepillantó jelenten is Dubrovnik óvárosát láthatjuk. Ugyan ez a kép, így a valóságban nem létezik, de a szakavatott Dubrovnik szemek, azonnal kiszúrják az eredeti óváros jellegzetes épületeit illetve a valóság és a képzelet találkozását.

Dubrovnik óvárosa jól kivehető a fotón

Szintén egy jellegzetes Trónok harca helyszín a 6-os számmal jelölt Minčeta erőd. Könnyű észre venni, hiszen ez az óváros legmagasabb épülete s egyben az északi bástyája.

A Minceta erőd fala

Az 1-es számmal jelölt Trsteno arborétum volt Királyvár pihenőkertje. Itt találkozott és sétálgatott a királyi család (itt volt Sansa és Joffrey király esküvője is).

Az arborétum

A Lokrum szigetről is többször írtunk már. Itt forgatták a Quath királyság jeleneteit (külsőt és belsőt is). A tervek szerint itt épül fel a Trónok harca park is.

A Lokrum sziget a Trónok harca főhadibázisa

Végül egy kicsit eltávolodunk Dubrovniktól egészen a Split régióig. A Splittől pár kilométerre északra fekvő Klis várába képzelték a rendezők, a filmbéli Meereen birodalmat. Kicsit sok képzelőerő kell a Meereen birodalom filméli városához már, de ha Horvátország ezen forgalmas helyén járunk, Klist minden esetre saját magunk is felfedezhetjük.

Klis vára a Trónok harca filmben

Fotók: HBO

Cikk részletei:
Címkék: Horvátország látnivalói Top hírek Trónok harca
Dátum: 2015.03.16

Hozzászólások (3)

2015
03
27
Amikor mi voltunk akkor nem voltak ilyen sokan! És ha ez a sok ember mind befizette a 20 kunát akkor meggazdagodtak a vár üzemeltetői! :)
2015
03
27
Az utsó kép ismerős?
2015
03
27
Ezt kuksizd! Az utolsó kép nagyon brutál...
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től