Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


A horvát zászló a Top 10-ben

A horvát zászló a Top 10-ben Nagy-Britannia egyik vezető honlapja, a joe.co.uk rangsorolta a világ zászlóit, melynek top 10-es listájára felkerült a horvát nemzeti lobogó is.

Nagy-Britannia egyik vezető honlapja, a joe.co.uk rangsorolta a világ zászlóit, melynek top 10-es listájára felkerült a horvát nemzeti lobogó is. A honlapnak havonta több millió olvasója van, ezek közül 3,6 Facebook felhasználó szavazott, így került a 9. helyre.

A top 5-ben a csendes-óceáni Vanuatu szigetország, a Marshall-szigetek, a Horvátországgal szomszédos Bosznia-Hercegovina és a Kongói Demokratikus Köztársaság lobogói szerepeltek, az első pedig Pápua Új Guinea lett. Ez a zászló maga a művészet: a vörös és fekete éles ellentéte, zászlaja átlósan osztott. A bal alsó háromszögben 5 csillag látható, a Dél Keresztje csillagkép, mely olyan jellegzetes, hogy sok ország kultúrájában található vele kapcsolatos legenda vagy utalás. A jobb felső, vörös háromszögben pedig sárga színnel a Raggi-paradicsommadár, az ország jelképe található, mely csak Új-Guineában honos. A háromszögek színei a hagyományos népművészetben használt színekből erednek. Zászlajuk 15 éves múltra tekint vissza, melyet Susan Hareho Karike diák tervezett.

Cikk részletei:
Címkék: horvátország 2018
Dátum: 2018.02.22

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től