Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


6 népszerű bortúra Horvátországban, mely mámorba repít

6 népszerű bortúra Horvátországban, mely mámorba repít Több szár bortermelő és pincészetük segíti Horvátország borturizmusát. Egyre népszerűbb a turisták körében, akik kis pincészetektől kezdve egészen a hacienda stílusban épült pincékben kóstolhatják a jobbnál jobb borokat.

Bibich

Egyből magával ragad a hacienda stílusban épült borozó, mely világszerte ismert horvát borászat. Skradin városka feletti dombon található szőlőültetvénye is. A tulajdonos, Alen Bibic küldetésének tekinti, hogy fenntartsa a hagyományát az őshonos fehér Debit és vörös Plavina, Lasin és Babic fajtáknak. Borai cscak különleges üzletekben kaphatók éscsak a legjobb éttermek kínálatában szerepelnek, melyeket főként Európába és az Egyesült Államokba értékesítenek.

 

 

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Milos

A Peljesac-félszigeten található ez a családi tulajdonban lévő pincészet, mely már 30 éve működik. Érdemes kisétálni szőlőültetvényeire mely 15 hektáron terül és megcsodálni a kilátást. A tulajdonos a borkészítésnél megköveteli a tradíciók betartását, Plavac Mali borát megízlelve máris megértjük, miért.

 

Plenkovic

Az egyik legrégebbi és legismertebb borászat, mely Hvar-sziget déli lejtőin, Sveta Nedilja városban található. A nemrégiben elhunyt Zlatan Plenkovic igazi úttörője volt a horvát borászatnak. A szőlőt kézzel szedik, melyet egyáltalán nem permeteznek. A meredek szőlőültetvény tetején egy 1500-as években épült kolostort is meglátogathatunk.

 

Roxanich

Mladen Rozanic a borszeretetét a Rhone-völgyből hozta magával Isztriára. Mintegy 26 hektárnyi területet ültettek be 4 év alatt. Borai őshonos és elismert nemzetközi szőlőkből készülnek, midne előírásnak megfelelően. A szőlő természetesen eljárásokon megy át, kémiai beavatkozások nélkül. Speciálisan kialakított hordókban tárolják, a kivonatolás és az erjedés 55-75 hl kapacitású fakádakban zajlik. Az első ülepítés után újra hordókba kerül a bor, ahol 3 évig tárolják. Zamatos, különleges és testes ízvilág jellemzi boraikat. Az első palack bor 2005-ben készült, 2008-ra már világszerte népszerűségnek örvend.

 

Senjkovic

Sasa Senjkovic labdarúgó pályafutását hagyta abba annak reményében, hogy feltámassza Brac borkészítési hagyományát. Családja régóta foglalkozott már a borászattal, az ő és felesége, Magdaléna számára még új terep volt. Megtanulták a modern borkészítés mesterségét. A sziklás és köves Brac lankáira telepítették szőlőültetvényeiket. Spoza nevű rosé boruk díjat is nyert. Kis borozójuk egy kőházban található Dracevica-nál.

 

Josic

A Josic pincészetet mindenképpen érdemes meglátogatni. Számos aranyérmet nyert borai mellett gasztronómiája is figyelemre méltó. Hal specialitásai mellett magyar ételeket is ehetünk, mint például pörkölt vagy gulyásleves. Borai közül megkóstolhatjuk a Rizlinget, Sauvignon Blanc-t Pinot Noir-t vagy éppen egy Kékfrankost.

 

LC

Cikk részletei:
Címkék: bor gasztronómia Horvátország látnivalói Top hírek
Dátum: 2016.11.22

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től