Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Vodice

Vodice Horvátország egy nagyon népszerű turistaparadicsoma. Magyarország irányából könnyen elérhető. Az utolsó pár kilométert leszámítva, egész végig autópályán utazhatunk. Budapest távolsága 680, míg a letenyei határátkelő 450 km-re van innen. Vodice az egész környék idegenforgalmi központja. Rengeteg jól kiépített strand, étterem, bár, bulihely van itt és szintén sok-sok kirándulóhajó várakozik, hogy valamelyik szigetecske felé elinduljon. Minden Vodice nyaralás az életről, fürdésről és kirándulásról szól. Természetesen ha kedvünk van, akár három napig egyfolytában kint lehetünk a tengerparton is. Vodice Rád is vár! Fedezd fel velünk a várost és kezd el megszervezni a nyaralásod most!

 

Sokszor, amikor tengerparton szeretnénk nyaralni, szép légi felvételeket mutogatnak és egy-két szép virágos utcarészletet. Mind e közben erősködik az értékesítő, hogy ezek alapján kell eldönteni, itt szeretnénk-e nyaralni, vagy adja el inkább a következő utasnak? Szó, mi szó Vodicéről is nagyon szép légi felvételeket lehet készíteni és számos virágos, színes hely van, ahol nagyon impozáns és meggyőző városképeket lehet készíteni. Viszont Vodice.. Vodice vissza is adja mindazt amit róla mutogatnak..

 

Egy kis történelem..

Vodice a horvát víz vagyis voda szó után kapta a nevét. Vodice már az ókortól közismert volt az itt található édesvíz forrásokról. Hamar kialakult a mezőgazdaság, majd a kereskedelem. Ha ma bemegyünk Vodice óvárosába nagy kőből kirakott kutat veszünk észre a templom előtti téren. Ez volt Vodice egyik ilyen édesvíz-forrása. Vodice eredetéről további információt a Vodice történelme oldalon találhatunk.

 

Ajánlott szállások

 

Vodice szállás – Villa Adria
Csodálatos panorámával és igazi dalmát konyhával vár a Villa Adria

A Villa Adria Vodice központjában helyezkedik el. Minden apartmannak közvetlen, tengeri panorámás erkélye van. Ha nem szeretnénk a konyhában főzőcskézni, a földszinti étteremben kipróbálhatjuk a helyi dalmát hal és hús különlegességeket. A strand, pár perces sétával, könnyen elérhető. Itt minden adott, amit egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. További infó, foglalás itt!

 

Vodice szállás – Valentino apartman
Kényelmes nyaralás Vodicén a strand közelében

A Valentino apartman Vodice óvárosától 700 méterre, míg a helyi strandtól csupán 5 percre található. Sok apartman erkélyéről közvetlen tengeri panoráma tárul elénk. Kedvező adottságai miatt, több Horvátországinfó olvasó választotta már ezt az apartmant. További infó, foglalás itt!

 

Vodice szállás – Hotel Olympia
Tökéletes kiszolgálás vár a Hotel Olympiában

A 4 csillagos Hotel Olympia egy hatalmas zárt területen, a tengerpart mellett fekszik. Saját medencével, wellness részleggel, gyerek játszóházzal és sport létesítményekkel rendelkezik. Ideális választás, ha tényleg csak pihenni szeretnénk. További infó, foglalás itt!

 

Vodice szállás – Milena apartman
Pénztárcabarát árakat találunk a Milena apartmanban

A Milena apartman az óvárostól 500, míg a strandtól 700 méterre fekszik. Pénztárcabarát szállásárakkal várja mind a kettesben érkezőket, mind a családosokat. Érdemes megfontolni ezt az apartmant is. További infó, foglalás itt!

 

Nyaralás, látnivalók, kirándulás. Vodice a helyi menő úticél!

Ahogy a bevezetőben is említettük, Vodice egy igazi nyaralási gócpont. Gyakorlatilag annyi látványosság van a környéken, hogy azt néhány szóban vagy felsorolással képtelenség bemutatni, e helyett inkább egy virtuális egy hetes nyaralási programot állítunk össze. Így próbáljuk megmutatni a környék látnivalóit:

0. nap
Megérkezünk Vodicére. Kipakolás, irány a helyi városi strand majd este egy kis rántott tintahal, vagy csevapi és egy kis iszogatás.

1. nap: Vodice óvárosa, Tribunj, strandolás
Besétálunk Vodice óvárosba, megnézzük a kipakolásokat, majd délután biciklit bérelünk és áttekerünk Tribunjba. Tribunjt azért érdemes megnézni, mert itt egy piciket kis szigetet találunk, melyre az óváros épült. Nagyon szép hely Tribunj, kifejezetten tanácsolt ez a túra.

Primosten madártávlatból2. nap: Sibenik, Szent Miklós vízierőd és Primosten
Reggeli után beülünk a kocsinkba és 13 kilométert vezetünk délre mire megérkezünk a régió központjába Sibenikbe. Érdemes megnézni Sibenik látnivalóit (természetesen a Teknősös kutat is), majd tovább megyünk és megnézzük a Szent Miklós vízierődöt. Az erődöt érdemes saját lábon bevenni, melyhez minden szükséges információt megmutattunk már egyszer. Néhány órás felfedező utunk után érdemes tovább folytatni autós utunkat és elvezetni Primostenig. Aki elvezet idáig, rögtön megérti, miért javasoltuk.

3. nap: Kornati túra
A harmadik napra egy igazi vízitúrát érdemes beiktatni és ellátogatni a Kornati Nemzeti Parkba. Vodice óvárosában több helyen szerveznek Kornati-túrákat, de a legnagyobb hajóval érdemes elmenni erre a csodálatos helyre. Odafelé egy ebéddel kedveskednek a hajón. A Telascica-öbölben közel három órán keresztül pihen a hajó, ahol vadon élő szamarak között fürödhetünk, majd hazafelé igazi bulihangulatban érkezünk vissza Vodicére. A Kornati-túra is nagyon ajánlott minden korosztály számára.

4. nap: Krka vízesés
A hosszú hajóút után, a negyedik napra, a Krka Nemzeti Park felfedezését érdemes beiktatni. Itt egy hosszan elnyúló vízeséses-zuhatagos folyószakasz mellett visz a park turistaútja. A legnagyobb és egyben legszebb vízesésnél fürödni is lehet, így érdemes bedobni a hátizsákba a fürdőruhánkat is. Érdemes felsétálni a nagy vízesés mögé és befizetni a hajós túrára mert egy picike kis szigetre visz a hajóút, ahol egy ferences kolostor található. Maga a kolostor is nagyon szép, de a szigetecske kuriózuma, hogy szabadon futkároznak rajta a nyulak. Délutánra strandolás marad.

5. nap: Prvic túra
Prvic templomAz ötödik napon sétáljunk el egészen Srima település központjáig, majd üljünk be egy taxiboat-ba és menjünk át a szemközti Prvic szigetre. Itt összesen két település található, nagyjából 200 lakossal. A szigeten nincs autóforgalom, csak biciklivel, motorral, traktorral és gyalogosan lehet közlekedni. Ha Vodicén nyaralunk semmiképpen ne hagyjuk ki ezt a kis szigetet.

6. nap: strandolás
Hogy ne teljesen fehéren menjünk haza és pihenjünk egy kicsit a hazaindulás előtt, irány a strand a napozás és a fürdőzés.

A fenti egy hetes ütemtervből jól látszódik, mennyi látnivaló van a környéken. Aki végigjárja ezt a listát, garantáltan jól fogja érezni magát és legalább egy évig erről a nyaralásról fog áradozni. Listánkat tovább tudtunk volna még folytatni, hiszen Vodicétől pontosan 60 kilométerre fekszik Dalmácia egyik legszebb városa Trogir, ami szintén elsőosztályú látványosság. Ha északra indulunk akkor 23 kilométernyi autózás után elérjük Murter sziget legnagyobb települését Murter várost, ahol egy nagy és jól kiépített homokos strandot találunk. A privát véleményünk az, hogy ha Vodice környékén csak a legjobb látványosságokat szeretnénk végigjárni, arra egy két hetes nyaralás kéne.. Utána viszont legalább két évig erről mesélnénk minden ismerősünknek. :)
 

Vodice strandjai

Vodicét északról egy kis halász falu Tribunj, míg délről Srima határolja. (Vodice mára gyakorlatilag teljesen összenőtt Srimával. Itt Srimán nagyon sok privát apartman található. Ha Vodicén szeretnénk nyaralni, jó eséllyel itt Srimán lesz a szállásunk.) Gyakorlatilag Vodice óvárosi részét leszámítva a város körül mindenhol strand, egy igazi strandsáv található.

Vodice strandjaÉszakon aprókavicsos (olyan erős sóderes) partsáv húzódik el. Ezen a területen nyugodtan tudunk fürdeni, mert mögöttünk egy kis sétány, majd a hotelek kertjei fekszenek. Vodice igazi városi strandja az óvárostól délre fekszik. Itt egy jól felszelt, egészen apró szemcsés-, kavicsos strand található, majd ez tovább folytatódik az autós kemping előtt. A fürdőzésre alkalmas partszakasz a kemping után is folytatódik és egészen Srima végéig elnyúlik. További információ a Vodice városi strandja cikkünkben található.
 

Éjszakai élet, bulizás

Ezt a fejezetet elsősorban fiatal utasainknak ajánljuk. Vodice nyaralásunk során érdemes lesz minél többet pihenni a strandon, hogy bírjuk az éjszakai életet. Vodice messzeföldön híres ugyanis, a pörgő éjszakai életéről.

A Makina Bár Vodice sétányán. A buli itt kezdődik!

Első úticélunk a kikötői sétányon található Makina Étterem és Bár. Ezt a helyet könnyen fel fogjuk ismerni, ugyanis itt mindig megy a zene, tele van fiatalokkal és érdekes, kékes színben van az egész épület kivilágítva. A nyár folyamán majd minden este buli van itt. A legnagyobb partik péntek, illetve szombat este vannak. Rendszeresen koncertek és promóciós bulik vannak a Makinában. Érdemes még elutazás előtt megnézni, milyen bulik lesznek a nyaralásunk alatt.

A következő giga-diszkó a Hacianda. Ezt egy kicsit körülményesebb megközelíteni, mint az előbb említett Makina Bárt, ugyanis a Hacianda a főut mellett található. Ide kocsival, helyi taxival vagy turistabakanccsal tudunk eljutni. Érdemes megnézni, milyen programok lesznek nyaralásunk alatt a Hacianda-ban, mert ez Horvátország egyik legnagyobb diszkója.

És a szintén népszerű Hookah Bár. Innen még strandolni is lehet. :)

A Hookah bar-t a Horvátországinfós videóról már jól ismerhetjük. A Makinán túl ezt a helyet is előszeretettel javasoljuk, hiszen nagyon könnyű megközelíteni, mind éjjel, mind nappal. Érdemes ide is egy párszor betérni, illetve előre megnézni lesz-e valamilyen rendezvény amíg Vodicén nyaralunk.
 

Gasztronómia

Vodicére egyaránt jellemző a dalmát húsos, és a tengeri halas, konyhaművészet. Mivel a város előtt terül el a Kornati-szigetcsoport, így nagyon sok étteremben friss helyi halat is ehetünk. Egy Vodice nyaralás alatt mindenképpen érdemes bemenni az óvárosba és kipróbálni a Guste Konoba kínálatát. Ez egy hagyományos, dalmát kőház, mely elsősorban húsételeiről híres.

A Guste konoba a húsos ételek specialistája

Szinte bármilyen helyi állatból ehetünk itt grillezve: kecske, bárány, csirke, disznó. Természetesen a grillezett húsokhoz, helyi száraz vörösbor illik a legjobban.
 

Erdőtüzek Vodice környékén

Sajnos Dalmáciában mindennapos látvány, hogy a hidroplán, vagyis a vízzel tüzet oltó repülőgépek köröznek a strandok felett. Itt Vodice fölött is minden nap elhaladnak a hidroplánok és végignézik, hogy van-e valahol erdőtűz a környéken.

Amikor esemény van, akkor bődületes zajjal és slunggal belevetődnek a tengerbe, feltankolják magukat egy kis sós- naptejes vízzel és elmennek tűzet oltani. Aki nem látott még ilyet, annak rendkívül szokatlan jelenség a repülők közelséges és zaja.
 

Utazás

Vodicét nagyon könnyű megközelíteni. Budapesten felhajtunk az M7-es autópályára, majd a vodicei lehajtónál kell legközelebb letérni a horvát A1-es autópályáról.

Vodice buszpályaudvara az óváros közepén, a kikötőnél található
Vodice buszpályaudvara az óváros közepén, a kikötőnél található

Budapest, Vodice távolsága 680 kilométer.

Hozzászólások (6)

2017
07
18
Én szívesen segítek ha tudok Vodicével kapcsolatban.
2017
07
04
Helló! Vodice-ban van mini tengeralattjáró kirándulásra?
2017
06
13
 I'm
Hali,lehet egy pár kérdésem hozzád?
2017
01
03
 I'm
Tavaly mi is láttunk delfineket a hajós kiránduláson. A Kornati hajózást és a Krka túrát nem szabad kihagyni ha valaki a közelben nyaral. Mindkettő fantasztikus élmény. Idén megyünk Srima-ra, sokat olvastam róla, fantasztikus lehet.
2016
04
02
Kb. 7 éve voltunk először nyaralni Vodicén. Akkor a Hotel Puntában szálltunk meg. Minden nagyon tetszett, csak sajnos az időjárás (június vége) kicsit szeszélyes volt, így kevesebbet strandoltunk, de többet tudtunk kirándulni: Murter-sziget, Tribunj, Krka, Sibenik, Primosten, Trogir. Annyira megtetszett a hely (mi a Punta melletti Plava strandot szerettük), hogy következő évben előzetes foglalás nélkül, a két gyerekkel visszajöttünk, hogy majd úgyis találunk apartmant. Így is lett, a strand közelében a Blata városrészben találtunk is egy megfelelőt, azóta minden évben úgy szervezzük a nyaralást, hogy két helyre megyünk, először egy olyan részre, ahol még nem voltunk, majd a nyaralást Vodicén fejezzük be. Itt mindent megtaláltunk, amit szeretünk, jók a strandok, van nyüzsgőbb és csendesebb, búvárkodásra alkalmas rész, a városban az esti forgatagot imádjuk, és nagyon jó, hogy több kis sziget és öböl is van, amit bérelt kishajóval magunk fedezhetünk fel. Idén is megyünk!!
2014
05
04
Tavaly nyaraltunk Vodicén, szuper volt! Elmentünk egy Kornati hajós kirándulásra. Út közben delfineket is láttunk!!
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től