Horvátország információs portál - Minden, ami Horvátország
Ajánlatkérés

Vir sziget

Vir sziget térkép

 

Vir egy 22 km2 területû kis sziget. Megközelíteni a százazföld felöl egy kis hídon keresztül lehet. Domborzatát tekíntve Vir egy kopár szikladomb. Legmagasabb pontja a 116 méter magas Barbenjak.

A Vir szigeten élõ 800 lakos többsége a sziget legnagyobb településén Vir faluban él. Ezen a településen található a Szent György templom és a falu kikötõjében egy XVII. századi illír vár romjai.

Vir egyike a zadari szigetvilág 300 szigetének. 7 kilométerre található Nintől. Igazából nem is sziget, mivel 1976 óta egy íves híd csatolja a szárazföldhöz. Mivel mély víz veszi körül Virt, ezért fontos hajózási útvonalak találhatók itt. Az idelátogatók privát szobát vagy apartmant bérelhetnek, de kedvelt úti cél a hajótulajdonosok körében is.

Viren homokos strandot és gyógyiszapot is találhatunk.
 

Vir sziget strand
Vir strandja. Az elején köves, majd homokos
Orient Attila Üdvözlöm vagyok.
Kérem kövessen a Google rendszerében,
ahol további érdekes híreket osztok meg.

Hozzászólások (3)

2014
06
20
Teljesen nyárias az idő még egész szeptemberben is!
2014
06
19
TISZTELETEM ATTILA AZ UTÁN ÉRDEKLŐDNÉK AUGUSTUS 25-SZEPT 06IG MENNÉNK VIRRE AZUTÁN ÉRDEKLŐDNÉK HOGY ILYEN TÁJBA MILYEN AZ IDŐ ŰDV
2012
07
04
Nekünk nagyon tetszett Vir sziget. Bár van ennél nyüzsgőbb rész is, Vir város esténként tele van emberekkel. Nagyon sok étterem, kirakodó üzemel ezen a részen. A strandja hosszan nyúlik végig, a víz nagyon kellemes a védett öbölben. A strand széle kavicsos, de beljebb sétálva homokos az alja, néhány tíz méter után elég mély az úszáshoz is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Legnépszerűbb szállásaink

Visszafelé Megállít Előrefelé
Legjobb ár:
24.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
27.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
32.900,-Ft / fő-től