Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Trogir

Trogir Horvátország egy nagyon szép, igazi középkori múzeumvárosa. Trogir óvárosa egy kis mesterséges szigetre épült. Trogir arculata, összképe a mai napig visszaadja az eredeti, középkori hangulatát, éppen ezért szeretik ilyen sokan. Az utolsó pár kilométert leszámítva egész végig autópályán érjük el Trogirt. Budapest távolsága 720 kilométer, míg a letenyei határól még 490 km-t kell még vezetni. A távolságokból is jól látszódik, hogy egy igazi mediterrán területen járunk. Itt kora tavasztól őszig jó idő van. Összességében elmondható, hogy Trogir nyaralás mellett őszi és tavaszi pihenésre is tökéletes választás. Könnyen elérhető innen a Közép-Dalmát szigetvilág, Split, a Krka vízesés és hazafelé a Plitvicei tavak is. Gyere és ismerd meg velünk Trogir látnivalóit, azok történetét illetve a helyi strandokat. Töltsd le a trogiri látnivalós térképet és kezd el megszervezni a következő trogiri nyaralásod most!

Trogir a Split-öböl nyugati sarkában egy mesterséges szigeten fekszik, a Ciovo sziget és a szárazföld közötti tengerátjáróban. A szigetet a szárazfölddel egy 20 méter hosszú középkori kőhíd, míg a Ciovo szigettel egy 110 méter hosszú mozgóhíd köti össze. Trogir óvárosa ezen a kis szigeten található. Az idők során hozzáépült újvárosi rész a sziget körül, a Ciovo szigeten és a környező domboldalakon terül el.

Trogir óvárosa egy kis szigetre épült, mely ma az UNESCO védelme alatt áll.
Trogir egy kis szigetre épült. Sok magyar kedvelt úticélja.

Trogir Horvátország egyik legszebb városa. A város történelmi központja, az UNESCO világörökségének része.

 

Trogir 2017 - árak

Trogir óvárosa ingyenesen látogatható. Az alábbi dolgokért azonban fizetni kell.
- Katedrális belépő ára: 20 kuna
- Kamerlengo erőd belépő ára: 15 kuna
- parkolás: 8 kuna / óra
- Olcsó szállásokért kattints IDE!

 

Trogir térképe a látnivalókkal
Trogir térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Trogir látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Ajánlott szállások

 

Trogir szállás – Kudelik apartman
Pontosan Trogir óvárosával szemben helyezkedik el az apartmanház

A Kudelik apartman pontosan Trogir óvárosával szemben helyezkedik el. A teraszról szép kilátás nyílik Trogir óvárosára. Légkondicionált szobái elsősorban a kettesben utazóknak adnak kényelmes szálláslehetőséget. Ha itt szeretnénk nyaralni, minden este besétálhatunk Trogir középkori fényeiben csillogó óvárosába. További infó, foglalás itt!

 

Trogir szállás – Mila apartman
A Ciovo szigeten a tengerpart közelében találjuk a Mila apartmant

A Mila apartman Trogirral szemben a Ciovo szigeten fekszik. Tiszta, családi apartmanokkal várja az ide érkező utazókat. Sok erkélyről a türkizkék tengerre nyílik kilátás. Trogir óvárosát – mely 3 kilométerre található – vagy fél órás tengerpari sétával, vagy egy pár perces autóúttal lehet elérni. Kedvező adottságai és családi apartmanjai miatt, több Horvátországinfó felhasználó nyaralt már itt. További infó, foglalás itt!

 

Trogir szállás – Goja Villa
Saját medencével vár a Goja Villa

A Goja Villa a Ciovo szigeten helyezkedik el a domboldalban. Saját medencével és légkondicionált apartmanokkal rendelkezik, melyek többsége a tengerre néz. A helyi, kavicsos strand 150 méterre található. Trogir óvárosa vagy 20 perces sétával, vagy pár perc vezetéssel könnyen elérhető. Modern, tiszta apartmanjai, jó felszereltsége miatt a Horvátországinfó látogatók gyakran foglalnak itt szállást. További infó, foglalás itt!

 

Nyaralás Trogirban

Trogir történelmi óvárosa a fentebb látható kis szigetecskén fekszik. A XI. - XII. században volt a Magyar Királyság része. Sokszor Trau-ként jegyzik a magyar történelmi könyvek. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a Trau név alapvetően németül van, de ha ezzel a névvel találkoznánk, az Trogirt jelenti, mind a magyar, mind a világtörténelemben. Trogir Horvátország egy műemlékvárosa, szinte alig látni itt új épületet. Ha Közép-Dalmáciában töltjük az idei nyaralásunk, érdemes ellátogatni ide.

Tanácsaink egy családi nyaralás megszervezéséhez

Ha Trogirra szervezzük a nyaralásunk, nagy valószínűséggel a szomszédos Ciovo szigeten lesz a szállásunk. A Ciovo sziget nagy előnye, hogy sok apartman domboldalban található, így szép rálátásunk lesz a tengerre illetve, bárhol is legyen a szállásunk, mindig lesz strand a környéken. Okrug Gornjinál egy hatalmas strandot találunk, ahol biztonságosan fürödhetünk a gyerekkel. Innen egyébként rendszeres hajójárat indul Trogir óvárosához. Trogir gyerekkel, családdal is remek úticél hiszen a jól kiépített strandzóna mellett nagyon sok kirándulást szerveznek a Közép-Dalmát szigetvilágba. A Krknjas nevű túrára érdemes befizetni. Ezek az utak a szomszédos Drvenik szigetre indulnak, ahol egy sekély, homokos lagúnában fürödhetünk.

A mediterrán életérzés, középkori épületek és a csillogás a jellemző egy Trogir nyaralásra
Trogirba szinte minden nap bemehetünk.

Bulizzunk és nyaraljunk a barátainkkal!

Már önmagában Trogir óvárosa is csodálatos látványt nyújt éjszaka. Az óvárosban találunk néhány bárt, amelyik éjszaka is nyitva tart. A környék egyik legjobb bulihelyét a Ciovo szigeten találjuk. A Plaža Okrug nevű szórakozóhely a Copacabana strandnál van. Ez egy tengerparti, szabadtéri szórakozóhely. A Monaco club rögtön a Ciovo hídnál található. Ez egy igazi, vad, tombolós diszkó. Ez a hely hivatalos neve: Monaco club Trogir. Nappal a Copacabana és a Slatina strandok közül válogathatunk. Itt kedvünkre fürödhetünk, napozhatunk, mindenféle vízi herkentyűre, jet skire be lehet fizetni. Egyébként a környék legjobban felszerelt strandja Trogir déli sarkánál, Seget Donjinál van. Itt minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges: homokos, kavicsos strandok, bérelhető vízi járművek, több – éjjel is nyitva tartó – bár. Közel 3 kilométer hosszú ez a strand!

Az aktív nyaralások szerelmeseinek

Sok érdekes lehetőség adódik itt azoknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a térségből. Ha kerékpárt bérlünk, végigbiciklizhetjük az erőd jellegű Kastellákat, de a Ciovo szigetet körbeölelő tengerparti sétányt is végigtekerhetjük. Kajakot és kenut is bérelhetünk. A ciovo szigeti Arbanijába érdemes elevezni, ahol egy kolostor előtt strandolhatunk. Többször említettük, hogy nagyon sok hajós túra indul Trogirból. A Drvenik, a Solta, a Brac és a Hvar sziget egyaránt tökéletes úticél. A szomszédos Marinán egy hatalmas hajós kikötő van, ahol kapitánnyal együtt tudunk hajót bérelni. Így a legkisebb öblöket, eldugott helyeket is fel tudjuk keresni.

 

Fontosabb események

Diszkó hétvége a Kamerlengo erődben.
Trogir, Dalmácia (Horvátország)
2017 augusztus 10. 12:00
2017 augusztus 12. 12:00

 

Parkoljunk le és fedezzük fel a várost!

A szárazföldnél, a Trogir híd mindkét oldalán egy-egy hatalmas parkolót találunk, ahol biztonságban le tudjuk tenni a kocsinkat. Érdemes az óvárossal szembeni, a nyugati parkolóban megállni, mert így át kell haladni a helyi piacon még mielőtt a várost elérnénk. Ha valami érdekes ajándékot szeretnénk hazavinni a nyaralásról, a városi séta után itt érdemes vásárolni. A helyi specialitások: üveges száraz vörösborok, pálinkák (horvátul rakija), mézek, olíva olajak, lekvárok, gyógyteák. Itt szinte minden szerettünknek be tudunk vásárolni.

A középkorból maradt meg a Szárazföldi kapu. Ha áthaladunk alatta, rögtön a Főtérre érünk ki.
Bejárat Trogir óvárosába a Szárazföldi kapun keresztül

Az óvárost a Szent Ivan, avagy Szárazföldi kapun keresztül érjük el. Ahogy beérünk Trogirba, rögtön visszautazunk 4-500 évet a történelemben és megérkezünk a nyüzsgő középkorba. Ha a nyári főszezonban szeretnénk egy trogiri városnézést szervezni, akkor korán induljunk el és bő ruhát vegyünk fel, mert megragad az óvárosban a levegő és sokkal forróbb a levegő, mint a városon kívül.

 

Trogir térképe a fontosabb látnivalókkal

Trogir térképe a látnivalókkal

1. Szárazföldi kapu
2. Cipiko-palota
3. Szent Lőrinc katedrális
4. Városháza
5. Tengeri kapu
6. Berislavic palota
7. Tengerparti sétány
8. Kamerlengo erőd
9. Szent Márk erőd

A sétány és a jellegzetes mediterrán hangulat

A kikötői sétányon szinte mindig élet van. Nappal a turistáktól nyüzsög a part, ahogy leszáll a nap az emberek lefürödve, tiszta ruhában térnek vissza és hajnalig időznek a több száz éves műemlékek lábainál. Ha nem sajnáljuk a pénzt, igazán fényűző is lehet egy nyaralás Trogirban. A sétány előtt szinte mindig luxus jachtokat találunk. Nappal és éjjel egyaránt csodaszépek.

Trogir éjjel luxus hajók körítésében.
Éjjel is jellegzetes mediterrán kinézete van Trogirnak

A helyi éttermi kínálatra egyaránt jellemzőek a halas és a húsos ételek. A merészebbek próbálják ki a rákokat, kagylókat, sült halakat. Ha inkább a hagyományos ízeknél maradnánk rendeljünk csevapot, pljeskavicát vagy raznicit. A sétányon több éttermet is találunk, így festői szépségű helyen vacsorázhatunk.

 

Nyári programok

Minden nyáron, a főszezon idején nagyszabású programokat szerveznek Trogirban. Nagyon sok zenei előadást szerveznek a Kamerlengo erődbe például a Trogir Nyári Fesztivált. Mivel egy műemlék jellegű városról van szó, így sok középkori, látványos program körül válogathatunk. A város napján, középkori jelmezben öltöznek a szereplők és a kézműves középkori szakmák mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Van kovács- fazekasműhely és középkori látványpékség is. Lehet miből válogatni. A legtöbb rendezvényt a szomszédos Splitben szervezik.

 

Strandok

Minden nyaralás legfontosabb része a strandolás. Trogir strandjai a szemközti Ciovo szigeten találhatók, illetve a szárazföldön keletre, illetve nyugatra. A legjobb Trogiri strandok a Seget Donjinál található Madena strand, illetve a Ciovo szigeti Copacabana strand. Az összes helyi strandot itt találjuk.

Trogir strandjai a Ciovo sziget partvonalán illetve a szomszédos településeken lettek kialakítva.
Apró kavicsos strandokat találunk Trogir környékén

 

Szállások

A trogiri szállások többsége a Ciovo szigeten helyezkedik el. Érdemes alaposan körbe nézni, mert nagyon sok apartmannak közvetlen tengeri panorámája van.

Trogir apartman, tengeri kilátással

A Horvátországinfó trogiri apartmanjai között is számos közvetlen tengeri panorámás apartman található. Válasszuk ki a legjobban tetszőt és foglaljuk le! Ne feledjük: egy jó szállás, egy jó nyaralás nélkülözhetetlen része.

 

Trogir hajóskikötője

Az átellenes parton – a Ciovo sziget partján – egy 180 férõhelyes hajókikötõ üzemel, amely a 4-tõl egészen a 18 méteres hajóknak is kikötési lehetõséggel tud szolgálni. Minden kikötõhelynél áram- és vízcsatlakozás van, valamint a kikötõn található még wc, tusoló, és egy tíz tonnás emelõ is, üzemanyag állomással.

 

Kirándulási lehetőségek

Trogir, illetve a Ciovo sziget akkor jó választás, ha egy mediterrán hangulatú és sok látnivalót kínáló vidéken szeretnénk nyaralni. Az első számú helyi látnivaló maga Trogir óvárosa, illetve a Ciovo sziget természeti szépségei. A legközelebbi érdekesség a Split öböl partját végigkísérő kastellák. Ezek félig egyházi, félig privát erőd szerű építmények. A török hódoltság idején építették őket. Amikor támadás érkezett, ide menekült a helyi lakosság. Minden Trogir nyaralás kötelező látványossága Split illetve a Diokleciánusz palota. A palota felépítése és szépsége trogiréval vetekszik. Ha Splitig elkocsikáztunk, érdemes a nap másik felében Omisra is ellátogatni, ahol egy hatalmas homokos strandon fürödhetünk.

A legjobb kirándulás a Krknjasi lagunához indul
Egy Krknjasi kirándulásra mindenképpen fizessünk be ha Trogirnál nyaralunk

A helyi kikötőkben sok-sok hajós kirándulást szerveznek a környező szigetekre. Az egyik legnépszerűbb túra a Krknjasi túra. Ezek kirándulások a szemközti Drvenik szigetekhez indulnak ahol egy homokos laguna található. Ez a Krknjas lagúna. Ide mindenképpen látogassunk el. Több hajós kirándulás indul a Solta, a Brac és a Hvar szigetekre. Mindegyik sziget nagyon szép, érdemes ezeken is részt venni.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy ez a csodálatos település annyira délen fekszik, hogy Trogir nyaraláson túl, őszi- és tavaszi pihenésre is kiváló. Ilyenkor még nincs akkora tömeg mint a nyári főszezonban, s ha strandolni nem szeretnénk, a legtöbb látványosságot így is fel tudjuk keresni.

 

Segítség a navigációban

Részletesen írtunk már Trogir látnivalóiról. Trogir óvárosának fontosabb épületei: Katedrális és a Kamerlengo erőd. Ha felfedeztük az óvárost, csobbanjunk a helyi strandokon. Aktuális időjárás itt!

 

Trogir megközelítése

Olcsó szállásokért kattints IDE!

Trogir autóval: Trogir autóval igen könnyen elérhető. Magyarország felől az M7-es autópályán a letenyei határátkelő után, ráhajtunk a horvát A4-es autópályára. Zágrábnál véget ér az A4-es autópálya. Zágrábtól az A1-es autópályán haladunk tovább egészen Trogirig. Nyugodtan induljunk útnak, egész végig jól ki van táblázva az útvonal.

Trogir busszal: Trogir buszpályaudvara a régi híd mellett található a szárazföldön. Közvetlen buszjáratok indulnak a szomszédos Splitbe továbbá Zágrábba, Zadarba és Dubrovnikba. Létezik egy Budapest Trogir buszjárat is, melyet az Orangeways szervez.

Trogir repülővel: Trogir keleti határában található a repülőtér. Ez valójában a Split repülőtér, de közelsége miatt, gyakorlatilag átsétálhatunk innen Trogirba. Szinte az összes európai nagyvárosból megközelíthető Trogir repülővel. A Budapest Trogir repülőjárattal folyamatosan próbálkoznak. Ha nem is közvetlenül, Trogir repülővel is elérhető.  

Trogir Budapest távolsága: 720 kilométer

A fotókért külön köszönet Zozonak!

Hozzászólások (4)

2015
09
23
Én is voltam Trogirban és Ciovo szigeten volt a szállásunk! Csak annyit tudok írni, hogy egy állom volt! Ajánlom mindenkinek! Mi Debrecenből indultunk! Az út igen nagyon hosszú de a látvány ami vár rád.. Kárpótol! :)
2015
07
15
Szeretnénk elmenni Trogirból Splidbe.Mivel érdemes elmenni?
2015
07
04
Sziasztok! Trogirból szeretnénk Dubrovnikba kirándulni hajóval. Tudtok árat mondani? Hol találom meg a neten? Köszönöm! :)
2015
03
01
Sziasztok mi nyaralni szeretnètnèk menni ès az èrdekelne hogy nem e tudtok valami jò hotelt elèrhető áron.Előre is köszönöm
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től