Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Selce

Selce a Crikvenica-Riviéra egyik legnagyobb települése. Egy szelektől védett öbölben helyezkedik el. A városkára a kedves, vendégszerető hangulat és a nyugalom a jellemző. Ezt tükrözi a legjobban, hogy 2002-ben Selce nyerte el a Kék virág díjat, mely a legszebb Horvátországi tengerparti városnak jár. Nyaralás szempontjából is tökéles választás Selce, hiszen közel van Magyarországhoz (Budapesttől csupán 510 kilométer), csodaszép a város és nagyon sok strand van a környéken.

Egy hangulatos kisváros Selce

Selce alapítói illír telepesek voltak. A tengerparton sok helyen római kori edénydarabokat találtak, melyből arra következtettek, hogy már a római időkben is kereskedelmi városként szolgált Selce. A VII. században horvátok költöznek ide, majd a Frangepán-birodalom része lett. Védett kikötőjének köszönhetően Selce egyre inkább a hajózás és a kereskedelem irányába mozdult el. A XIX. században építették újjá a kikötőt. Fénykorában 20 vitorlás kikötésére volt lehetőség, melyek a helyben termelt bort, olajat és egyéb nyersanyagokat szállították tovább. Az első üdülőhelyet 1894-ben nyitották meg. Ma az itt élő mintegy 1600 lakos számára a fő megélhetési forrás a mezőgazdaság és természetesen a turizmus.

Nyaralás, látnivalók

Ahogy az előzőekben említettük Selce Horvátország igen különleges települése, hiszen egykoron kikötővárosként üzemelt. Ennek köszönhetően az egyik első számú látnivaló a különös megjelenésű sétány. Gyakorlatilag az egész öblöt egy meredek, kővel kirakott sétány jellemzi. A sétányra szorosan ráépültek a kereskedelmi épületek. Egykoron itt kötöttek ki a kereskedőhajók és itt töltötték fel a szállítmányukat. Ma ezek az épületek étteremként és szállodaként funkcionálnak. Selce látnivalók közül említésre méltók még az egykori római romok, emlékek és az 1888-ban épült Szent Katalin plébániatemplom.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Egy Selce nyaralás során nemcsak a különös sétányon fogunk sok időt eltölteni, hanem a helyi strandokon is. Gyakorlatilag ha leszámítjuk a kikötői sétányt, Selce tengerpartján csak strandot találunk. Sokuk apró kavicsos, néhol homokos. A helyi strandokról itt találunk további információt.

Egy nyaralás kötelező eleme a strandolás.

Nyaralásunk alatt érdemes minél több helyi szervezésű hajós programra befizetni. Van üveg fenekű hajó, melyről a tenger élővilágát lehet megcsodálni, panoráma hajózás és természetesen fish piknik is. Ez az az út, ahol hajózás közben enni is lehet. Helyi szervezésben el lehet menni a szemközti Krk szigetre is. Baskánál és Silónál kötnek is ezek a hajók, illetve van olyan kirándulás is, mely a teljes Krk szigetet megkerüli.  

Ha az autós programokat részesítjük előnyben, akkor a szomszédos Crikvenica illetve Novi Vinodolski településeket érdemes felkeresni, illetve csinálhatunk egy egész napos Krk szigeti felfedezőtúrát is. A lényeg hogy minél több helyet fedezzünk fel, mert így lesz emlékezetes a nyaralás.

További javaslatunk az, hogy ha tehetjük, együnk minél többször helyi éttermekben és kóstoljuk végig a tengeri ízeket. Csevapot és akár rántott vagy grillezett tintahalat nyugodtan válasszunk az étlapról, ízleni fog a magyar gyomornak. Mind e mellett érdemes minél több estén besétálni a városba, mert Selce éjszakai, nyüzsgő, mediterrán hangulata mindenkit rabul ejt.

Selce Budapest távolság: 510 kilométer

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től