Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Rovinj

Lehet, sokan megharagudnak most ránk, de véleményünk szerint Rovinj Horvátország egyik legszebb városa. Bárkinek, bármikor javasoljuk. Érkezzünk akár a kellemes tavaszi, madárfüttyös, színes, 20 fokos kellemes langyos időben, nyáron, amikor pezseg az élet a strandokon, este pedig az óvárosban, vagy ősszel, amikor megkóstolhatjuk a frissen szüretelt borokat és mámorosan elringatózunk a tengerparton. Gyerekkel, gyerek nélkül, a barátunkkal, barátnőnkkel, házastársunkkal, vagy éppen a kutyánkkal utazunk, itt jól fogjuk érezni magunkat. Egy Rovinj nyaralás egyet jelent az óváros labirintus szerű utcáinak felfedezésével, a hatalmas strandolásokkal, illetve az érdekes hajós kirándulásokkal. Mire vársz még, ismerd meg velünk Rovinj rejtett titkait!

Témakörök: Látnivalók Strandok Apartman, Hotel Történelem

Nehéz szavakkal leírni és átadni azt az érzést és látványt amit Rovinj nyújt. Ha a tenger felől közelítjük meg a várost, akkor messziről látható a városka magasan égbe nyúló tornya, ha pedig a szárazföld felől érkezünk, akkor a dombtetőről követhetjük a szemünkkel ahogy a Szent Eufémia templom harangtornya folyamatosan növekszik. Bármelyiket is választjuk fejethetetlen élményben lesz részünk.

Rovinj festői látképe
Fentről is csodálatos panorámával vár Rovinj (Nagyítható fotó!)

Rovinj Horvátország egyik jelképé vált az idők során. Talán nem véletlenül. Csodaszép a város nézzük akár a levegőből, a földről vagy hajóról. Hajnalban, nappal és éjszaka is teljesen más arcát mutatja. Kedvező mediterrán klímája miatt nemcsak a nyaralások, de a téli pihenések népszerű úticéljává vált mind a magyar, mind az európai turisták körében.

Olcsó szállásokért kattints IDE!

Rovinj térképe a látnivalókkal
Rovinj térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Rovinj látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Nyaralás, látnivalók

Rovinj eredetileg egy kis sziget volt. Itt alapítottak települést az illírek. A középkorban megszüntették a szigetet a szárazfölddel összekötő hidat és feltöltötték a sziget és a szárazföld közötti csatornát. Ettől kezdve Rovinj félszigetté vált és a szárazföld része lett. További információ Rovinj történelméről.

Rovinj látnivalók egész tárházát kínálja az ide érkező túristák számára. Az óváros tele van kacskaringós sikátorokkal, kis terekkel és régi házakkal. A helyi építészetre nem az a nyers – dalmátos – kőházak a jellemzők, hanem a velencei házak, paloták. Az összes látnivalót ezen az oldalon találjuk.

Kacskaringós sikátor az óvárosban
Ilyen kis és meredek sikátorok vannak az óvárosban

Rovinj nyaralás választására egy tökéletes úticél. Maga a város is csodálatos, szinte napokat lehet elsétálgatni az óvárosban és a környező tengerpartokon. Hasonlóan Dubrovnikhoz, Rovinj is az amatőr- és profi fotósok egyik kedvenc városa.

A mediterrán, virágos Rovinj
Rovinj egy tökéletes nyaralási helyszín (Nagyítható fotó!)

Érdemes körbesétálni a kis félszigetet, mert minden oldalról más-más arcát mutatja. Minden hajnalban halászhajók futnak ki a tengerre, majd reggelre térnek vissza. A piac melletti hajódokkon pakolják le a frissen fogott szardíniát. Töltsünk minél több időt a sétányon, a tengerparton és Rovinj közelében, fényképezzünk sokat, mert utólag úgyis csak az emlékek és a fényképek maradnak meg.

 

Strandok

Elsőre talán nehéz elképzelni, hogy jókat lehet fürödni ennek a csodaszép műemlék-város közelében, de pontosan így van ez. Ha már elfáradtunk és leizzadtunk a város felfedezésében, több lehetőség is adódik egy kis felfrissülésre. Ha nem akarunk messzire menni, akkor Rovinj déli felén a sziklákról be lehet menni a tengerbe és fürödni lehet.

A Porton stand északon van
Talán az északi, Porton strandról a legszebb a kilátás

Ha kicsit több időnk van, akkor érdemes befizetni egy Vörös szigeti hajóútra és ott strandolni. További információk a rovinji strandokról.

 

Ezt a helyet próbáljuk ki!

Kétség kívül egész Rovinj egyik legkülönlegesebb étterme a Puntulina. Ez az óváros nyugati oldalán a városi strandnál található. Érdekes az étterem elrendezése ugyanis a sziklákon több teraszt hoztak létre. Ez által több szinten vannak asztalok. Van olyan hely is ahol annyira kis terasz van, hogy csak egy asztal és két szék fér be. A Puntulina specialitása a friss halételek, húsételek és a helyi szarvasgombából készült ételkülönlegességek. Mindehhez finom házi bort szolgálnak fel.

Ez a Puntulina étterem

A hely további különlegessége, hogy este színes fényekkel világítják ki a tenger fenekét. Ilyenkor lesz igazán izgalmas az étterem. Rovinj nyaralásunk alatt mindenképpen üljünk be egyszer ide. Ha ezt este tesszük meg akkor az egyik legkülönösebb helyen tudunk borozgatni. Ha nappal megyünk, akkor pedig érdemes kipróbálni a szarvasgombás ételeket. Ebéd után pedig kiugorhatunk fürödni egyet.

 

Kirándulási lehetőségek

A javaslatunk az, ha Rovinjban nyaralunk mindenképpen látogassunk el a környező városokba például Vrsar, Porec, Fazana, Pula. További tanácsunk még, hogy csináljuk egy egész napos autós kirándulást, melyben a Belső-Isztria falvait nézzük meg, például Motovun, vagy Hum településeket. Megéri rászánni egy egész napot erre a körre, mert csodálatos középkori városállamokat ismerhetünk meg, ezen települések személyében.

Hum városka. Ide is eljuthatunk
Ez Hum, a világ legkisebb települése. Ide is érdemes elmenni.

Hajós kirándulásokra is érdemes befizetni. Rovinj kikötőjéből indulnak kiránduló hajók a környező szigetvilágba. A tanácsunk az, hogy fizessünk be egy Vörös-szigeti és egy Brijuni szigettúrára. Mindkét program tetszeni fog.

Olcsó szállásokért kattints IDE!

Budapest, Rovinj távolság: 600 km

Hozzászólások (4)

2015
01
07
Harminc éve minden szeptemberben Valaltán nyaralunk. Ebben az évben is megyünk.
2014
06
27
Szia! azt szeretném kérdezni hogy az árak milyenek Rovinjban?
2014
06
12
Szia Edit. MI most mennénk esetleg nincs valami szállás tipped?
2014
05
05
Rovinj a kedvenc horvát városunk. Amikor itt nyaraltunk, nem győztünk csodálkozni a város szépségén. Szinte egymásba érnek a kacskaringós utcák, kis sikátorok, terek. Szerintem több száz képet csináltunk az óvárosról. A környék is nagyon szép, még Motovunba is elmentünk.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től