Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Rab sziget

 

A Rab sziget Horvátország egyik legjobb nyaralási úticélja – a véleményünk szerint. Egyrészt közel fekszik Magyarországhoz (Budapest távolsága 550 kilométer, letenyei határ 220), másrészt, ha egyszer megérkezünk a Rab szigetre, itt is maradunk majd a következő egy héten. Épp elég teendő lesz a sziget összes települését, strandját végig járni illetve hajóval a környező szigeteket felkeresni. Minden Rab nyaralás kötelező állomása a lopari Paradicsompart strand. Ez egy rendkívül lassan mélyülő, homokos strand. Próbáljuk ki, ha itt nyaralunk. A Rab sziget Téged is vár! Olvass körbe, mit, hol találsz és kezd el most megszervezni a nyaralásod!

A 90 km2 területű és 9500 lakosú Rab az Adria kilencedik legnagyobb szigete. Legmagasabb pontja a 410 méter magas Kamenjak. Rab éghajlata mediterrán. Éves átlaghőmérséklete télen 7, míg nyáron 26 fok. Rab sziget alig 550 kilométerre Budapesttől, egy csodaszép szigeten helyezkedik Horvátország Kvarner régiójának kellős közepén. Egy Rab nyaralás csodálatos élmény az egész családnak. Ahogy haladunk a kompon, szinte senki nem hiszi el, hogy a sziget belsején egy zöldellő erdős terület vár minket, sok kiváló, olykor homokos stranddal. Pedig így van ez. Rabot előszeretettel ajánljuk első- és visszatérő nyaralóknak, kisgyerekes családoknak és fiatal pároknak egyaránt.

 

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Nyaralás, aktív pihenés a Rab szigeten

Rab sziget szintén első számú nyaralóhely. Rab közel található Magyarországhoz, könnyű a megközelítése és még itt sincsen akkora hőség, mint 3-4 esetleg 500 kilométerrel lejjebb. Rab szigeten már 120 éves hagyománya van a turizmusnak, így mára végletekig tökéletesítették az aktív nyaralás összes kellékét. Ha a strandolós fajtából vagyunk, akkor annyi lehetőséget kínál Rab sziget, hogy minden napra jut egy-egy új strand. Megkockáztatjuk azt a kijelentést, hogy akkor is jut minden napra egy-egy új strand, ha két hétre érkezünk.

Akik inkább kirándulni szeretnek és új helyeket felfedezni, azok is imádni fogják Rab szigetet. A sziget központi települése csodaszép. Ha nem is ebben a városban lesz a szálláshelyünk, biztosan nem egyszer fogunk ide ellátogatni. Rab sziget többi városa is barátságos, mediterrán arculattal várja a turistákat. Az aktív nyaralás kedvelőinek azt javasoljuk, hogy fizessenek be egy-két hajós kirándulásra. Ezek közül két túrát szeretnénk megemlíteni. Az egyik ilyen kirándulás a szintén csodaszép színes Veli Losinjba megy. A másik hajós kirándulás Rab északi végéből, Loparból a Goli szigetre megy. Ez egykoron egy börtönsziget volt. A vállalkozó kedvű nyaralóknak érdemes ezt a túrát is bevállalniuk.

Kalandozás Rab sziget közelében
Akár ilyen kis hajót is bérelhetünk

Hogy folytassuk a Rab szigeti nyaralási tippeket, Rab városának kikötő sorának végén helyi önjelölt hajós kapitányok várják a kalandvágyó turistákat. Rövid alkudozás után hajóskapitányunk bárhova elvisz Rab környékén. Az, hogy meddig jutunk el a pénztárcánkon és a meggyőzőképességünkön múlik (nem feltétlenül drága egy messzebbi úticél).

Még egy nagyon szép helyet szeretnénk megemlíteni, ami szintén a legtöbb turista kedvence. Ha Supeterska Dragaból, Lopar felé megyünk a helyi autósúton, az útszakasz felfelé a domb oldalában fog vezetni. Itt jó erősen markoljuk meg a kormányt és figyeljünk, mert valami lélegzetelállító a Supetarska Dragai öböl felülnézetből. A javaslatunk az, hogy hajtsunk tovább Loparba, ott forduljunk vissza és visszafele álljunk meg a parkolóban fényképezni. Odafelé sajnos nem tudunk megállni, mert dupla záróvonal van. Jó tanácsként javasoljuk ezt a Lopari visszafordulást, mert ha elnagyoljuk ezt a kis visszautat, akkor egész nyaralásunk alatt ezt fogjuk hallgatni a feleségünktől / barátnőnktől / gyerekünktől. Bármelyik csoportba is tartozzuk, nincs annyi Karlovackó sör az élelmiszerboltokban, hogy épp ésszel kibírjuk.. :)


A Supetarska Dragai látkép felülről (F: RTZ)

 

Ajánlott szállások

 

Rab szállás – Kampor apartman
Tengeri kilátásunk lesz a Kampor apartmanból

A Kampor apartman, a Rab sziget északi felén, egy homokos öbölben, Kampor településnél található. Több teraszról közvetlen kilátás nyílik a tengerre. A helyi homokos strand pedig szinte a ház előtt található. Családi apartmanjai miatt, elsősorban gyerekeseknek javasoljuk. További infó, foglalás itt!

 

Rab szállás – Penelope apartman
Közvetlenül a homokos tengerpart mellett fekszik a Penelope apartman

A Penelope apartman Supetarska Draga településen található, közvetlenül a homokos tengerpart szomszédságában. Az itteni tengerpart, nagyon, de nagyon lassan mélyül és végig homokos. Modernül berendezett 2 fős stúdiók és nagy, vagyis 2 hálószobás apartmanok találhatók a házban, így gyerekeseknek kifejezetten ideális választás. Rab város pár perces vezetéssel, könnyen elérhető. További infó, foglalás itt!

 

Rab szállás – Hotel International
Kényelmes nyaralás Rab óvárosában az Internationallal

A Hotel International Rab óvárosának szívében helyezkedik el. Ha itt foglalunk szállást, akár minden estét az óváros pörgő, mediterrán hangulatában tölthetünk el. A hotelnek külön wellness részlege van, saját kültéri medencével együtt. Itt minden adott, amit egy kényelmes nyaraláshoz szükséges. További infó, foglalás itt!

 

Rab szállás – Muntidor apartman
Minőségi, tiszta apartman vár Rab külterületén

A Muntidor apartman Rab város Palit külterületén helyezkedik el. Nagyon igényes és tiszta apartmanokról van szó. Több kétágyas és 4-6 fős apartman található a házban, így családok részére is jó választás. Rab városa pár perces sétával elérhető. További infó, foglalás itt!

 

Programok

Szt. Krisztofor, Rab védőszentjének napja
Rab város középkori hangulatba öltözik és egész napos buli lesz, éjjel tűzijátékkal
Rab, Rab sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 július 27. 08:00
2017 július 27. 24:00

 

Halászok éjszakája
Egész napos buli lesz a városban. Amit napközben kifognak a halászok, elkészítik és meg lehet enni.
Lopar, Rab sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 9. 10:00
2017 augusztus 9. 23:00

 

Éjszakai halászat Loparban
A helyiek megmutatják, hogyan halásztak kézzel, manuálisan a tengerben.
Lopar, Rab sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 14. 19:00
2017 augusztus 14. 24:00

 

Salsa fesztivál
Egy hetes salsa fesztivál lesz Loparon a strandon.
Lopar, Rab sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 21. 10:00
2017 augusztus 28. 20:00

 

Halászok éjszakája
Egész napos buli lesz a városban. Amit napközben kifognak a halászok, elkészítik és meg lehet enni.
Rab, Rab sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 24. 10:00
2017 augusztus 24. 23:00

 

Rab sziget autóútjai

A Rab sziget fő autóútjai részben felújítottak, részben a régi aszfalt maradt még meg. Ugyan találkozhatunk éles kanyarokkal a rabi főúton, de összességében biztonságosan autózhatók. Rab kisebb alsóbbrendű útjain keskeny, másfél kocsi közlekedésére alkalmas utakkal is találkozhatunk. Bármerre is vezessünk a Rab szigeten inkább legyünk óvatosak, főként a főszezon idején, amikor mindenki siet az utakon.

Rab sziget kopm Jablanac és Misnjak között, árak

A kopm egész évben üzemel!
Az első komp 5.45-kor indul (júliusban és augusztusban 3.30-kor).
Az utolsó komp 24.00-kor indul Jablanacból.
Júliusban és augusztusban fél óránként jár a komp. A főszezonon kívül is rendszeresen jár, általában napközben minden fél órában.

 

Ajánlatunk Rab sziget környékén:
Krk sziget a Pag sziget és Zadar

Hozzászólások (16)

2016
08
16
Loparban töltöttem a családdal Júliusban egy hetet. Gyerekesek részére valóban nagyszerű a homokos partú strand, a víztől kicsit távolabb árnyékos helyet is lehet találni. Az odaotazóknak ajánlom a direkt szállás foglalást http://www.imperialrab.com/eng/family-hotel-lopar/contact_location az autópályán az elektronikus fizetést (ENC) http://www.noroaming.hu/product/enc-autopalya-kutyu-indulo-utdijjal-10-napra-hr/ elkerülni a szombati turnusváltást a főidényben a kompközlekedést viharban leállítják, így érdemes az időjárás jelentést utazás előtt megnézni kompkikőtő webkamerája https://www2.hak.hr/rmt/?l=135
2016
08
07
Sziasztok! Mi tegnap jöttünk haza a Rab szigetről. Fantasztikus volt. Ha szeretnétek túrázni, ajánlom a Kamenjakot. Az Antonius étteremben (Supetarska Draga) isteni kajákból, magyar nyelvű étlapból válogathattok. A fürdőzéssel egybekötött hajóút kihagyhatatlan.
2016
07
25
Sziasztok! Tegnap jöttünk meg Rabról. Kamporban laktunk, kilátással a tengerre... Közlekedés: Odafelé, kedden, kb. 8.45-re értünk a komphoz, a másodikkal már át is tudtunk menni. Visszafelé, vasárnap, 10.30-tól kb. 1 órát vártunk a kompra(ami folyamatosan közlekedett...). Bicajt is vittünk, használtuk is a dimbes-dombos tájakon.. :) Nekünk nem volt rossz tapasztalatunk, nem akart senki sem átverni. Minden nap máshova mentünk, Suha Punta, Lopar, Kampor, Rab és Jablanacnál )visszafelé) a Fjord. Gyönyörű hely!
2016
07
25
Az útdíj fizetésnél óvatosak és figyelmesek legyetek, ha euroval fizettek. Az összes kapunál módszeresen csaltak a visszajáróval, legalábbis én ezt tapasztaltam.
2014
08
11
Sziasztok! Valahol azt olvastam, hogy a kompon a személyek számát a sofőr nélkül kell megadni.Tud valaki ebben nekem hiteles infót adni? Köszönöm előre is!
2014
07
30
Egy kis infót tudok mondani Rabról és úgy egyébként az árakról. A komp 4 személlyel autóval 146 kuna,benzin 11-12 kuna.A bolti árak katasztrofálisak egyszerűen nevetséges.Amit tartósat lehet vigyünk magunkal otthonról.Beszélő viszonyban sincsenek az itteni árak az otthoniakkal..Szerintem a balatoni árak is csak jelenthetnek az itteninek.Pénzváltásnál kérdezni nem a kiirt árfolyamra hagyatkozni.Én a lopari konzum ban lévő váltót ajánlanám.A büfékben ha lehet előre tájékozódni az árakról.sok helyen veri az éttermi árakat.Előttem irt beszámoló alapján először az Eufemija éttermet próbáltuk ki,hát brutálisan jó a kaja.Hatalmas adagok és az 5 adag étel+ital 400 kunát kóstált.Nem is próbáltunk másikat itt minden van ami kell.Strandok kezdetlegesek éppúgy mint az infrastuktúra.Az embernek olyan érzése van mint a balatonon a hetvenes években.Sok a befejezetlen lepusztult épület.Szemetest az utcán elvétve találni.Na de nem is ezért mentünk rabra hanem strandolni.Bejártuk az összes strandot amit 1 hét engedett,ezek közül a kampori és a lopári sahara feletti kisebb strand jött be.A víz kristálytiszta.meleg kisgyerekkel a kampori kitűnő választás.Az ut mellett ne álljon meg senki,a parkoló fizetős.Nincs óradíj napot kell fizetni 15-30kuna helytől függően
2014
07
26
Sziasztok, Nekem ez a komp dolog meg mindig nem tiszta, Tehat..... Stinicabol indul es Misnjak ba erkezik?Oda ut 1 auto 81 kuna + meg a 2fo -28 kuna)???Ezek az aktualis arak?Amugy holnap indulunk,uticel -supetarska draga.Ez lenne a legjobb utvonal az uticelunkhoz? Elore is koszonom a valaszokat
2014
07
19
Sziasztok! A búvárközpontokról szeretnék kérni némi info-t, valaki írta, hogy van magyar oktató is. Jövő hét végén indulunk, a két fiunkkal, szívesen elvinnénk őket kipróbálni. Csomor Krisztián
2014
07
16
Szia! Igen van! Jó nyaralást! :)
2014
07
16
Sziasztok! Fontos kérdés : 2 hét múlva megyünk a Rab szigetre, és kocsival érkezünk viszont egész héten nem szeretnék volán mögé ülni, buszközlekedés van-e a szigeten : Lopar, Suha Punta, Banjol stb.? Kb. most ez a legfontosabb számomra. Köszönöm előre is válaszotokat : Klaudia
2014
05
26
Kedves Balázs! A szállás-igény kérdést kérem a központi e-mail címre irja meg. Az utazással kapcsolatban ezt a cikket javasoljuk még: http://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/kisgyerekkel-horvatorszagba-hova-es-hogyan-20131120
2014
05
24
Kérdésem,kérésem lenne ebbe kérném valaki segítségét. Lopár mennénk nyaralni két felnőtt és egy 5 éves kislány,kérésünk a következő lenne. Most mennénk elősször és a paradicsom part nevű strand közelében szeretnénk megszállni,és aki a strand közelében tudna apartmanos ,magánszállás jelegű lehetőséget ,cim,név ,rövid leírást azt megköszönném.Mikor érdemes menni éjszakai utazás ????
2014
05
24
Kérdésem,kérésem lenne ebbe kérném valaki segítségét. Lopár mennénk nyaralni két felnőtt és egy 5 éves kislány,kérésünk a következő lenne. Most mennénk elősször és a paradicsom part nevű strand közelében szeretnénk megszállni,és aki a strand közelében tudna apartmanos ,magánszállás jelegű lehetőséget ,cim,név ,rövid leírást azt megköszönném.Mikor érdemes menni éjszakai utazás ????
2013
08
05
Sziasztok! Én és kis családom immáron 5. nyarunkat fogjuk Rab szigeten tölteni,egyszerűen nem tudjuk megunni.Imádom amikor megérkezek a komppal a szigetre és megcsap az a mindent átható kellemes fűszer illat, teljes nyugalom. :) Kb olyan,mintha megérkeznék a második otthonomba,és hát a kedvenc éttermeimben már úgyis fogadnak minket,mint régi ismerősöket :)
2013
08
05
Szia! Köszönjük a terjedelmes beszémolót. :)
2013
08
05
Kicsit hosszabb beszámoló (most érkeztünk vissza Rabról...): Közlekedés: Katasztrófa. Főleg visszafelé. Aki ezt a kapus autópálya-rendszert kitalálta, forró olajban kéne hosszan sütögetni. Azért 550 kilométert nem 11 óra alatt kellene tudni megtenni. Odafelé éjjel mentünk, fárasztó volt ugyan, de a reggel 5 órás komppal simán át tudtunk menni a szigetre. Várni se kellett. Egyébként a kompok folyamatosan járnak és nem a menetrend szerint, tehát kábé tíz-tizenöt percenként érkezik komp a kikötőbe. Valószínűleg valamelyik okos horvát illetékesnek szemet szúrt a többórás várakozás a kompkikötőkben (néhány éve Split-Brac viszonylatban hét órát álltunk a tűző napon), így most négy komp járt állandóan. Tehát ez perfektül meg volt oldva. Viszont kitalálták helyette az autópálya-kapukat. Ha az M7-esen megy az ember, Gorican-nál az autópályán egy gombnyomással lehet jegyet kérni, amit majd Karlovac után egy újabb kapunál lehet kifizetni. Az automatával nincs gond (leszámítva azt a néhány tökorrút, akinek a gomb megnyomása is gondot okoz...mindig van, aki bőszen várja, hogy kinyissák neki az ablakot, pedig tényleg nincs bent senki). A fizetés viszont katasztrófa. Ha nincs kunád, és mondjuk európai módon kártyával szeretnél fizetni, akkor általában nincs baj (az összes kártya logója kint van a bódékon - Maestro, Eurocard-Mastercard, American Express...Visát nem láttam!), de előfordul, hogy a kezelőnek komoly problémát okoz a kártyával fizetés, és akkor feltartod az egész sort. Euróval nem szabad fizetni, mert nem adnak vissza, csak kunában! (van, hogy úgy sem). Szóval a karlovac utáni fizetést követően egy másik autópályán folytatódik az út, újabb automatikus jegyvétel, majd Zutva Lokánál újabb fizetés. Odafelé éjjel viszonylag gyorsan ment... Zutva Loka után a Velebit hegységen át visz az út, éjjel nem túl látványos, viszont elég kanyargós, aludni nem nagyon tud a család, mert hol jobbra, hol balra dől... Tegnapelőtt viszont napközben jöttünk visszafelé, tíz körül indultunk Rabról és a Karlovac előtti fizetőkapu előtt tizennégy kilométeres dugó volt! És 42 fok. Három óra alatt tudtunk annyira előregurulni, hogy a külső sávból le tudtunk hajtani a kártyás fizetési lehetőséghez. Itt mindenképpen érdemes kártyával fizetni, mert a készpénzes fizetés további három kilométer araszolás után lehetséges (ez a Rab-Gorican viszonylatban az egyetlen fizetőpont, ahol külön kapuk vannak a bankkártyával fizetők részére felállítva, ami tök jó, de információ erről csak közvetlenül a lehajtó előtt van, ha észreveszed, vagy ha nem takarja el a táblát egy kamion). Javaslom, hogy már a dugó elején a külső sávba váltsatok. Ja, még egy: Zágráb után a magyar határ felé két nagyobb benzinkút is van, de nem szabad a tankolást-pisilést idáig halogatni, mert háromnegyed órát is lehet várni a wc-re, vagy a tankolásra. Rab-sziget: Erre nincs jobb szó, gyönyörű. Mi Kamporban voltunk, ez azért jó, mert ez a szigeten végigvezető út egyik végpontja, tehát viszonylag csendes település. Ettől függetlenül minden van. Pékség, bolt, éttermek, búvárközpont, szép strand. Kisgyerekkel szinte kötelező ide jönni, mind a gonari öböl, mind a Veli Mel strand homokos, lassan mélyülő. Aki tud úszni, vagy búvárkodni akar, az is talál magának a Kamporból Gonar felé közvetlenül a parton vezető betonjárda mellett klassz helyeket. Mi a gonari-öböl partján béreltünk apartmant, tudom jó szívvel ajánlani a Villa Mare-t. Van nagy édesvizes medence, klíma, komplett konyha. Kocsival viszonylag bonyolult lejutni, rutin kell, mert szűk az út. Ha valahol szippantják az emésztőt, akkor akár háromnegyed órát is kell várni, mert két kocsi nem fér el egymás mellett. Rab városa kötelező látványosság, szép is lenne, ha nem csúfítaná el a sok kínai műanyagos bazár. Órát ne vegyetek, mind olcsó utánzat! A fagyi gombóconként 6 kuna, sokféle színű, de mindegyiknek ugyanolyan és émelyítően édes az íze. Mi maradtunk a bolti jégkrémnél. A város viszont szép, tipikus dalmát belváros templomokkal, sikátorokkal. Itt is van strand a kikötő után , betonos, de szép. Itt van egy grillbár is a Padova hotel után nem sokkal, nagyon finom (és viszonylag olcsó) a pizzájuk! Rabban van piac is (nem mentünk oda, utálom a halszagot, meg a tömeget), akit érdekel, találhat jó dolgokat. Nekünk a Diona boltlánt több, mint megfelelő volt. Minden kapható, ami kell. A szigeten legjobban a Suha Punta nevű rész tetszett, ide többször is eljöttünk. Igaz, hogy kavicsos a tengerpart (kerek kavicsos, nem éles), de a víz kristálytiszta, a part árnyékos, kulturált, egyszóval álomszép! Ide mindenképpen érdemes elmenni. Supetarska Dragán és Loparban nem voltunk, utálom a tömeget. A szigeten nagyon ajánlom a Kampor-Suha Punta elágazásnál lévő Eufemija éttermet, ez jött be leginkább. Jó a kaja, hideg a sör, jó fejek a pincérek. A \\\"Pizzeria Viktorija\\\" nevű helyet viszont kerüljétek. A pizza hideg és kemény volt, alig lehetett a késsel elvágni, a gyereknek almalé helyett sört(!) hozott a pincérlány, aztán \\\"Fanta limun\\\" helyett narancsost...és még drága is volt. Kártyával sem lehetett fizetni, minden más étteremben igen... Egy napot rászántunk egy hajós kirándulásra a sziget körül. Reggel kilenckor indultunk Rabból, a transzfert tartalmazta a borsos ár (220 kuna felnőtt, 110 kuna gyerek). A program szerint öt helyen tartottunk volna pihenőt, fürdéssel, stb, ebből a hajón már csak három lett. Három óra hajózás után megálltunk Goli Otokon, ez az ötvenes évektől a nyolcvanas évekig börtönsziget volt. Minden pusztul. Jó balkáni szokás szerint mindent szétvertek, most ott rohad az egész. Gyerekkel tilos mászkálni, mindenhol rozsdás vasak, drótok, dőlőfélben lévő épületek, derékig érő gaz. Ebben azért több fantázia van, mint amit nem hoztak ki belőle. A parton van egy büfé, bitang drága. Van egy stilizált, festett bútorlapból készült börtönablak, mögé lehet állni fényképezni...5 kunáért! Van egy kistraktor, ami körbevisz a szigeten, de olyan rövidre szabták az időt, hogy erre már nem is jutott volna időnk. A hajón sült halat ebédeltünk, ez volt a nap egyetlen pozitív élménye. Újabb egy óra hajózás után Sveti Grgur szigete következett, háromnegyed órát kaptunk kiszállásra, fürdésre, visszaszállásra... épp hogy vizesek lettünk. majd két órát hajóztunk egy öbölig, ahol lehorgonyoztunk és a hajóról be lehetett ugrani a vízbe... mi nem ugráltunk a gyerekkel... Végül fél óra múlva újabb egy órát mentünk vissza Rabba. Konklúzió: Ez nem ért egy fityinget sem. Van Kamporban egy búvárbázis, oda befizettük a gyereket, na az legalább megérte. 300 kunáért több, mint egy órát búvárkodtak egy magyar oktatóval, palackban-búvárruhában, láttak polipokat, nagy élmény volt! A visszautat már említettem, az elrontotta az egész hetünket.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től