Horvátország információs portál - Minden, ami Horvátország
Ajánlatkérés

Porec

Porec az Isztriai-félsziget nyugati felén, egy kis félszigeten fekszik. A városka közel két és fél ezer éves múlttal rendelkezik. Ma az Isztriai-félsziget legélénkebb idegenforgalmi központja.

porec A várost a rómaiak alapították Colonia Iulia Parentium néven. A Római Birodalom bukása után a gótok kirabolták Porecet, majd bizánci megszállás következett a városka életében. A bizánci uralom után frankok kezére került Porec. 1267-tõl - majd fél évezreden keresztül - a Velencei Köztársaság részét képezte a város. A velencei fennhatóság után ismét frank, majd osztrák uralom következett. A két világháború között Olaszországhoz tartozott. 1943. szeptember 10-én csatolták Jugoszláviához. 1990-ben lett a független Horvátország része.

Az óvárosban számos gyönyörû római- és velencei építmény fedezhetõ fel. Porec legjelentõsebb mûemléke az V. századi Euphrasius bazilika. A VI. században bizánci stílusban tovább bõvítették a templomot. 1998-ban az UNESCO világörökségének részévé nyilvánította az egyedi épületegyüttest.

Ajánlatunk a környéken: Umag és Rovinj

Orient Attila Üdvözlöm vagyok.
Kérem kövessen a Google rendszerében,
ahol további érdekes híreket osztok meg.

Hozzászólások (1)

2010
12
16
Minden évben Horvátországban nyaralunk, idén Isztriára szeretnénk menni. Kérdésem lenne, hogy Umag-ban, és Porecs-ben lehet-e a szállások és a központ között kisvasúttal közlekedni. Köszönettel venném, ha e-mail címemre válaszolnának. Üdvözlettel SA
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
9.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
24.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
21.900,-Ft / fő-től