Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Porec

Porec Horvátország északi partvidékén Umag és Rovinj között helyezkedik el. Ez a csodás tengerparti város könnyen elérhető Magyarország irányából. Budapest csupán 590 míg a letenyei határátkelő 360 kilométer távolságra esik. Porec nyaralás szempontjából tökéletes választás, hiszen itt található a legtöbb Kék zászló minősítésű strand Horvátországban. Vagy 10 kilométer hosszú partszakaszon 22 Kék zászlós strand kínálatából csemegézhetünk. Az igényes, tiszta strandok Neked is járnak, kezd el szervezni a nyaralásod most!

Porec Horvátország északi szegletében található. Porec egy igen különös város, ugyanis maga az óváros egy picinyke félszigeten terül el, míg az őt körül velő üdülőövezet (üdülőkomplexum), majd 10 kilométer hosszan, a Matedara városrésztől egészen a Zelena kerületig tart.

Porec óvárosa egy kis félszigeten fekszik

Porec nyaralás szempontjából tökéletes választás, hiszen a város méretéhez képest, itt található a legtöbb szálloda és Kék Zászlós strand! Ismerjük meg egy kicsit jobban ezt a picinyke földi paradicsomot.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Nyaralás a Porec-Riviérán

Rövid történelem
A várost a rómaiak alapították Colonia Iulia Parentium néven. A Római Birodalom bukása után a gótok kirabolták Porecet, majd bizánci megszállás következett a városka életében. A bizánci uralom után frankok kezére került Porec. 1267-től - majd fél évezreden keresztül - a Velencei Köztársaság részét képezte a város. A velencei fennhatóság után ismét frank, majd osztrák uralom következett. A két világháború között Olaszországhoz tartozott. 1943. szeptember 10-én csatolták Jugoszláviához. 1990-ben lett a független Horvátország része. Ma Porec Horvátország egyik legdinamikusabban növekvő és legnépszerűbb városa.

Óváros, látnivalók

Porec óvárosa egy kis félszigeten fekszik. Az óváros szabályos elrendezése még a római időkből való. A legtöbb épület a római- illetve a velencei időkből való. Kétség kívül, Porec első számú látványossága a VI. században épült, bizánci Euphrasius bazilika. További érdekes épületek, a Porec látnivalók oldalon találhatók.

Strandok

Egy poreci nyaralás legfontosabb kérdése: Hol fogunk strandolni? Porec strand zónája mintegy 10 kilométer hosszan nyúlik el (szinte mindenhol van valamilyen strand). A leghíresebb strandok a városi strand, a Plava- illetve a Zelena Laguna. Északon az Ulika, egy nudista strand. Az összes poreci strand apró kavicsos, illetve sziklás (betonozott). A tenger nagyon tiszta itt a Porec-Riviérán. Összesen 22 Kék Zászlós strand van itt. További infókat ezen az oldalon találunk.

Porec egy tökéletes választás
Festői kilátás tárul elénk a Borik strandról

Aquapark Porec

Porec déli végén a Zelena Laguna részen, pontosan a Zelena Laguna Hotel előtt, egy vízi vidámpark van. Több felfújható vízi várat, tornyot és vízi libikókát lehet kipróbálni, s mindezt nemcsak a gyerekeknek! Ha itt nyaralunk, ide mindenképpen látogassunk el!

Porec Aquapark a Zelena Laguna részen telálható
Felnőtteknek is ajánljuk!

Nyári programok

A nyár során, majdnem minden hétvégére jut valamilyen zenei, vagy kulturális program. Két esemény kiemelkedik a többi közül: a Giostra fesztivál, illetve a Poreci Delfin úszóbajnokság.

A Giostra fesztivál mintegy háromszáz éves hagyománnyal rendelkező viadal. Hosszú évszázadokon keresztül, a helyi nemesek és vállalkozó kedvű polgárok, minden évben összegyűltek egy kardversenyre. Ez a kardviadal tulajdonképpen egy zenés, eszegetős kulturális rendezvény volt. Amíg nappal a férfiak egymással küzdöttek, szépen elkészült az ebéd, melyhez sok vörösbor járt.

A Giostra fesztiválon éles küzdelem folyik
Érdekes látványosság Giostra fesztivál

A Poreci Delfin úszóbajnokságot minden nyár végén rendezik meg. Általában mi is be szoktunk számolni erről az eseményről. Egy nagyszabású nemzetközi úszó-fesztiválról van szó. Három távot teljesíthetnek a jelentkezők: 1500, 3000 illetve egy 5000 métert.

Természetesen mind ezeken túl, számos kisebb komoly és könnyűzenei, illetve tánc és diszkó rendezvény van a nyár során, pl Dance Star, Porec Rise Up festival.. Érdemes rendszeresen visszatérni a Horvátországinfóra, mert a legfontosabb eseményekről rendszeresen beszámolunk. Hátha a nyaralásunk bele esik valamelyik programba.

Gasztronómia, éttermek

A helyi gasztronómia kínálatra egyaránt jellemző a tengeri, halas felhozatal, illetve a Belső-Isztria domboldalain megtermelt növény-különlegességek. Porec környéke például hosszú évezredek óta híres bortermelő vidék. Egész Horvátországra a száraz (főként vörös) borok a jellemzők. Egyedül Porecnél állítanak elő édes borokat. Ezt a borfajtát Malvazija-nak hívják. A helyi speciális bortermesztésen kívül az Isztria belső falvaiban, sok szarvasgombát termelnek.

A Monte Rosso étterem Porec külterületén
A Monte Rosso étteremben kipróbálhatjuk a helyi ízeket

A Konoba Monte Rosso egy igen népszerű helyen fekszik. Porectől csupán 2 kilométerre, a Plava- és a Zenela lagúnák között. Egy Porec nyaralás alkalmával, érdemes ezt a tradicionális éttermet (birtokot) felkeresni. A hús- és halételek széles választéka, sült malac és helyi, termelői borok a felhozatal. Miközben az ebédünk elkészül, nyugodtan végigsétálhatjuk a birtokot, ahol szabadon mászkálnak a szamarak, lovak, bárányok és csirkék. Ha egyszer egy ilyen szép helyen nyaralunk, fedezzük fel a hagyományos életmódot és a tradicionális horvát konyhát.

Kirándulási lehetőségek

Porec az Isztriai félsziget déli oldalán található. Nyaralásunk alatt mindenképpen keressük fel a tengerpart további történelmi városait. Porectől északra fekszik Novigrad, Umag a szlovén oldalon pedig Piran és Koper. Délre Rovinj és Pula rendelkezik hasonlóan szép óvárossal mint Porec. Egyik nap autózzunk fel az Isztria hegyvidéki tájaira. Motovun, Hum és Pazin olyan kis hegyvidéki középkori városka melyet gyorsan és könnyen meg lehet közelíteni Porecből. Ha szeretjük a tengeri, hajós programokat akkor egy Brijuni szigettúrára vagy egy velencei kirándulásra fizessünk be.

Kellemes nyaralást!

Hozzászólások (2)

2015
07
01
Családosoknak is ajánljátok?
2014
06
10
Kedves Anikó! Elnézést hogy eddig nem válaszoltunk a kérdésére. Természetesen Porecnél és Umagánál is vannak a városokban közlekedő kisvonatok.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től