Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Plitvicei tavak

A Plitvicei tavak Horvátország egyik legszebb természeti képződménye. Helyileg Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik egy hegyvidéki területen (Budapest távolsága 470, míg a letenyei határátkelő 240 kilométer). A Plitvicei tavak nyáron a legszebb. Érdemes úgy kialakítani a nyaralásunk, hogy akár lefelé de inkább visszafelé, eltöltsünk egy napot a tórendszer felfedezésével. Ősszel illetve tavasszal is jó programlehetőség egy Plitvicei tavak kirándulás megszervezése. Ez esetben a javaslatunk az, hogy inkább ottalvós programot szervezzünk és másnap látogassunk ki a tengerpartra is. Az alábbiakban a Plitvicei tavak kialakulását, fontosabb látnivalóit, túra útvonalait, étkezési és szálláslehetőségeket mutatunk be. Ne gondolkozzunk annyi, idén Mi is fedezzük fel a Plitvicei tavakat!

 

Tematika → utazás | javasolt útvonal | rövid útvonal | nagy vízesés | árak gps | térkép | kirándulások

 

A Plitvicei tavak története

A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mind ezekből jól következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.

A Plitvicei tavak Horvátország egyik legismertebb természeti kincse
A Plitvicei tavak Horvátország egyik legszebb természeti kincse

A Plitvicei tavak tórendszer legmagasabb tava (Proscanski tó) 637 méteren található, míg a legalsó 503 méter magasan. A 134 méter szintkülönbségen csodálhatjuk meg a vízesések sorozatát.

Azt tapasztaljuk – és nagyon sok kérdést is kapunk – hogy a Plitvicei tavak évszaktól függetlenül, nagyon népszerű az Olvasóink között. Mi ezt csak alá tudjuk támasztani, tényleg nagyon szép a Plitvicei tavak, s minden Olvasónkat csak arra tudunk biztatni, szánjanak egy hétvégét ennek a természeti kincsnek a megismerésére. A következőkben az általunk javasolt útvonalat mutatjuk be, a legszebb vízeséseket, megfizethető árú szálláslehetőségeket.

 

Legnépszerűbb szállások Plitvicén

Ezeket a szállásokat foglaltátok a leggyakrabban a Plitvicei tavaknál (ez egy valós lista, mi gyűjtöttük össze manuálisan).

 

Plivicei tavak szállás – Kajta vendégház
Akár ki is tűzhetnék a magyar zászlót, annyian járnak ide

Kajta vendégház nagyon népszerű a Horvátországinfó olvasói között. Szép tiszta, színes és igényesen kialakított szobák bérelhetők, akár egy éjszakára is. A házigazda mindenkit személy szerint vár, még ha éjszaka érkezel akkor is. Reggel pedig bőséges reggeli fogad az étteremben. A II. bejárat – vagyis a Főbejárat – könnyen, gyalogosan elérhető innen. Ez az egyik legnépszerűbb szálláshely, ahova a magyarok járnak. :) További infó, foglalás itt!

 

Plivicei tavak szállás – Plitvicka vendégház
Modern, tiszta és igényes a Plitvicka vendégház

A Plitvicka vendégház festői szépségű környezetben, a Plitvicei tavaktól negyed órás sétára található. Teljesen felújított, modern és tiszta szobákkal, bőséges reggelivel várja a szállást kereső utazókat. Nagyon jó hír, hogy rengeteg magyar jár ide, így a tulajdonos széles mosollyal várja a magyar rendszámos utasokat. További infó, foglalás itt!

 

Plivicei tavak szállás – Jezero hotel
A szobánkból hallhatjuk a vízesések zuhogását

Végül, de nem utolsósorban, a Jezero Hotelt választjuk még szívesen. A hotelt rögtön a II. vagyis a főbejárat mellett találjuk. A teraszok a parkra néznek. Annyira közel van innen a tórendszer, hogy este hallatszanak a vízesések hangjai is. Bőséges reggeli, gyerek játszóház, pingpong, teke, beltéri medence és éjszakai bár is a felszereltséghez tartozik. Bátran foglaljuk itt szobát, nem ismeretlen erre sem a magyar szó. :) További infó, foglalás itt!

 

A tórendszer megközelítése

Javasolt útvonal: Plitvicei tavak autóval nagyon könnyen megközelíthető. A Budapesttől induló M7-es autópályán egyenesen kell haladni. Folyamatosan egyenesen tartunk egészen Zágrábig. Itt a tengerpart felé induló A1-es autópályán haladunk Karlovacig. Karlovac előtt már jól láthatóan ki van táblázva a Plitvicei tavak.

Így érjük el autóval a Plitvicei tavakat
Így érjük el autóval a Plitvicei tavakat

Ahol a nyíl mutatja, elhagyjuk az autópályát, majd a régi 1-es főúton, rövid vezetéssel elérjük a tórendszert. Azzal mindenképpen számoljunk, hogy a távolság Budapesttől 470 kilométer, így tempótól függően 4-5 órás vezetéssel lehet lent lenni. Amikor elérjük a Plitvicei tavakat, hajtsunk tovább, átmegyünk egy fahíd alatt, s rögtön az utána levő parkolóban táborozzunk le. Innen érjük el a Plitvicei tavak bejáratát.

 

A Plitvicei tavak felfedezése

Ahogy utaltunk rá a felső parkolónál érdemes leparkolni (GPS itt). Innen a kis fahídon keresztül érjük el a Plitvicei tavak bejáratát (aktuális belépőjegy árak, cím itt).

Ez a Plitvicei tavak bejárata
Ez a Plitvicei tavak bejárata

A belépőjegy hátulján illetve a bejárat utáni nagy térképen jól lehet látni, hogy több túraútvonal szeli körbe a Plitvicei tavakat. Az ajánlott útvonal a H jelzésű út, mely az általunk készített magyar nyelvű térképen is látható.

Plitvicei tavak térképe a látnivalókkal
Plitvicei tavak térképe a legfontosabb látnivalókkal

 

Most a 7-es pontnál állunk, s a helyi kisbusszal megyünk fel a Plitvice tavak legmagasabb pontjára és innen sétálunk lefelé a vízesések mentén. (Mivel a Plitvicei tavak útvonalai biztonságosan járhatók, így a felfelé utat gyalogosan is megtehetjük.)

Plitvice szállás – Boro vendégház

Boro vendégház: A Főbejárattól mindössze 1,5 kilométerre találjuk ezt a két szintes, hagyományos családi házat. Egyszerű berendezésű, gazdaságos szálláshelyei szintén népszerűek a Horvátországinfó látogatók között. Árak: 12.400,- a 2 fős szoba. További infó, foglalás itt!

 

Felső tavak

12 tó alkotja a felső tórendszert (Prošćansko, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko, Malo, Vir, Galovac, Milino, Gradinsko, Veliki Burget és Kozjak). A legfelső tó a Prošćansko, melyet a Matica folyó táplál (őt pedig a Bijela és Crna folyók). Most 637 méter magasan vagyunk. A kiépített turistaúton (fagerendákon) szép határozottan tartsunk lefelé. A Prošćansko tóból a Ciginovac és Okrugljak tavakba ömlik a kristálytiszta víz (1. pont a térképen).

Rögtön, ahogy elindulunk ilyen szép vízesések fogadnak :)
Rögtön, ahogy elindulunk ilyen szép vízesések fogadnak :)

Tudjuk kicsit fura, de rögtön ahogy elindulunk s pár tavat megkerülünk, ilyen szép táj vár ránk. :)

Mesebeli tájon halad az utunk
Mesebeli tájon halad az utunk

A felső tórendszer legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. Itt szinte mindenki megáll fényképezkedni. A Kozjak zárja a felső tórendszert.

Plitvice szállás – Pox apartman

Pox ház: Egy nagyon szép igazi alpesies megjelenésű – színes muskátlis, fehér ház – mely a Főbejárattól 3 kilométerre fekszik. Szintén az Olvasóink által letesztel szálláshely, így bátran lefoglalhatjuk. Árak: 12.500 a 2 fős szoba, reggeli 1800 ft. További infó, foglalás itt!

 

Közlekedés a Plitvicei tavaknál – gyalog, kisbusz, hajó

Akármilyen kondiba is legyünk, egy egész napos Plitvicei tavak kirándulás mindenkinek fárasztó. A Plitvicei tavak bejáratánál egy buszmegálló van, ahol ezekkel a dzsip jellegű buszokkal tudunk közlekedni a tórendszer mellett. Ha elfáradnánk, a jelzett útvonalak mentén, bárhonnan, gyorsan visszaérhetünk a bejárathoz. A térképen fekete színnel jelöljük a kisbusz útvonalát.

Ezzel a kisbusszal közlekedhetünk a Plitvicei tavaknál
Ezzel a kisbusszal közlekedhetünk a Plitvicei tavaknál

Ha az ajánlott útvonalon megnéztük a felső tavakat – a bejárattal szemben fekvő – Kozjak tóhoz érkezünk meg. Innen kis kiránduló hajóval tudunk továbbhajózni a Nagy rétig, illetve az alsó tavakhoz. A kishajó útvonala sötétkékkel van jelölve a térképen.

Ez a hajó visz át minket a Kozjak tavon
Ez a hajó visz át minket a Kozjak tavon

Nagyon fontos: a Plitvicei tavak busz- és hajójárata benne van a belépőjegy árában. Felszálláskor elkérhetik a belépőnket, így legyen kéznél és vigyázzunk rá!

Biztonságosan járhatók a Plitvicei tavak útvonalai
Biztonságosan járhatók a Plitvicei tavak útvonalai

A Plitvicei tavak útvonalai jól ki vannak jelezve és biztonságosan használhatók. Az idősebbeknek, de a Plitvicei tavak gyerekkel is biztonságosan járható. Ha elfáradnánk, bárhol megpihenhetünk. Kutyát is be lehet vinni, de csak pórázon lehet vezetni a kutyusokat. Sok utasunk kérdezte már: Babakocsival járható-e a Plitvicei tavak? Szerintünk nem, de volt már több olvasónk, aki babakocsival is végigjárta a Plitvicei tavak útvonalait.

A Plitvicei tavak nyáron a legforgalmasabb. Ha nyáron érkezünk, legyen nálunk elég ivóvíz.

 

Sokat foglalt szállások a Plitvicei tavaknál

 

Plitvice szállás – Glumac apartman

Glumac apartman : Főbejárattól 2,5 kilométerre fekvő, hagyományos jellegű, felújított apartmanház. Sok szállást foglaltak már itt az olvasóink. Árak: 15.000 Ft  a 2 személyes szoba, reggeli: 2500 Ft. További infó, foglalás itt!

 

Plitvice szállás – Tomljanovic apartman

Tomljanovic ház : Jezerce településen – a Főbejárattól 2,5 km-re – található ez a háromszintes családi ház. Egy kis játszótér található a ház, mellett, így gyerekes utasainknak is jó választás. A sok-sok magyar utas miatt, itt sem ismeretlen a magyar szó. Árak: 11.000 Ft 2 fős szoba, reggeli 2200,- 4 fős apartman: 18.000,- További infó, foglalás itt!

 

Plitvice úticsomag

 

Nagy rét és az alsó tavak

A kirándulóhajókon már megcsapja az éhes turisták orrát, a frissen sült kolbász illata. Ahogy kikötöttünk, máris mehetünk a grillteraszra ebédelni. Most a térképünk 3-as pontján járunk. Itt van wc-zési lehetőség és itt tudunk szuvenír ajándékokat venni az otthon maradt családtagjainknak.

Ebédelési lehetőség a Plitvicei tavaknál
Ebéd és pisi, utána jöhet a második menet

 

TIPP → foglaljunk szállást, itt a Nagy rét mögött!

Plivicei tavak szállás – Etno house
Saját jakuzzink is lehet a teraszon

Tudjuk, kicsit nehéz elképzelni, de itt a tó és a Nagy rét mögött, egy pinduri település húzódik meg. Az olvasóink kedvenc szálláshelye, a képen látható Etno házak. Nagyon különös, olykor tanyasias, máskor vadnyugati megjelenése van a birtoknak. A különös megjelenéshez modern felszerelés jár. Van külön edző-, gyerekszoba, szauna és van olyan lakrész is melyhez saját jakuzzi is tartozik. Ha elfáradnánk a Plitvicei tavak felfedezésében, ez a legjobb hely, hogy tökéletesen kipihenjük magunkat! :) További infó, foglalás itt!

 

Folytassuk a kirándulást!

A délutáni szieszta után a Plitvicei tavak alsó tórendszere következik. A Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és Novakovića Brod alkotják az alsó tórendszert, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el. Itt már közvetlenül a tó peremén kell haladnunk. Utunkat nagyra nőtt, békés pisztrángok kísérik végig.

Jól lakott kacsák és halak kísérnek utunkon
Jól lakott kacsák és halak kísérnek utunkon

 

A Plitvicei tavak növény és állatvilág

A tudósok a XIX. századtól foglalkoznak a Plitvicei tavakkal. A mai ismereteink szerint, közel 1300 növényfaj él ezen a kicsike területen. Főként a mohák és algák élnek nagy számban, de a nedves réteken különleges harangvirág, boglárka és orchidea fajok élnek meg. A Plitvicei tavak növényvilága annyira különleges, hogy a IUCN Vörös listáján is számon tartják. Az állatok közül a leghíresebb a barna medve, mely nem nagyon látogatja a turisták által birtokolt erdei utakat. Közel 350-féle lepke, 50 emlős, 20 denevérfaj és közel 200 madárfaj őshonos itt. A legszembetűnőbb állat a pisztráng. Majd minden fajtája megtalálható itt.

 

Plitvicei tavak térképe a látnivalókkal
Plitvicei tavak térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Plitvicei tavak látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

A Nagy vízesés

Egy kanyonban haladunk folyamatosan, majd egy "S" formájú hídon érjük el az alsó vízeséseket.

Ezen az S hídon áthaladva érjük el a Nagy vízesést
Ezen az S hídon áthaladva érjük el a Nagy vízesést

A Plitvicei tavak látnivalói közül kétség kívül a Nagy vízesés a legimpozánsabb. Ez a vízesés Horvátország legmagasabb / legnagyobb vízesése. Magassága 78 méter. A Nagy vízesés nemcsak méterében de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig ez a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett. A Nagy vízesést tápláló folyó innen 3 kilométerre délre, a Prijeka kosa lábánál ered és itt csatlakozik a Plitvicei tavakhoz. A Nagy vízesés esőzésekkor és a tavaszi hóolvadáskor nyújtja a legszebb látványt. Nyáron a nagy szárazságban alig csöpörög. A térkép 9-es pontján állunk jelen pillanatban.

Monumentális látnivaló a Plitvicei tavak végén a Nagy vízesés
Monumentális látnivaló a Plitvicei tavak végén a Nagy vízesés

A Nagy vízesés permetében való felfrissülés után egy kemény túra következik, ugyanis vissza kell másznunk a kanyonból a sziklafal tetejére. Hál istennek több pihenő van a felfelé vezető úton, így nem kell egyszerre letudni ezt a kaptatót. Az alsó buszállomás felé, a korláton túl egy kiugró sziklát találunk. Ide érdemes kimászni még és egy-egy csodálatos felvételt készíteni a mögöttünk látható vízi csodáról. A Plitvicei tavak látnivalóiról, vízeséseiről összességében elmondható, hogy bármely sziklaszirten, vízesés előtt is álljunk meg, csodálatos háttérképeket készíthetünk. Ha felértünk az alsó buszmegállóba, a kisbusz visz vissza a bejárathoz.

A javasolt útvonal időtartalma 4-6 óra.

 

Plitvice szállás – Izvor tanya

Izvor tanya: Ez a tanya egy picit már messzebb fekszik a Plitvicei tavak bejáratától, viszont mi bármikor szívesen szállást foglalnánk itt. 6 km-re járunk a Főbejárattól. Egy zöld terület, kellős közepén található ez a ház. Reggelizés közben a teraszról a zöld mezőre, domboldalra nyílik kilátás. Árak: 12.400,- 2 fős szoba, reggeli 3100,- További infó, foglalás itt!

 

Rövid túra a Plitvicei tavaknál

A Plitvicei tavak két rövidített útvonallal is rendelkezik. Ezt akkor javasoljuk, ha kevés időnk van, vagy ha a nagy hőségben (nyáron) nem akarunk annyit menni, vagy pici gyerekkel, idős szülőkkel érkezünk. A legrövidebb útvonal a főbejárattól indul, felmegy a felső tavakhoz, majd visszajön a főbejárathoz (2-es bejárat). Ez 2-3 órát vesz igénybe. A hivatalos térképen ez az E jelű túra.

A másik rövidített útvonal szintén a főbejárattól (1-es bejárat) indul. Kapásból hajóval lemegy a nagy réthez, majd a Plitvicei tavak nagy vízeséséhez és busszal tér vissza a főbejárathoz. Idő tekintetében, ez a túra egy órával több, vagyis 3-4 óra alatt járható végig. A hivatalos térképen ez az F jelű túra.

 

Plitvice úticsomag

 

A Plitvicei tavak belépő árai 2018-ban

Olcsó szállásokért kattints IDE!

Jegy árak 2018 július 1 és augusztus 31 között:
felnőtt: 16 óráig 250 kuna, 16ó után 150 kuna
tanuló: 16 óráig 160 kuna, 16ó után 100 kuna
gyerek: 16 óráig 110 kuna, 16ó után 50 kn (7 és 18 év között)
7 év alatt ingyenes
15 fő feletti csoportnál: 16 óráig 250 kuna, 16ó után 150 kuna

Jegy árak 2018 ápr 30 és juni 1 illetve szept 1, okt 31 között:
felnőtt 150 kuna, tanuló 100 kuna, gyerek 80 kuna, 7 év alatt ingyenes
15 fő feletti csoportnál: 130 kuna

Jegy árak 2018 jan 1 és márc 31 illetve nov 1, dec 31 között:
felnőtt 55 kuna, tanuló 45 kuna, gyerek 35 kuna, 7 év alatt ingyenes
15 fő feletti csoportnál: 50 kuna

 

A Plitvicei tavak nyitva tartása (ünnepnapokon is) minden nap reggel 7 és este 8 vagyis 20 óra között. A Plitvicei tavak belépő árai magukban foglalják a nemzeti park területén levő járművek használatának díjait is, így a kis hajóért illetve a buszozásért nem kell már külön fizetni.

A Plitvicei tavak kutyával is látogatható, viszont a póráz használata kötelező!

Plitvice tavak címe: HR 53231 Plitvička jezera. A parkoló GPS koordinátái ITT.

Hivatalos weboldal (itt lehet csoportoknak bejelentkezni): http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en

Autópályadíjak: 68 kuna / út

Ne feledd! Ha több napra érkezel, ez a legnépszerűbb szállás az olvasóink között:

Plivicei tavak szállás – Kajta vendégház
Akár ki is tűzhetnék a magyar zászlót, annyian járnak ide

Kajta vendégház nagyon népszerű a Horvátországinfó olvasói között. Szép tiszta, színes és igényesen kialakított szobák bérelhetők, akár egy éjszakára is. A házigazda mindenkit személy szerint vár, még ha éjszaka érkezel akkor is. Reggel pedig bőséges reggeli fogad az étteremben. A II. bejárat – vagyis a Főbejárat – könnyen, gyalogosan elérhető innen. Ez az egyik legnépszerűbb szálláshely, ahova a magyarok járnak. :) További infó, foglalás itt!

 

Szuvenírek – avagy, mit vigyünk haza?  

Mivel a Plitvicei tavak egy hegyvidéki területen helyezkedik el, így itt kicsivel másabb ajándéktárgyak vannak mint a tengerparton. Nagyon sok fából készült konyhai, mindennapi életben használatos cuccal fogunk találkozni. Ha helyi jellegű ajándékot szeretnénk vásárolni, ezekből érdemes választani. Ha férfiaknak szánunk ajándékot, akkor helyi pálinkát is vehetünk, nőknek pedig mézet, lekvárt. Mindezek mellett természetesen megtalálhatók a kerámia hűtőmágnesek, különböző szokásos kütyük.

Vásárlás a Plitvicei tavaknál
Vásárlás a Plitvicei tavaknál

 

Fizetés bankkártyával

A Plitvicei tavak bankkártyát is elfogad. Ezek az elfogadott bankkártya típusok: Visa, Mactercard, Maestro

 

Bevásárlás

A Plitvicei tavaktól délre, az 1-es főút mellett található a Robni Centar élelmiszerbolt. Itt tudunk bevásárolni a legkönnyebben (GPS).

 

Plitvicei tavak térképe a látnivalókkal
Plitvicei tavak térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Plitvicei tavak látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Időjárás

Így alakul a Plitvicei tavak időjárása az év során

Hegyvidéki jellegű a Plitvicei tavak időjárására. Éves csapadékmennyisége 1500 mm, átlaghőmérséklete 7,9 fok. Január és a december a leghidegebb ilyenkor 2,2 fok az átlaghőmérséklet, s a tavak be szoktak fagyni. A legmelegebb hónap a július és az augusztus. A tavak vízhőmérséklete 10 fok körül van, de 20 fok fölé sose megy. A Plitvicei tavak időjárása tavasszal és ősszel is igen kellemes. Főként kirándulásokhoz alkalmazkodik a legjobban. Ilyenkor azért esőkabátot is érdemes magunkkal vinni, hiszen bármikor jöhet egy záporeső.

Plitvicei Tavak szállás – Plitvica Lodge
A Plitvica Lodge ilyen szép megterített asztallal vár :)

Végül, de nem utolsósorban a Plitvica Lodge is egy tökéletes választás, ha elfáradunk volna a tórendszer felfedezésében. Ilyen szépen megterített asztalok várják a betévedő turistákat! További infó, foglalás itt!

 

Plitvicei tavak megközelítése

Plitvicei tavak autóval: Magyarország felől először a horvát A4-es autópályán Zágrábig tartunk. Zágráb után a tengerpart felé tartó A1-es A7-es autópálya közös szakaszán Karlovacig haladunk. Itt letérünk a régi 1-es jelű főútra. Az autópályán jól ki lesz táblázva a Plitvicei lehajtó. Karlovactól a Slunj, Grabovac, Plitvice útvonalon haladunk tovább. 75 kilométert kell megtennünk ezen a kellemes, erdős útszakaszon. Ha megérkeztünk a Plitvicei tavakhoz az alsó, vagyis a déli parkolónál érdemes megállni, mert innen érjük el a nemzeti park főbejáratát.

Plitvicei tavak busszal: Zágrábból indulnak buszjáratok a Plitvicei tavak irányába. A Zadar illetve a Split felé tartó buszokra kell felszállni. Ha a Plitvicei tavaktól buszozunk tovább, számítsunk kisebb-nagyobb késésekre, mert sokszor bedugul az 1-es főút. A buszmegálló pontosan a déli bejárat előtti parkolónál van.

 

Ősszel, tavasszal, de akár télen is!

Bármely évszakban is látogassunk ide, a Plitvicei tavak látnivalók sokaságával vár ránk. A Plitvicei tavak ősszel és télen is népszerű. Arra azonban figyeljünk oda, hogy ősz végén, télen nagyon hamar lemegy a nap az amúgy is kanyon szerű szurdokban, így lényegesen kevesebb időnk marad a tórendszer felfedezésére. Ha nedves időjárási körülmények között készülünk ide, gumicsizmát, illetve vízálló cipőt, bakancsot is vigyünk magunkkal.

A Plitvicei tavak ősszel is nagyon szép
A Plitvicei tavak ősszel is nagyon szép

Ha van elég affinitásunk és forró teánk hozzá, a Plitvicei tavak télen teljesen más arcát mutatja, mint amit eddig megszokhattunk. Szinte csak Mi vagyunk és ez a mesebeli jégország. :) 

Mesebeli látvány a Plitvicei tavak télen
Mesebeli látvány a Plitvicei tavak télen

 

Kirándulási lehetőségek

Mi mindig is azon a véleményen voltunk, ha már ennyit utazunk és ilyen szép helyre ellátogatunk, érdemes még minimum 1 napot a környéken eltölteni (mondjuk egy hétvégét). A Plitvicei tavak önmagában olyan szép, hogy egy teljes napot elvisz. Egy csodaszép, zöldellő hegyvidéki tájon járunk. Itt a helyi erdőben van több túraútvonal is. A kisebbik táv 9, míg a haladó 21 kilométer hosszúságú. Érdemes valamelyiket végigsétálni.

Slunj vízeséses városa egy tökéletes kirándulási lehetőség
Slunj vízeséses városa egy tökéletes kirándulási lehetőség

A legtöbb felhasználónk Slunj településnél ragad az autójuk szélvédőjére, annyira különös ez a vízesésváros. Slunj – avagy magyar nevén Szulin – tényleg olyan, ami a kocsikból látszódik. A vízesések csak úgy átjárnak az egyes házak között mintha járdák lennének. Slunj is egy olyan hely, amit sok érdekes látnivalót kínál a Plitvicei tavak környékén. Ugyanitt raftingolásra is lehetőség van.

 

Irány a tenger!

A tökéletes Plitvicei tavak kirándulás a tengerparton ér véget. Innen már alig egy órás vezetéssel elérjük Senjt, vagy ha délre tartunk, másfél óra és Zadarnál járunk. Mindig is azon a véleményen voltunk, érdemes úgy kialakítani egy nyaralást, vagy őszi kirándulást, hogy minél többet lássuk közben Horvátországból. A Plitvicei tavak pontosan egy olyan úticél, mely közel fekszik Magyarországhoz, s innen már csak egy lépés a mindig napos Dalmácia.

Bármilyen nehéz is elhinni, de Zadar is elérhető távolságra van a Plitvicei tavaktól
Bármilyen nehéz is elhinni, de Zadar is elérhető távolságra van a Plitvicei tavaktól

Másnap – hazafele jövet – még jó napot napozhatunk a tengerparton, még egy grillezett tintahalat ehetünk, s melegséggel feltöltődve érkezünk haza.

 

Plitvicei tavak Budapest távolsága: 500 km

 

Közösségi csatornáink

Plitvicei pinjeink
Plitvicei tavak G+ gyűjteményünk

 

Ezek is érdekelhetik:
Krka Nemzeti Park
Kornati Nemzeti Park
Brijuni Nemzeti Park
Senj

A Plitvicei tavak az egyik népszerű témánk a Horvátországinfón. A fontosabb túra útvonakról itt írunk részletesen. Legnépszerűbb szállások itt, őszi fotók, téli fotók, végül a részletes időjárás előrejelzést itt találjuk.

Kellemes kirándulást!

Hozzászólások (84)

2017
10
22
Október 14-én szép időben sikerült végig járni a vízeséseket. A 2 parkolóból indultunk a vonattal St 3 bejáróhoz és onnan a H túrát jártuk végig lejt menetben. Jó döntésnek bizonyult mert a hajó P2 állomásról soron kívül indult mert a másik kikötőben (P3) százak várták a befutást. A nagy vízesés után St1 felszállás a vonatra és irány a parkoló.
2017
09
19
Kedves János! 1. csoportoknak kötelező előre bejelentkezniük. Ez a hivatalos email cím: info@np-plitvicka-jezera.hr 2. S csoport esetében van kedvezményen árú belépő! Jó kirándulást!
2017
09
19
Tisztelt Horvátországinfo! Szeptember 28-án (csütörtökön) egynapos kirándulásra megyünk Balatonfenyvesről a Plitvicei tavakhoz autóbusszal, összesen 47-en. Kérdéseim: 1. Szükséges-e előre lefoglalni a belépőjegyeket, vagy ott a helyszínen megvásárolhatjuk? 2. Ez egy nyugdíjas csoport, sok 70 év fölötti taggal. Mennyibe kerül a csoportos belépő/fő? Van-e esetleg valamilyen kedvezmény az életkor szerint? Üdvözlettel: Fekete János
2017
08
26
Érdeklődnék, hogy lehet-e csónakázni, és ha igen, mennyibe kerül?
2017
08
21
Aug 12- én voltam ott, a csoportos belépő egyes utazási irodák által írtösszegekkel ellentétben tényleg 160 Kuna. Mivel a tó egy medencében fekszik, nagyon meleg tud lenni. Érdemes a hátizsákba (pl . pulcsiba csomagolva) megfelelő mennyiségű ásványvizet vinni. A vendéglőkben az asztalon nincs víz ! Csak pénzértlehet rendelni sört, ásványvizet stb. Fürdeni tilos, de titokban sem tudsz, mert olyan nagy a forgalom (legalábbis hét végén) Szerintem, ha lehet, hét közben érdemesebb menni. Fényképezéskor, de főleg videózáskor zavaró lehet, hogy a mögötted elhaladó forgalom a deszkapallót belengeti, mozgatja. Macskát is láttam pórázon veztni. A víz az egyik tónál (de csak ott) irtó koszos, habos volt. Másútt viszont szép tiszta, néhol mintha gőzölgött volna. Az egyik tónál belenyúltam, kellemes langyos volt a víz. A "vonatot" ami inkább busz, többször is használhatod, de csak 3 helyen áll meg, azaz a két végállomást kivéve csak egy helyen, a tó bejárati oldalán, a hajóállomásnál ! Útvonal tervezéskor vedd figyelembe ! (Kőnigsbergi hidak relytélye :-) )
2017
08
21
Varasd vára vasárnap délután egy órakor bezár ! Ha később mentek, az idegenvezető tud intézkedni !
2017
08
21
A hajó a nagy forgalmi torlódások, hosszú sorbanállás miatt csak egyszer használható! Ezt bélyegzéssel oldják meg. A két hajójárat helyett csak egy " körjárat" van. Ha már fent vagy a hajón, ott maradhatsz, ott szállsz ki ahol akarsz. A parkon kívül, ha szemben állsz a főbejárattal, egészen baloldalt van egy bazársor, ahol az egyikben képeslaptól kezdve ásványvízig majdnem mindent megvehetsz, (ráadásul bankkártyával is) a parkban levő büfékhez, üzletekhez képest kb fele annyiért ! Vásárolni rizses csokit, stb még a Slunj városi áruházban is jól lehet (bankkártyát is elfogadnak)
2017
08
01
Hoppá! Nem voltam elég figyelmes és nem olvastam tovább.. :( Meg találtam már,le van írva. :D
2017
08
01
Helló! Engem az érdekelne,hogy a belépő ára az már magába foglalja a hajó utat is meg azt a buszos vonatot is? Vagy külön fizetendő?
2017
07
31
Üdv kérdésem a következő lenne: Van e valami település név amit Navigációba belehet e írni ami esetleg közvetlen a főbejárat mellett azaz a Déli oldalon található. (SZÁMOMRA kissé nehézkes ez a megközelíthetőség főleg ha pont ellenkező oldalról Medulin felől szeretném meg közelíteni a parkot előre is köszönöm a választ.)
2017
07
09
Hello! Meg tudnátok mondani, hogy lehet e még fürdeni a tavaknál valahol. Elég régen voltunk és akkor még lehetett egy helyen ahova kishajóval lehetett elmenni. Most ismét megyünk a gyerekekkel. Köszönöm.
2017
06
29
Valaki tudna válaszolni arra , hogy lehet-e a helyszínen előre venni jegyet a következő napra?
2017
06
09
Hááát.. kutyát be lehet vinni az biztos. A természet védelme érdekében póráz az kötelező. Más emberek védelme érdekében - mert azért igen sokan tudnak lenni a tavaknál - szájkosár is jó ha van. Szerintünk a hajóra szájkosárral felmehet, ugyanez van a busznál is. Sokkal több mindentől nem különböznek ezek a járművek, mint a sima közlekedésiek.. Tehát a válasz, hogy szájkosárral mennie kéne. Kutya kakis zacskó és kutyaútlevél mindenképpen legyen kéznél. Javasolnám hogy vizet is vigyél mert nem túl jó ha a kutya beleiszik a tavakba. Egyrészt zavarja a környezeti értékeke, másrészt beleeshet.
2017
06
09
Sziasztok! Mi kutyussal szeretnénk menni, kérdés hogy a kisbuszra és a hajóra is felengedig a nem éppen aprócska chow chow családtagot?
2017
06
06
Köszönöm a segítséget!
2017
06
06
Kedves Katalin! Nekünk sem szoktak válaszolni.. Se ők, se más idegenforgalmi hivatal, más állami szerv. A magyar képviseletnél lehet még próbálkozni. Van valahol magyar kapcsolat is: http://croatia.hr/hu-HU
2017
06
05
Mi a teendő abban az esetben ha a park a megadott e-mail címen nem válaszol a bejelentkezesre?? 50 fővel megyünk június 17-én és egyetlen egy e-mail re se kaptam még választ! Azért nem hívom őket mert a szó elszáll! Köszi a segítséget előre is!
2017
05
16
Kérdéseim: - Lehet-e a helyszínen előre venni jegyet a következő napra? - Két teljes napot szeretnénk eltölteni a parkban, ezért, a meglévő útvonal terveket variálnunk kellene. Sajnos az eddig látott térképeken nem látszik tisztán, hogy át lehet-e jutni a másik útra vagy sem. Létezik, sokkal részletesebb térkép? - A hajóút egy napon belül többször igénybe vehető? Hány perces a hajóút P2-ből P3-ba? Köszönöm a választ
2017
05
10
Érdeklődni szeretnék, hogy a Pünkösdi hétvégén nyitva lesz e a Park?
2017
05
09
Ideiglenes diákigazolványt szerintetek elfogadnak? Olyan nyomi a suli, hogy még mindig nem kaptuk meg a párommal a januárban rendelt igazolványokat. De azért nem mindegy, hogy 180 vagy 110 kuna főszezonban. Köszönöm előre is! :)
2017
05
04
Kedves György! Többször szóba került már a kérdés, csoporttal előre be kell jelentkezni. Ez a nemzeti park hivatalos email címe: info@np-plitvicka-jezera.hr Egyébként ekkora létszámnál kedvezményes belépő van.
2017
05
04
Május 6-án szeretnénk menni, 40 emberrel, busszal. Érdeklődni szeretnénk, hogy van-e lehetőség elővételben jegyet lefoglalni? Ha nincs, kell-e a pénztárnál sokat várni? Kb 9órára lennénk ott. Választ előre is köszönjük. György / Zalaegerszeg/
2017
04
27
Erdeklodnek, hogy euroval lehet e fizetni /belepo+etel ital/ vagy csak kuna? Koszonom
2017
04
25
Köszönöm szépen a részletes infót! :)
2017
04
25
Szia Klára! Először is GRATULÁCIÓNK!! :) A tó környéke ami lapos terület. Itt a térkép: http://horvatorszaginfo.hu/helyseg-galeria/plitvicei-tavak/plitvice-terkep.jpg Az 5ös vízesés, a tó, illetve lefelé egészen a 4-es számú átjáróig. Itt a nagy tér, itt tudtok enni és van wc is: https://www.google.hu/maps/@44.8939084,15.6035032,3a,75y,305.19h,85.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sVtD9CyH3t7-Txuf8aGec3Q!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Jó utat!
2017
04
24
Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni, hogy 6 hónapos terhesen (tehát még nem túlméretes pocakkal) melyik útvonal ajánlott? Ami könnyen bejárható, nem kell hegyet mászni vagy veszélyes helyeken menni? Májusban mennénk. Illetve az éttermeknél, büféknél van mosdó? Előre is nagyon köszönöm a választ!
2017
04
22
Sziasztok! Mi 4 éve igenis végig jártuk az egészet babakocsival, és kényelmesebb volt, mind cipelni a gyereket is... Nagykerekü babakocsi kell ;)
2017
04
13
Igen, elfogad!
2017
04
13
Szeretném megkérdezni, hogy OTP MasterCard-al lehet fizetni a Plitvicei Nemzeti parkban? A park honlapján nem találtam erre vonatkozó infót :( Köszönöm
2017
04
11
Szia! Babakocsival felejtős, semennyire. Kenguruzsák
2017
04
11
Szia. 1,5 éves gyerekkel mennénk. Mennyire lehet babakocsival közlekedni? Köszi a választ.
2017
04
10
Információink szerint nyitva van!
2017
04
07
Szeretném megkérdezni,hogy húsvét héfőn nyitva lesz-e a park?Köszönöm
2017
04
04
Érdeklődnék, hogy a park ünnepnapokon zárva tart?
2017
03
17
Május elején lenne a fotózás arra gondoltunk talán akkor mèg nincsenek olyan sokan ès nem hètvègèn mennènk azon belül is a naplemente előtt 2-3 órával készítenénk a képeket. Igazàbòl azt nem tudom hogy kell e emiatt valamifèle engedèlyt kérni vagy pluszba fizetni vagy csak megyünk megvesszük szokványosan a jegyeket mint mások és bent meg csinálnánk képeket. Hortvátul sajnos nem tudok infirmációt kérni. Esetleg megoldható lenne hogy Önök utána érdeklődnének? Nagyon hálás lennék érte. ☺ Üdvözlettel: Szücs Zsófia
2017
03
17
Szia! Elég ritkán érkezik jegyes fotózásos kérdés, illetve erre nincs is külön regula. Ez a park hivatalos e-mail címe: info@np-plitvicka-jezera.hr. Az hogy a plitvice.hu-n nem válaszolnak, inkább nem minősítenénk, mi szoktunk. Mind e mellett meg kell jegyeznem, ha eddig mi horvátoktól angol nyelven információt kértünk (akár a Plitvicei tavaktól, autópálya ügynökségtől, meteorológiai hivataltól) arra rendszerint nem érkezett válasz, csak akkor ha a kérést horvátra lefordíttattuk. A privát véleményünk az hogy azért kellemes melegnek kéne lennie egy fotózáshoz, ilyenkor már viszont sokan vannak, így eléggé körülményesnek tűnik elsőre a kérdés kivitelezése. Minden esetre, sok sikert hozzá! :)
2017
03
17
Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy ha mi a párommal a parkba szeretnénk tartani a jegyes fotózásunkat miket kell figyelembe vennünk, mik lennéne a feltételei? Egy e-mailt már írtam az info@plitvice.hu-ra ezzel kapcsolatban de sajnos nem kaptam rá választ. Gondoltam talán itt kapok információt. Előre is köszönöm! Szücs Zsófia
2017
03
13
Kedves Felhasználók! Információink szerint a Plitvicei tavak előzetes regisztrációt csak csoportok esetében – vagyis 15 fő felett – kér. Légyszíves másoljátok be, honnan érkeznek ellenkező információk. Ez egyébként a park hivatalos weboldala: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en Hozzátennénk az üzemeltetők, többszöri kérés után sem hajlandók megoldani az online jegyvételi lehetőséget (valahogy ez nem fontos a számukra) de hotel szobát lehet foglalni. Reméljük Horvátországba is hamarosan elér a fejlődés és megoldják úgy globálisan, hogy lehessen Plitvicei tavak jegyet, autópálya jegyet venni előzetesen...
2017
03
12
Üdvözlöm. Mi március 18.-án megyünk a tavakhoz, de nem tudunk róla hogy előre rendelni kell a jegyet a tavakhoz ,Ha mégis akkor segítséget kérek hogy hol lehet foglalni jegyet ,mert 10 fővel mennénk. Előre is köszönöm.
2017
03
04
Azt hallottuk, hogy 2017-től belépőjegyeket előre kell foglalni,mert korlátozták a látogatók számát. Igaz lehet? Hol lehet ez ügyben érdeklődni? Köszi
2017
02
28
Köszönöm szépen a választ! Üdvözlettel: István
2017
02
28
Kedves István! Erre igy nem tudunk egyértelmű választ adni, a szállodával kell konkrétan leegyeztetni. Nem gondoljuk, hogy ne mondanának igazat...
2017
02
27
Üdvözlet! Érdeklődök, hogy valós az az infó, hogy ha a szállodában lebélyegeztetjük a plitvicei belépő jegyet, akkor az egyszeri belépőt is addig használhatjuk, amíg a szállodában tartózkodunk. Köszönettel: István
2017
02
24
Szia! Mi ilyenről nem tudunk a Plitvicei tavak szabadon látogatható. Egyébként nem is lenne kivitelezhető ez az előzetes bejelentkezés.
2017
02
23
Szeretnék információt kérni arról, hogy 2017-ben állítólag csak előzetes regisztráció után lehet a Plitvicei tavakhoz belépőjegyet venni? Ez tényleg így van-e és hol kell regisztrálni? Köszönöm előre is a választ.
2017
01
04
Pünkösdkor nyitva van a park? Mi 7 éve mentünk, akkor rendben volt, de most megijedtem kicsit az "ünnepnapok kivételével"-től. Mi 10-en megyünk, most foglaltam szállást a Korana kempingben...
2016
10
27
a közelben van kemping faházakkal( 2 SZEMÉLYES 10 EZERÉRT) SÁTRAT SEM KELL ÁLLÍTANI. EGY ÉJSZAKÁRA TÖKÉLETES DE VAN TÖBBSZEMÉLYES IS.
2016
10
14
Szia! Kis gyerekkel kisebb túrának érdemes neki indulni. Akármelyik túrára is mentek bárhol könnyen vissza lehet fordulni. Van kisbusz, így busszal is vissza lehet menni ha elfáradnátok.
2016
10
11
Engem az érdekelne, hogy 4 éves és 6 éves gyermekkel a H túrát meg lehet-e csinálni? Birnák-e a gyaloglást? Mennyire megterhelő? Köszi!
2016
09
04
Leher eoroval fizetni vagy bankkartyaval? Udvozlettel Andrea
2016
08
31
Kedves Éva ! igen benne van a H vonalon voltunk júliús elején,nagyon szép, felkell készülni mert elég hosszúaz útvonal kb.5-6 óra és emelkedök , sőt lépcsözetes rész is van bőven de megéri.
2016
08
22
Helló! A Plitvicei Nemzeti Park belépőjében benne vannak a helyi buszok és kishajók használatának árai? Ha nem, honnan kaphatok információt ezek árairól? A H túra vonala nagyon csábító :) Előre is köszönöm a választ. :)
2016
08
22
A megközelítés egy kicsit megtévesztő ami a parkolókat illeti. Ugyanis a dél felé emelkedik az út, tehát az ALSÓ parkoló van ÉSZAKABBRA, és a FELJEBB lévő DÉLEBBRE. Tehát olyan nincs, hogy "alsó, vagyis a déli parkoló" . Vagy alsó (északi), vagy déli (felső). És ez kizáró vagy.
2016
08
06
Valyon lehet fizetni euroval vagy Visa kartyaval ? Elore is koszonom a valaszt :)
2016
06
20
Kérdés: 2016 06.25-én nyitva lesz e a park, mert olvastuk hogy az ünnepnap? Köszönöm
2015
09
08
ha tobb napig vagy a szalodaban lehet a jegyet ervenyesiteni a 2. napra kerdesem, hanyszor lehet/ 3/ 4/ 6? ha valaki tudja koszonom a valaszt frank
2015
09
08
vadasz t. melyik hetvege? en szept kozepe mennek frank
2015
09
08
Szia! Vagy a Fórumba írd meg vagy a FB oldalunkra, bejegyzésként s mi ezt kiemeljük és a többi felhasználó részére is láthatóvá tesszük (megosztjuk)
2015
09
08
Helló! Barátnőmmel lemegyünk a hétvégére autóval. Van még 2 kényelmes hely az autóban. Lenne valakiknek kedve még jönni? Jobban megérné ha 4 fele menne az üzemanyag. 06309599162
2015
09
02
hétvégén szeretnénk menni:)pontos árakat tudna esetleg valaki irni,köszönöm
2015
08
14
Magyar ftba mennyi kb a belépő és itt teljesen más árakat irnak mint a rendes Plitvice. Hu-n akkor most hány kn egy felnőtt mdg hany kn a gyerek?
2015
06
11
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy kutyákat lehet vinni a tavakhoz? előre is köszönöm!
2015
06
05
 
Érdeklődöm, hogyan lehet előre megváltani a belépőjegyet a Nemzeti Parkba illetve a kisbuszra? A választ előre is köszönöm.
2015
05
17
Most voltunk tegnap(2015). Esett,reggel köd volt .Többször elállt,majd újra esett. De csodálatos volt. Ömlött a rengeteg viz az összes vizesésből. A képek igy is szépek.És esökabátban senkit nem zavart,hogy esik.Igy utoólag jobb is,hogy nem kánikula volt. Érdemes megnézi!
2015
04
28
Azt szeretném kérdezni,aki egy kicsit nehezebben közlekedik kisérövel meg tudja -e járni??Köszi Bőtti
2015
04
19
Szeretném megkérdezni, hogy a belépő árában benne van a hajóút is, vagy azt külön kell fizetni, az mennyibe kerül?
2015
03
27
Szeretném megkérdezni hogy április elején is várható hasonló gyönyörű látvány ,mivel ugye még nem pompáznak zöldbe a fák sem ? Érdemes elhalasztani inkább májusra ? Köszönöm választ.
2015
03
27
Szeretném megkérdezni hogy április elején is várható hasonló gyönyörű látvány ,mivel ugye még nem pompáznak zöldbe a fák sem ? Érdemes elhalasztani inkább májusra ? Köszönöm választ.
2015
03
10
Lesz-e április elején szervezett utazásuk?
2014
11
22
A látvány csodálatos páratlan,mintha a paradicsomba lennénk.2006-ban jártam ott,és most májusra tervezzük a kirándulást,nagyon várom,hogy újra átéljem a látottakat.Esernyő kell,mert egy pillanat és esik az eső,de a következő percekben már szikrázik a napsütés,na és persze egy jó kényelmes cipő is fontos.Az emberek barátságosak,mosolyognak,és lehet ismerőssel találkozni,hm kicsi a világ.Nincs szemét ,mindenki vigyáz a rendre,nem hangoskodnak,mert az a sok látni való a hatalmába keríti a világjárót.Oly tiszta a víz,uszkálnak a pisztrángok,szinte meg lehetne őket simogatni,egyszerűen mesés...még nagyon sokat lehetne róla áradozni...de ezt látni kell !!!!!
2014
10
03
Nagyon köszönöm az ismertetőt,pár nap mulva indulunk. Kérem sziveskedjék kb az étkezés és a kávé árát feltüntetni. üdvözlettel Kőhalmi Lászlóné
2014
08
23
Autóval indulnánk szombathelyről. Melyik uton menjek H.-országban? köszi
2014
08
11
Érdeklődnék mikor lesz a jövöben indulás? Tisztelettel Ilcsi
2014
08
04
Egy hete jöttünk haza.Csodálatosak a tavak,vízesések.Egész úton vártuk,hogy valahol,majd elkérik a jegyünket,de nem:)) Mi a hosszú túrát választottuk,és ott kaptunk rá egy pecsétet,hogy igénybe vettük a hajót.Szerencsénk volt,hogy elértük az utolsó előtti buszt,mert a parkolóhoz érve \"leszakadt\"az ég.Nem szabad kihagyni a látványt,de idő kell hozzá:))
2014
07
01
Július vagy augusztus hónapban érdekelne egy ilyen út. Van már esetleg konkrét időpont árral együtt?
2014
06
25
Mit lehet tudni arrol, hogy ez évtől a csoportokra csak akkor vonatkozik a kedvezményes jegyár, ha hivatásos idegenvezetővel vannak? Tavaly még a sofőrnek is kedvezményes jegyet tudtunk intézni, idén már nem....
2014
06
16
Gratulálok a lényeget jól összefogó beszámolóhoz. Két gondolat: Alulról felfelé menni talán kevésbé fárasztó,és a jelölt utat követve a magas, meredek hegyoldalon átkelve lehet körbejárni a legfelső tavat. Ha esős időszakban megy az ember, akkor vagy strandpapucs vagy vastag talpú túracipő is kell, mert vannak helyek, ahol a fagerendás utak egyes részeit is ellepi a víz, azonban ilyenkor a vízhozamok és a vízfüggönyök látványa csodás.
2014
06
12
Szia! Onnantól már ingyenes!
2014
06
12
Hello! A belépő àràn kívűl mennyibe kerül a hajó út?
2013
08
09
Érdekelne, hogy szeptember közepe táján szerveznek-e utat a tavakhoz, ha igen honnan indul, mennyi a részvételi dij, hány napos stb.
2013
06
05
Június 23 és július 20 között érdekelne egy ilyen buszos kirándulás. Unokáimmal mennék - 13 és 9 évesek. Szegeden lakunk, de nagy valószínűséggel Balatonfenyvesen töltjük a nyaralásunk nagy részét, valahol csatlakoznánk. Kérem, ha van ebben az időszakban kirándulás a Plitvicei tavakhoz, értesítsenek.
2012
07
30
Nagyon szeretnénk látni Plitvicét, ott eltölteni 2 napot ,és ha már ott vagyunk, a tengerpartra is lemenni kb. 3 napra. Szeptember 2. hetében tudnánk menni. Nem vagyunk gyakorlott külföldi utazók, ezért én kicsit félek ettől az utazástól (nyelvtudás hiányában).Tud-e valaki segíteni, tanácsot adni? Előzetes szállásfoglalás nélkül is el merjünk indulni?
2012
03
18
 Noe
Kérdésem csak annyi, hogy a belépő mit tartalmaz ? Vannak, akik azt mondják nem mertek felülni sem a buszra sem a hajóra. Pedig az árban benne van. Köszi!
2012
02
02
Nagy érdeklődéssel nézegettem a fotókat erről a gyönyörű tájról. Decemberben megmutattam a kedvesemnek is a képeket, Őt is lenyűgözte a látvány, oly annyira, hogy elhatároztuk, hogy 2012 februárjában, mikor szabadságot tudok kivenni, ott töltünk egy hosszú hétvégét. Izgatottan vártunk, tervezgettünk, de mily kegyetlen a sors, az utazásunk sajnos elmarad, kedvesem halála miatt. Január 9.-én 56 évesen nincs többé. Másfél éve ismertük meg egymást, hosszú egyedüllét után végre egymásra találtunk. Szerelmünk lassan bontakozott, ahogy megismertük egymást, de az mindent elsöprő szerelem volt. Ott szerettük volna eljegyezni egymást. Ez már lehetetlen, és nagyon fájdalmas. Köszönöm, hogy legalább álmodhattunk, tervezgethettünk az utazásról. Üdvözletem küldöm Önöknek. Babicz Mária
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től