Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Plitvicei tavak

A Plitvicei tavak Horvátország egyik legszebb természeti képződménye. Helyileg Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik egy hegyvidéki területen (Budapest távolsága 470, míg a letenyei határátkelő 240 kilométer). A Plitvicei tavak talán nyáron a legszebb. Érdemes úgy kialakítani a nyaralásunk, hogy akár lefelé, de inkább visszafelé eltöltsünk egy napot a tórendszer felfedezésével. Ősszel illetve tavasszal is jó programlehetőség egy Plitvicei tavak kirándulás megszervezése. Ez esetben a javaslatunk az, hogy inkább ottalvós programot szervezzünk és másnap látogassunk ki a tengerpartra is. Az alábbiakban a Plitvicei tavak kialakulását, fontosabb látnivalóit, túra útvonalait, étkezési és szálláslehetőségeket mutatunk be. Ne gondolkozzunk annyi, idén Mi is fedezzük fel a Plitvicei tavakat!

 

A Plitvicei tavak kialakulása

A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mind ezekből jól következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.

Bárhonnan is nézzük, mindig elképesztő látványt nyújt a Plitvicei tavak
A Plitvicei tavak Horvátország büszkesége

A Plitvicei tavak tórendszer legmagasabb tava (Proscanski tó) 637 méteren található, míg a legalsó 503 méter magasan. A 134 méter szintkülönbségen csodálhatjuk meg a vízesések sorozatát.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


 

Növény és állatvilág

A tudósok a XIX. századtól foglalkoznak a Plitvicei tavakkal. A mai ismereteink szerint, közel 1300 növényfaj él ezen a kicsike területen. Főként a mohák és algák élnek nagy számban, de a nedves réteken különleges harangvirág, boglárka és orchidea fajok élnek meg. A Plitvicei tavak növényvilága annyira különleges, hogy a IUCN Vörös listáján is számon tartják. Az állatok közül a leghíresebb a barna medve, mely nem nagyon látogatja a turisták által birtokolt erdei utakat. Közel 350-féle lepke, 50 emlős, 20 denevérfaj és közel 200 madárfaj őshonos itt. A legszembetűnőbb állat a pisztráng. Majd minden fajtája megtalálható itt.

 

Legnépszerűbb szállások Plitvicén

Ezeket a szállásokat foglaltátok a leggyakrabban a Plitvicei tavaknál (ez egy valós lista, mi gyűjtöttük össze manuálisan).

 

Plivicei tavak szállás – Kajta vendégház
Akár ki is tűzhetnék a magyar zászlót, annyian járnak ide

Kajta vendégház nagyon népszerű a Horvátországinfó olvasói között. Szép tiszta, színes és igényesen kialakított szobák bérelhetők, akár egy éjszakára is. A házigazda mindenkit személy szerint vár, még ha éjszaka érkezel akkor is. Reggel pedig bőséges reggeli fogad az étteremben. A II. bejárat – vagyis a Főbejárat – könnyen, gyalogosan elérhető innen. Ez az egyik legnépszerűbb szálláshely, ahova a magyarok járnak. :) További infó, foglalás itt!

 

Plivicei tavak szállás – Etno house
Saját jakuzzink is lehet a teraszon

Bármennyire is meglepő, de sokan foglalnak szállást az Etno házakba. Nagyon különös, olykor kicsit tanyai, vadnyugati, máskor rusztikus, modern megjelenésű szálloda is nagyon népszerű. Van olyan szobája, melyhez saját jakuzzi is jár. Mind e mellett saját étterme van, szaunája, sport szobája, gyerek játszóháza és elfekvős napozó ágyai. Jól eső érzés, hogy gyakori erre is a magyar szó. :) További infó, foglalás itt!

 

Plivicei tavak szállás – Plitvicka vendégház
Modern, tiszta és igényes a Plitvicka vendégház

A Plitvicka vendégház festői szépségű környezetben, a Plitvicei tavaktól negyed órás sétára található. Teljesen felújított, modern és tiszta szobákkal, bőséges reggelivel várja a szállást kereső utazókat. Nagyon jó hír, hogy rengeteg magyar jár ide, így a tulajdonos széles mosollyal várja a magyar rendszámos utasokat. További infó, foglalás itt!

 

Plivicei tavak szállás – Jezero hotel
A szobánkból hallhatjuk a vízesések zuhogását

Végül, de nem utolsósorban, a Jezero Hotelt választjuk még szívesen. A hotelt rögtön a II. vagyis a főbejárat mellett találjuk. A teraszok a parkra néznek. Annyira közel van innen a tórendszer, hogy este hallatszanak a vízesések hangjai is. Bőséges reggeli, gyerek játszóház, pingpong, teke, beltéri medence és éjszakai bár is a felszereltséghez tartozik. Bátran foglaljuk itt szobát, nem ismeretlen erre sem a magyar szó. :) További infó, foglalás itt!

 

Kiránduljunk egyet!

Az előzőekben utaltunk már rá, hogy a felső parkolónál érdemes megállni, mert itt van a Plitvicei tavak bejárata. A belépő jegyen, illetve a táblákon jól lehet látni, hogy több útvonal van. Ezek mind időben, mind távolságban változnak, nehezülnek. A javaslatunk a H túra. Ezen a kiránduláson először felmegyünk a kis busszal a tórendszer legmagasabb pontjára, majd onnan lesétálunk a nagy tóig. Itt hajózunk egyet, majd kijutunk a rétre, s végezetül a Plitvicei tavak alsó részeihez érünk. A nap végén innen, kis busszal érkezünk vissza a kiindulási ponthoz. Arra készüljük fel, hogy egy Plitvicei tavak kirándulás egy egész napot is felemészthet, így elég élelem, víz és esőkabát legyen nálunk.

Nagy térkép, a fontosabb kiránduló utakkal
Ahogy beérünk, a Plitvicei tavak térképe fogad

Ahogy elhagyjuk a bejáratot egy hatalmas tábla köszönt, melyen a Plitvicei tavak térképe látható a fontosabb turistautakkal. Itt a tábla jobb oldaláról indulnak a helyi vonatnak nevezett kis autóbuszok.

Kis busz közlekedik folyamatosan
Ezzel a busszal visznek fel a legfelső tóhoz

Üljünk fel arra a buszra, amelyik orra felfelé néz és utazzunk fel a St 3. állomásig. Itt egy kis faházas pihenő rész található. Aki már most elfáradt azok megpihenhetnek itt egy kicsit, vagy elmehetünk wc-re.

 

Plitvicei tavak térképe a látnivalókkal
Plitvicei tavak térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Plitvicei tavak látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Felső tavak

12 tó alkotja a felső tórendszert (Prošćansko, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko, Malo, Vir, Galovac, Milino, Gradinsko, Veliki Burget és Kozjak). A legfelső tó a Prošćansko, melyet a Matica folyó táplál (őt pedig a Bijela és Crna folyók). Most 637 méter magasan vagyunk. A kiépített turistaúton (fagerendákon) szép határozottan tartsunk lefelé. A Prošćansko tóból a Ciginovac és Okrugljak tavakba ömlik a kristálytiszta víz.

Vízesés a Plitvicei tavaknál
Csodálatos tavak és vízesések vannak a felső részen

A felső tórendszer legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. Itt szinte mindenki megáll fényképezkedni, a merészebbek pedig a vízesés mögé is besétálhatnak. A Kozjak zárja a felső tórendszert. Különlegessége a 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget. Itt elsősorban bükk és mogyoró terem.

Ezzel a kis hajóval megyünk át a nagy rétre
Kirándulásunk hajóval folytatjuk

A tó partjáról indulnak azok a kirándulóhajók, melyek a Plitvicei tavak alsóbb vízeséseihez kalauzolnak. A hajó használata a belépő árában benne van, de a beszálláshoz be kell mutatnunk a jegyünket.

 

Ebéd és az alsó tavak

A kirándulóhajókon már megcsapja az éhes turisták orrát, a frissen sült kolbász illata. Ahogy kikötöttünk, máris mehetünk a grillteraszra ebédelni. A délutáni szieszta után a Plitvicei tavak alsó tórendszere következik. A Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és Novakovića Brod alkotják az alsó tórendszert, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el. Itt már közvetlenül a tó peremén kell haladnunk. Utunkat nagyra nőtt, békés pisztrángok kísérik végig.

Népesre sikeredett Plitvice állatvilága
Jól lakott kacsák és halak kísérnek utunkon

Az alsó tavakat a 78 méter magas Nagy vízesés zárja. Véleményünk szerint minden Plitvicei tavak kirándulás legérdekesebb pillanata az amikor elérkezünk az utolsó két gigavízeséshez.

 

A Nagy vízesés

Ez a vízesés Horvátország legmagasabb vízesése, magassága 78 méter. A Nagy vízesés nemcsak méterében de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig ez a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett. A Nagy vízesést tápláló folyó innen 3 kilométerre délre, a Prijeka kosa lábánál ered és itt csatlakozik a Plitvicei tavakhoz. A Nagy vízesés esőzésekkor és a tavaszi hóolvadáskor nyújtja a legszebb látványt. Nyáron a nagy szárazságban alig csöpörög.

A Nagy vízesés a Plitvicei tavak végén fekszik már
Különös látnivaló a Nagy vízesés

A Nagy vízesés permetében való felfrissülés után egy kemény túra következik, ugyanis vissza kell másznunk a kanyonból a sziklafal tetejére. Hál istennek több pihenő van a felfelé vezető úton, így nem kell egyszerre letudni ezt a kaptatót. Az St 1-es jelű buszállomás felé egy kiugró sziklát találunk a korláton túl. Ide még érdemes kimászni és egy-egy csodálatos felvételt készíteni a mögöttünk látható vízi csodáról. A Plitvicei tavak látnivalóiról, vízeséseiről összességében elmondható, hogy bármely sziklaszirten, vízesés előtt is álljunk meg, csodálatos háttérképeket készíthetünk.

 

A Plitvicei tavak belépő árai 2017-ben

Olcsó szállásokért kattints IDE!

Jegy árak a elő és utószezonban:
felnőtt 110 kuna, tanuló 80 kn, gyerek 55 kn (7 és 18 év között), 7 év alatt ingyenes

Jegy árak 2017 július 1 és augusztus 31 között:
felnőtt 180 kuna, tanuló 110 kn, gyerek 80 kn (7 és 18 év között), 7 év alatt ingyenes

Csoportos kedvezmény 15 fő felett van. Csoportos belépő árak:
júli 1 - aug 31 között: 160 kuna, elő- és utószezonban: 100 kuna

A Plitvicei tavak nyitva tartása (ünnepnapokon is) minden nap reggel 7 és este 8 vagyis 20 óra között. A Plitvicei tavak belépő árai magukban foglalják a nemzeti park területén levő járművek használatának díjait is, így a kis hajóért illetve a buszozásért nem kell már külön fizetni.

Kutyát be lehet vinni a Plitvicei tavak területére, viszont a póráz használata kötelező!

 

Fizetés bankkártyával

A Plitvicei tavak bankkártyát is elfogad. Ezek az elfogadott bankkártya típusok: Visa, Mactercard, Maestro

 

Bevásárlás

A Plitvicei tavaktól délre, az 1-es főút mellett található a Robni Centar élelmiszerbolt. Itt tudunk bevásárolni a legkönnyebben (GPS).

 

Plitvicei tavak térképe a látnivalókkal
Plitvicei tavak térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Plitvicei tavak látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Plitvicei tavak megközelítése

Plitvicei tavak autóval: Magyarország felől először a horvát A4-es autópályán Zágrábig tartunk. Zágráb után a tengerpart felé tartó A1-es A7-es autópálya közös szakaszán Karlovacig haladunk. Itt letérünk a régi 1-es jelű főútra. Az autópályán jól ki lesz táblázva a Plitvicei lehajtó. Karlovactól a Slunj, Grabovac, Plitvice útvonalon haladunk tovább. 75 kilométert kell megtennünk ezen a kellemes, erdős útszakaszon. Ha megérkeztünk a Plitvicei tavakhoz az alsó, vagyis a déli parkolónál érdemes megállni, mert innen érjük el a nemzeti park főbejáratát.

Plitvicei tavak busszal: Zágrábból indulnak buszjáratok a Plitvicei tavak irányába. A Zadar illetve a Split felé tartó buszokra kell felszállni. Ha a Plitvicei tavaktól buszozunk tovább, számítsunk kisebb-nagyobb késésekre, mert sokszor bedugul az 1-es főút. A buszmegálló pontosan a déli bejárat előtti parkolónál van.

 

Konklúzió

Bármely évszakban is látogassunk ide, a Plitvicei tavak látnivalók sokaságával vár ránk. Érdemes úgy kialakítani egy plitvicei kirándulást, hogy annak folytatása legyen a tórendszer felfedezése után. Innen már alig egy órás vezetéssel elérjük Senjt, vagy ha délre tartunk, másfél óra és Zadarnál járunk. Mindig is azon a véleményen voltunk, érdemes úgy kialakítani egy nyaralást, vagy őszi kirándulást, hogy minél többet lássuk közben Horvátországból. A Plitvicei tavak pontosan egy olyan úticél, mely közel fekszik Magyarországhoz, s innen már csak egy lépés a mindig napos Dalmácia.

Tökéletes őszi és téli kirándulási lehetőség
Ősszel és télen is népszerű úticél

A Plitvicei tavak ősszel és télen is népszerű. Arra azonban figyeljünk oda, hogy ősz végén, télen nagyon hamar lemegy a nap az amúgy is kanyon szerű szurdokban, így lényegesen kevesebb időnk marad a tórendszer felfedezésére. Ha nedves időjárási körülmények között készülünk ide, gumicsizmát, illetve vízálló cipőt, bakancsot is vigyünk magunkkal.

Plitvicei tavak Budapest távolsága: 500 km

 

Közösségi csatornáink

Plitvicei pinjeink
Plitvicei tavak G+ gyűjteményünk

 

Ezek is érdekelhetik:
Krka Nemzeti Park
Kornati Nemzeti Park
Brijuni Nemzeti Park
Senj

A Plitvicei tavak az egyik népszerű témánk a Horvátországinfón. A fontosabb túra útvonakról itt írunk részletesen. Legnépszerűbb szállások itt, őszi fotók, téli fotók, végül a részletes időjárás előrejelzést itt találjuk.

Kellemes kirándulást!

Hozzászólások (84)

2017
10
22
Október 14-én szép időben sikerült végig járni a vízeséseket. A 2 parkolóból indultunk a vonattal St 3 bejáróhoz és onnan a H túrát jártuk végig lejt menetben. Jó döntésnek bizonyult mert a hajó P2 állomásról soron kívül indult mert a másik kikötőben (P3) százak várták a befutást. A nagy vízesés után St1 felszállás a vonatra és irány a parkoló.
2017
09
19
Kedves János! 1. csoportoknak kötelező előre bejelentkezniük. Ez a hivatalos email cím: info@np-plitvicka-jezera.hr 2. S csoport esetében van kedvezményen árú belépő! Jó kirándulást!
2017
09
19
Tisztelt Horvátországinfo! Szeptember 28-án (csütörtökön) egynapos kirándulásra megyünk Balatonfenyvesről a Plitvicei tavakhoz autóbusszal, összesen 47-en. Kérdéseim: 1. Szükséges-e előre lefoglalni a belépőjegyeket, vagy ott a helyszínen megvásárolhatjuk? 2. Ez egy nyugdíjas csoport, sok 70 év fölötti taggal. Mennyibe kerül a csoportos belépő/fő? Van-e esetleg valamilyen kedvezmény az életkor szerint? Üdvözlettel: Fekete János
2017
08
26
Érdeklődnék, hogy lehet-e csónakázni, és ha igen, mennyibe kerül?
2017
08
21
Aug 12- én voltam ott, a csoportos belépő egyes utazási irodák által írtösszegekkel ellentétben tényleg 160 Kuna. Mivel a tó egy medencében fekszik, nagyon meleg tud lenni. Érdemes a hátizsákba (pl . pulcsiba csomagolva) megfelelő mennyiségű ásványvizet vinni. A vendéglőkben az asztalon nincs víz ! Csak pénzértlehet rendelni sört, ásványvizet stb. Fürdeni tilos, de titokban sem tudsz, mert olyan nagy a forgalom (legalábbis hét végén) Szerintem, ha lehet, hét közben érdemesebb menni. Fényképezéskor, de főleg videózáskor zavaró lehet, hogy a mögötted elhaladó forgalom a deszkapallót belengeti, mozgatja. Macskát is láttam pórázon veztni. A víz az egyik tónál (de csak ott) irtó koszos, habos volt. Másútt viszont szép tiszta, néhol mintha gőzölgött volna. Az egyik tónál belenyúltam, kellemes langyos volt a víz. A "vonatot" ami inkább busz, többször is használhatod, de csak 3 helyen áll meg, azaz a két végállomást kivéve csak egy helyen, a tó bejárati oldalán, a hajóállomásnál ! Útvonal tervezéskor vedd figyelembe ! (Kőnigsbergi hidak relytélye :-) )
2017
08
21
Varasd vára vasárnap délután egy órakor bezár ! Ha később mentek, az idegenvezető tud intézkedni !
2017
08
21
A hajó a nagy forgalmi torlódások, hosszú sorbanállás miatt csak egyszer használható! Ezt bélyegzéssel oldják meg. A két hajójárat helyett csak egy " körjárat" van. Ha már fent vagy a hajón, ott maradhatsz, ott szállsz ki ahol akarsz. A parkon kívül, ha szemben állsz a főbejárattal, egészen baloldalt van egy bazársor, ahol az egyikben képeslaptól kezdve ásványvízig majdnem mindent megvehetsz, (ráadásul bankkártyával is) a parkban levő büfékhez, üzletekhez képest kb fele annyiért ! Vásárolni rizses csokit, stb még a Slunj városi áruházban is jól lehet (bankkártyát is elfogadnak)
2017
08
01
Hoppá! Nem voltam elég figyelmes és nem olvastam tovább.. :( Meg találtam már,le van írva. :D
2017
08
01
Helló! Engem az érdekelne,hogy a belépő ára az már magába foglalja a hajó utat is meg azt a buszos vonatot is? Vagy külön fizetendő?
2017
07
31
Üdv kérdésem a következő lenne: Van e valami település név amit Navigációba belehet e írni ami esetleg közvetlen a főbejárat mellett azaz a Déli oldalon található. (SZÁMOMRA kissé nehézkes ez a megközelíthetőség főleg ha pont ellenkező oldalról Medulin felől szeretném meg közelíteni a parkot előre is köszönöm a választ.)
2017
07
09
Hello! Meg tudnátok mondani, hogy lehet e még fürdeni a tavaknál valahol. Elég régen voltunk és akkor még lehetett egy helyen ahova kishajóval lehetett elmenni. Most ismét megyünk a gyerekekkel. Köszönöm.
2017
06
29
Valaki tudna válaszolni arra , hogy lehet-e a helyszínen előre venni jegyet a következő napra?
2017
06
09
Hááát.. kutyát be lehet vinni az biztos. A természet védelme érdekében póráz az kötelező. Más emberek védelme érdekében - mert azért igen sokan tudnak lenni a tavaknál - szájkosár is jó ha van. Szerintünk a hajóra szájkosárral felmehet, ugyanez van a busznál is. Sokkal több mindentől nem különböznek ezek a járművek, mint a sima közlekedésiek.. Tehát a válasz, hogy szájkosárral mennie kéne. Kutya kakis zacskó és kutyaútlevél mindenképpen legyen kéznél. Javasolnám hogy vizet is vigyél mert nem túl jó ha a kutya beleiszik a tavakba. Egyrészt zavarja a környezeti értékeke, másrészt beleeshet.
2017
06
09
Sziasztok! Mi kutyussal szeretnénk menni, kérdés hogy a kisbuszra és a hajóra is felengedig a nem éppen aprócska chow chow családtagot?
2017
06
06
Köszönöm a segítséget!
2017
06
06
Kedves Katalin! Nekünk sem szoktak válaszolni.. Se ők, se más idegenforgalmi hivatal, más állami szerv. A magyar képviseletnél lehet még próbálkozni. Van valahol magyar kapcsolat is: http://croatia.hr/hu-HU
2017
06
05
Mi a teendő abban az esetben ha a park a megadott e-mail címen nem válaszol a bejelentkezesre?? 50 fővel megyünk június 17-én és egyetlen egy e-mail re se kaptam még választ! Azért nem hívom őket mert a szó elszáll! Köszi a segítséget előre is!
2017
05
16
Kérdéseim: - Lehet-e a helyszínen előre venni jegyet a következő napra? - Két teljes napot szeretnénk eltölteni a parkban, ezért, a meglévő útvonal terveket variálnunk kellene. Sajnos az eddig látott térképeken nem látszik tisztán, hogy át lehet-e jutni a másik útra vagy sem. Létezik, sokkal részletesebb térkép? - A hajóút egy napon belül többször igénybe vehető? Hány perces a hajóút P2-ből P3-ba? Köszönöm a választ
2017
05
10
Érdeklődni szeretnék, hogy a Pünkösdi hétvégén nyitva lesz e a Park?
2017
05
09
Ideiglenes diákigazolványt szerintetek elfogadnak? Olyan nyomi a suli, hogy még mindig nem kaptuk meg a párommal a januárban rendelt igazolványokat. De azért nem mindegy, hogy 180 vagy 110 kuna főszezonban. Köszönöm előre is! :)
2017
05
04
Kedves György! Többször szóba került már a kérdés, csoporttal előre be kell jelentkezni. Ez a nemzeti park hivatalos email címe: info@np-plitvicka-jezera.hr Egyébként ekkora létszámnál kedvezményes belépő van.
2017
05
04
Május 6-án szeretnénk menni, 40 emberrel, busszal. Érdeklődni szeretnénk, hogy van-e lehetőség elővételben jegyet lefoglalni? Ha nincs, kell-e a pénztárnál sokat várni? Kb 9órára lennénk ott. Választ előre is köszönjük. György / Zalaegerszeg/
2017
04
27
Erdeklodnek, hogy euroval lehet e fizetni /belepo+etel ital/ vagy csak kuna? Koszonom
2017
04
25
Köszönöm szépen a részletes infót! :)
2017
04
25
Szia Klára! Először is GRATULÁCIÓNK!! :) A tó környéke ami lapos terület. Itt a térkép: http://horvatorszaginfo.hu/helyseg-galeria/plitvicei-tavak/plitvice-terkep.jpg Az 5ös vízesés, a tó, illetve lefelé egészen a 4-es számú átjáróig. Itt a nagy tér, itt tudtok enni és van wc is: https://www.google.hu/maps/@44.8939084,15.6035032,3a,75y,305.19h,85.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sVtD9CyH3t7-Txuf8aGec3Q!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Jó utat!
2017
04
24
Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni, hogy 6 hónapos terhesen (tehát még nem túlméretes pocakkal) melyik útvonal ajánlott? Ami könnyen bejárható, nem kell hegyet mászni vagy veszélyes helyeken menni? Májusban mennénk. Illetve az éttermeknél, büféknél van mosdó? Előre is nagyon köszönöm a választ!
2017
04
22
Sziasztok! Mi 4 éve igenis végig jártuk az egészet babakocsival, és kényelmesebb volt, mind cipelni a gyereket is... Nagykerekü babakocsi kell ;)
2017
04
13
Igen, elfogad!
2017
04
13
Szeretném megkérdezni, hogy OTP MasterCard-al lehet fizetni a Plitvicei Nemzeti parkban? A park honlapján nem találtam erre vonatkozó infót :( Köszönöm
2017
04
11
Szia! Babakocsival felejtős, semennyire. Kenguruzsák
2017
04
11
Szia. 1,5 éves gyerekkel mennénk. Mennyire lehet babakocsival közlekedni? Köszi a választ.
2017
04
10
Információink szerint nyitva van!
2017
04
07
Szeretném megkérdezni,hogy húsvét héfőn nyitva lesz-e a park?Köszönöm
2017
04
04
Érdeklődnék, hogy a park ünnepnapokon zárva tart?
2017
03
17
Május elején lenne a fotózás arra gondoltunk talán akkor mèg nincsenek olyan sokan ès nem hètvègèn mennènk azon belül is a naplemente előtt 2-3 órával készítenénk a képeket. Igazàbòl azt nem tudom hogy kell e emiatt valamifèle engedèlyt kérni vagy pluszba fizetni vagy csak megyünk megvesszük szokványosan a jegyeket mint mások és bent meg csinálnánk képeket. Hortvátul sajnos nem tudok infirmációt kérni. Esetleg megoldható lenne hogy Önök utána érdeklődnének? Nagyon hálás lennék érte. ☺ Üdvözlettel: Szücs Zsófia
2017
03
17
Szia! Elég ritkán érkezik jegyes fotózásos kérdés, illetve erre nincs is külön regula. Ez a park hivatalos e-mail címe: info@np-plitvicka-jezera.hr. Az hogy a plitvice.hu-n nem válaszolnak, inkább nem minősítenénk, mi szoktunk. Mind e mellett meg kell jegyeznem, ha eddig mi horvátoktól angol nyelven információt kértünk (akár a Plitvicei tavaktól, autópálya ügynökségtől, meteorológiai hivataltól) arra rendszerint nem érkezett válasz, csak akkor ha a kérést horvátra lefordíttattuk. A privát véleményünk az hogy azért kellemes melegnek kéne lennie egy fotózáshoz, ilyenkor már viszont sokan vannak, így eléggé körülményesnek tűnik elsőre a kérdés kivitelezése. Minden esetre, sok sikert hozzá! :)
2017
03
17
Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy ha mi a párommal a parkba szeretnénk tartani a jegyes fotózásunkat miket kell figyelembe vennünk, mik lennéne a feltételei? Egy e-mailt már írtam az info@plitvice.hu-ra ezzel kapcsolatban de sajnos nem kaptam rá választ. Gondoltam talán itt kapok információt. Előre is köszönöm! Szücs Zsófia
2017
03
13
Kedves Felhasználók! Információink szerint a Plitvicei tavak előzetes regisztrációt csak csoportok esetében – vagyis 15 fő felett – kér. Légyszíves másoljátok be, honnan érkeznek ellenkező információk. Ez egyébként a park hivatalos weboldala: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en Hozzátennénk az üzemeltetők, többszöri kérés után sem hajlandók megoldani az online jegyvételi lehetőséget (valahogy ez nem fontos a számukra) de hotel szobát lehet foglalni. Reméljük Horvátországba is hamarosan elér a fejlődés és megoldják úgy globálisan, hogy lehessen Plitvicei tavak jegyet, autópálya jegyet venni előzetesen...
2017
03
12
Üdvözlöm. Mi március 18.-án megyünk a tavakhoz, de nem tudunk róla hogy előre rendelni kell a jegyet a tavakhoz ,Ha mégis akkor segítséget kérek hogy hol lehet foglalni jegyet ,mert 10 fővel mennénk. Előre is köszönöm.
2017
03
04
Azt hallottuk, hogy 2017-től belépőjegyeket előre kell foglalni,mert korlátozták a látogatók számát. Igaz lehet? Hol lehet ez ügyben érdeklődni? Köszi
2017
02
28
Köszönöm szépen a választ! Üdvözlettel: István
2017
02
28
Kedves István! Erre igy nem tudunk egyértelmű választ adni, a szállodával kell konkrétan leegyeztetni. Nem gondoljuk, hogy ne mondanának igazat...
2017
02
27
Üdvözlet! Érdeklődök, hogy valós az az infó, hogy ha a szállodában lebélyegeztetjük a plitvicei belépő jegyet, akkor az egyszeri belépőt is addig használhatjuk, amíg a szállodában tartózkodunk. Köszönettel: István
2017
02
24
Szia! Mi ilyenről nem tudunk a Plitvicei tavak szabadon látogatható. Egyébként nem is lenne kivitelezhető ez az előzetes bejelentkezés.
2017
02
23
Szeretnék információt kérni arról, hogy 2017-ben állítólag csak előzetes regisztráció után lehet a Plitvicei tavakhoz belépőjegyet venni? Ez tényleg így van-e és hol kell regisztrálni? Köszönöm előre is a választ.
2017
01
04
Pünkösdkor nyitva van a park? Mi 7 éve mentünk, akkor rendben volt, de most megijedtem kicsit az "ünnepnapok kivételével"-től. Mi 10-en megyünk, most foglaltam szállást a Korana kempingben...
2016
10
27
a közelben van kemping faházakkal( 2 SZEMÉLYES 10 EZERÉRT) SÁTRAT SEM KELL ÁLLÍTANI. EGY ÉJSZAKÁRA TÖKÉLETES DE VAN TÖBBSZEMÉLYES IS.
2016
10
14
Szia! Kis gyerekkel kisebb túrának érdemes neki indulni. Akármelyik túrára is mentek bárhol könnyen vissza lehet fordulni. Van kisbusz, így busszal is vissza lehet menni ha elfáradnátok.
2016
10
11
Engem az érdekelne, hogy 4 éves és 6 éves gyermekkel a H túrát meg lehet-e csinálni? Birnák-e a gyaloglást? Mennyire megterhelő? Köszi!
2016
09
04
Leher eoroval fizetni vagy bankkartyaval? Udvozlettel Andrea
2016
08
31
Kedves Éva ! igen benne van a H vonalon voltunk júliús elején,nagyon szép, felkell készülni mert elég hosszúaz útvonal kb.5-6 óra és emelkedök , sőt lépcsözetes rész is van bőven de megéri.
2016
08
22
Helló! A Plitvicei Nemzeti Park belépőjében benne vannak a helyi buszok és kishajók használatának árai? Ha nem, honnan kaphatok információt ezek árairól? A H túra vonala nagyon csábító :) Előre is köszönöm a választ. :)
2016
08
22
A megközelítés egy kicsit megtévesztő ami a parkolókat illeti. Ugyanis a dél felé emelkedik az út, tehát az ALSÓ parkoló van ÉSZAKABBRA, és a FELJEBB lévő DÉLEBBRE. Tehát olyan nincs, hogy "alsó, vagyis a déli parkoló" . Vagy alsó (északi), vagy déli (felső). És ez kizáró vagy.
2016
08
06
Valyon lehet fizetni euroval vagy Visa kartyaval ? Elore is koszonom a valaszt :)
2016
06
20
Kérdés: 2016 06.25-én nyitva lesz e a park, mert olvastuk hogy az ünnepnap? Köszönöm
2015
09
08
ha tobb napig vagy a szalodaban lehet a jegyet ervenyesiteni a 2. napra kerdesem, hanyszor lehet/ 3/ 4/ 6? ha valaki tudja koszonom a valaszt frank
2015
09
08
vadasz t. melyik hetvege? en szept kozepe mennek frank
2015
09
08
Szia! Vagy a Fórumba írd meg vagy a FB oldalunkra, bejegyzésként s mi ezt kiemeljük és a többi felhasználó részére is láthatóvá tesszük (megosztjuk)
2015
09
08
Helló! Barátnőmmel lemegyünk a hétvégére autóval. Van még 2 kényelmes hely az autóban. Lenne valakiknek kedve még jönni? Jobban megérné ha 4 fele menne az üzemanyag. 06309599162
2015
09
02
hétvégén szeretnénk menni:)pontos árakat tudna esetleg valaki irni,köszönöm
2015
08
14
Magyar ftba mennyi kb a belépő és itt teljesen más árakat irnak mint a rendes Plitvice. Hu-n akkor most hány kn egy felnőtt mdg hany kn a gyerek?
2015
06
11
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy kutyákat lehet vinni a tavakhoz? előre is köszönöm!
2015
06
05
 
Érdeklődöm, hogyan lehet előre megváltani a belépőjegyet a Nemzeti Parkba illetve a kisbuszra? A választ előre is köszönöm.
2015
05
17
Most voltunk tegnap(2015). Esett,reggel köd volt .Többször elállt,majd újra esett. De csodálatos volt. Ömlött a rengeteg viz az összes vizesésből. A képek igy is szépek.És esökabátban senkit nem zavart,hogy esik.Igy utoólag jobb is,hogy nem kánikula volt. Érdemes megnézi!
2015
04
28
Azt szeretném kérdezni,aki egy kicsit nehezebben közlekedik kisérövel meg tudja -e járni??Köszi Bőtti
2015
04
19
Szeretném megkérdezni, hogy a belépő árában benne van a hajóút is, vagy azt külön kell fizetni, az mennyibe kerül?
2015
03
27
Szeretném megkérdezni hogy április elején is várható hasonló gyönyörű látvány ,mivel ugye még nem pompáznak zöldbe a fák sem ? Érdemes elhalasztani inkább májusra ? Köszönöm választ.
2015
03
27
Szeretném megkérdezni hogy április elején is várható hasonló gyönyörű látvány ,mivel ugye még nem pompáznak zöldbe a fák sem ? Érdemes elhalasztani inkább májusra ? Köszönöm választ.
2015
03
10
Lesz-e április elején szervezett utazásuk?
2014
11
22
A látvány csodálatos páratlan,mintha a paradicsomba lennénk.2006-ban jártam ott,és most májusra tervezzük a kirándulást,nagyon várom,hogy újra átéljem a látottakat.Esernyő kell,mert egy pillanat és esik az eső,de a következő percekben már szikrázik a napsütés,na és persze egy jó kényelmes cipő is fontos.Az emberek barátságosak,mosolyognak,és lehet ismerőssel találkozni,hm kicsi a világ.Nincs szemét ,mindenki vigyáz a rendre,nem hangoskodnak,mert az a sok látni való a hatalmába keríti a világjárót.Oly tiszta a víz,uszkálnak a pisztrángok,szinte meg lehetne őket simogatni,egyszerűen mesés...még nagyon sokat lehetne róla áradozni...de ezt látni kell !!!!!
2014
10
03
Nagyon köszönöm az ismertetőt,pár nap mulva indulunk. Kérem sziveskedjék kb az étkezés és a kávé árát feltüntetni. üdvözlettel Kőhalmi Lászlóné
2014
08
23
Autóval indulnánk szombathelyről. Melyik uton menjek H.-országban? köszi
2014
08
11
Érdeklődnék mikor lesz a jövöben indulás? Tisztelettel Ilcsi
2014
08
04
Egy hete jöttünk haza.Csodálatosak a tavak,vízesések.Egész úton vártuk,hogy valahol,majd elkérik a jegyünket,de nem:)) Mi a hosszú túrát választottuk,és ott kaptunk rá egy pecsétet,hogy igénybe vettük a hajót.Szerencsénk volt,hogy elértük az utolsó előtti buszt,mert a parkolóhoz érve \"leszakadt\"az ég.Nem szabad kihagyni a látványt,de idő kell hozzá:))
2014
07
01
Július vagy augusztus hónapban érdekelne egy ilyen út. Van már esetleg konkrét időpont árral együtt?
2014
06
25
Mit lehet tudni arrol, hogy ez évtől a csoportokra csak akkor vonatkozik a kedvezményes jegyár, ha hivatásos idegenvezetővel vannak? Tavaly még a sofőrnek is kedvezményes jegyet tudtunk intézni, idén már nem....
2014
06
16
Gratulálok a lényeget jól összefogó beszámolóhoz. Két gondolat: Alulról felfelé menni talán kevésbé fárasztó,és a jelölt utat követve a magas, meredek hegyoldalon átkelve lehet körbejárni a legfelső tavat. Ha esős időszakban megy az ember, akkor vagy strandpapucs vagy vastag talpú túracipő is kell, mert vannak helyek, ahol a fagerendás utak egyes részeit is ellepi a víz, azonban ilyenkor a vízhozamok és a vízfüggönyök látványa csodás.
2014
06
12
Szia! Onnantól már ingyenes!
2014
06
12
Hello! A belépő àràn kívűl mennyibe kerül a hajó út?
2013
08
09
Érdekelne, hogy szeptember közepe táján szerveznek-e utat a tavakhoz, ha igen honnan indul, mennyi a részvételi dij, hány napos stb.
2013
06
05
Június 23 és július 20 között érdekelne egy ilyen buszos kirándulás. Unokáimmal mennék - 13 és 9 évesek. Szegeden lakunk, de nagy valószínűséggel Balatonfenyvesen töltjük a nyaralásunk nagy részét, valahol csatlakoznánk. Kérem, ha van ebben az időszakban kirándulás a Plitvicei tavakhoz, értesítsenek.
2012
07
30
Nagyon szeretnénk látni Plitvicét, ott eltölteni 2 napot ,és ha már ott vagyunk, a tengerpartra is lemenni kb. 3 napra. Szeptember 2. hetében tudnánk menni. Nem vagyunk gyakorlott külföldi utazók, ezért én kicsit félek ettől az utazástól (nyelvtudás hiányában).Tud-e valaki segíteni, tanácsot adni? Előzetes szállásfoglalás nélkül is el merjünk indulni?
2012
03
18
 Noe
Kérdésem csak annyi, hogy a belépő mit tartalmaz ? Vannak, akik azt mondják nem mertek felülni sem a buszra sem a hajóra. Pedig az árban benne van. Köszi!
2012
02
02
Nagy érdeklődéssel nézegettem a fotókat erről a gyönyörű tájról. Decemberben megmutattam a kedvesemnek is a képeket, Őt is lenyűgözte a látvány, oly annyira, hogy elhatároztuk, hogy 2012 februárjában, mikor szabadságot tudok kivenni, ott töltünk egy hosszú hétvégét. Izgatottan vártunk, tervezgettünk, de mily kegyetlen a sors, az utazásunk sajnos elmarad, kedvesem halála miatt. Január 9.-én 56 évesen nincs többé. Másfél éve ismertük meg egymást, hosszú egyedüllét után végre egymásra találtunk. Szerelmünk lassan bontakozott, ahogy megismertük egymást, de az mindent elsöprő szerelem volt. Ott szerettük volna eljegyezni egymást. Ez már lehetetlen, és nagyon fájdalmas. Köszönöm, hogy legalább álmodhattunk, tervezgethettünk az utazásról. Üdvözletem küldöm Önöknek. Babicz Mária
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től