Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Medulin strandjai, népszerű tengerpartjai

Ez az apró település és a környező sok pici falu, igen sok fürdési lehetőséggel vár. Medulin strandjai mind a Medulin-öbölben, illetve annak partvonalán helyezkednek el. Amennyiben nem lenne megfelelő számunkra Medulin strand kínálata, érdemes felkeresni a környező településeket is. Sok Kék Zászlós partszakasz van a régióban.

 

Bijeca

Ez Medulin homokos strandja, ide járnak a legtöbbet fürödni. A Bijeca egy hatalmas, nagyon lassan mélyülő, homokos partú öbölben helyezkedik el. Nyáron tele van a part kisgyerekes családokkal. Az apukák kint hűsölnek a tengerparton, míg a gyerekek a tengerben játszanak. Ezen a strandon nyugodtan beengedhetjük a gyerekeket a vízbe. Annyira lassan mélyül a tenger, hogy amíg a szemünkkel követni tudjuk a kicsiket, biztosan nem fognak elmerülni.

Bijeca Medulin homokos strandja

Ahogy a fotón is látszódik napágyat és napernyőt is lehet bérelni, illetve felfújt vízi várak is vannak a gyerekek részére. Ahogy említettük, nyugodtan be lehet engedni a gyerekeket a tengerbe amíg egyértelműen látjuk őket, nem fognak elsüllyedni, annyira sekély a part. Külön érdekesség, hogy az öböl keleti oldalán egy picike szigetet látunk. Ide akár be is sétálhatunk. A Bijeca strand keleti partja nem homokos, hanem kavicsos, viszont ahogy bemegyünk a tengerbe, eltűnik a kavicságy és a talaj átvált homokossá. Akkor érdemes itt strandolni, ha nem szeretnénk, hogy a törülközőnk homokos legyen.

A Bijeca strand nyugati partját az autós kemping alkotja. A kemping területén óriáscsúszda és több étterem található. A part egy részen apró kaviccsal borított homokos, az öböl nyugati végén pedig sziklás part fogad. Bárhol is menjünk be a tengerbe, a partot elhagyván homokossá vált a talaj. Külön érdekesség, hogy a kemping területén egy vidámpark is működik. Van hullámvasút, ugráló trambulinok, körhinta, csúszda és több bár. Ide mindenképpen látogassunk el.

Skrape

Medulin tengerpartjai közül a Skrape nagyon népszerű a helyiek között. Kevésbé ismert, illetve mindenki Medulin homokos tengerpartjára kíváncsi, így itt a helyi lakosokat leszámítva alig vannak. Partja enyhén sziklás, lankás, melyen kellemeset lehet napozni. A sziklás part után sekély homokos strand következik, ahol a gyerekek kellemeset tudnak pancsolni.

Belvedere

A szépen berendezett strand több, mint 1000 km² nagyságú. Zuhanyzókkal felszerelt, a vízbe pedig lépcsőn ereszkedhetünk bele. Ingyenes Wi-fi kapcsolat érhető el a parton, testi épségünkre pedig életmentők vigyáznak.

A Belvedere strand

A strand ideális a pihenésre. 200 kényelmes egyszemélyes napozóágy, és további 30 kétszemélyes napágy sorakozik a parton. Mindegyik napernyővel felszerelt. Medulin strandjai közül a Bijecán túl, a Belvedere a legnépszerűbb. Ha nem lenne elég hely, a városi strandon, vagy meguntuk már, akkor érdemes ide is ellátogatni.

Pomer

Pomer városánál található, a Medulin-öbölben. Ez a kavicsos-sziklás strand a béke és nyugalom szigete, akár napozunk, akár a fenyők árnyékában hűsölünk. Pomer a kempingezők kedvelt úticélja, emellett számos vízisportot is kipróbálhatunk.

Pomer városnál lévő tengerpart

Scuza

Élvezzük a napsütést, a játékot vízben vagy a szárazföldön. Ez a kavicsos strand Pomer közelében található, mely tökéletes helyszíne a nyaralásnak. A Scuza strand úszás szempontjából minden korosztálynak ajánlott.

Csodaszép a Scuza strand

Páratlan kilátás nyílik a napágyon fekve a kristálytiszta vízre és a gyönyörű öbölre. Különböző vízisportokat lehet kipróbálni, felfrissülni a közeli bárban tudunk.

Pjescana Uvala

Pjescana Uvala (magyarul homokos öböl) mellett fekszik ez a gyönyörű homokos-kavicsos strand. Tökéletes hely családoknak, akár egy hosszabb vakációra is. Kristálytiszta vizének köszönhetően a kezdő úszók és gyerekek kedvelt helye. A tengerparti sétányon számos vendéglátó egységet találhatunk.

Homokos, a pjescana strand
 

Citinere

A Centinera strand Banjole városánál fekszik. Ez a gyönyörűen karbantartott kavicsos strand az évszázados fenyőfák alatt fekszik. A nyaralás minden itt töltött napja biztosan felejthetetlen élményeket tartogat.

Kellemes látvány a Citinere strand :)

Dal Már

A kavicsos strand az ugyancsak Dal Már nevet viselő szállodánál fekszik 430 méter hosszan, lassan mélyülő, kék vizével. Ezt a helyet az egész család évezni fogja, a felnőttek maguk mögött hagyhatják a mindennapi gondokat, miközben süttetik magukat a napon, a gyerekek pedig a sekély vízben játszhatnak.

Premantura

Az Isztriai-félsziget legdélibb pontján található Premantura, a Kamenjak-foktól nem messze. Ez a természetvédelmi terület 30 kilométer hosszan nyúlik el a part mentén, számos öböllel és stranddal tarkítva. A kristálytiszta tenger és az érintetlen természet vonzza ide a nyugalmat kedvelő turistákat. Többnyire sziklás strandszakaszok jellemzik, melyeken egész álló nap sütkérezhetünk, a gyermekes családok pedig a néhány homokos strand közül választhatnak.

Kamenjak

Ezen az érintetlen vidéken napozni és úszni csodálatos, leírhatatlan élmény. Az Isztriai-félsziget legdélibb pontján található Kamenjak, mintegy 400 hektárnyi területen, 30 kilométer hosszú tengerparttal, számos öböllel, kis stranddal. A világhírű útikalauz, a Lonely Planet listáján is szerepel a legeldugottabb, legintimebb mediterrán helyek listáján.

Sziklás part a Kamejnak-félszigeten

És egy nomád bár

A Kamenjak-félsziget megközelíthető autóval, kerékpárral vagy akár hajóval is. Kerékpárral vagy gyalogosan a belépés ingyenes, egyéb járművel érkezőknek belépőjegyet kell váltani. Júniustól szeptemberig látogatható, 7 órától este 9 óráig.

Szigetek

A szigetvilág körülbelül 10 kisebb szigetből áll a Medulin-öbölben. Az alábbi szigetek tökéletesek egy egész napos kirándulásra (Bodaulas, Ceia, Levan, Fenoliga, Fenera). Hajóval vagy vízi taxival érhetjük el őket. Medulin strandjai közül - a Bijecán túl - itt a Levan szigeten találunk még homokos tengerpartot.

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től