Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Medulin látnivalói – barangoljunk a tengerparton egyet!

Medulin alapvetően egy picike tengerparti falucska. Az itt található homokos tengerpart miatt lett (köz)ismert. Ennek következtében Medulin látnivalói az itt található néhány szentélyben és a környék természeti szépségeiben mutatkozik meg.

 

Bijeca strand

Medulin legfontosabb látnivalója a Bijeca nevű homokos part. A köznyelvben ezt Medulin homokos strandjának nevezik. A Bijeca strandot nagyon könnyű megközelíteni. A városban egész végig tartsunk a kikötő felé, majd hajtsunk tovább a kikötő előtt, a kemping felé. Village Medulin Camp, ez a kemping hivatalos neve. Ahogy haladunk az úton egy hatalmas, leander sövénnyel leválasztott parkoló mellett haladunk el. Itt kell leparkolni. Innen már csak pár méter a híres homokos strand.

Ez a Medulin-öböl. Itt található Medulin homokos strandja
A felső kis öbölnél található Medulin homokos strandja


Egész végig homokos a Bijeca strand

A Bijeca homokos strand közel másfél kilométer hosszan húzódik a képen látható öbölben. A part egész végig homokos és nagyon lassan mélyül. Bárhol lepakolhatunk, a strand ingyenesen használható. A tengerben felfújt gumivárakat látunk, ahova a gyerekeket nyugodtan beengedhetjük. Annyira lassan mélyül itt a tenger, hogy amíg egyértelműen láthatók a gyerekek, addig biztos sekély a tenger, nem fognak elsüllyedni. Ha megéheznénk, a strand mögött több éttermet, konobát találunk. Ez egy olyan strand, mely minden isztriai nyaralás kötelező eleme. Az összes helyi strandot itt gyűjtöttük össze.

 

Villa Vizula

Az egyik legmisztikusabb helyi látnivaló Medulin szívében, a Vizula félszigeten fekszik. A Villa Vizula más néven Villa Crispus, Konstantin császár ókori luxusvillája volt. Még ma is jól látható, hogy egy több épületből álló, római monstrum állt itt egykoron. Jól látszódnak a császár szobái, melyeket márvánnyal és szabályos fekete-fehér mozaikokkal díszítettek. Az egykori ólomcsövek és fa kemencék is jól felismerhetők. Az ólomcsöveken vezették a vizet a Villába, melyet fa tüzelésű kemencékben melegítettek fel. Ennek köszönhetően még a hűvösebb időkben is kellemes meleg volt a császári szobákban. A 24 hektárnyi területen helyt kaptak a gazdasági létesítmények is. Gabona és egyéb termény raktárak romjait fedezhetjük fel a tengerparton. 

A Villa Vizula az egyik legmisztikusabb hely Medulinban
Ennyi maradt Konstantin császár egykori villájából

 

Szent Ágnes templom

Medulin legmagasabb épülete, a fehéren virító Szent Ágnes templom tornyai. A templomot 1894-ben építették egy XVII. századi szentély alapzataira. A két egyenként 36 méter magas fehér, rikító tornyok egyedülálló látványosság az egész Isztriai-félszigeten.

Ez a Szent Ágnes templom
A Szent Ágnes templom tornyai Medulin legmagasabb pontjai

 

Levan szigete

Medulin látnivalói közé tartozik még az öböl bejáratánál található szigetcsoport is. Három szigetecskét érdemes megemlíteni, a Ceja, Levan, Brodulas. A kikötőben több kirándulást szerveznek ezekre a szigetekre, illetve akár kibérelhetünk egy kis hajót, mellyel végigjárhatjuk őket.

A Levan sziget Medulin előtt fekszik
Levan, az Álom és a Homok szigete. Ide mindenképpen menjünk el!

A legtávolabbi szigetecske a Levan, az Álom és Homok szigete. Medulin nyaralásunk során ide mindenképpen látogattsunk el! A Levan csupán 300 méterre fekszik a szárazföldtől. Ez egy természetes homoksziget. Nem találunk itt mást, csak érintetlen homokos tengerpartot és egy kis éttermet. Jöjjünk ide strandolni, sziesztázni vagy csak egy naplementés romantikus vacsorára, jól fogjuk érezni magunkat.

 

Kamenjak félsziget

Medulintól délre fekszik a Kamenjak félsziget. Ez egy hosszan elnyúló, természetvédelmi terület. Érdemes ide ellátogatni, mert nagyon sok alig ismert strandot, tengerpartot találunk itt. A félsziget érdekessége a kőkorszaki kinézetű Szafari bár, illetve a gyerekeknek készült dinópark. Medulinból indulva Pomer, majd Premantura településeken keresztül érjük el a félsziget bejáratát. További infót itt találunk a Kamenjak félszigetről.

Egy csodálatos természeti képződmény a Kamenjak félsziget
Az egész Kamenjak félsziget egy természetvédelmi terület

 

Porer világítótorony

Kétség kívül Medulin érdekessége a nyílt tengeren található Porer világítótorony. Nagyon sok hajós kirándulást szerveznek ide is a kikötőből. Érdemes befizetni rá, hiszen a kiránduló hajók kimennek a nyílt tengerre és megkerülik ezt a misztikus épületet. Sok hajó egész napos kirándulásra megy. Délután vagy az egyik kis szigeten, vagy a Kamejnak félsziget egyik öblénél kötnek ki, ahol jó hosszan fürödhetünk a kristálytiszta tengerben.

A Porer világítótorony Medulin egyik látványossága
A Porer világítótornyot is nézzük meg. Ez lesz a nyaralásunk fénypontja!

 

A világítótoronnyal Medulin látnivalóinak végéhez értünk. Ha nagyobb kirándulásokra is kaphatók vagyunk, Pulára illetve a Brijuni Nemzeti Parkba érdemes ellátogatni.

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től