Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Medulin

Medulin Horvátország egy új turisztikai gyöngyszeme. Helyileg Pula nyugati szomszédságában, egy hatalmas és zárt öböl végén terül el. Magyarország felől szinte végig autópályán érjük el Medulint. Budapest távolsága 610 kilométer, míg a letenyei határtól 380-at kell még vezetni. Medulin homokos strandjáról ismert leginkább. A helyi Bijeca strand annyira lassan mélyül, hogy egészen kis babákkal is kijárnak a helyiek. Szinte minden Medulin nyaralás a strandolásról és a napozásról, hajós kirándulásokról szól. Tarts velünk és fedezd fel ezt a nyaralási Kánaánt!

 

Tematika → utazás | nyaralás / strandok | programok | a környék felfedezése | címek

Rövid történelem

Medulin egy kedvező klímával és termőfölddel rendelkező, védett öbölben fekszik. Már az ókortól ismert település. A III. században Konstantin császár egy luxusvillát építtetett a Vizula félszigetre. A későbbiekben Justinianus bizánci császár is előszeretettel használta ezt a birtokot. Medulin az ókortól kezdve jó termőföld volt. Elsősorban gabonát, szőlőt (bort), olívát és gyümölcsöket termeltek. Medulin életében a fellendülés a XX. század második felében következett be, amikor az itt található homokos strand miatt, vendégházakat kezdtek el kialakítani. Mára egy egész üdülőövezet, több kemping és szálloda fogja közre Medulint. Egy igazán vonzó nyaralási úti céllá nőtte ki magát. A lakosok vagy a helyi idegenforgalomban dolgoznak, vagy a szomszédos Pulára járnak át.

 

Web, GPS adatok

 

Programok, címek, vásárlás Medulinban

 • Medulin városközpont (gps)
 • Bijeca homokos strand (gps)
 • Parkoló Medulinban (gps)
 • Ina benzinkút (gps)
 • Hajós programok (web, gps)
 • Vásárlás: Konzum élelmiszerbolt (gps)
 • Vásárlás: Plodnie élelmiszerbolt (gps)
 • Lidl Medulinban (gps)
 • Adrenalin park (gps)
 • Disco (gps)
 • Pulai amfiteátrum (gps)
 • Parkolás Pulában (gps)
 • Dinópark (gps)
 • Szafari park (gps)
 • Brijuni Nemzeti Park (web, gps)
 • Olcsó szállások (web)
 • utazás, autópályadíj: 98 kuna

 

Medulin megközelítése

Medulin autóval igen könnyen elérhető. Magyarország felől az M7-es autópályán a letenyei határátkelő után, ráhajtunk a horvát A4-es autópályára. Zágrábnál véget ér az A4-es autópálya, itt átváltunk az A1-es autópályára. Karlovac után elágazik az autópálya. Az Isztria / Rijeka felé tartó A6-os autópályán folytatjuk utunkat. Rijekánál véget ér az A6-os autópálya. Megkerüljük Rijekát, majd ráhajtunk az A8-as jelű autópályára, melyen egyenes úttartással Puláig vezetünk. Pula előtt ki lesz táblázva a Medulin tábla. Ezt kövessük és rövid vezetéssel megérkezünk Medulinba.

Medulin utazás – így közlekedj az autópályán
Jó fél napos vezetéssel könnyen elérhető Medulin

 

Ajánlott szállások

A Burle apartman a tengertől mindössze 70 méterre fekszik. Több apartman, szoba közvetlen tengeri panorámával rendelkezik. Az egész ház rusztikus jellegű, így több apartmanban nyers kőfalat találunk. Ideális szálláshely, ha egy csendes tengerparti apartmanban szeretnénk nyaralni. Ez a szálláshely egyébként, nagyon népszerű a Horvátországinfó felhasználók között. További infó, foglalás itt!

 

A Villa Ana Medulin központjában a kikötő partján fekszik. Medulin homokos strandja is könnyen elérhető innen. 6 darab apartman található összesen itt, melyek mind igényesen fel vannak újítva. Azon utasainknak javasoljuk, akik csodálatos panoráma mellett a városközpontban szeretnének nyaralni. További infó, foglalás itt!

 

Nyaralás Medulinban

Medulin egy egészen kicsike település. Gyakorlatilag az elmúlt pár évtizedben lett ismert, népszerű, az itt található hatalmas homokos strand miatt. Majd minden Medulin nyaralás a Bijeca homokos strand köré szerveződik. Ez egy nagyon különös öböl Horvátországban. Rendkívül lassan mélyül és az egész öböl homokos. Ha kocsival érkezünk strandolni Medulinba, a tengerpart mögötti nagy parkolóban tudunk biztonságosan leparkolni. Innen pár perces sétával megérkezünk Medulin homokos strandjára.

Medulin homokos strandjáról ismert. Nagyon sok gyerekes család jár ide fürödni. (Medulin TZ képe)
Medulin homokos strandjáról ismert első sorban

Az egész Medulin öböl nagyon, de nagyon lassan lassan mélyül. A finom, forró homokon tudunk lepakolni, aztán irány a tenger! Ha nem akarunk fél háznyi csomagot levinni a partra, lent is bérelhetünk napágyat, napernyőt. A Bijeca strand nyugati partvonalát az autós kemping teszi ki. A keleti parton kis családi hoteleket, apartmanházakat, éttermeket találunk. Ha megéheznénk itt tudunk megenni egy csevapot, fagyizni vagy sörözni. Akár evés közben is bent lehet a gyerek a vízben, annyira közel van itt minden és annyira lassan mélyül a tenger.

Kifejezetten jó választás Medulin gyerekkel, hiszen az egész part strandnak van kialakítva. (Medulin TZ képe)
Ilyen lassan mélyül a tenger

Az egész partvonal strandnak van kialakítva. Az öböl belseje homokos. Ahogy az öbölből kifelé haladunk, a partvonal átvált sziklássá. Ahogy átküzdjük magunkat a sziklákon és bemegyünk a tengerbe, pár méter után visszaköszön a homokos talapzat. Medulin strandján több helyen találunk büfét, kisebb gyorséttermeket, így szinte bárhol sörözhetünk, fagyizhatunk. Kis túlzással azt lehet mondani egy Medulin nyaralás egyet jelent a gondtalan strandolással.

Medulin tengerpartja tele van büfével, étteremmel. (Medulin TZ képe)
A part tele van büfével, étteremmel, így bárhol fagyizhatunk, sörözhetünk egyet.

Medulin gyerekkel is tökéletes választás, hiszen az egész város szinte egy nagy strand. Gyakorlatilag úgy lehet számolni, hogy a kiadós késői reggeli után, úgy lehet lemenni a homokos strandja, hogy ott töltjük / költjük el az egész napot. Itt azért megjegyeznénk, ha nem minden nap a legdrágább ételeket rendeljük az éttermekben – egyszer-egyszer büfézünk, pizzázunk – bele fogunk férni a költőpénzbe. Egyébként Medulin strandja Kék zászló minősítéssel rendelkezik, vagyis nagyon tiszta a tenger vize, amit folyamatosan ellenőriznek is, továbbá úszómester vigyáz a fürdőzőkre.

Felejthetetlen nyaralás Medulinban az egész család számára. (Medulin TZ képe)
Felejthetetlen nyaralás Medulinban az egész család számára.

A tengerben gumi mászóvárat – aquapark – találunk, vízibiciklit, kajakot lehet bérelni és a legjobb nyaralási program a gyerekek részére – a strand mellett – a kempingnél fekvő Vidámpark. Medulin vidámparkja – Lunapark – szeretettel vár mindenkit. Van itt óriáskerék, dodzsem, kísértet kastély, gyerek ugráló várak, hullámvasút, ringlispíl, vattacukor és sok-sok vidám, pénzköltési lehetőség.

Medulin Vidámparkjában is megy az élet
A Vidámparkot is érdemes rendszeresen felkeresni

Ahogy az előzőekben is írtuk, érdemes rá gyűjteni, mert ezekkel a programokkal lesz igazán felejthetetlen élmény a nyaralás Medulinban!

A Tomo apartmant elsősorban családok részére javasoljuk, hiszen itt több nagyobb szállásegység található. Az apartmanok mind minőségi bútorzattal és konyhával vannak felszerelve, illetve a homokos strand, rövid sétával könnyen elérhető innen. További infó, foglalás itt!

 

Medulin programok

 

Sokat foglalt szállások Medulinban

 • Malagic apartman: Egy új építésű, többszintes apartmanház a homokos strand mögött. Minden szoba légkondival rendelkezik. Kifejezetten családos, 1 illetve, 2 hálószobás apartmanokat bérelhetünk itt. Olvasóink ezt a szálláshelyet is letesztelték már, bátran foglaljuk le! (infó / foglalás)
   
 • Jancic apartman: A homokos strand közelében találjuk ezt az apartmanházat. Egy három hálószobás, hatalmas lakást találunk, ahol akár az egész család kényelmesen elfér. Kedvező árai miatt, gyakran választják Olvasóink. (infó / foglalás)
   
 • Mendula apartman: Mintegy negyedórás sétára fekszik ez a szállásegység a strandtól. Egyszerűbb berendezésű, gazdaságos, nagy családi apartmanokat bérelhetünk itt. (infó / foglalás)
   
 • Brenic apartman: Medulin óvárosában, egy zöld területen helyezkedik el a ház. Nagy, több szobás apartmanokat lehet itt bérelni. A strand negyed órás sétányira esik. (infó / foglalás)
   
 • Barbic apartman: Szintén Medulin óvárosában helyezkedik el ez a modern apartmanház. Rövid sétával bármi elérhető innen. (infó / foglalás)

 

Kötelező programok Medulinban

A kikötőben található egy mini tengeralattjáró. Ez a Medulin öbölben tesz egy víz alatti kirándulást. A tengeralattjáró feneke üveggel borított, így a tenger élővilága jól látható. Arra azonban készüljünk fel, hogy itt a tenger feneke homokos, így kissé homályos lesz a látvány (nem olyan szép, mint egy sziklás tengerparton). A hajó 12 utast tud egyszerre elvinni, így időben kell jelentkezni az útra (árak: felnőtteknek 90, míg gyerekeknek 60 kuna egy út).

Gyerekkel a búvárhajót is érdemes kipróbálni
Gyerekkel a búvárhajót is érdemes kipróbálni

A legjobb hajós kirándulásokat Medulinban a MB SANDRA Medulin nevű cég csinálja. Van nálunk fish piknik nevű hajós kirándulás, melyen ebédet és sört / bort kapunk. Ez a túra megáll egy tengerpartnál, ahol fürdeni is lehet. A Kamenjak hajókirándulások a szemközti félszigetre indulnak. Ott van fürdési lehetőség. A hajós kirándulások, olyan „kötelező” nyaralási program, ezért érdemes valamelyikre befizetni (árak: felnőtt 200 kuna, 12 éves korig 120, 16 éves korig 160).

Medulin hajós kirándulás az öbölben
Ezt a hajót keressük a tengerparton

Ha nagyon nem bírna a gyerekünk magával, még a sok pancsolás sem fárasztja le, vigyük el a Medulin adrenalin parkba. Itt aztán kedvére csimpaszkodhat, mászhat, lóghat vagy akár quadozhat egyet (árak: nagy pálya 150 kuna, zipline 70 kuna).

Medulin adrenalin parkja is jó programlehetőség
Ha még nem fáradt el a gyerek, vigyük el az adrenalin parkba

 

További látnivalók

Egy pár szót ejtenénk Medulin óvárosáról, kötelező látványosságairól. Medulin első lakói a rómaiak voltak. A bevezetőben említett Konstantin császár palotájának romjait a Vizula félszigeten tudjuk megtekinteni.

A Villa Vizula az egyik legmisztikusabb hely Medulinban
Ennyi maradt Konstantin császár egykori villájából

Medulin tengerpartját a fehér színben pompázó Szent Ágnes templom illetve annak, egekbe szökő tornyai határozzák meg. Ezek a tornyok egyébként az Isztriai-félsziget legmagasabb épített tornyai.

A Szent Ágnes templom tornyai meghatározzák Medulin látképét
A Szent Ágnes templom tornyai meghatározzák Medulin látképét

Több hajós kirándulás indul a Medulin öböl végén található szigetekre. Három kis sziget található az öböl bejáratánál: a Ceja, Levan, Brodulas. A Levan sziget a legszebb. Őt egyébként a „Szerelem és a homok” szigetének is nevezik. A fél sziget homokos és több nagyon hangulatos étterem található itt. Ha ügyesen megtervezzük előre, egészen romantikus is lehet egy nyaralás Medulinban. Ezt a helyet mindenképpen ajánljuk!

Medulin előtt fekszik a Levan sziget
Levan, az Álom és a Homok szigete. Ide mindenképpen menjünk el!

 

Éttermek – helyi gasztronómia

Medulinban számos étkezési lehetőséget találunk. Vannak kisebb büfék, olaszos pizzériák és természetesen tradicionális horvát konyhák is. Érdemes kipróbálni a csevapot, de a grillezett tintahalat ugyanolyan szívesen ajánljuk. Medulinban az a jó, ha beülünk egy bárba sörözni, koktélozni sokszor teljesen rálátunk a tengerpartra mint itt, a Sunshine Beach Bar teraszáról. Ha kiugrunk ide inni, nyugodtan ott hagyhatjuk a gyerekünk, cuccunk, feleségünk, anyósunk a tengerparton nem lesz bántódása.

Teljesen rálátunk a tengerpartra a Sunshine Beach Bar teraszáról
Teljesen rálátunk a tengerpartra a Sunshine Beach Bar teraszáról

 

Medulin szállás – mobilház a kempingben
Összkomfortos, modern mobilházat bérelhetünk közvetlenül a tengerparton a kempingben.

Medulin autós kempingjében összkomfortos, igényesen berendezett mobilházakat bérelhetünk a tengerparton. Ha nem tudjuk, hol foglaljunk szállást, érdemes elgondolkozni azon, hogy rögtön a tengerparton nyaraljunk! További infó, foglalás itt!

 

Időjárás

Így alakul Medulin időjárása az év során

Medulin éghajtatára a mérsékelten meleg a jellemző. Enyhe telek és forró nyarak jellemzik. A leghidegebb hónap a január. Ilyenkor maximum 7 fokig melegszik a levegő hőmérséklete. A legmelegebb hónap a július és az augusztus. A hivatalos adatok szerint a napi csúcshőmérséklet 28-30 fok körül alakul, mely a szélcsendes időszakban még melegebbnek tűnik. Medulin időjárására nagy hatással van a tenger hőmérséklete is. Januárra 12, míg februárra 11 fokig hűl le a tenger. Augusztusra melegszik fel a legjobban. Ilyenkor 25,2 fok hivatalosan a tengervíz hőmérséklete. A lassan mélyülő, homokos strandnál közel 30 fokig melegszik a tenger hőmérséklete.

 

Fedezzük fel a környéket is!

A Medulin öböl déli partján fekszik a Kamejnak félsziget. Ez egy természetvédelmi terület, vagyis itt település nincsen, csak szép eldugott, sziklás tengerpartok. Két helyet érdemes itt felkeresni, a Dinóparkot és a Szafari parkot. A Dinóparkban – ahogy a neve is mutatja – dinoszauruszokat találunk.

Egy dinó park és sok lábnyom található a félszigeten
Dinoszauruszokkal is találkozhatunk a Kamenjak félszigeten

A Szafari park viszont már egy kicsit trükkösebb hely. Ez igazából egy kőkörszaki jellegű hely. Minden természetes anyagból készült – a büfé mellett – vannak csúszdák és olyan part is, ahonnan liánnal a tengerbe lehet ugrálni. Egy szó mint száz, ha Medulinban nyaralunk, a Kamenjak félsziget kötelező látnivaló lesz!

Medulintól negyed órányira található a pulai amfiteátrum
Medulintól negyed órányira található a pulai amfiteátrum

Minden Medulin nyaralás népszerű úticélja a szomszédos pulai amfiteátrum. Alig 20 perces utazással ennél a gyönyörű műemléknél lehetünk. Az amfiteátrum érdekessége, hogy nagyobb mint a római Colosseum, és szinte épségben megmaradt. Eredeti állapotában 23 ezer néző befogadására volt alkalmas. Ma koncerteket, rendezvényeket tartanak itt. Nyáron többször rendeznek Gladiátor napokat. Ha éppen akkor nyaralunk Medulinban, mindenképpen nézzük meg a római korba öltöztetett óvárost!

Medulin egyik nevezetessége a Porer világítótorony
Medulin egyik nevezetessége a Porer világítótorony

Végezetül, a Porer világítótoronyról is érdemes néhány szót váltani. Medulin tengerpartjáról szerveznek hajós kirándulásokat, melyek ide, a Porer világítótoronyhoz indulnak. Tudjuk misztikus látvány a Medulin világítótornyának is nevezett építmény, de Őt csak fényképezni lehet, itt sajnos nem köthetnek ki a kiránduló hajók!

 

Konklúzió

Összességében elmondható, hogy Medulin gyerekkel, de fiataloknak, idősebbeknek is tökéletes úticél. Közel fekszik Magyarországhoz és Medulin homokos strandja szinte bármilyen igényt kielégít. Május közepétől kezdve elindul az élet itt és folyamatosan megy a strandolás, pihenés egészen október közepéig. Fontos hangsúlyozni, hogy egy kellemes klímájú, mediterrán területen járunk, így Medulin nyaralásaink mellett őszi és kora tavaszi pihenésre is tökéletes. Talán nem véletlenül, Medulin Horvátország egy igen népszerű úticélja, próbáljuk ki Mi is!

Medulin szállás – Oliveto apartman
Családosoknak javasoljuk a Oliveto apartmant

Végül, de nem utolsósorban az Oliveto apartman színes lakásai is kiváló választás családos utasainknak. Csak ki kell választani a vörös, vagy a zöld apartman tetszik és már csomagolhatunk is! További infó, foglalás itt!

 

Medulin megközelítése

Medulin autóval: Medulin autóval igen könnyen elérhető. Magyarország felől az M7-es autópályán a letenyei határátkelő után, ráhajtunk a horvát A4-es autópályára. Zágrábnál véget ér az A4-es autópálya. Zágrábtól az A1-es autópályán haladunk tovább. Karlovacnál elágazik az autópálya. Az Isztria / Rijeka felé tartó A6-os autópályán folytatjuk utunkat. Rijekánál véget ér az A6-os autópálya. Megkerüljük Rijekát, majd ráhajtunk az A8-as jelű autópályára, mellyen egyenes úttartással Puláig vezetünk. Pula előtt ki lesz táblázva a Medulin tábla. Ezt kövessük és rövid vezetéssel megérkezünk Medulinba.

Medulin busszal: A szomszédos Pula modern buszpályaudvarral rendelkezik. Zágrábbal, Splittel, Trieszttel, Ljubljanával, Belgráddal és Velencével van közvetlen buszjárat Pulára, ahonnan helyi járattal gyorsan elérjük Medulint. Létezik egy Budapest Medulin buszjárat is, melyet az Orangeways szervez.

Medulin repülővel: A szomszédos Pulának saját, nemzetközi repülőtere van. Pulából közvetlen repülőjárat indul Zágrábba, illetve nyáron Splitbe és Rijekába.

Medulin Budapest távolsága: 610 kilométer

 

Közösségi csatornáink

Medulini pinjeink
Medulin G+ gyűjteményünk
 

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től