Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Kvarner öböl

 

A Kvarner-öböl a Magyarországhoz legközelebb fekvő tengerparti rész. Évente magyar turisták ezrei nyaralnak a térség szigetein és városaiban. A Kvarner-öböl legnagyobb és legfontosabb szigetei a Krk-, Cres-, Losinj-, Rab- és a Pag sziget, legfontosabb városai: Opatija, Rijeka, Crikvenica és Senj. A turisták is nagyjából ezeken a helyeken nyaralnak, illetve látogatják meg. A legtöbb nyaraló a Krk- és Rab szigetre érkezik valamint a Criknevica Riviéra városaiba.

Kvarner-öböl kilátás1844-ben indult el a turisztika a térségben amikor egy gazdag rijekai kereskedő Iginio Scarpa egy villát építtetett az akkor még halászfalúként számon tartott Opatijába. Scarpa Úr meghívta ide pihenni az ismerőseit, így hamar fejlődésnek indult Opatija. Az első turisták között volt Dr. Conrad Clar osztrák orvos aki beteg gyerekét hozta Mali Losinjba. A gyerek hamarosan gyógyulásnak indult, így az orvos hírét vitte az osztrák birodalomban és megnőtt az érdeklődés a Kvarner-öböl városai iránt. Ferenc József osztrák császár annyira beleszeretett Opatijába, hogy ide költöztette a téli rezidenciáját, testvére József főherceg pedig Crikvenicára járt rendszeresen pihenni. Ma a Kvarner-öböl a horvát Adria egyik legdominánsabb régiója, turisták milliói járnak ide nyaralni a világ minden tájáról. A Kvarner-öbölben megtalálhatók a zsúfolt strandok, -városok, fényűző pompás paloták de egyaránt felfedezhetünk olyan kicsi és eldugott, elhagyatott falvak, ahol alig pár százan élnek.
 

Akik először készülnek Horvátországba..

Akik először készülnek Horvátországba azoknak kifejezetten ajánlott úticél a Kvarner-öböl. Hogy tovább pontosítsuk az úticélt, első horvátországi nyaralóknak ajánljuk a Krk szigetet, a Rab szigetet illetve a Crikvenica Riviérát. Ezekre a helyekre gyorsan és egyszerűen lejuthatunk (a távolság Budapesttől 480-550 km). Akármelyik helyre is menjünk a fentebb említett három hely közül, mindenhol szépen kialakított igényes strandokat, virágos, színes városokat találunk, kellemes mediterrán éjszakai élettel, sok látványossággal és hajós programokkal.
 

Néhány hely amit érdemes megnézni a Kvarner-öbölben

 

opatija

Opatija

Opatija a Kvarner-öböl északi csücskében található. A város hangulatát még ma is a XIX.-XX. századi arisztokrata paloták és kúriák pompája határozza meg. Ha szeretnénk egy kis betekintést kapni az egykori osztrák birodalom csillogásából, akkor látogassunk el Opatijába.

plitvicei tavak

Plitvicei tavak

A Plitvicei tavak Karlovactól 75 km-re található tórendszer. 1979-től az UNESCO természeti világörökség részét képezi. A Plitvicei tavaknál szép nagyokat sétálhatuk és gyönyörködhetük ebben a csodálatos vízesés-kavalkádban. A Plitvicei tavak megteniktését mindenképpen ajánljuk.

rab

Rab városa

Pontosan a Kvarner-öböl közepén található a Rab sziget, melynek központi települése a négytornyú Rab város. Rab egy félszigeten terül el. A város megtekintése után elmehetünk Loparba ahol hosszan elnyúló homokos tengerpart vár minket.  

 

mali losinj

Mali Losinj

A Kvarner-öböl szélén elterülő Losinj sziget központi települése. Mali Losinjban gyönyörű színes házak között sétálgathatunk, kávézgathatunk nézegethetjük a kisváros sürgő életét vagy éppen elmehetünk egy hajótúrára, ahol akár delfinekkel is találkozhatunk.

 

Az Adria főút

Rijekából indul az Adria főút, amely Spliten keresztül egészen Dubrovnikig vezet.  

Adria főút, Adria main road
Az Adria főút a Kvarner térségben

Kapcsolódó régiók:
Isztria
Dalmácia, Zadar régió

Kapcsolódó fórum:
Kvarner-öböl topic

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től