Ajánlatkérés

Krka Nemzeti Park

Krka Közép-Dalmácia legnagyobb folyója. A Knin melletti Dinaridák lábánál ered és keskeny sziklafalak között, vízeséseken, tavakon keresztül jut el a tengerbe. A Krka folyó legszebb szakasza a Skradintól kezdõdõ szakasz, amely egyben a Krka Nemzeti Park része. A 109 km2 területet felölelõ Krka Nemzeti Parkot 1985-ben minõsítették nemzeti parkká.

A Krka Nemzeti Park busszal, hajóval és gyalog is egyaránt körbejárható. Ha a Skadrin-i bejáratnál parkolunk le, akkor hajóval visznek fel a nagy vízeséshez, ha pedig a Lozovac-i parkolóból indulunk, akkor busszal, vagy gyalogosan közelíthetjük meg a vízeséseket.
 

A Krka Nemzeti Park látványosságai

Skradinski buk

A Krka Nemzeti Park fő látványossága a nagy vízesés a Skradinski buk. A nagy vízesés több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában. Itt 17 vízesés található. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter színtkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Átlagos áramlási sebessége 43 m3 télen, 18 m3 nyáron. Érdemes fürdőruhával érkezni a Krka Nemzeti Parkban mert itt a nagy vízesés medencéjében fürdeni is lehet.  

A Krka vízesésben fürödni is lehet
A Krka Nemzeti Park fő látványossága a Skradinski buk (Nagyítható fotó!)

A vízeséstõl a kis hídon továbbhaladva egy néprajzi kiállításhoz érkezünk. Itt mûködõ malmot, kukorica õrlõt, mosókosarat és szövõszéket találunk, ehetünk a helyi bisztróban és begyûjthetünk néhány Krka-i szuvenírt.


A Visovaci ferences kolostor

A Visovaci ferences kolostor nagy vízesés feletti kikötõbõl érhetõ el. A kolostor egy kis szigeten található, ahova csak a Krka Nemzeti Park által szervezett túrán keresztül juthatunk el. A kolostorban egy kis múzeum található, ahol angol nyelven kalauzolnak végig a látnivalókon.  

 


A Visovaci ferences kolostor

nyuszi koma
És a kolostorkert lakói

 

A Krka Nemzeti Park belépõjegy árai:

felnõtt 110 kuna
gyerek: 80 kuna
hajós kirándulás: 100 kuna / fõ
Kutyát nem lehet a Nemzeti Parkba bevinni!Hozzászólások (4)

2011
10
31
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a közelben van-e jó kemping illetve mi a helyzet a kutya bevitellel? Mert több fotón látok én is kutyust!
2011
08
27
A viamichelin.com nagyon jó utvonaltervező! Én ott szoktam megnézni a külföldi utakat. Én is Zadarból készülök kirándulni.
2011
08
25
Egy kis segítséget kérnék: hogy jutok el Zadarból a Krka Nemzeti parkba? Sehol nem találok részletes térképet róla:( Köszönöm a segítséget! Csodaszép nyarat Mindenkinek!
2011
06
15
A kutyára vonatkozó információ nem pontos. Mi 2009-ben voltunk kutyával a nemzeti parkban, a pénztárnál is rákérdeztünk, ahol közölték, hogy nyugodtan be lehet vinni a kutyát.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
20.700,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
23.697,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
38.205,-Ft / fő-től