Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Krk sziget

 

A Krk sziget fekszik legközelebb Magyarországhoz. Budapesttől való távolsága mindössze 500 kilométer, s a letenyei határtól is már csak 270 km-nyi autópálya van hátra. Mi magyarok nagyon szeretjük a Krk szigetet mert nagyon közel van, mert sok kiváló strand van itt, mert igazi nyelvtörő kimondani a magánhangzók nélküli „Krk” nevet. Ha ügyesen megszervezzük, egy Krk nyaralás egyet jelent a strandolással, sok-sok városlátogatással és hajós kirándulással. Mire is várunk még? Töltsd le a Krk sziget látnivalós térképünket és szervezd meg az idei nyaralásod!

 

Bevezető

Krk sziget Horvátország északi részén, a Kvarner-öböl észak-keleti partvonala mentén fekszik. Ez a Magyarországhoz legközelebb eső mediterrán sziget. Megközelítése nagyon könnyű. Szinte végig autópályán tudunk levezetni a Krk szigetig. A sziget előtt, egy másfél kilométer hosszú híd található. A Krk híd díja 35 kuna, de csak a befelé való hajtáskor kell fizetni (a kifelé út ingyenes).

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


A Krk híd a régió jelképe
A Krk hídon keresztül érkezünk meg a Krk szigetre

Krk éghajlata enyhe mediterrán. Évente mindegy 2500 órán keresztül süt itt a nap, ezért a Napfény szigetének szokták nevezni. Egy Krk nyaralás egyet jelent a felhőtlen strandolással és napozással. A javaslatunk az, hogy járjuk végig a sziget fontosabb településeit, próbáljuk ki a helyi specialitásokat és fizessünk be legalább egy hajós kirándulásra.

Krk sziget térképe a látnivalókkal
Krk sziget térképe a legfontosabb látnivalókkal

Töltsd le Krk sziget látnivalós térképét, nyomtasd ki és vidd magaddal Horvátországba!

 

Ajánlott szállások

 

Krk szállás – Kosic apartman
Az egyik legjobb ár-érték arányú szállás Krk-ön a Kosic apartman

A Kosic apartman Krk város külterületén helyezkedik el. Igényes, modern és tiszta stúdióapartmanjaival, ez az egyik legjobb ár-érték arányú szállás a városban. Krk óvárosa és a helyi strand, rövid sétával könnyen elérhető. További infó, foglalás itt!

 

Krk szállás – Bogović apartman
Malinskán a Bogović apartman nagyon jó választás

A Bogović apartman a Krk sziget északi részén, Malinskán fekszik. Tiszta és modern apartmanokban nyaralhatunk a családunkkal. A helyi strand illetve Malinska óvárosa rövid sétával könnyen elérhető. Malinskáról az egész Krk szigetet könnyen felfedezhetjük. További infó, foglalás itt!

 

Krk szállás – Valamar Koralj Hotel
Tökéletes nyaralás Krkön a Valmar Hotelben

A Valamar Koralj Hotel Krk külterületén fekszik a tengerparton. Több kültéri medencével, pezsgőfürdővel és tengerre néző étteremmel, gyerek játszóházzal vár. Bőséges reggeli és vacsora az alapszolgáltatás. Ebben a szállodában a kutyák is külön figyelmet kapnak. Válasszuk a Koralj Hotelt, ha a pihenésre szeretnénk koncentrálni. További infó, foglalás itt!

 

Krk szállás – Njivice apartman
A parthoz közel találjuk ezt a családi apartmant Njivicén

A Njivice apartmanok, Njivice településen található. A helyi strand 250 méterre, míg az óváros 500 méterre fekszik, így pár perces sétával könnyen elérjük bármelyiket. Több 2 ágyas szoba, 1 illetve 2 hálószobás apartman található itt, úgyhogy családosoknak kiváló választás lehet. További infó, foglalás itt!

 

Programok

61. Krk Nyári Esték
Komoly- és népzenei előadások, gasztronómia verseny Krk város Főterén
Krk, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 július 10. 10:00
2017 augusztus 24. 22:00

 

Krk horgászverseny
Horgászverseny a Krk városban
Krk, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 július 30. 10:00
2017 július 30. 22:00

 

Halászok éjszakája
Egész napos buli lesz Baskán. Amit a halászok reggel kifognak azt este megsütik és meg lehet enni.
Baska, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 4. 10:00
2017 augusztus 4. 24:00

 

Horvát festők kiállítása
Horvát modern festők alkotásaiból lesz kiállítás.
Dobrinj, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 7. 10:00
2017 szeptember 29. 18:00

 

Középkori vásár
Krk város középkori hangulatba öltözik és három napig tartó kézműves vásár, mulatozás lesz
Krk, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 8. 10:00
2017 augusztus 10. 22:00

 

Mediterrán sörök éjszakája
Egész éjen át tartó mediterrán sörkóstolás lesz Njivice sétányán
Njivice, Krk sziget, Kvarner (Horvátország)
2017 augusztus 10. 19:00
2017 augusztus 10. 24:00

 

Hogyan szervezzünk meg egy gyerekes nyaralást?

Egy sikeres családi nyaralás megszervezésének kulcskérdése a szálláshely kiválasztása. Krk északi partján Malinskán és Njivicénél érdemes szállás foglalni, középen a Krk városnál, Punatnál, délen Baskán, illetve a keleti parton Silonál. Ha gyerekkel nyaralunk talán Malinska a legjobb választás, hiszen itt nagyon hosszú tengerpart található – mely nagyon tiszta és a Kék zászló minősítéssel is rendelkezik – továbbá itt állomásozik egy üveg fenekű hajó, mellyel a tenger élővilágát is fel lehet fedezni.

Malinska kikötőjéből indul a Glassboat. Ezzel a tenger élővilágát is felfedezhetjük.
Ez az üveg fenekű hajó. A legjobb nyaralási program gyerekeseknek.

Ha egészen pici gyerekkel nyaralunk, Silónál foglaljunk szállást. Itt egy rendkívül lassan mélyülő, homokos tengerpart található. Nincs olyan kis baba, akit ne lehetne ebbe a vízbe beengedni. Ha a környéken nyaralunk, nagyon sok hajós kirándulást szerveznek ide Siloba Krk homokos strandja megnevezéssel.

Homokos strand Krk keleti oldalán
Erre a homokos tengerpartra, egészen kis gyerekkel is nyugodtan elmehetünk

Nagyon aktív gyerekkel Krk déli végére Baskára érdemes menni. Az itt található Nagy strandon több kibetonozott ugráló stég, illetve több gumi mászóvár található. A baskai Nagy strand egy közel két kilométer hosszú, védett öböl mélyén fekszik. Az öböl partja – a strand résznél – jól le van zárva a hajós forgalom elől. Több partszakasz van, több helyen találunk mászási, ugrálási, pénzköltési lehetőséget (egy csúszdapark is van). Baska egyébként ideális nyaralási úticél. Szinte teljesen el van szigetelve Krk további településeitől. Ha egyszer eljutunk ide, akár egy hetet eltölthetünk ezen a vidéken.

Krk gyerekkel tökéletes választás. Közel van és sok biztonságos strand van a szigeten
Kifejezetten gyerekes úticél Baska. Zárt a strand, több mászóvár, ugró stég van itt.

Baskáról hajós kirándulásokat szerveznek a szemközti rab szigeti Loparra, ahol egy nagyon, de nagyon lassan mélyülő, hosszan berohangálós, kifejezetten gyerekes, homokos strandot találunk. Egy ilyen kirándulásra mindenképpen fizessünk be! Összességében elmondható, hogy Krk gyerekkel ideális választás. Egyrészt a Krk sziget nagyon jól és gyorsan elérhető Magyarországról, másrészt a szigeten több gyerekes gócpont van. Ha valahova betelepszünk szinte ott – illetve annak közvetlen környékén – tudjuk eltölteni az egész nyaralásunk. Ahogy említettük, érdemes kapásból „gyerekes” helyen szállást foglalni, így az utazgatás nem visz el további időt, pénzt.

 

Fiataloknak: nyaraljunk a barátainkkal!

Ha szeretjük az éjszakai életet és a pörgést, Krk városban érdemes szállást foglalni. Egyrészről nagyon szép Krk éjjeli díszkivilágításban, másrészről több szórakozóhelyet találunk itt. A Volsonis bárt rögtön Krk városfalánál találjuk a főtéren (Vela Placa 8 a címe). Rendszeresen hajnalig tartó bulik vannak itt a nyáron és ősszel is. Pontosan a Volsonis bárral szemben van a főtéren a Jungle disco. Ide is nagyon sok bulit szerveznek (Club Jungle a hivatalos neve, így fogjuk megtalálni).

A Volsonis egész évben nyitva tart. Itt is jó bulik vannak, de a legnagyobb bulikat a Jungle rendezi
Ez a Volsonis bár. Már itt is jó a hangulat, de ha tombolni akarunk, menjünk át a Jungle discoba

Nappal Krken is strandolhatunk, de átmehetünk Punatra vagy Baskára. Sok hajós kirándulást szerveznek a parton. Egy Stara Baska kirándulásra fizessünk be. Stara Baska egy kevésbé ismert terület. Nincs itt más, csak gyönyörű, kristálytiszta tengerpartok. Sokuk annyira eldugott, amit csak hajóval lehet megközelíteni.

 

Aktív nyaralások szerelmeseinek

A Krk sziget azoknak is kiváló választás, akik az energikus, mozgalmas nyaralásokat kedvelik. Ők szinte teljesen minden, hol foglalnak szállást. Talán Baska számukra a legjobb választás, hiszen itt van kihívás bőven. Baskánál sok-sok apró öblöt találunk (a Nagy strandon túl). Ezeket gyalogosan, hajóval, vagy egy bérelt kajakkal tudjuk felfedezni. Van olyan öböl, melyet nudistáknak alakítottak ki. A Baska környéki hegyekben kellemeset kirándulhatunk. Több előre kiépített hegyi kirándulóút van, de ha nagyon jó erőben vagyunk, a sziklamászást is kipróbálhatjuk.

Sziklamászás Baska egyik hegyoldalában
Jókat túrázhatunk Baskán

Egyik nap látogassunk el a Punat öbölhöz. Az öböl sarkában egy wakeborad pályát alakítottak ki. Itt egészen a kezdő szinttől vannak pályák (Cable Krk a neve). Ha kíváncsiak vagyunk a tenger világára is, a szomszédban egy búvárközpontot találunk. Ha családosan mennénk sportolni, akkor sincs probléma, mert egy jól kiépített strand és több étterem található a parton. A család többi része is el lesz amíg sportolunk.

Egészen kezdő szinttől van wakeboard-olásra lehetőség Punatnál
Wakeboard pálya és búvárközpont található a Punat öböl sarkában

Szintén egy tökéletes nyaralási program, ha kerékpár bérlünk és kék keréken fedezzük fel a környező településeket. Az egész Krk szigeten a főút mentén, védett kerékpár utat alakítottak ki, így biztonságosan áttekerhetünk a kiszemelt települések között.

 

További nyaralási ötletek

Borkóstolás
Krk keleti partján van a sziget legjobb termőföldje. A sziklaszirtre épült Vrbnik hosszú évszázadok óta borászatáról híres. Elsősorban száraz fehér bort készítenek itt. Nyaralásunk alatt érdemes legalább egyszer ellátogatni ide és egy panoráma teraszon kipróbálni a helyi borokat.

Borkóstolás a Krk szigeten
Igazán könnyű program egy borkóstolás a tenger felett

Hajóbérlés, hajós kirándulások
Punatnál egy hatalmas hajós kikötő található. Itt parkol nagyon sok magyar honfitársunk vitorlása. Nézzünk körbe a környéken, béreljünk kis motorcsónakot, vagy fizessünk be egy pár hajós kirándulásra.

Sorakoznak a hajók Punat kikötőjében
Egy hajós kirándulás a nyaralásunk fénypontja lesz

Gyógyiszapos kezelések
Egy igen különleges hely található még a Krk szigeten: Silo. Ez igazából Krk homokos tengerpartja. Az egész Siló-öböl nagyon lassan mélyülő, gyógyiszappal van feltöltve. Sokan járnak ide iszappakolást venni. Állítólag ez a helyi gyógyiszap jótékony hatással van az ízületi problémákra.

Sorakoznak a hajók Punat kikötőjében
Siloba is érdemes ellátogatni. A gyógyiszap Krk egyik fontos látnivalója

Krk város

Krk város a sziget névadó és egyben legnagyobb városa. Itt található a Frangepánok (horvátul: Frankopan) erődítmény jellegű vára. A Frangepán-dinasztia innen irányította a birtokait. A Frangepán-birodalom az egész Krk szigetre kiterjedt sőt még a szárazföldre is. Bakartól egészen Senjig minden a Frangepánoké volt.

A Frangepán vár Krk városában
A legfontosabb látnivaló a krki Frangepán vár

A Vošćica világítótorony
Krk sziget látnivalói közül talán a legkülönösebb a Vošćica világítótorony. 1875-ben épült Krk legészakibb pontjára, a Vošćica fokra. Az erőd szerű épület két, egyaránt 140 m2- alapterületű szintből áll. 2009-ben lett felújítva. Saját áramellátása, ivóvíz és meleg víz is van. Egy privát kikötő is rendelkezésre áll. Elméletileg all inculsive ellátással kibérelhető. Felár ellenében a toronyőr halvadászatra és búvárkodásra is elvisz. Ahogy beérkezünk a Krk szigetre, rögtön a repülőtér felé kell hajtani. Innen a 103-as jelű úton érjük el a világítótornyot. GPS adatok: 45 14.3104 N 14 35.4580 E

Vošćica világítótorony Krk keleti végén

Saját magunk is felfedezhetjük
Krk különlegessége a Vošćica világítótorony

Összességében elmondható, hogy sokan nem szeretik a Krk szigetet, mert közel van Magyarországhoz és sokan ismerik. Sokan azt mondják, nem eléggé különleges. Véleményünk szerint egy nyaralás Krk szigeten, ugyanolyan élvezetes és tartalmas lehet, mintha a dél-dalmát szigetvilágban kalandoznánk. Csináljuk egy úti listát, írjuk fel pontosan a helyi látnivalókat és szervezzük meg úgy a vakációnkat, hogy minden napra jusson egy-egy érdekesség. Közelsége miatt a Krk sziget nyaraláson túl, őszi- és tavaszi kirándulásokra is tökéletes. Például érdemes 1-1 nappal megtoldani a húsvétot, vagy az október 23-ai hétvégét és lejönni a Krk szigetre pihenni egyet.

 

Krk sziget autóútjai

Krk sziget úthálózata fejlettnek mondható. A fõutak jól és egyértelműen ki vannak táblázva. A mellékutakon való közlekedés sem jelent különösebb gondott. A mellékutak is gondozottak és szintén egyértelműen ki vannak táblázva.

Krk fõút, Krk main road
Krk sziget fõútja

A Krk híd
Átkelés a Krki hídon (ez a mutatvány 30 kunába kerül)


Ajánlatunk Krk sziget környékén:
Opatija és a Rab sziget

(A Krk sziget és aloldalainak kidolgozásában nagy segítséget nyújtott a Krk Tz, Malinska Tz, Vrbnik Tz, Njivice Tz és a Baska Tz.)

Hozzászólások (17)

2015
06
29
Kedves Erika! Szállás ügyben a szallas (kukac) horvatorszaginfo (pont) hu címre kéne írni.
2015
06
29
Èrdeklődni szereznèk nem túl drága szállás útán Krk szigetèn, valamikor augusztus elejèn mennènk, 2 felnőtt ès egy 4 èves gyerek! A másik kèrdèsem az lenne, hogy Magyarországról hogyan tudnánk ide eljutni tömegközlekedèssel? Köszönöm!
2015
06
23
hello! Busz direktbe esetleg nem megy a krk szigetre?
2015
06
21
Sziasztok! Krk, Maliska-ra megyek nyaralni, szeretnék egy kis motoroscsónakot bérelni, de nem találok sehol aki kiadná. tudna valaki segíteni?
2015
01
27
Szia! Budapestről vonattal Rijekáig el tudsz utazni. Rijekától pedig helyi buszjárattal érhető el a Krk sziget.
2015
01
24
Sziasztok! Megközelítés szempontjából, hogyan lehet tömegközlekedéssel ( vonat, busz) megközelíteni Krk szigetét? Köszönöm a válaszokat!
2014
08
04
Igen! Jó utat! :)
2014
08
04
Kedves Attila! Egy kérdésem lenne hogy a Krk híd éjszaka is nyitva van? Péntek este indulnank először horvátország s nagyon fontos lenne Köszönöm
2014
04
21
Hello! Itt: http://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/bringaval-a-krk-szigeten/
2014
04
19
Hello! Tudna valaki segíteni a Krk szigeti biciklizési leehtőségekről?köszönettel
2013
07
29
sziasztok! tudja vki hogy lehet e krk szigeten robogot bérelni? pontosabban baskan? köszönöm
2013
03
08
Írd meg mit szeretnél a foglalas (kukac) horvatorszaginfo.hu emailre és a lányok segítenek ilyen szállást találni. Malinskán sok kutyás apartman van.
2013
03
07
Sziasztok 4 fő felnőtt, és egy kis yorki kutya nyaralna olcsón, tud valaki valami ajánlatot adni?
2012
07
25
 Lsz
Sziasztok! Ajánlanám minden olyan embernek az Omisaljban lévő Hotel Adriatic szállodát, aki egyszerűen berendezett szobával is megelégszik. A hotel dolgozói kedvesek, barátságosak, az ellátás -szállás+félpanzió-egyszerű ember számára is megfizethető. Voltunk már ott korábban is, és a jövőben is visszautazunk majd oda. Tudom ajánlani...
2012
07
23
Szia! Elő- és utó szezonban teljesen baráti áruk van: http://www.horvatorszaginfo.hu/szallas/krk-apartmanok-hotelek
2012
07
20
Tudna valaki olcsó szállást ajánlani krk szigetén?
2012
07
20
Tudna valaki olcsó szállást ajánlani krk szigetén?
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től