Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Korcula sziget

 

Korcula Dalmácia déli részén terül el. 276 km2-es területével a hatodik legnagyobb és 17000 fõs lakosságával, pedig a legsûrûbben lakott sziget Horvátországon. Nevét - Korkyra Melaina (fekete sziget) - az ókorban kapta a zöldesfekete aleppo feketefenyõnek és píneáknak köszönhetõen.

korcula Korcula történelmét már Kr.e. IV. századtól végigkövethetjük. Eleinte a görögök lakták a szigetet, majd a Kr.e. III. században megérkeztek a rómaiak, majd a velenceiek és a VII. századtól a horvátok is.

A sziget a legnépesebb a XX. század elején volt, majd a kedvezõtlen gazdasági körülmények miatt a 20-30-as és a 60-70-es években tömeges kivándorlások voltak, fõként Amerikába és Nyugat-Európába.

A szülõföldjükön maradt gazdák a mezõgazdasággal foglalkoztak és néhány évtizede, pedig a turizmussal kezdtek el foglalkozni. Mára a fõ megélhetési forrást a turizmus jelenti, de a mezõgazdaság még így a sziget lakosságának 35 százalékának ad munkát.

Korcula sziget fõ terméke az olajbogyó, amelybõl elsõ osztályú minõségi olivaolajat sajtolnak. Másik híres korèulai növény a szõlõ, amelybõl több fajta: a grk, a pošip, a rukatac és a babiæ is megterem, melyekbõl kiváló minõségû borokat készítenek.

Korcula következõ különlegessége, hogy itt született a híres világjáró és tengerész Marco Polo. Szülõháza Korcula városban található meg.

Hozzászólások (2)

2014
08
17
Katiali! Attól függ honnan mész.Én mindenképpen ajánlanám a Bosznián át való utazást.Ha még nem láttad a Vrbas és Neretva völgyét akkor mindenképp.Legszebb út ami a déli részekre visz.Barcs-Okucáni-Banja Luka-Jajce-Jablanica-Mostar-Neum-Ston-Orebic
2014
07
22
Sziasztok! Milyen útvonalon érdemes Korcsulára menni a szárazföldről. Egy dolog, hogy van útvonalterv, de nincs hozzá tapasztalat. Katika
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től