Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Isztria

 

Az Isztriai-félsziget

Horvátország igen különleges részére visz most utunk, az Isztriai-félszigetre. A turisták többségének az Isztriáról a pulai amfiteátrum vagy Rovinj csodálatos, tengerre épült városa jut eszébe. Az Isztria nem csak ilyen népszerű és közkedvelt tengerparti városokból áll. Megtalálhatók a dombos, hegyes részek, hangulatos dombtetőkre épült elhagyatott középkori falucskák, és a zöldellő mezők is. Egy Isztria nyaralás során lehetőségünk lesz arra, hogy felkeressük a fontosabb városokat, strandoljunk a tengerpartokon, illetve látogatást tegyünk a legkisebb településeken is. További fontos látnivalók: Porec óvárosa és Hum.

Az Isztria első számú látnivalója a pulai amfiteátrum

Érdemes kipróbálni a híres isztriai konyhát is. A kristálytiszta tenger kiváló minőségű hallal (főként szardíniával), kagylóval és rákkal látja el a helyi éttermeket. További specialitás még a vadon növő spárga, illetve a Belső-Isztria falvaiknál termelt szarvasgomba. Javasoljuk, hogy nyaralásunk alatt minél többször menjünk étterembe (konobába) és próbáljuk ki a helyi ízeket.

Látványosságok és nyaralás az Isztrián

Az Isztria első számú nyaralási úticél. Mindenkinek nagyon ajánljuk, mert közel található Magyarországhoz, egyszerűen és gyorsan le lehet jutni az isztriai városokba. Az autópálya díjunk sem lesz nagyon nagy, hiszen Rijekától autóút vezet lefele ahol lehet haladni, de fizetni nem kell. Egyedüli további útiköltség az Ucka alagútnál adódik.

Az Isztria városai nagyon szépek egytől, egyig. Érdemes végigjárni őket. Ha valami különlegességre vágyunk, akkor fizessünk be egy Brjuni-hajóstúrára. Akár választhatjuk a nemzeti park által szervezett utat, akár egy magán kis hajót, mindkét program kellemes időtöltés lesz.


Motovun egyik utcácskája. Ide is könnyen eljuthatunk.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, a Belső-Isztria falvainak szépségét. Aki nemcsak a tengerparton szeretné a nyaralását tölteni, hanem valami igazán eredetit is látni szeretne, javasoljuk, hogy látogasson el egy-két isztrai faulba. A leghíresebb ilyen falu, illetve városka Motovun. Ha kedvünk tartja elvezethetünk ennyire messzire is, de ha nyitott szemmel autózunk, akkor a fő- és mellékutakról is észrevehetjük egy-egy középkori városka jellegzetes formáját.


Egy másik utcarészlet, de immáron Bale falucskából
Tetszik, ugye? Nem véletlenül ajánljuk annyira! :)

Isztria strandok

Egy nyaralás egyik legfontosabb kérdésköre a strandolás. Az Isztrián nagyon sok strand található. Gyakorlatilag a teljes félsziget tele van öblökkel, félszigetekkel. Ezekből sok helyen strandzónákat alakítottak ki.

Az Isztrián Medulin homokos strandja a legnagyobb
Az Isztria legnagyobb homokos strandja Medulinban található

Az Isztriai strandokat már több cikkünkben említettünk. Pula és környéke itt található, Porec és Vrsar pedig itt. Az Isztrián két helyen találunk homokos strandot, Umagnál és Medulinnál. Mindkét helyet nagy szeretettel ajánljuk kisgyerekes családok részére.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től