Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Igalo

Igalo Montenegró északi részén található az Orjen hegy lejtőjén, a Kotor-öböl bejáratánál. Horvátország mindössze 10 kilométer innen. Igalo és Herceg Novi valójában két különálló település, de mára szinte teljesen összenőttek. A Pet Danica nevű sétányon keresztül át lehet sétálni a települések között.

A leghíresebb helyi látnivaló a város előtt elterülő gyógyiszap (igaljsko blato). Már a XX. század elején feljegyzéseket készítettek Igalo gyógyterületeiről. Sava Nakičenović – egy helyi pap – ezt írta: Külföldiek érkeznek Igaloba, az enyhe klíma és az orvosi ellátások miatt. A Hosszú strand partja nagyon lassan mélyül. Sokan itt az iszapban elfekszenek és úgy regnálódnak. 1910-ben egy osztrák orvos beszámolója alapján a francia Vichy kozmetikai cég is felfigyelt Igalora és elkezdte használni az itteni gyógyiszapot. Igalo ma elsősorban a regnálódó nyaralást kedvelők körében népszerű.

Igalo gyógyiszapja a Sutorina folyóból ered. Ez egy természetes, enyhén radioaktív gyógyiszap. Tökéletes orvosság a hurutos megbetegedésekre, a reumára és számos bőrbetegségre is. Mivel Igalo éghajlata mediterrán (több mint 200 napon keresztül süt a nap egy évben), így egy egész wellness-központ alakult ki. A legkülönlegesebb helyi gyógymód az igaloi gyógyiszap és a Murava folyó hínárjából készült gyógyfürdő.

Igalo strandjai alapvetően homokosak, de néhány sziklás partot is találunk. Ezek a homokos strandok nagyon lassan mélyülnek. A lankás tengerparton kellemesen felmelegszik a tenger vize, így Igalonál lényegesen melegebb a tenger, mint a szomszédos településeken. A helyi strandokon színes napernyőket és ágyakat tudunk bérelni. Ha megéheznénk, a sétány mögött több étterem található, ahol kipróbáltjuk a helyi ízeket. A helyi strandok egyetlen hátránya, hogy mind déli tájolású. A nap tőlünk balra a hegyek között megy le.

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


A homokos strandokon túl, Titó elnök egykori nyári rezidenciája a leghíresebb helyi látnivaló. Ha Igaloban nyaralunk vegyünk részt egy Kék Barlang kiránduláson. Ezek a hajós utak a kikötőből indulnak és a Zlatna Luka öbölbe tartanak. Itt van egy olyan sekély vizű barlang, melynél egészen neon kék színben látható a tenger. A másik helyi szervezésű út a Kotor-öböl bejáratához indul. A Mamula szigeten egy erődöt találunk, mely a két világháború között börtönként működött.

Nyaralásunk alatt látogassunk el a szomszédos horvátországi Dubrovnik városába, illetve tegyünk egy kirándulást a Kotor-öbölben. A szomszédos Herceg Novit, Kotort és Tivatot mindenképpen keressük fel.

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től