Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Revelin erőd – Dubrovnik látnivalói sorozat

A Revelin erőd Dubrovnik északkeleti oldalán található a várfalon kívül a Ploce kapu előtt. Horvátul: Tvrđava Revelin angolul pedig Revelin Fortress néven találjuk meg a térképeken.

A Revelin erőd a várfalon kívül, a Ploce kapu előtt található.
A Revelin erőd Dubrovnik legerősebb erődje.

1453-ban Konstantinápoly, majd 1463-ban Bosznia is elesett. A törökök elindultak Európa felé. A horvátok kénytelenek voltak gyorsan befejezni a Minceta erődöt és további védvonalakat emelni. A boszniai menekültekkel együtt elkezdődött a Revelin erőd építése. Nevét az olasz rivelino szóból kapta. Az olaszok a háromszög alakú erődökre használják ezt a kifejezést. A Revelin erőd egy háromszögletű építmény, mely a szárazföld felől érkező támadásokat védi fel.

A Revelin erőd teteje, Dubrovnik legnagyobb terasza.
Ma sok koncertet, előadást szerveznek a tetőtérbe.

A XVI. században a spanyol Antonio Ferramolino tervei alapján átépítették a Revelin erődöt. Ekkor nyerte el mai kinézetét. 11 évig tartott az átépítés. Annyi energiát vitt el, hogy közben minden más dubrovniki építkezés szünetelt. 1549-re fejeződött be ténylegesen. A Revelin erőd lett Dubrovnik legerősebb pontja. Az átépített Revelin erőd egy szabálytalan négyzet alakú erőd lett, melynek az éle mint egy tüske, kifelé néz a szárazföld felé. Dubrovnik bejárata a Ploce kapu a Revelin erőd déli oldalából nyílik. A középkorban a Revelin erőd és a várfal között egy fa felvonóhíd volt ráadásul. A várfalak meredeken ereszkedtek a tengerbe illetve a várárokba.

A Club Revelin a város legnagyobb diszkója.
Az erőd belsejében üzemel a Club Revelin nevű szórakozóhely.

A Revelin erőd tetején egy hatalmas kövezett terasz található. Ez a legnagyobb terasz egész Dubrovnikban. Esküvőket, zenei és céges rendezvényeket szerveznek ide. Az erőd belsejét is sikerül hasznosítani. A Club Revelin nevű éjszakai szórakozóhely az állandó vendége. Ez Dubrovnik legnagyobb diszkója, s egyben a helyi éjszakai élet fellegvára. Ha nagyon sok pénzünk van, ezt a belső területet is ki tudjuk bérelni. Itt találunk további információkat a bulikról: clubrevelin.com

További műemlékeket a Dubrovnik látnivalói gyűjtőoldalon találunk.

Hozzászólások (0)

Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től