Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Dramalj

Dramalj a Crikvenica Riviéra egyik települése. Helyileg Crikvenicától 3 kilométerre északra fekszik egy domboldalban. Dramalj Horvátország olyan települése, mely közel fekszik Magyarországhoz – a távolság csupán 505 kilométer – és itt nyugalmasan telik a nyaralásunk.

Nyaralás Dramaljban

Dramalj már az ókortól lakott. Egy fontos kereskedelmi állomás volt, úgy mint Crikvenica. A középkorban szinte teljesen kihalt a város. A fellendülés csak a XX. század közepére ért el Dramaljba amikor a Crikvenicára érkező osztrák nemesek ezen a területen is elkezdtek építkezni. Azóta folyamatosan épül ki a város idegenforgalma. Dramalj látnivalói a város előtt fekvő csodaszép strandok, az ide épült néhány szecessziós jellegű osztrák palota, illetve a Kajcak-félsziget. A félszigeten egy sportkomplexumot találunk teniszpályával.

Dramalj Horvátország északi felén fekszik a szárazföldön
Dramalj legfontosabb látnivalója a Kajcak félsziget

Érdemes a tengerparti sétányon átsétálni Crikvenicába, ahol sok-sok strandot és osztrák palotát találunk. Egy egész napot érdemes a szemközti Krk szigetre is rászánni. Krk városa, Omisalj, Vrbnik és a hatalmas strandjáról híres Baska mind-mind elsőosztályú látnivaló. Ha jó erőben vagyunk a szomszédos Jadranovóba is átsétálhatunk a tengerparti úton.

Strandok

Dramalj strand-zónája teljesen összeér Crikvenica strandjaival. A dramalji strandok lassan mélyülő, apró kavicsos tengerpartok. A legjobb és legnépszerűbb strand a Kacjak-félszigeten van. Ez egy Kék Zászló minősítésű strand. Napernyőt, ágyat tudunk a parton bérelni és több helyen lehet enni illetve inni. Itt más részről egy hatalmas szabadidő- és sportpark is van, ahol kedvünkre mozoghatunk.

Dramalj strandjai kavicsosak és tiszták
Lassan mélyülő, apró kavicsos strandok jellemzik Dramaljt

A város előtti strand több szakaszra van felosztva. Sok előre törő, sziklás szirtet találunk melyek között apró kavicsos strandok vannak. A partszakasz viszonylag lassan mélyül. Dramalj strandjai kivétel nélkül déli tájolásúak, vagyis a nap a szemünk előtt fog lemenni a Krk sziget dombjainál. Ha dramaljban nyaralunk, tegyünk egy nagy sétát Crikvenicára és próbáljuk ki a helyi homokos strandot. A Krk szigeten találunk még jól felszerelt strandokat Baskán és Malinskán.

A környék felfedezése

A kikötőben sok hajós kirándulást szerveznek. Sok kirándulás indul a szemközti homokos partú Siloba, de Vrbnikbe is érdemes elmenni, mert itt finom borokat kóstolhatunk. A fish piknik az egyik legjobb hajós program. Ez az ahol enni és inni is lehet a hajón. Ez a kirándulás lesz a Dramalj nyaralásunk fénypontja. Szinte minden vendég boldogan és elégedetten távozik a tengeren való borozgatás után.

Hozzászólások (1)

2012
01
15
Szeretnék foglalni2 személy és 3 gyerek részére apartmant \\\"012 07 27-2012 08 05-ig Várom segitségét Péter
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től