Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Cavtat

Cavtat Horvátország déli végén, Dubrovniktól 15 kilométerre délre, egészen a Montenegrói határ szomszédságában fekvő kis halászfalú. Maga a település a Rat-félszigeten és annak öblében helyezkedik el.

Cavtat a felhők közül
Cavtat a tehetősek kedvenc helye (Nagyítható fotó!)

A 2000 fős falucska fő megélhetési forrása a szőlőtermesztés, borászat, halászat, fügetermesztés és természetesen a turizmus.
 

Nyaralás Cavtat városában

Cavtat városkát eredetileg görög kereskedők alapították, majd a történelem során római és bizánci kézre került. A XV. században a Dubrovniki Köztársaság megvette Cavtatot és a Birodalomhoz csatolta. Cavtat volt Dubrovnik legfontosabb kikötője. A Dubrovniki Köztársaság bukása után francia, majd osztrák kézre került. A Szerb-horvát háború után került vissza Cavtat Horvátországhoz. A Dubrovniki Köztársaság építészeti elemei még ma is látszódnak a városon.

Cavtat kikötője
Cavtat kikötője az itt nyaralók jachtjaival

Ma elsősorban hírességek, celebek és gazdag emberek nyaralnak Cavtat városban. Nappal behajóznak a luxus jachtjaikkal Dubrovnikba és környező szigetvilágba, majd visszatérnek Cavtat valamelyik hotelébe, éttermébe vacsorázni. Ennek magyarázata, hogy itt alig lesz bámészkodó turista, aki a pihenésüket megzavarná. Egy Cavtat nyaralás során, minden bizonnyal sok időt fogunk a kikötőben tölteni és megcsodálni ezeket a pénztemető luxus hajókat.
 

Tipp! Nyaralj olcsón!

Ha olcsó szálláslehetőséget keresel, itt érdemes körbe nézni. Az alábbi űrlap kitöltésével egy világméretű szállás ár-összehasonlító rendszerébe érkezel, ahol az utazási portálok csak érted versenyeznek.
Itt akár 80%-al olcsóbban tudsz szállást foglalni!


Látnivalók, programok

A Cavtat látnivalók mind a tengerparton sorakoznak. Az egyik első számú látványosság a XV. században épült Szent Milkós templom, mely képtárában szép freskókat tekinthetünk meg. Szintén a sétányon áll a leghíresebb horvát festő, Blaise Bukovac szülőháza. Ez egy tipikus dalmát nyers kőház. Az épületben egy kiállítás látható a művész legsikeresebb alkotásaiból. Cím: Ulica Vlaha Bukovca 5. Cavtat látnivalói továbbá a Baltazara Bogišića dózse palotája illetve a piac, ahol helyi termelőktől lehet vásárolni. A helyi specialitás a füge, a szőlő illetve az ezekből készült ételek.

Június végétől szeptember elejéig tart a Cavtat Nyár nevezetű fesztivál, mely keretei között majd minden hétvégén zenés programok vannak. Érdemes úgy időzíteni a nyaralást, hogy valamilyen zenei vagy gasztronómia program beleessen.
 

Gasztronómia

A helyi étkezési szokásokat alapvetően a hal és a halas ételek, sok zöldség és az olíva határozza meg. A Cavtat nyaralás alatt, érdemes minél több étterem kínálatát kipróbálni. Sok helyen kemencében sütik a friss hús és halételeket, melyhez finom helyi vörösbort tálalnak fel. Erre a térségre ugyanis a vörös borfajták a jellemzők (Merlot, Cabernet Sauvignon illetve a Plavac).

A Galija étterem esti fényben

A Galija Taverna étterembe érdemes elmenni. Ez az egyik leghíresebb helyi étterem. A kínálat: halételek, garnéla, homár, osztriga, polip, tengeri sün, kagylók. Lehetőség van a tengeri horgászat kipróbálására is. A vacsoránk az elfogott hal lesz!

Igazi dalmát főzőtanfolyam

Az étterem főzőtanfolyamokat is szervez, ahol elsajátíthatjuk a dalmát konyhaművészet titkait. Mind ezeken túl szálláslehetőség is van az étterem egyik részén. Cím: Vuličevićeva 1. Cavtat, Horvátország
 

Strandok, aktív nyaralás

Cavtat strand kínálatára a sziklás és kibetonozott partszakaszok a jellemzők. Mivel csak kevés turista jut el Horvátország ezen távoli részére, így szabad strandot szinte bárhol találunk. Ha Cavtat strandjai nem felelnének meg, hajózzunk el a Lokrum szigetre vagy keressük fel Dubrovnik strandjait.

Az egyik szabad strand Cavtat peremén

Az aktív nyaralás szerelmeseinek ajánljuk továbbá a relaxációs lovaglást. Popovići településen van egy kis lovarda - Kojan Koral - ahol fél és egész napos lovas túrákat szerveznek. A túrák alkalmával fel lehet lovagolni a környező hegygerincekre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a tengerre.

Ha még mindig bírjuk erővel túrázhatunk, kerékpározhatunk, quadozhatunk vagy elmehetünk búvárkodni.

Kellemes nyaralást!

Hozzászólások (1)

2016
07
08
Az apartman leírásából nagyon hiányzik, hogy milyen közel van fürdési lehetőség, homokos strand.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től