Ajánlatkérés

Brac sziget

Brac sziget: nyarlás, látnivalók és strandok

A Brac sziget Horvátország egyik legnagyobb és legnépesebb szigete. Helyileg a Split-öböl keleti oldalán, Split és Makarska között terül el. Első számú célállomás Brac nyaralás céljából, hiszen a sziget elég nagy ahhoz, hogy egy hétre való látnivalót kínáljon.

Brac legmagasabb pontja a 778 méter magas Vidova Gora. Erről a magaslatról tiszta időben az egész dalmát szigetvilágot belátni. Ilyenkor a kilátás olyan mintha egy terepasztal tetején állnánk, és a lábaink előtt látható ez a gyönyörű szigetvilág: elől a keskeny és hosszúkás Hvar sziget mögötte, pedig határozottan kiemelkedik az Adriából a Vis sziget.

Brac panoráma

Brac sziget északi oldala enyhén, teraszosan emelkedik a 600 - 700 méteres magasságig, a sziget belseje felé. Déli oldala nagyon meredeken, sok sziklaszirttel tarkítva tart a tengerbe.

A szigetnek 22 kisebb-nagyobb települése van, valamint 12 lakott, és 5 lakatlan házcsoportja. A települések környékén, és a medencékben, a parasztok kemény munkával tették alkalmassá a sivár, köves talajt szőlő-, gyümölcs-, és olivatermesztésre, amik az idők során a sziget nevezetességeivé váltak. Brac sziget további unikummal is dicsekedik, mégpedig a kiváló minõségû mészkövével, amit Brac márványának is neveznek. Ebbõl kőből épült fel a washingtoni Fehér Ház, a spliti Diokletianus-palota, a berlini Reichstag, a bécsi parlament, valamint a velencei megszállás idején számos palotát építtettek ebből a kőből Velencében.

 

 

3 Biztos TIPP! a Brac szigeten:

Lovreèina-öböl 1. Lovreinca-öböl

Brac sziget egyik különlegessége a Lovreinca-öböl. Ez az öböl gyönyörû vörös homokos tengerparttal és egy kolostorrommal várja vendégeit. A hely még eldugott az idegenforgalom elõl. Megközelítésen nagyon nehéz, de megéri!Blaca kolostor 2. Blaca kolostor

Brac sziget egyik legszebb kirándulóhelye a Blaca kolostor. A kolostort egy hosszú turista ösvényen keresztül lehet megközelíteni. Érdemes megtenni a több kilométeres utat, mert gyönyörû látvány fogadja a kitartó felfedezõket.Az egyszarvú Bol 3. Bol

Bol a kis nyúlványáról a leghíresebb. A horvátok ezt „Zlatni rat"-nak vagyis „Aranyszarv"-nak hívják. Ez a kis nyúlvány tulajdonképpen egy kavicsos földnyelv, amelyet a tengeri áramlatok formálnak még ma is. Ez a kis nyúlvány Dalmácia legnépszerûbb strandja.Autóutak:
Mivel Brac sziget nagy sziget - gyakorlatilag Dalmácia közepén található és egyben a legnagyobb szigete - ezért elég erõteljes az idegenforgalom a szigeten. Ennek következtében az úthálózata is igen fejlett. Nyugodt szívvel ajánljuk!

 

0span style=

Orient Attila Üdvözlöm vagyok.
Kérem kövessen a Google rendszerében,
ahol további érdekes híreket osztok meg.

Hozzászólások (4)

2014
07
24
Most akarok Brac ra menni. Menjek vagy válasszak más uticélt. Tényleg ég az erdő?
2011
07
17
Angyalka! Splitben szerintem nincs füst. Most jöttünk haza Makarskáról, ott sem volt vészes mi csak a füstöt láttuk, de füst szag nem volt. Nem rég olvastam, hogy talán el is sikerült oltani. Ha most indulnátok, érdeklődjetek a Spliti magyar konzulátuson, hogy ők mit ajánlanak!
2011
07
15
 
A hír sajnos igaz most beszéltem a lányommal aki jelenleg kint van Supetarban.Milna területén ég már az erdö ,hatalmas füst mindenhol .Állítólag 200 embert evakuáltak már a szigetről . Supetár kb 20 km Ök még egyenlőre maradnak
2010
08
24
Semmit nem írtok a braci tűzről, most jöttem haza ausztriából, és dermedten hallom, hogy ég az erdő, a füst beborítja Spiltet-mennyi az igazság? kérlek, sürgősen válaszoljatok, köszönöm.
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Legnépszerűbb szállásaink

Visszafelé Megállít Előrefelé
Legjobb ár:
24.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.900,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
40.900,-Ft / fő-től