Szeretnél információt kapni közlekedési viszonyokról, strandokról, árakról, hol tudsz spórolni?
Iratkozz fel hírlevelünkre
és elküldjük okos ajánlatainkat
legszebb strandokat, látnivalókat!
Hetente maximum egy levelet küldünk. A későbbiekben bármikor le lehet iratkozni.

Kitöltés Facebook-al


Biograd

Biograd Horvátország egy fontos kikötővárosa. Magyarország felől könnyen megközelíthető. Budapest távolsága 650 kilométer, míg a letenyei határtól 420 km-t kell még vezetni. Biograd történelmi óvárosa sajnos teljesen megsemmisült az évszázadok hosszú csatározásai közben, így itt sajnos nincs annyi középkori sikátor, műemlék, mint mondjuk Zadarban, vagy Trogirban. A legtöbb Biograd nyaralás a város peremterületeire szerveződik, hiszen itt találhatók a nyaralóövezetek, apartmanházak, szállodák és a legtöbb strand is. A déli partvidékeken lassan mélyülő, homokos strandokat találunk. Biograd igen mozgalmas éjszakai élettel rendelkezik a főszezonban. Érdemes többször besétálni az óvárosba és élvezni a mediterrán hangulatot.

Biograd Horvátország Zadar megyéjében fekszik. Ez a helyi kereskedelmi, turisztikai és hajózási központ. A szemközti Pasman szigetről ide Biogradba járnak az emberek dolgozni. Marina Kornati nevű kikötője, az Adria egyik legnagyobb és legjobban felszerelt kikötője. Ez a legtöbb hajós nyaralás kiindulópontja.

Történelmi érdekességek
Biograd vagyis bijelo grad annyit jelent: Fehérvár. A város neve arra utal, hogy egykoron hatalmas, mészkőből épült vár állott itt. Ez pontosan így is volt, de sajnos az egykori várat a török időkben a földig rombolták. Mivel több Fehérvár (fehér színű vár) volt egykoron ezen a területen, ezért kapta a város a Biograd na Moru teljes nevet, ami annyit jelent: Fehérvár a tengernél. További történelmi adatokat itt találunk.
 

Nyaralás Biogradban

Habár Biograd nem rendelkezik szép, labirintus-szerű sikátoros óvárossal, mint sok más adriai település, mégis első számú nyaralási uticél lehet. Az egykoron virágzó városállamot lerombolták, így a jelentősebb Biograd látnivalók is megsemmisültek.

Vendéglő Biograd óvárosában
Szűk utcácska, kis vendéglővel Biograd óvárosában
Biograd tengerparti sétánya. Itt kötnek ki a kompok
A sétányt is a nyugalom és a szellős terek jellemzik

Mind ettől függetlenül az óvárosban számos szűk utcát találunk, hangulatos kis éttermekkel. Ha kisétálunk a tengerpartra akkor azt tapasztaljuk, hogy a sétány nem zsúfolt, itt szép szellősen, mindenre van elég hely. Egy Biograd nyaralás során, a legtöbb időt a tengerparton (a sétányon), a helyi strandokon, illetve a környező szigetvilág felfedezésére fogjuk pazarolni. Most néhány olyan helyet mutatunk be amit mindenképpen érdemes megnézni.
 

Zadari-szigetvilág felfedezése

Pontosan Biograddal szemben terül el a Pasman sziget. Nemcsak a helyi homokos strandokat érdemes felkeresni, hanem a kis halászfalvakat is végig tudjuk járni. Ha úgy tartja kedvünk átvezethetünk az Ugljan szigetre és Zadar érintésével jöhetünk vissza Biogradba. Ez egy igazi, egész napos program.
 

Kornati túra

A környék egyik legfontosabb látványossága a Zadari-szigetcsoporton túl fekvő, Kornati-szigetvilág. Biograd kikötőjében több helyen szerveznek ilyen kirándulásokat. Fizessünk be valamelyik programra, mert így lesz teljes a nyaralásunk.
 

Zadar

Zadarba mindenképpen látogassunk el, ha Biogradban nyaralunk. Az egész óvárost átépítették, a történelmi műemlékeket, pedig szépen felújították. Ha lehetőségünk van úgy menjünk Zadarba, hogy lássuk a naplementét és az éjszakai fényekben játszadozó Nap köszöntése alkotást.  

Strandok

Biograd közelében számos jól kiépített homokos tengerpartot találunk. Ezek a partok széltől jól védettek, mert a szemben fekvő Pasman sziget, felfogja a viharos tengeri szeleket. Az egyik ilyen strand a Biograd déli határán található Soline strand. Itt szép nagy fenyőfák tövében, hosszan elnyúló, korszerűen kiépített homokos strandot találunk. 

Homokos strandot is találunk Biograd határában, a Soline strandot
A Soline strand színes sétánya
A Soline strand egy kifejezetten kisgyerekes, homokos tengerpart
Kisgyerekkel is nyugodtan válasszuk Biograd strandjait. Sok itt a homokos rész.

Ha nem lennének megfelelőek Biograd strandjai, üljünk fel a kompra és menjünk át a szemközti Pasman szigetre. Itt Kralj településnél találunk homokos strandot. Ha igazi kuriózumra vágyunk, akkor fizessünk be egy olyan hajós túrára, ahol kikötnek egy érintetlen öbölben és ott lehet fürödni, vagy béreljünk egy kis csónakot és mi magunk fedezzük fel a helyi öblöket. Végül ne feledjük: akár minden nap felfedezhetünk egy új partot, ugyanis a strandolás, egy tökéletes nyaralás meghatározó eleme.

Budapest Biograd távolsága 650 kilométer

Hozzászólások (3)

2017
01
23
Mi már háromszor voltunk Biogradban. A Camping Park Soline kifogástalan. Jó sátorhelyekkel, de mobilházak is vannak. A kemping saját stranddal, tengerparti sétánnyal, éttermekkel rendelkezik. Minden van, ami csak kell a pihenéshez. Nekünk Biograd a kedvenc úticél Horvátországban.
2016
08
16
Kedves Katalin! Mi is ide mennénk nyaralni :) Milyen volt a nyaralás, tapasztalat, mit érdemes megnézni, messze van homokos part...stb? Köszönöm!
2012
08
06
Holnap ide megyünk nyaralni. Nagyon várom
Hozzászólnál? Ide írd az üzeneted:
Regisztrálj a hozzászóláshoz, vagy töltsd ki az alábbi mezőket!
Név:
Hozzászólás: A hozzászólás elküldésével kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket.

Legnépszerűbb szállásaink

Legjobb ár:
25.909,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
42.105,-Ft / fő-től
Legjobb ár:
47.048,-Ft / fő-től